Originalesnes nuotraukas gausi kai pati daugiau pagalvosi ir pakomponuosi, pamatysi kas tau idomu ir ka verta fiksuoti. Paziurinek inete foto galerijas, nueik i paroda, pavartyk albumu, knygu apie fotografija. Aparatas tai tik irankis, kuris pades igyvendinti tavo idejas. Lengviau, greiciau, kokybiskiau, bet tik tiek. Gero savaitgalio.
QUOTE(Will @ 2007 06 15, 19:11)
Čia ne fotoaprato savybės, o nuotraukų apdirbimas programa
Vat to ir bijojau. Tokios programos tikriausiai ne kiekvienam prieinamos.
QUOTE(BOZZENA @ 2007 06 15, 15:49)
Kokiu savybiu turi tureti aparatas, kad pvz. nespalvotoje nuotraukoje spalvotos tik kai kurios detales (kaklaraisciai, geliu ziedai), ir gamtos fonas yra lyg paveikslas (prisiziurejau labai graziu vestuviniu nuotrauku ).
kai kurie fotoaparatai turi šitą funkciją, ji vadinas color accent, bet jos neatlieka taip tobulai, kaip galima tą patį padaryti su spec. programomis
Kad ir su picasa galima taip padaryt- spalvotus, nespalvotus foto daiktus
Su Pikasa bandziau, bet spalvina tam tikra plota, tad palikti spalvota tarkim kaklaraisti neiseina.
Gal kas turit Panasonic Lumix DMC-FZ8, kokie atsiliepimai?
Kuom pasizymi veidrodinis fotoaparatas?
Gal kas turit Panasonic Lumix DMC-FZ8, kokie atsiliepimai?
Kuom pasizymi veidrodinis fotoaparatas?
Mes planuojam OLYMPUS pirkt
QUOTE(Margarita23 @ 2007 06 19, 11:05)
Mes planuojam OLYMPUS pirkt
kuri?
Man ant dienu is JAV turi parvest veidrodinuka canon Sake tures ir olympus 300. Jei norit, galiu paklaust kaina, bus tikrai zymiai pigiau, jei norit veidrodinio.
Tai kuom pasizymi tie veidrodiniai?
Sveiki,
Tikėjausi šiame skyrelyje konkretesnės informacijos, bet čia kaip matau, diskutuoja tie, kurie jau turi begales žinių apie norimus fotikus.
Aš visiškai žalia. Žinau, kad anksčiau būdavo vadinamos "muilinės", o dabar skaitmeniniai. Daugiau nežinaunieko. Tad patarkit man, gerbiamieji, nuo ko pradėt, kaipir ką išsirinkt.
Man reikia fotiko be galimybės filmuoti. Kadangi nemoku naudotis visomis technikos subtilybėmis, reikia paprasto, be jokių didelių pribumbasų aparato. Fotkinčiau tiek lauke, tiek patalpoj, įvairiu paros metu (nežinau, gal dabar visi turi šias galimybes ir kažkokių specialių funkcijų jiems nereikia)?
Žinoma, reikia galimybės nuotraukas sukelti į kompiuterį.
Manau, mane supratote. Aš paprastas pilietis mėgėjas, norintis įamžinti augančius vaikus ar šuns būdą prie namo. Kadangi nenoriu 8 pasaulio stebuklo, tai ir smarkiai makratyti piniginės turinio nesiruošiu. Manau, 600- 700 būtų riba, kurią norėčiau išleisti šiam reikalui.
Parašykit į ką reikia atkreipti dėmesį, renkantis tokią prekę, ką reikia žinoti ir galų gale, kur jį geriau pirkti.
Labai lauksiu žinių. Iš anksto dėkoju.
Tikėjausi šiame skyrelyje konkretesnės informacijos, bet čia kaip matau, diskutuoja tie, kurie jau turi begales žinių apie norimus fotikus.
Aš visiškai žalia. Žinau, kad anksčiau būdavo vadinamos "muilinės", o dabar skaitmeniniai. Daugiau nežinaunieko. Tad patarkit man, gerbiamieji, nuo ko pradėt, kaipir ką išsirinkt.
Man reikia fotiko be galimybės filmuoti. Kadangi nemoku naudotis visomis technikos subtilybėmis, reikia paprasto, be jokių didelių pribumbasų aparato. Fotkinčiau tiek lauke, tiek patalpoj, įvairiu paros metu (nežinau, gal dabar visi turi šias galimybes ir kažkokių specialių funkcijų jiems nereikia)?
Žinoma, reikia galimybės nuotraukas sukelti į kompiuterį.
Manau, mane supratote. Aš paprastas pilietis mėgėjas, norintis įamžinti augančius vaikus ar šuns būdą prie namo. Kadangi nenoriu 8 pasaulio stebuklo, tai ir smarkiai makratyti piniginės turinio nesiruošiu. Manau, 600- 700 būtų riba, kurią norėčiau išleisti šiam reikalui.
Parašykit į ką reikia atkreipti dėmesį, renkantis tokią prekę, ką reikia žinoti ir galų gale, kur jį geriau pirkti.
Labai lauksiu žinių. Iš anksto dėkoju.
Jei jau taip susikuklinai su savo reikalavimais, tai greitas atsakymas butu - imk ta, kuri labiausiai patinka uz tavo nurodyta biudzeta (graziausias, patogiausias, lengviausias ir pan.). Siaip rekomendacija butu Fuji F31, taciau primetus kad dar reikes atminties korteles ir galbut noresi kazkokio deklo, tai reikalingas biudzetas pakyla iki 900 Lt.
Jei tiek tikrai negali skirti (ar pasitaupius, ar issimoketinai), tada turbut kuris nors is Canon A serijos [musu kontora paeme A530, ciki daiktas 'valdiskiems' poreikiams]. Visi kiti brand'ai kiek silpnesni, taciau jei gamina - reiskia kazkas perka, kazka zmones juose randa kas patinka. Pirkdama dar ziurek koks akumuliatorius - jei fotikui reikalingi kraunami AA/AAA, o ju ir kroviklio dar neturit, tai papildomai dar atidekit 50-100Lt jiems isigyti.
Filmuoja visos muilines, nuotraukas i kompa irgi is visu perkelsi. Gero apsvietimo salygom kokybe visu panasi, tamsoj reikes blykstes. Rinkdamasi parduotuvej ijunk ir paziurek ar greitai isijungia, greitai sufokusuoja, ar pvz tavo zujanti vaika galima 'pagauti', t.y. ar aparatas tau patogus, nesunkiai perprantamas ir dirba taip kaip tikiesi. Kur pirkti - geras kainas siulo www.fotofabrikas.lt, bet paguglink ir kitu e-parduotuviu, gal uztaikysi dar pigiau ar siaip kokia akcija.
Jei tiek tikrai negali skirti (ar pasitaupius, ar issimoketinai), tada turbut kuris nors is Canon A serijos [musu kontora paeme A530, ciki daiktas 'valdiskiems' poreikiams]. Visi kiti brand'ai kiek silpnesni, taciau jei gamina - reiskia kazkas perka, kazka zmones juose randa kas patinka. Pirkdama dar ziurek koks akumuliatorius - jei fotikui reikalingi kraunami AA/AAA, o ju ir kroviklio dar neturit, tai papildomai dar atidekit 50-100Lt jiems isigyti.
Filmuoja visos muilines, nuotraukas i kompa irgi is visu perkelsi. Gero apsvietimo salygom kokybe visu panasi, tamsoj reikes blykstes. Rinkdamasi parduotuvej ijunk ir paziurek ar greitai isijungia, greitai sufokusuoja, ar pvz tavo zujanti vaika galima 'pagauti', t.y. ar aparatas tau patogus, nesunkiai perprantamas ir dirba taip kaip tikiesi. Kur pirkti - geras kainas siulo www.fotofabrikas.lt, bet paguglink ir kitu e-parduotuviu, gal uztaikysi dar pigiau ar siaip kokia akcija.
sheip jeigu norite geros kokybes aparato, tai man vieni ish lyderiu yra canon ir nikon.
dar labai priklauso kokiems tikslams bus skirtas tas fotikas,
kiekvienam pagal poreikius
dar labai priklauso kokiems tikslams bus skirtas tas fotikas,
kiekvienam pagal poreikius