Įkraunama...
Įkraunama...

Skaitmeninis fotoaparatas - 4

QUOTE(Kilbukas @ 2007 05 25, 13:31)
dar del knygutes Lt kalba, tai tiesiog nueik kur pirkai ir pareikalauk, man irgi nebuvo dave, bet parasiau e-maila, tai jie man greitai paskambino ir pasake kad tuo metu neturejo, o dabra galiu atvaryt ir duos, tai zinok su ta knygute daug aiskiau pasidaro, nors skaitymo  doh.gif

jau atsispausdinau is cd, gavosi ne knygute, bet KNYGA blink.gif
tikiuosi rast kaip greit fotkinti...
nes tas laukimas ir pabeges objektas nervina cool.gif
tuo atveju muiline kaip tik biggrin.gif
Atsakyti
Dar vienas variantas - jei tas 'objektas' yra vaikas ar gyvunas, ir jei ji uztenka nufotkint is toliau, tai is pradziu sufokusuok i koki daikta kuris yra panasiu atstumu kuriuo turetu buti ir judrusis 'objektas', ir tada lauk kol jis sugris. Tada beliks tik pykstelt ir voila. Bet jei nori visa besimakaluojanti nufotkint is arti - bus sunku. Tokia uzduotis ir dslr nelengva. Praktikuokis, ismoksi.
Atsakyti
QUOTE(astaxa @ 2007 05 20, 23:15)
FujiFilm FinePix S5600

Isigijau savo aparciuką vakar smile.gif kol kas skraidau padebesiais kokia laiminga, buvom prie Neries, tai istiesu gavosi puikios nuotraukos (tik ranka dreba dar fokusuojant ir fotografuojant) .. o kai iprasiu nusistatinet, manau pkankamai gera kokybe ir namų sąlygomis istrauksiu smile.gif

lengvas, patogus... pramoksiu daugiau- pakomentusiu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Julius3 @ 2007 05 25, 05:59)
Visi miu yra standartiniai ultra compactai, kurie zhmonishkai fotografuoja sauleta diena lauke. Pagal parametrus ko gero normaliau atrodo miu 1000.
Bet jei reikia mazho fotoaparato siulyciau canon ixus serija ziuret, ar ta pati Fuji F31.

aciu labai, apsistojus ir buvau prie miu 1000 mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(mantioras @ 2007 05 25, 14:16)
Dar vienas variantas - jei tas 'objektas' yra vaikas ar gyvunas, ir jei ji uztenka nufotkint is toliau, tai is pradziu sufokusuok i koki daikta kuris yra panasiu atstumu kuriuo turetu buti ir judrusis 'objektas', ir tada lauk kol jis sugris. Tada beliks tik pykstelt ir voila. Bet jei nori visa besimakaluojanti nufotkint is arti - bus sunku. Tokia uzduotis ir dslr nelengva. Praktikuokis, ismoksi.

dekuj uz patarima mirksiukas.gif
perskaiciau knygutej skyreli apie diafragma ir tiesa sakant nieko nesupratau blush2.gif
kam ji reikalinga ir kaip su ja elgtis? blink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pumpuryte: 28 gegužės 2007 - 07:21
Internete daugiau paskaityk apie ekspozicija apskritai. Kalbant vien tik apie diafragma, tai reiskia 'skyles' dydi fotografuojant - kuo mazesnis 'f' skaiciukas, tuo didesne 'skyle' (= tuo labiau atidaryta diafragma), tuo daugiau sviesos patenka pro objektyva. Kuo didesne skyle, tuo labiau 'isplaukes' vaizdas ne fokuse - tokia naudoja pvz portretams. Kuo labiau uzdaryta - tuo ryskesne visa zona fokuse ir ne fokuse (tarkim peizazui). Taciau prie maksimaliai atidarytos ar max uzdarytos kencia technine nuotrauku kokybe del objektyvu netobulumo. Auksinis viduriukas pagal vaizdo astruma buna kai f tarp 4.0-8.0. Taciau reikia nepamirsti, kad reguliuojant diafragma reikia atsizvelgti ir i islaikyma bei iso - priveriant diafragma pakliuna maziau sviesos, todel reikia ilginti islaikyma, arba didinti iso. Paeksperimentuok su kiekvienu parametru ir matysi. F31 dekingas tuo, kad leidzia naudoti iso iki 800. Kitose muilinese realiai belieka zaisti tik su diafragma arba islaikymu, nes aukstesni iso ten beviltiski.
Atsakyti
QUOTE(mantioras @ 2007 05 28, 08:21)
Internete daugiau paskaityk apie ekspozicija apskritai. Kalbant vien tik apie diafragma, tai reiskia 'skyles' dydi fotografuojant - kuo mazesnis 'f' skaiciukas, tuo didesne 'skyle' (= tuo labiau atidaryta diafragma), tuo daugiau sviesos patenka pro objektyva. Kuo didesne skyle, tuo labiau 'isplaukes' vaizdas ne fokuse - tokia naudoja pvz portretams. Kuo labiau uzdaryta - tuo ryskesne visa zona fokuse ir ne fokuse (tarkim peizazui). Taciau prie maksimaliai atidarytos ar max uzdarytos kencia technine nuotrauku kokybe del objektyvu netobulumo. Auksinis viduriukas pagal vaizdo astruma buna kai f tarp 4.0-8.0. Taciau reikia nepamirsti, kad reguliuojant diafragma reikia atsizvelgti ir i islaikyma bei iso - priveriant diafragma pakliuna maziau sviesos, todel reikia ilginti islaikyma, arba didinti iso. Paeksperimentuok su kiekvienu parametru ir matysi. F31 dekingas tuo, kad leidzia naudoti iso iki 800. Kitose muilinese realiai belieka zaisti tik su diafragma arba islaikymu, nes aukstesni iso ten beviltiski.

aha, dabar m,azdaug supratau bigsmile.gif
na bandysiu namie. o sakykit, kai ten bandai visokius nustatymus keisti po to kai isjungi fotika jie lieka, ar grazinasi? nes itariu, kad jau daug ka ten pakeiciau... blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Pumpuryte @ 2007 03 30, 14:18)
O as svarstau tarp Canon a630 ir Fuj fine pix 31d  g.gif
Sako, kad uz poros sav. pasirodys f34, 35 tipo geresni... g.gif

as tai nusipirkau canon A 620 bigsmile.gif tai irgi kol viska mokesiu praeis daug laiko ax.gif bet bandziau jau ivairiu fotkiu.tai thumbup.gif
Papildyta:
QUOTE(sraigyte1 @ 2007 04 07, 00:41)
Turim Olympus sp320 7,1megapixel

canon A620 7.1 MEGA PIXES bigsmile.gif
Atsakyti
Vienu zodziu paskaiciau ir supratau, kad man fotoaparatai tai tamsus miskas blink.gif visada galvojau, kad pagal taskus yra vertinami fotikai blush2.gif tai buvau nusiziurejusi 10 mln. tasku. Gal kas galetu patarti koks butu geriausias pasirinkimas, jei galeciau fotikui skirti iki 1500lt? Svarbiausia man fotoaparate tai gera nuotrauku kokybe ir kad objektas "nespetu pabegti" is kadro ax.gif buciau labai dekinga 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(nendre @ 2007 05 30, 20:08)
Vienu zodziu paskaiciau ir supratau, kad man fotoaparatai tai tamsus miskas blink.gif visada galvojau, kad pagal taskus yra vertinami fotikai blush2.gif tai buvau nusiziurejusi 10 mln. tasku. Gal kas galetu patarti koks butu geriausias pasirinkimas, jei galeciau fotikui skirti iki 1500lt? Svarbiausia man fotoaparate tai gera nuotrauku kokybe ir kad objektas "nespetu pabegti" is kadro ax.gif buciau labai dekinga 4u.gif

O kokio dydzio fotoaparato reikia? Ar reikia didelio zoom'o?
Atsakyti
Nuo vakar turiu FujiPilm FinePixS6500 blush2.gif
Pirmi įspūdžiai labai geri- kad zoom'as rankiniu būdu reguliuojas man patiko, o ir fotografuoja pakankamai greit ax.gif Tik dar reik prie jo priprast blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Julius3 @ 2007 05 31, 07:59)
O kokio dydzio fotoaparato reikia? Ar reikia didelio zoom'o?

Na fotoaparato dydis man nesvarbus, o ZOOM'as kaip suprantu tai priartinimas? Aisku fainiai butu, kad daug pritrauktu ax.gif
Papildyta:
Stai toks musu dabartinis senuciukas fotoaparatas , tai as juo nepatenkinta schmoll.gif is labai arti nuotraukos buna isplaukusios kartais, mygtukas fotografavimo suveikia kai jau vaikas buna kitam kambaryje, o ir foto kokybe kai paveiksluojama patalpoje nelabai kokia schmoll.gif
Atsakyti