Įkraunama...
Įkraunama...

Skaitmeninis fotoaparatas - 4

QUOTE(Rasa:) @ 2007 06 12, 13:35)
O kaip su atminties kortelėmis, visokiomis jungtimis...? Kodėl renkantis fotiką apie tai nediskutuojama?- manau, tai aktualu.
Kaip šiuo atžvilgiu Canon Power shot S3 IS ?

būtent šito fotoaparato komplekte buvo 16 mb atminties kortelė, bet tokio dydžio paprastai neužtenka, reikia nusipirkti papildomą. Ne taip ir daug jos kainuioja dabar.
Komplekte taip pat nebuvo elementų su krautuvu (Sony kiek žinau juos prideda)
Atsakyti
QUOTE(nendre @ 2007 05 30, 21:08)
Vienu zodziu paskaiciau ir supratau, kad man fotoaparatai tai tamsus miskas blink.gif visada galvojau, kad pagal taskus yra vertinami fotikai blush2.gif tai buvau nusiziurejusi 10 mln. tasku. Gal kas galetu patarti koks butu geriausias pasirinkimas, jei galeciau fotikui skirti iki 1500lt? Svarbiausia man fotoaparate tai gera nuotrauku kokybe ir kad objektas "nespetu pabegti" is kadro ax.gif buciau labai dekinga 4u.gif

QUOTE(nendre @ 2007 06 01, 21:07)
Na fotoaparato dydis man nesvarbus, o ZOOM'as kaip suprantu tai priartinimas? Aisku fainiai butu, kad daug pritrauktu ax.gif
Papildyta:
Stai toks musu dabartinis senuciukas fotoaparatas , tai as juo nepatenkinta schmoll.gif is labai arti nuotraukos buna isplaukusios kartais, mygtukas fotografavimo suveikia kai jau vaikas buna kitam kambaryje, o ir foto kokybe kai paveiksluojama patalpoje nelabai kokia schmoll.gif

Taip ir nebesulaukiau atsakymo, gal galetu kas nors is zinovu patarti:geda2:
Atsakyti
Ar sunku perziureti ankstesnius post'us? Buvo minetas Fuji F31 kaip mazai triuksminga muiline - nebrangus ir universalus modeliukas. Jei dydis nesvarbus, gali skirti daugiau ir tikrai reikia zoomo - verta ziureti Canon S3 ar ta naujesni, bei Fuji S serijos modelius. Del fokusavimo greicio nzn, pasibandyk patikusi aparata parduotuveje - ten apsvietimas panasus koki turesi namie, nusivesk vaikus ir pabandyk 'pagaut'. Turim cia kelias naujai iskeptas Fuji savininkes, tegul pasigiria kaip pavyksta vaikus medziot. Daugelis aparatu gali 'daryti grazias nuotraukas', jei perskaitysi jo instrukcija ir _ismoksi_juo_naudotis_.
Del korteliu. SD formato ('normalios', mini ir micro) populiareja, nauji laptopai turi ir imontuotus ju skaitytuvus, taigi SD butu pliusas. Bet manau neverta atsisakyti imti patikusi aparata vien del to, kad ten korteles kitokios. Aisku nervina kai kuriu gamintoju tokia politika, taciau tai ne tragedija - korteliu skaitytuvas ne karve kainuoja, jei atsibos nuotraukas pusti pasijungus aparata. O kokia atmintis 'isiuta' aparaciuke tai is tiesu nesvarbu - bet kokiu atveju ji bus per maza, kad ja pasinaudotumet.
Del filmavimo. Cia negaliu patarti, tikrai nesidomejau. Girdejau kalbas kad Canon neblogai filmuoja. Man rodos kai kurie netgi leidzia zoominti filmavimo metu. Tai pliusas, be abejo. Bet patarciau paskaityti aparato instrukcijoje/apzvalgoje kiek kadru per sekunde jie filmuoja, kokiu formatu ir ar su garsu. Inete manau galima rasti ir testiniu klipuku.
Atsakyti
QUOTE(mantioras @ 2007 06 11, 13:36)
RTFM kaip isjungt... Visi nustatymai turi islikti.0

hihihi.gif thumbup.gif

QUOTE(mantioras @ 2007 06 12, 18:31)
Turim cia kelias naujai iskeptas Fuji savininkes, tegul pasigiria kaip pavyksta vaikus medziot. Daugelis aparatu gali 'daryti grazias nuotraukas', jei perskaitysi jo instrukcija ir _ismoksi_juo_naudotis_.

Na pasisakysiu,kaip viena is ju biggrin.gif pradziai sito zaisliuko tikrai uzteks ir vaiku gaudymui ir macro pasauliui ir naktinem fotografijom.bet.uztikrinu.jo galimybes tolygu grazu nepatenkins visu tavo lukesciu,jei pradesi gilintis giliau y fotografija.Vaiku gaudymui... biggrin.gif pradziaj pasimokinti tikrai uzteks. Lengvutis [F30],telpantis delne leis bet kada buti istraukiamas.Kodel pasirinkau pvz ne Canon A710 ar A630?atmetima padariau paciupinejus Canon'a....O metalas is kurio Fuji pagamintas man toli grazu neprilygsta Canon'u 'plastmasiniam' metalui.Zodziu.As jau ieskaus veidrodinuko,bet ne todel,kad sitas blogas,sitas bus geras slidinejant kalnuose ysimest y kisene. tiesiog.na pyldau svajones,kol nevelu wink.gif sekmes renkantis 4u.gif a ir dar.labai teisinga paskutine mantioro mintis.
Atsakyti
Aš ir fuji savininkė naujokė blush2.gif Turiu FinePixS6500...
Del fokusavinimo-palygint greit fokusuoja... Man patinka, kad zoom rankinis ir veikia greičiau nei motoriukas... Kaip kam gali būt minusas, kad didelis ir sunkus, bet aš jo kišenėj ir neketinau tampytis ax.gif
O nuotraukų kokybė mane tenkina
Keli pvz
user posted image
user posted image
Kalbant apie vaikų gaudymą
user posted image
Atsakyti
QUOTE(mantioras @ 2007 06 12, 20:31)
Ar sunku perziureti ankstesnius post'us? Buvo minetas Fuji F31 kaip mazai triuksminga muiline - nebrangus ir universalus modeliukas. Jei dydis nesvarbus, gali skirti daugiau ir tikrai reikia zoomo - verta ziureti Canon S3 ar ta naujesni, bei Fuji S serijos modelius. Del fokusavimo greicio nzn, pasibandyk patikusi aparata parduotuveje - ten apsvietimas panasus koki turesi namie, nusivesk vaikus ir pabandyk 'pagaut'. Turim cia kelias naujai iskeptas Fuji savininkes, tegul pasigiria kaip pavyksta vaikus medziot. Daugelis aparatu gali 'daryti grazias nuotraukas', jei perskaitysi jo instrukcija ir _ismoksi_juo_naudotis_.
Del korteliu. SD formato ('normalios', mini ir micro) populiareja, nauji laptopai turi ir imontuotus ju skaitytuvus, taigi SD butu pliusas. Bet manau neverta atsisakyti imti patikusi aparata vien del to, kad ten korteles kitokios. Aisku nervina kai kuriu gamintoju tokia politika, taciau tai ne tragedija - korteliu skaitytuvas ne karve kainuoja, jei atsibos nuotraukas pusti pasijungus aparata. O kokia atmintis 'isiuta' aparaciuke tai is tiesu nesvarbu - bet kokiu atveju ji bus per maza, kad ja pasinaudotumet.
Del filmavimo. Cia negaliu patarti, tikrai nesidomejau. Girdejau kalbas kad Canon neblogai filmuoja. Man rodos kai kurie netgi leidzia zoominti filmavimo metu. Tai pliusas, be abejo. Bet patarciau paskaityti aparato instrukcijoje/apzvalgoje kiek kadru per sekunde jie filmuoja, kokiu formatu ir ar su garsu. Inete manau galima rasti ir testiniu klipuku.

Deja, perskaiciau viska ir su google paieskojau minetuju, bet realiai tai nieko nesuprantu kas ten per privalumai parasyti prie fotiko blush2.gif
Vistik aciu uz atsakyma smile.gif

Papildyta:
QUOTE(Kokere @ 2007 06 13, 09:01)
Aš ir fuji savininkė naujokė blush2.gif  Turiu FinePixS6500...
Del fokusavinimo-palygint greit fokusuoja... Man patinka, kad zoom rankinis ir veikia greičiau nei motoriukas... Kaip kam gali būt minusas, kad didelis ir sunkus, bet aš jo kišenėj ir neketinau tampytis ax.gif
O nuotraukų kokybė mane tenkina

foto tikrai labai grazios bigsmile.gif

Gal dar kas kokiu kitu modeliuku galetu foto ideti-tada butu lengviau man ir kitiems, kurie dar tik rinksis blush2.gif
Papildyta:
Siaip galvoju gal sis visai nieko Canon S5 kaip manot?
Atsakyti
Nu cia gali gautis taip pat, kaip patarinet neturinciam vairavimo teisiu kokia jam masina pirkt. Tipo girdejo kad Audi su BMW neblogi, bet realiai gaudosi tik tiek kad masina turi turet 4 ratus ir kad vaira sukiot reikia. Taip pats vis tiek liks nesuprates kodel taip daznai i griovi ilekia... OK ok, nuo pievu pradejau, griztam prie temos.
Klausyk, kaip tau butu toks variantas - ramiausiai pasiimt kad ir ta Fuji F31, normalia muilinuke, ir svarbiausia ne itin brangia? Pasimokysi su ja, dar pasiskaitysi apie fotografijos pagrindus, paeksperimentuosi ir paskui jau zinosi kas kaip. Gal tau jos 5 metus bus per akis, ir nebusi isleidus viso seimos biudzeto. O jei uzsikabliuosi ir prasilavinsi gan greit, kad jau veidrodines 'banduros' reikes, tai sita mazyli galesi ramia galva tevams/vaikams padovanot, ar turet isimest i kisene kai noresi keliaut lengvai, bet nepraleist netiketu kadru.
Su ultrazoomais (nu cia tie, kur 10-12x priartina...) yra ta problema, kad jie naujokams atrodo labai sexy, labai galingi ir ispudingi, bet kai paskui atsibosta zaisti, stebuklu kompo monitoriuj nepamatai (o juk kiek tikejais is toookio fotiko) ir fotografija kaip hobis priblesta, tai tie aparatai daznai tiesiog drybso lentynoj. Nes yra gana dideli, nepatogus, kazkodel 'nedaro graziu nuotrauku', ir t.t. Bet kadangi visada geriau kazkoks kadras nei jokio, tai tam smagi muilinuke butu pats tas.
Zodziu, tu dar pagalvok. Pasiskolink is draugu koki aparaciuka, pasiknisk sandeliuke gal rasi sena juostini Zenita... Jauciu kad taip nuo teisingesnio galo pradesi.
Atsakyti
QUOTE(mantioras @ 2007 06 12, 20:31)
Bet patarciau paskaityti aparato instrukcijoje/apzvalgoje kiek kadru per sekunde jie filmuoja, kokiu formatu ir ar su garsu. Inete manau galima rasti ir testiniu klipuku.

Ačiū. Bet gal galėtumėt parašyt, kokie rekomenduotini skaičiukai tų kadrų / s, formatai g.gif . Fotografijoje dar šiek tiek graibaus, tiesa, ne skaitmeninėje ( FED 3 ), bet va filmavime...
Atsakyti
Ziurek kad butu bent 30fps (30 kadru/sek), kad filmuotu kuo ilgesnius klipus (vieni riboja trukme, kiti talpa, geriausia kai leidzia uzpildyt kiek yra vietos korteleje). Formatai buna 4:3, 9:16, ziurek ar galima kokybes/suspaudimo laipsni reguliuot. Gerai jei filmuojant leidzia zoomint, bet jei mikrafas arti judancio objektyvo - gali prisigaudyt papildomu triuksmu. Cia pvz ka siulo ir kaip su tuo tvarkosi Canon G7. Pasirinkau kas pirmas pasitaike, neklauskit gerai jis cia filmuoja ar ne.
Atsakyti
Kokiu savybiu turi tureti aparatas, kad pvz. nespalvotoje nuotraukoje spalvotos tik kai kurios detales (kaklaraisciai, geliu ziedai), ir gamtos fonas yra lyg paveikslas (prisiziurejau labai graziu vestuviniu nuotrauku ax.gif ).
Atsakyti
o AS Nicon D80 nusipirkau veidrodini fotika bigsmile.gif Patenkinta labai esu,tik,kad dar neviska gerai isstudijavus schmoll.gif Jam reikia profesonalios rankos ,o maniske tik pradedancioji biggrin.gif Bet kadru puikiu eina padaryti ir man biggrin.gif

Idomu labai g.gif Gal kas turi si fotoparata ir galetu mane pakonsultuoti ,kaip isgauti orginalesniu nuotrauku ??? bigsmile.gif blush2.gif

ax.gif
Atsakyti
QUOTE(BOZZENA @ 2007 06 15, 15:49)
Kokiu savybiu turi tureti aparatas, kad pvz. nespalvotoje nuotraukoje spalvotos tik kai kurios detales (kaklaraisciai, geliu ziedai), ir gamtos fonas yra lyg paveikslas (prisiziurejau labai graziu vestuviniu nuotrauku ax.gif ).

Čia ne fotoaprato savybės, o nuotraukų apdirbimas programa 4u.gif
Atsakyti