Sveikos, gal kuri gali pasidalint patirtimi apie sinavadų, celiozijų ir ešolcijų auginimą. Celiozijų sėklas tai pasodinau namie dygt, o kitus į dirvą tiesiai turbūt bert.
QUOTE(Kaktusine @ 2007 04 26, 10:18)
Sveikos, gal kuri gali pasidalint patirtimi apie sinavadų, celiozijų ir ešolcijų auginimą. Celiozijų sėklas tai pasodinau namie dygt, o kitus į dirvą tiesiai turbūt bert.
nesidomėjau ar sinavadų yra vienmečių, pas mane vienas daugiametis krūmelis auga, tai daugiamečių tikrai neverta sėti labai iš anksto - spės įsitvirtinti ir tiesiai į lauką pasėti, o jei daugiamečiau,tai greičiausia visvien tik kitais metais sužydės, taigi nieko nepaskubinsi...
o celiozijos ir vienaip ir kitaip tinkamos sėti - esu daigelius auginusi, esu tiesiai pasėjusi, tik žinoma vėliau sėtos vėliau ir savo grožį atskleidžia
ešolcijos stipriai reaguoja į saulę - vienais metais turėjau vakarinėj pusėj pasėjusi, tai tik vakarop kai saulė atsisukdavo jos pilnai išsiskleisdavo, o čia jau ir vakaras greitai, ir susiskleisdavo čia pat, tai supratau, kad jas geriau atviroj saulėtoj vietoj sėti, kad kuo ilgiau žiedai būtų išskleisti. Tarp kitko jas irgi sėju tiesiai į lauką.
QUOTE(Ju-Ju @ 2007 04 26, 10:05)
Kur pirkai ta Krotoboju Seniuose gal? Idomu Kaune butu?
Pirkau Iki parduotuvėj, dar mačiau "Žalioj stotelėj" . Tikiuosi ir šiemet bus
QUOTE(Ju-Ju @ 2007 04 26, 10:05)
Kur pirkai ta Krotoboju Seniuose gal? Idomu Kaune butu?
jei pati is Kauno,tai apsilankyk gelezinkelio stoties turguje,ten,kur prekiauja darzovemis,vis buna tokia moteris,kuri turi daug rusisku prekiu,kojinaiciu visada ir ivairiu nuodu-ziurkems,kurmiams,tarakonams,skruzdems,patys isbandem ziurkems skirtus,kai i rusi rudeni ziurke ismuko,suveike greitai ir efektyviai ir kaina normali,rodos apie 3-4 litus,na gal penkis,neatmenu.dar maciau nuodu kurmiams,tu paciu rusisku,pard.Zalia stotele prie Zanavyku turgaus,bet ten jie kainavo 12Lt.! O su gaudykle,pirkta Senukuose,pagavom pernai tik du,bet kad yra palikuoniu jau dabar aisku
o man teko Krotobojaus matyti ir Norfose prie visokių trąšų ir sodo prekių
laba diena, gal galit patarti kaip kovoti su katėm.........................
QUOTE(agnek @ 2007 04 26, 10:38)
laba diena, gal galit patarti kaip kovoti su katėm.........................
netingek,paskaityti ka rasem VAKAR
Aciu visom, uz patarimus kur isigyti skanestu kurmiukam I gelezinkeli turgu uzsuksiu butinai, kada nors Nes dabar tyla...nauju kurmiarausiu kol kas nera, tik like nuo rudens Bet reikia apsiginkluot is anksto ir tik pasirodzius pirmam kalneliui, pult i ataka
Labukas
Jolaxus tas raudonėlis tai
Vakar dar vieną gėlynėlį sutvarkiau iš įėjimo pusės Vakare įdėsiu foto. bet jau kaip susinervijau po to nes pasodinom rododendrus, kasėm duobes, pylėm durpes, po to atėjo kaimynė ir pasakė kad per mažas duobes iškasėm Dabar galvoju iš viso be reikalo su tais rododendrais prasidėjom
Ir dar sugalvojau kad vis tik gal reikia daryti mini daržiuką, nes turim dar vieną netvarkytą kampą, pernai buvo supiltas kalniukas, tai jis mums nepatiko, šįmet kasėm juodžemį iš ten , tai daug liko dar, reikės formą pakeisti ir apsodinti. Vėl gėlyną daryti kaip ir nebesinori, tai galvoju reikia žirnių, morkų, agurkų, salotų , prieskonių nors dėl vaizdo pasisodint
Papildyta:
Ir dar pargrįžau kur kalbėjot apie tulpes, bet neradau ten informacijos- ar krokų svogūnėlius irgi reikia iškasti Nu ir kitų svogūninių gėlių
Jolaxus tas raudonėlis tai
Vakar dar vieną gėlynėlį sutvarkiau iš įėjimo pusės Vakare įdėsiu foto. bet jau kaip susinervijau po to nes pasodinom rododendrus, kasėm duobes, pylėm durpes, po to atėjo kaimynė ir pasakė kad per mažas duobes iškasėm Dabar galvoju iš viso be reikalo su tais rododendrais prasidėjom
Ir dar sugalvojau kad vis tik gal reikia daryti mini daržiuką, nes turim dar vieną netvarkytą kampą, pernai buvo supiltas kalniukas, tai jis mums nepatiko, šįmet kasėm juodžemį iš ten , tai daug liko dar, reikės formą pakeisti ir apsodinti. Vėl gėlyną daryti kaip ir nebesinori, tai galvoju reikia žirnių, morkų, agurkų, salotų , prieskonių nors dėl vaizdo pasisodint
Papildyta:
Ir dar pargrįžau kur kalbėjot apie tulpes, bet neradau ten informacijos- ar krokų svogūnėlius irgi reikia iškasti Nu ir kitų svogūninių gėlių
QUOTE(Smiltis @ 2007 04 26, 12:13)
...pasodinom rododendrus, kasėm duobes, pylėm durpes, po to atėjo kaimynė ir pasakė kad per mažas duobes iškasėm Dabar galvoju iš viso be reikalo su tais rododendrais prasidėjom
nu ir kiek per mažas duobes iškasėt? aš šiemet pirkau rododendrą, tai sakė duobėn turi tilpti 3-5 kibirai durpių, tai mes ir vanojom tokią duobikę
pas mane vakar buvo intensyvus daržo vakaras - sukišau žirnius, morkas, salotas, šiandien svogūnėlių planuoju keletą pasodinti
Papildyta:
krokų išrauti nereikia, jie sėkmingai dauginasi ir kasmet vis plačiau žydi, na nebent jau per daug išsiplėstų, tai tada galima prapešti. Dar nereikia išrauti visų tų pačių ankstyviausių smulkiasvogūnių - scylių, snieguolių, žydrių ir pan.
Gal galite pasakyti kas mano medejanciam bijunui yra negerai
Nusipirkau ji pries kelias savaites sodininku mugei.Kai pasodinome buvo medejancios sakos su pumpuriukais.Veliau is kaikuriu pumpureliu pradejo leisti sakeles.Dabar kai kurios sakeles jau nemazos,o kitos pradeda dziuti,ir kai kurie pumpureliai dziuna. Kas jam gali nepatikti O gal ko jam truksta?
Idedu kelias foto - gal kas man padesite http://public.fotki....s/p1030068.html
Veliau tas sausas sakas reikes apkarpyti
Nusipirkau ji pries kelias savaites sodininku mugei.Kai pasodinome buvo medejancios sakos su pumpuriukais.Veliau is kaikuriu pumpureliu pradejo leisti sakeles.Dabar kai kurios sakeles jau nemazos,o kitos pradeda dziuti,ir kai kurie pumpureliai dziuna. Kas jam gali nepatikti O gal ko jam truksta?
Idedu kelias foto - gal kas man padesite http://public.fotki....s/p1030068.html
Veliau tas sausas sakas reikes apkarpyti
QUOTE(jolaxus @ 2007 04 26, 13:20)
nu ir kiek per mažas duobes iškasėt? aš šiemet pirkau rododendrą, tai sakė duobėn turi tilpti 3-5 kibirai durpių, tai mes ir vanojom tokią duobikę
3 rododendrams ir tam kur vakar sakėt pieris ar kaip jis supyliau 3 maišus po 50 litrų žemės rododendrams ir dar turėjom likutį rudų durpių kokių 30 l tikrai o gal ir visus 50 Tai kibiras kiek litrų
QUOTE(Smiltis @ 2007 04 26, 13:24)
3 rododendrams ir tam kur vakar sakėt pieris ar kaip jis supyliau 3 maišus po 50 litrų žemės rododendrams ir dar turėjom likutį rudų durpių kokių 30 l tikrai o gal ir visus 50 Tai kibiras kiek litrų
nu tai skamba kad ne tiek jau ir mažai supylei o vidutinis kibiras tai būna apie 10-15 L talpos
žodžiu nepergyvenk, jei augs tai bus gerai, kitąmet patręši spec. trąšomis kad papildomai gautų maistelio ir bu ok