Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka

QUOTE(Kaliteja @ 2007 04 27, 10:34)
...Vakar pjoviau žolytę,na tai po žiemos veja visa,tikra ta žodžio prasme duobėta  doh.gif  ir kai kur net žemė linguoja,labai jau minkšta pas mus o dar kurmiai padeda.Tai vat mastau gal reikia pirkti kokio dirvožemio ir skleisti ant žolytės,bet kaip čia geriau padarius kad duobutes užpildytų  g.gif 
...tai gal sakau ir man taip žemę persijoti ir pilti ant žolytės,bet su kuo čia gražiau paskirsčius  g.gif

o gal pas jus drėgnos vietos, gal dėl to ir minkšta, kad dar drėgmės daug grunte? g.gif
pasijoti prieš pildama aišku gali - ir akmenukai ir šaknys pašalinės išsisijos
esu mačiusi iliustraciją kaip rekomenduoja lyginti duobes, bandau aprašyti:
reikia duobės vietoje įkirsti vejos velėną kryžmai, (na kaip + ženklas) kad kryžiaus susikirtimas būtų duobės viduryje ir tada iš centro atlenkti į kraštus velėną, pripilti žemės kiek reikia išlyginimui ir vėl velėną nuleisti, prispausti ir palaistyti.
o žemę pilant ant augančios vejos tai nežinia ar gražiai išsilygintų, jei kur gilesnė duobė tai gali ir sušusti veja po apačia jėgų netekusi peraugti g.gif
Atsakyti
QUOTE(ADA @ 2007 04 27, 10:10)
Brangiai mokėjot už juodžemį?
Taip, viską suprantu, bet man tas akmenų grėbojimas......ir jų rinkimas....
Pasiguodžiau  blush2.gif

Berods 300 Lt už mašiną unsure.gif Supylėm 11. Bet kai pas mus po apačia grynas molis, tai kitaip jau niekaip neišėjo smile.gif
Atsakyti
Smiltis, o jus tiesiai ant molio pylet juodzemi? pas mus irgi molis, tai skaiciau, kad rekomenduoja bent kokia 6cm uzpilti smelio, perkasti ir tada apie 15cm juodzemio g.gif

as vakar uzsukau i sodo skrynia. pamaciau savo graziausia pusi-nzn pavadinimo, bet tokiais ilgaaaaaais ilgaaaaaais spygliais-ilgaplauke juros kiaulyte man primena blink.gif lotuliukas.gif , tai ji apie 1,5 aukscio-kaina 700lt bigsmile.gif eina sau ... unsure.gif mazesniu nemaciau...
o tujas gyvatvorei patare pirkti smaragda-piramidines-visus metus vienodai zalios sake bus ir reciau reikia sodinti reikia-nereikes geneti ateityje... bet kai paskaiciavau kaina doh.gif reikes ieskoti medelynuose pigiau gal smile.gif
Atsakyti
QUOTE(une @ 2007 04 27, 12:08)
Smiltis, o jus tiesiai ant molio pylet juodzemi? pas mus irgi molis, tai skaiciau, kad rekomenduoja bent kokia 6cm uzpilti smelio, perkasti ir tada apie 15cm juodzemio  g.gif

as vakar uzsukau i sodo skrynia. pamaciau savo graziausia pusi-nzn pavadinimo, bet tokiais ilgaaaaaais ilgaaaaaais spygliais-ilgaplauke juros kiaulyte man primena  blink.gif  lotuliukas.gif , tai ji apie 1,5 aukscio-kaina 700lt  bigsmile.gif  eina sau ... unsure.gif mazesniu nemaciau...
o tujas gyvatvorei patare pirkti smaragda-piramidines-visus metus vienodai zalios sake bus ir reciau reikia sodinti reikia-nereikes geneti ateityje... bet kai paskaiciavau kaina  doh.gif  reikes ieskoti medelynuose pigiau gal  smile.gif

Vistiek jos keicia spalva, gal ne taip ryskiai kaip paprastos, bet ir seklas veda ir sodinti reikia kaip visas piramidines tujas, cia tik pardaveju mitas. Zinoma vasara jos ryskiau zalios, tankesnes ir seklu maziau, bet kai pasiklausai kad seklu visai nemezga ir spalvos visai nekeicia lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif Paieskok pas lietuvos augintojus, rasi tikrai pigiau ir ziemos geriau, nes bus adaptuotos. Tik zinoma nebus tokios zalios kaip is Lenkijos siltnamio. Pries pora metu teko dirbti Lenkijoje tai vaziavom i medelyna pasiziuret kaip augina tujas, ogi vazoneliuose siltnamyje, vazoneli karta i savaite apsuka, kad sakos vienodai formuotusi, tresia nerealiai daug. Taigi pasisodinate toki "lepusa" ir pora metu laukiat kol igaus normalu vaizda ( jei po pirmos ziemos nepakratys koju) Tos pacios smaragdines tujos Lietuvoje augintos nera tokios sodriai zalios. Pirkau sodybai Lietuviskas tai jokiu problemu, bet truputeli truko, tai seimininkai dasipirko Lenkisku. Paskambino ir pareiske, kad nupirkau jiems prastesnes, nes jie gavo zymiai grazesniu, bet po metu paskambino ir atsiprase (nors tiek zmoniskumo parode) nes is ju sodintu 10 isgyveno 4.
Atsakyti
QUOTE(une @ 2007 04 27, 12:08)
Smiltis, o jus tiesiai ant molio pylet juodzemi? pas mus irgi molis, tai skaiciau, kad rekomenduoja bent kokia 6cm uzpilti smelio, perkasti ir tada apie 15cm juodzemio  g.gif

Smėlio nepylėm, sustumdė tą paviršinį sluoksnį juodžemio , kur prieš statybas buvo nustumtas, tai dabar nėra drėgmės, manau bus gerai unsure.gif
Atsakyti
Sveikos,na nutariau ir aš pasirodyti savo darbelius blush2.gif ax.gif
http://i176.photobuc...ea/P4261153.jpg
http://i176.photobuc...ea/P4261151.jpg
http://i176.photobuc...ea/P4261150.jpg
Atsakyti
QUOTE(vilma27 @ 2007 04 27, 14:32)
Sveikos,na nutariau ir aš pasirodyti savo darbelius blush2.gif  ax.gif
user posted image

user posted image

user posted image

bet akmenukai tai ohoho smile.gif nufotografuok plačiau, dabar bendro vaizdo nesimato, neturim prie ko prikibt hihihi.gif na nebent tiek, kad prie tokių stambių akmenų gal reikia pagalvoti apie stambesnisu augalus, nes smulkiems jie bus baisiai didinga siena unsure.gif
labai gražiai žydi vaistutis, aš tik pernai iš draugės "nukirtau" šiek tiek daigelių, ir nežinojau kas tai per daiktas, maniau aubretė tik balta, ir tik šiemet kažkur pamačiusi supratau, kad tai visai kitas augalas smile.gif
P.S. nuotraukas dėk per IMG, tada iš karto vaizdelis matosi o ne nuoroda mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jolaxus: 27 balandžio 2007 - 13:53
QUOTE(jolaxus @ 2007 04 27, 14:43)
labai gražiai žydi vaistutis, aš tik pernai iš draugės "nukirtau" šiek tiek daigelių, ir nežinojau kas tai per daiktas, maniau aubretė tik balta, ir tik šiemet kažkur pamačiusi supratau, kad tai visai kitas augalas smile.gif

o čia tas melsvasis augaliukas? g.gif
Atsakyti
QUOTE(jurginėlis @ 2007 04 27, 15:01)
o čia tas melsvasis augaliukas? g.gif

vaistutis - baltas, o tas violetinis tai net nesiryžtu spėti, gal tai ir yra aubretė g.gif nelabai lapelių įžiūriu unsure.gif
Atsakyti
zinoma tai aubrete.
Atsakyti
QUOTE(jolaxus @ 2007 04 27, 15:07)
vaistutis - baltas, o tas violetinis tai net nesiryžtu spėti, gal tai ir yra aubretė g.gif nelabai lapelių įžiūriu unsure.gif

matai, o aš galvojau atvirkščiai, blush2.gif gyveni žmogus ir mokais biggrin.gif
Atsakyti
Niu ainu dar pafotkinsiu ok.gif
Atsakyti