Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka

QUOTE(Zaneta75 @ 2007 04 24, 13:03)
...Siemet planas Nr 1 "ivaziuojamasis gelynas". Gal ka patarsit is savo patirties?  ax.gif

kadangi pievutę jau turi, tai iš patirties patarčiau labai stipriai neskubėti ir per pirmą vasarą gyvenant pažiūrėti kuriomis kryptimis natūraliai nusimins takai, kur instinktyviai formuosis kažkokios zonos, kur norėsi matyti gėles, o kur salotas, kur kepsit šašlykus, o kur vaikai žaisti pamėgs smile.gif aš savo daržui vietą radau tik iš antro karto - vienais metais buvo vienam krašte, paskui nukrausčiau į kitą, gėlynas irgi vienaip prasidėjo, kitaip pasibaigė, tiesą sakant dar net nesibaigė biggrin.gif žodžiu tavęs laukia gražus kūrybinis darbas na ir neišvengiamai šiek tiek fizinių pastangų mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(jolaxus @ 2007 04 24, 15:58)
kadangi pievutę jau turi, tai iš patirties patarčiau labai stipriai neskubėti ir per pirmą vasarą gyvenant pažiūrėti kuriomis kryptimis natūraliai nusimins takai, kur instinktyviai formuosis kažkokios zonos, kur norėsi matyti gėles, o kur salotas, kur kepsit šašlykus, o kur vaikai žaisti pamėgs smile.gif

notworthy.gif aciuks.gif
QUOTE(jolaxus @ 2007 04 24, 15:58)
žodžiu tavęs laukia gražus kūrybinis darbas na ir neišvengiamai šiek tiek fizinių pastangų mirksiukas.gif

baika irnesakyk.gif fizinis darba man bus tik i nauda smile.gif
Atsakyti
O aš kadangi pati nekažin ką nusimanau apie augalus, tai pasidariau projektėlį ir su architekte sudėliojom augalus. Augalus susodinom prieš vejos sėjimą. Peržiemojo visi puikiai. Dabar belieka tik gėlių prisisodint. Apie jas taip pat ne kažin ką nusimanau, bet po truputį išmoksiu. LAukiu dar dviejų medžių didelių, vėliau galėsiu nuotraukytę įdėt savo kiemo. bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Zaneta75 @ 2007 04 24, 13:03)

Ciki kaimyna turit, toki smalsu lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(kasiopeja @ 2007 04 24, 13:54)
Nes braškių tai nesitikėk, kad ragausi, jei tik šuo turės priėjimą. Obuolius ir kriaušes jie irgi mielai nuo apatinių šakų nuraško. Žodžiu, kenkėjai. O mes dar juos vadinam DRAUGAIS  lotuliukas.gif

nu jei pati netureciau augintinio, tai tavo postas skambetu-taip zaviai wub.gif "deja" turiu. tai reakcija mazdaug tokia- blink.gif blink.gif RIMTAI?
biggrin.gif

QUOTE(laguna @ 2007 04 24, 17:21)
Ciki kaimyna turit, toki smalsu  lotuliukas.gif

Atsakyti
QUOTE(laguna @ 2007 04 24, 18:21)
Ciki kaimyna turit, toki smalsu  lotuliukas.gif

As ta pati pastebejau lotuliukas.gif
Atsakyti
Labas rytas 4u.gif
Zaneta75 gražus jūsų namukas thumbup.gif

Nu aš šiaip ne taip pasidariau gėlyną savo vieną. Įdedu nuotraukas ir labai noriu patarimų ką dar reikėtų padaryt. Ir dar ten yra vienas krūmelis toks margai lapais - gal kas žinot kaip jis vadinasi blush2.gif Ir jaučiu sidabražoles per arti viena kitos susodinau unsure.gif Tarp jų yra 30 cm tarpas, bet gal per mažai unsure.gif

Nuotraukos

Atsakyti
QUOTE(Smiltis @ 2007 04 25, 07:55)
...Nu aš šiaip ne taip pasidariau gėlyną savo vieną. Įdedu nuotraukas ir labai noriu patarimų ką dar reikėtų padaryt....

labas rytelis 4u.gif
na, kadangi prašai patarimų, tai drįstu įkišti trigrašį ax.gif gal šiek tiek pakritikuosiu, tik nesupyk, priimk tai kaip patarimus ax.gif
Man užkliuvo tavo gėlynėlio apvadas su akmenukais - iš bendro vaizdo supratau, kad jis yra visai netoli nuo tų spanguolių ir braškių lysvelių, tad man pasirodė, kad tam gėlynėlio apvadui trūksta na tokio kaip čia pasakius... g.gif subtilumo... jis šiek tiek "pjaunasi" su tais mediniais lysvių apvadais. Gal ir nereikia gėlyno apvado daryti tokio pat medinio, tačiau aš ko gero iš viso jam nedėčiau jokio rėmo, nebent įkasti kad kraštelis tik vos vos liktų virš žemės tą žalią juostą, skirtą vejos plitimui sustabdyti, o dėl akcento vieną kitą stambesnį akmenį ir tuos ne vien pakraščiu, o vieną link vidurio, kitą link krašto ar pan.. Taip numetus didesnius akmenis, galima aplink juos iš skirtingų pusių skirtingus augalus sodinti, vienoj pusėj aukštesnį kokį, kitoj - šliaužiantį, taip gėlynas iš vienos pusės atrodys vienaip, iš kitos jau kitaip. Tarp kitko, komponuojant akmenis, juos rekomenduoja bent trečdalį įkasti žemėn, o ne tiesiog paguldyti - įkasti jie natūraliau atrodo, juk ir gamtoje akmenys būna pusiu "įaugę" į žemę.
Tai va tokios mintys ir patarimai, o kaip pasidarysi, tai jau tikrai nesmerksim - čia gi kiekvieno asmeninis reikalas mirksiukas.gif
Atsakyti
Ačiū Jolaxus thumbup.gif Žinai dėl tų akmenų aš irgi suabejojau labai, iš pradžių sudėjau kaip tu rašei kelis didesnius, tai juos ir įkasiau, o kitus tik apdėliojau už tai ir vsio, būtent su ta mintim kad gal rekėtų nuimti smile.gif O dabar dar ta juosta nuo vejos- ar ją galima įkasti kad jos nesimatytų unsure.gif , nes man žiauriai nepatinka kai išlenda galiukas va kaip čia matosi Juosta

Ir tikrai nesupyksiu už tokią kaip tavo kritiką thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(une @ 2007 04 24, 19:10)
nu jei pati netureciau augintinio, tai tavo postas skambetu-taip zaviai  wub.gif  "deja" turiu. tai reakcija mazdaug tokia-  blink.gif  blink.gif  RIMTAI?
biggrin.gif

Kaip bebūtų liūdna - taip verysad.gif Na gal nėra taip jau viskas tragiška, bet šunys tikrai kažkiek prisideda prie daržų ir gėlynų "tobulinimo"... Duobių mes kol kas neatsiginam. Tiesa, senai sužėlusioj vejoj kažkodėl nekasdavo, o dabar, kai plotas nesutvarkytas, labai mėgsta "prasinešti". Ir vaisius su daržovėm jie taip pat mėgsta lotuliukas.gif mano tėvų šuo labai gražiai prinokusias braškes apskabo. Žalių nevalgo schmoll.gif , tik raudonas thumbup.gif O vienas iš maniškių (dabar jau AA) švariai nuskindavo obuolius ir kriaušes nuo senų medžių žemesniųjų šakų. Taigi iš savo karčios patirties kalbu. Tiesa, kad ir kiek nuostolių tie šmikiai pridirba, vistiek jiems atleidi wub.gif wub.gif wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Smiltis @ 2007 04 25, 09:12)
...O dabar dar ta juosta nuo vejos- ar ją galima įkasti kad jos nesimatytų  unsure.gif , nes man žiauriai nepatinka kai išlenda galiukas va kaip čia matosi...

aš tą juostą esu įkasusi poroj vietų, tai tikrai ne taip, kaip toj nuotraukoj schmoll.gif
aš ją įkasu galima sakyti lygiai su žemės paviršium, vos vos kraštelis matosi, tačiau ilgainiui veja augdama šiek tiek lyg perlipa, tačiau ne šaknys, o tiesiog auganti žolė užgula per juostą, bet taip geriau, negu šaknys nueitų ir tektų kasmet kraštą dailinti ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Smiltis @ 2007 04 25, 06:12)
O dabar dar ta juosta nuo vejos- ar ją galima įkasti kad jos nesimatytų  unsure.gif , nes man žiauriai nepatinka kai išlenda galiukas va kaip čia matosi

o gal jos iš viso nereikia? Ravėdama gražiai paformuotum vejos kraštuką, kad žolė neplistų ir tiek? g.gif
Atsakyti