Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka

QUOTE(jolaxus @ 2007 04 25, 10:17)
aš tą juostą esu įkasusi poroj vietų, tai tikrai ne taip, kaip toj nuotraukoj schmoll.gif
aš ją įkasu galima sakyti lygiai su žemės paviršium, vos vos kraštelis matosi, tačiau ilgainiui veja augdama šiek tiek lyg perlipa, tačiau ne šaknys, o tiesiog auganti žolė užgula per juostą, bet taip geriau, negu šaknys nueitų ir tektų kasmet kraštą dailinti ax.gif

Kitas dalykas, jeigu jau labai trūkdo tas išlindęs juostos kraštelis, ji vėliau galima bus nukirpti, kad taip akių nebadytų kaip tuoj nuotraukoj, nors man tuoj nuotraukytėj labai gražiai augaliukai sudelioti...
Atsakyti
aišku galima ir nedėti tos juostos, ypač kai gėlynas nedidelis tai tikrai nebus daug vargo kraštą kasmet su kokiu kastuvu aapibėgti ir atkirsti plintančią veją.
Smiltis, aš tavo vietoje gal netgi pagalvočiau to gėlynėlio formą šiek tiek pakeisti, t.y. ne tokią taisyklingą padaryti kažkuram kampe tokį "liežuvį" ištempiant ir pasodinant kažkokių augalėlių lyg nubėgančių į pievą ax.gif
Atsakyti
O aš irgi turiu vieną klausimą - nelabai sugalvoju kaip išspręsti g.gif
Yra sklypo tvora nuo gatvės (įvažiavimas į sklypą, "gražioji" pusė). Ji yra tinklinė ir keisti jos niekas neketina arba net jei ir keis, tai į tokią pačią tinklinę. Žodžiu grožio - nulis. Iš gatvės pusės auga pušys, o iš kiemo tarpais auga koloninės tujos ir krūmai visokie (bent jau krūmus galima drąsiai mesti lauk). Klausimo esmė, ką sodinti, kad ir iš gatvės, ir iš kiemo ta sena tvora užsimaskuotų? Aš galvojau gal iš kiemo palei tvorą susodinti pramaišiui ir ne vienoj linijoj skirtingos formos ir aukščio tujas ir puskiparisius. Bet ką su gatvės puse daryti? g.gif Krūmų kažkaip nesinori, tujų irgi jau per daug gautųsi vienoj vietoj... g.gif tvoros aukštis apie 170 cm.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kasiopeja: 25 balandžio 2007 - 08:50
QUOTE(kasiopeja @ 2007 04 25, 09:49)
...Klausimo esmė, ką sodinti, kad ir iš gatvės, ir iš kiemo ta sena tvora užsimaskuotų? ...

o ar nesvarstei kokio vijoklinio augalo varianto? senos pušys ir tujos tegul sau auga, o joms už nugaros vijoklinė tvoros siena būtų gal ir nieko... primaišius daug augalų ir iš vienos pusės ir iš kitos jau netoli iki betvarkės.... unsure.gif o tos pušys iš lauko pusės gal jau senos ir aukštos, jei tu ir iš lauko galvoji dar kažką sodinti? ar neužtektų tik iš vidaus pasipuošti?
vynvytis labai gerai užlipa tvoromis, o rudenį dar ir spalva graži, tujoms ir pušims gana įspūdingas fonas būtų rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jolaxus: 25 balandžio 2007 - 08:58
O ta juosta juk buna ir ruda mirksiukas.gif Man ji daug graziau atrodo,ir ne taip rezia aki ikasta, kaip riskiai zalia blink.gif Beto gelynuose ji man niekaip nesiderina schmoll.gif I darza tokia tik hihihi.gif Jau verciau kaip sako, jolaxus, su kastuvu prabegt mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(jolaxus @ 2007 04 25, 06:56)
o ar nesvarstei kokio vijoklinio augalo varianto? senos pušys ir tujos tegul sau auga, o joms už nugaros vijoklinė tvoros siena būtų gal ir nieko... primaišius daug augalų ir iš vienos pusės ir iš kitos jau netoli iki betvarkės.... unsure.gif o tos pušys iš lauko pusės gal jau senos ir aukštos, jei tu ir iš lauko galvoji dar kažką sodinti? ar neužtektų tik iš vidaus pasipuošti?
vynvytis labai gerai užlipa tvoromis, o rudenį dar ir spalva graži, tujoms ir pušims gana įspūdingas fonas būtų rolleyes.gif

Taip, pušys jau aukštokos ir pro jas negraži tvora "šviečia". Vijoklis tikrai visai nieko variantas būtų. Net nebuvau apie jį pagalvojus doh.gif Tuo labiau, kad ir namas ne pats naujausias, vijoklis "prie stiliaus" tiktų rolleyes.gif AČIŪ 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kasiopeja: 25 balandžio 2007 - 09:09
QUOTE(kasiopeja @ 2007 04 25, 10:08)
Taip, pušys jau aukštokos ir pro jas negraži tvora "šviečia". Vijoklis tikrai visai nieko variantas būtų. Net nebuvau apie jį pagalvojus  doh.gif Tuo labiau, kad ir namas ne pats naujausias, vijoklis "prie stiliaus" tiktų  rolleyes.gif AČIŪ  4u.gif

nu va, būsi "stiliava" thumbup.gif
o jei tvora tinklinė, tai nelabai ir svarbu iš kurios pusės vijoklinius augalus pasodinsi - jie per akutes sėkmingai apsivynios ir žaliuos iš visų pusių smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jolaxus: 25 balandžio 2007 - 09:15
QUOTE(kasiopeja @ 2007 04 25, 08:16)
Kaip bebūtų liūdna - taip  verysad.gif  Na gal nėra taip jau viskas tragiška, bet šunys tikrai kažkiek prisideda prie daržų ir gėlynų "tobulinimo"... Duobių mes kol kas neatsiginam. Tiesa, senai sužėlusioj vejoj kažkodėl nekasdavo, o dabar, kai plotas nesutvarkytas, labai mėgsta "prasinešti". Ir vaisius su daržovėm jie taip pat mėgsta  lotuliukas.gif  mano tėvų šuo labai gražiai prinokusias braškes apskabo. Žalių nevalgo  schmoll.gif , tik raudonas  thumbup.gif  O vienas iš maniškių (dabar jau AA) švariai nuskindavo obuolius ir kriaušes nuo senų medžių žemesniųjų šakų. Taigi iš savo karčios patirties kalbu. Tiesa, kad ir kiek nuostolių tie šmikiai pridirba, vistiek jiems atleidi  wub.gif  wub.gif  wub.gif

nu supratau g.gif kai medziai didesnis ir derlius didesnis, tai dzin, kad nurasko smile.gif, bet kai nuo jaunu vaismedziu reikes saugoti, kad pirmiau vaikas, o ne suo nusiskintu-jau ne kas biggrin.gif
o del duobiu, kazin yr tikimybes, kad jei dabar , kai nuvaziuojam nieko ji ten nesiknisa-tai nesiknis ir kai bus sutvarkyta viskas? g.gif
Atsakyti
QUOTE(jolaxus @ 2007 04 25, 07:15)
nu va, būsi "stiliava" thumbup.gif
o jei tvora tinklinė, tai nelabai ir svarbu iš kurios pusės vijoklinius augalus pasodinsi - jie per akutes sėkmingai apsivynios ir žaliuos iš visų pusių smile.gif

Būsiu pasipuošus lotuliukas.gif
O man dabar iš godumo mintis kilo, gal ir visą tvorą aplink sklypą vijokliu paleist, tik retkarčiais kokį krūmą ar tujų įterpiant? g.gif ot sutaupyčiau thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(kasiopeja @ 2007 04 25, 10:22)
Būsiu pasipuošus  lotuliukas.gif
O man dabar iš godumo mintis kilo, gal ir visą tvorą aplink sklypą vijokliu paleist, tik retkarčiais kokį krūmą ar tujų įterpiant? g.gif  ot sutaupyčiau thumbup.gif

o kodėl gi ne smile.gif ir nebūtina tai vadinti godumu, jei prie viso stiliaus tiks tai tegul sau žaliuoja visa tvora bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(kasiopeja @ 2007 04 25, 09:22)
Būsiu pasipuošus  lotuliukas.gif
O man dabar iš godumo mintis kilo, gal ir visą tvorą aplink sklypą vijokliu paleist, tik retkarčiais kokį krūmą ar tujų įterpiant? g.gif  ot sutaupyčiau thumbup.gif

Tai gali ir ivairiu vijokliu prie tvoros pasodint. Anksciau jau cia buvo kalbeta, kad tinka tvoroms gebenes, jos viszales, be to, ir margalapiu yra, taip pat paprastosios vynuoges, sausmedziai ir t.t.
Atsakyti
QUOTE(une @ 2007 04 25, 07:21)
nu supratau  g.gif  kai medziai didesnis ir derlius didesnis, tai dzin, kad nurasko smile.gif, bet kai nuo jaunu vaismedziu reikes saugoti, kad pirmiau vaikas, o ne suo nusiskintu-jau ne kas  biggrin.gif

Dar kol vaisių sulauksi pirmiausia reiks nusaugot, kad šuo jauno medelio pagaliukų nepalaikytų ir nenugraužtų mirksiukas.gif

QUOTE(une @ 2007 04 25, 07:21)
o del duobiu, kazin yr tikimybes, kad jei dabar , kai nuvaziuojam nieko ji ten nesiknisa-tai nesiknis ir kai bus sutvarkyta viskas?  g.gif

Tada gal ir nebus šuo archeologu biggrin.gif O formuojant naują veją dabar kartais dedamas spec. tinkliukas, kurį įkasa į žemę. Nepamenu tiksliai jo tikrosios pakirties (prisimenu tik kad toks tinkliukas egzistuoja), bet ir nuo kasimo kažkiek turėtų saugoti mirksiukas.gif

Papildyta:
QUOTE(vida777 @ 2007 04 25, 07:29)
Tai gali ir ivairiu vijokliu prie tvoros pasodint. Anksciau jau cia buvo kalbeta, kad tinka tvoroms gebenes, jos viszales, be to, ir margalapiu yra, taip pat paprastosios vynuoges, sausmedziai ir t.t.

Ačiū, reiks pasidomėti 4u.gif
Atsakyti