Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka

QUOTE(Ju-Ju @ 2007 04 26, 21:21)
Niu glazu labai  4u.gif O ten ka, rododendras jau zydi baltai????  blink.gif  Ar as neizlybinau gerai? mastau.gif

Aha jau pirkom su žiedais, bet galvoju gal reikia nuskabyti kad prigytų unsure.gif Kaip manot g.gif

QUOTE(une @ 2007 04 26, 22:16)
merginos, gal man galit duot grynai praktiska patarima  ax.gif  kaip manot ar geras sprendimas palei namo pamata vietoj trinkeliu deti smulkius akmenukus(ne skalda) kokia 30cm, paskui apsodinti augalais kazkiek, o praejima i vidini kiema is trinkeliu daryti tik tada ir kokiu 80cm  g.gif  nors visi deda trinkelis aplink nama, manau, kad tai nera labai patogu-juk nesmagu vaikscioti "prisispaudus" prie namo ir dabar kitur takelis numintas  g.gif  ar galit mano nuomone sukrituokit?  smile.gif  nenoriu apsirinkti...

Nu žinok vieni mūsų pažįstami pasidarė su akmenukais , tai nepatenkinti dabar schmoll.gif Tik tiek kad jei pas jus bus drenažas tai gal kitaip. O nuotraukoj kiek matosi tai tik tas gėlynėlis taip prie pamato padarytas, toliau nueina trinkelės unsure.gif O dėl vaikščiojimo, tai pas mus trinkelės pvz sudėtos metro pločio palei namą, tai nieko prisipaudus nevaikštom, labai normaliai ir patogu thumbup.gif Tik tiek kad mes irgi vienoj vietoj dėjom palei sieną porą trinkelių, po to darėm skylę rožei vijoklinei smile.gif
Atsakyti
mano supratimu, tai palei pamatą akmenukai pilami ne tam, kad vaikščioti, o kad lyjant lietui ant pamato nesitaškytų vanduo, nes nuo trinkelių jis tyška, o į palaidai supiltus akmenukus ar skaldą tiesiog susigeria. Kitas variantas pamatui apsaugoti - kai trinkelės sudedamos su nedideliu nuolydžiu nuo namo, kad vanduo nubėgtų, o ne merktų pamatą. Nors pamtas visvien gi būna su hidroizoliacija, jei normaliai daryta g.gif
Pas mus yra įvairiai padaryta - iš vieno krašto skaldelė, iš kito akmenukais grįstas takelis, tačiau jis su nuolydžiu, tai bent kol kas jokių nepatogumų nepastebėjau nei vienur nei kitur cool.gif
ale mes jau čia statyt pradėjom biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Smiltis @ 2007 04 26, 16:46)
Įdedu vakarykščius darbelius. aišku dabar atrodo daugiau plika žemė, bet juk tie augaliukai užsaugs . Bus įdomu pažiūrėti kaip atrodo dabar , o kaip atrodys vasarą  wub.gif
user posted image

Labai gražu, šauniai padirbėjot thumbup.gif
Vienintelis dalykas man užstrigo (bet čia mano akimis žiūrint ax.gif ) - aš tą didelį raudoną akmenį perkelčiau labiau į kairę nuo medelio ir mažumėlę arčiau centro, t.y. vietoj tų dviejų mažiukų krūmelių. Ir gal dar vieną nedidelį akmenį įmesčiau dešiniam priekiniam kampe (priešingoj pusėj negu rododendras) arba tą pilkąjį priekyje perkelčiau į dešinę, į patį kampą, o jo vieton dėčiau kokį mažesnį... Bet čia tik šiaip pastebėjimas blush2.gif Bus įdomu pažiūrėti, kaip visas suaugs 4u.gif

Papildyta:
QUOTE(une @ 2007 04 26, 19:16)
imetu nuotrauka kazka panasaus, bet zinoma ne visai tai...  g.gif user posted image

Labai įdomi mintis dėl lietaus vandens nutekėjimo - nebus po lietvamzdžiu balos thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kasiopeja: 27 balandžio 2007 - 07:53
QUOTE(kasiopeja @ 2007 04 27, 08:48)
Labai gražu, šauniai padirbėjot  thumbup.gif
Vienintelis dalykas man užstrigo (bet čia mano akimis žiūrint  ax.gif ) - aš tą didelį raudoną akmenį perkelčiau labiau į kairę nuo medelio ir mažumėlę arčiau centro, t.y. vietoj tų dviejų mažiukų krūmelių. Ir gal dar vieną nedidelį akmenį įmesčiau dešiniam priekiniam kampe (priešingoj pusėj negu rododendras) arba tą pilkąjį priekyje perkelčiau į dešinę, į patį kampą, o jo vieton dėčiau kokį mažesnį... Bet čia tik šiaip pastebėjimas  blush2.gif Bus įdomu pažiūrėti, kaip visas suaugs  4u.gif

Ačiū smile.gif

O tą raudoną akmenį tai jau kaži ar perkeltume, nes jis labai didžiulis unsure.gif Jį su bobketu atvežė ir numetė, keturi vyrai prilaikė jį doh.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Smiltis @ 2007 04 27, 06:11)
Ačiū  smile.gif
O tą raudoną akmenį tai jau kaži ar perkeltume, nes jis labai didžiulis  unsure.gif Jį su bobketu atvežė ir numetė, keturi vyrai prilaikė jį  doh.gif  lotuliukas.gif

nieko sau "akmenukas" thumbup.gif
Atsakyti
ir spalva akmenuko labai gerai pataikyta prie namo spalvų ir pats gėlynėlis kai augalai sužels ir išsiplės bus šaunus thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(jolaxus @ 2007 04 27, 07:20)
1.mano supratimu, tai palei pamatą akmenukai pilami ne tam, kad vaikščioti, o kad lyjant lietui ant pamato nesitaškytų vanduo, nes nuo trinkelių jis tyška, o į palaidai supiltus akmenukus ar skaldą tiesiog susigeria. Kitas variantas pamatui apsaugoti - kai trinkelės sudedamos su nedideliu nuolydžiu nuo namo, kad vanduo nubėgtų, o ne merktų pamatą. Nors pamtas visvien gi būna su hidroizoliacija, jei normaliai daryta g.gif
Pas mus yra įvairiai padaryta - iš vieno krašto skaldelė, iš kito akmenukais grįstas takelis, tačiau jis su nuolydžiu, tai bent kol kas jokių nepatogumų nepastebėjau nei vienur nei kitur cool.gif
2. ale mes jau čia statyt pradėjom biggrin.gif

1. taip taip-ne del vaiksciojimo, o del lietaus ...
2. o tai takeliai juk irgi namo aplinka unsure.gif ar ne?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo une: 27 balandžio 2007 - 08:44
SVeikos aplinkos puoselėtojos 4u.gif
Smiltie, gražu pas Jus mirksiukas.gif
O mes tai bandom lyginti sklypą veždamiesi prieš statybas nustumtą paviršinį sluoksnį. Nu bet ten tiek akmenų, kad man jau rankos nusviro... O kur dar min 10 arų.... Nebežinau doh.gif
Atsakyti
QUOTE(ADA @ 2007 04 27, 09:45)
SVeikos aplinkos puoselėtojos  4u.gif
Smiltie, gražu pas Jus mirksiukas.gif
O mes tai bandom lyginti sklypą veždamiesi prieš statybas nustumtą paviršinį sluoksnį. Nu bet ten tiek akmenų, kad man jau rankos nusviro... O kur dar min 10 arų.... Nebežinau  doh.gif

Labukas, malonu čia tave matyti 4u.gif

Mums irgi sklaidė tą nustumtą sluoksnį, bet po to vis tiek dar juodžemio vežėmės ir tikrai džiaugiuosi thumbup.gif Nes vat prie to paskutinio žolynėlio matosi kokia žolė doh.gif , tai ten kaip ir neužpylė to naujo juodžemio. Žodžiu vienos piktžolės unsure.gif Dabar reikės nupurkšti, atsodinti žolę , žiūrėsim kas ten gausis unsure.gif O visur kitur pylėm, tai thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Smiltis: 27 balandžio 2007 - 08:54
QUOTE(une @ 2007 04 27, 09:43)
1. taip taip-ne del vaiksciojimo, o del lietaus ...
2. o tai takeliai juk irgi namo aplinka  unsure.gif  ar ne?

aplinka aplinka, mirksiukas.gif aš tik į savo postą pažiūrėjus įvertinau, kad labai jau į technines detales nulindau biggrin.gif

QUOTE(ADA @ 2007 04 27, 09:45)
...O mes tai bandom lyginti sklypą veždamiesi prieš statybas nustumtą paviršinį sluoksnį. Nu bet ten tiek akmenų, kad man jau rankos nusviro... O kur dar min 10 arų.... Nebežinau  doh.gif

viskas bus gerai - keletas metelių ir viskas žaliuos ir žydės - vios mes per tai pereinam mirksiukas.gif o dėl akmenų nepergyvenk - verskit išrinkę kur į atokiausią kampą, kad netrukdytų, o tvarkantis gal ir pravers, mes nei vieno akmens nepirkom, daug panaudojom takeliams, sienutėms, o visi išrausti iš savos žemelės, nes pas mus irgi akmenynas cool.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jolaxus: 27 balandžio 2007 - 08:59
QUOTE(Smiltis @ 2007 04 27, 08:52)
Labukas, malonu čia tave matyti  4u.gif

Mums irgi sklaidė tą nustumtą sluoksnį, bet po to vis tiek dar juodžemio vežėmės ir tikrai džiaugiuosi  thumbup.gif Nes vat prie to paskutinio žolynėlio matosi kokia žolė  doh.gif , tai ten kaip ir neužpylė to naujo juodžemio. Žodžiu vienos piktžolės  unsure.gif Dabar reikės nupurkšti, atsodinti žolę , žiūrėsim kas ten gausis  unsure.gif O visur kitur pylėm, tai  thumbup.gif

Brangiai mokėjot už juodžemį?

QUOTE(jolaxus @ 2007 04 27, 08:58)
aplinka aplinka, mirksiukas.gif  aš tik į savo postą pažiūrėjus įvertinau, kad labai jau į technines detales nulindau biggrin.gif
viskas bus gerai - keletas metelių ir viskas žaliuos ir žydės - vios mes per tai pereinam mirksiukas.gif  o dėl akmenų nepergyvenk - verskit išrinkę kur į atokiausią kampą, kad netrukdytų, o tvarkantis gal ir pravers, mes nei vieno akmens nepirkom, daug panaudojom takeliams, sienutėms, o visi išrausti iš savos žemelės, nes pas mus irgi akmenynas cool.gif

Taip, viską suprantu, bet man tas akmenų grėbojimas......ir jų rinkimas....
Pasiguodžiau blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Ena @ 2007 04 26, 09:54)
Pernai man pavyko sunaikinti kurmius  thumbup.gif  Parduotuvje radau rusiškų nuodų "kroto boj"  prikaišiojau į urvus ir po kurio laiko radau pora nudvėsių bjaurybių, dabar mano pievelė lygi  biggrin.gif  pfu, pfu, pfu neprisišnekėjus, beldžiu į stalą  mirksiukas.gif

O maniškiai matyt atsparūs blink.gif nes nepadėjo arba žalčiukai gudrūs biggrin.gif

QUOTE(jolaxus @ 2007 04 26, 10:06)
nežinau kaip profai patartų, tačiau aš pirmiau patręščiau, o po 2-3 savaičių purkščiau nuo piktžolių, nes patręšus šios irgi išlystų intensyviau, vadinasi daugiau jų palaidotum, negu pirmiau purkšdama, o paskuio tręšdama g.gif

Didelis dėkui Jolaxus,pamačius tavo žolytę tai tu tikra profė blush2.gif
Nes ir dėl sėklos pernai patarei aciuks.gif
Pasinaudosiu tavo patarimu ir ryt patrečiu thumbup.gif

O dabar klausimas,na dar vienas blush2.gif
Vakar pjoviau žolytę,na tai po žiemos veja visa,tikra ta žodžio prasme duobėta doh.gif ir kai kur net žemė linguoja,labai jau minkšta pas mus o dar kurmiai padeda.Tai vat mastau gal reikia pirkti kokio dirvožemio ir skleisti ant žolytės,bet kaip čia geriau padarius kad duobutes užpildytų g.gif o juk ir su piktžolių sėklomis jau ta žemė tai tikrai bus verysad.gif
Mačiau pas žmones prie naujai statomo namo darbininkai per sietą pila na į žemę nelabai panašu,labiau į žvyrą ir lygina viską,tai gal sakau ir man taip žemę persijoti ir pilti ant žolytės,bet su kuo čia gražiau paskirsčius g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kaliteja: 27 balandžio 2007 - 09:35