QUOTE(Smiltis @ 2007 04 25, 07:55)
...Nu aš šiaip ne taip pasidariau gėlyną savo vieną. Įdedu nuotraukas ir labai noriu patarimų ką dar reikėtų padaryt....
labas rytelis
na, kadangi prašai patarimų, tai drįstu įkišti trigrašį
gal šiek tiek pakritikuosiu, tik nesupyk, priimk tai kaip patarimus
Man užkliuvo tavo gėlynėlio apvadas su akmenukais - iš bendro vaizdo supratau, kad jis yra visai netoli nuo tų spanguolių ir braškių lysvelių, tad man pasirodė, kad tam gėlynėlio apvadui trūksta na tokio kaip čia pasakius...
subtilumo... jis šiek tiek "pjaunasi" su tais mediniais lysvių apvadais. Gal ir nereikia gėlyno apvado daryti tokio pat medinio, tačiau aš ko gero iš viso jam nedėčiau jokio rėmo, nebent įkasti kad kraštelis tik vos vos liktų virš žemės tą žalią juostą, skirtą vejos plitimui sustabdyti, o dėl akcento vieną kitą stambesnį akmenį ir tuos ne vien pakraščiu, o vieną link vidurio, kitą link krašto ar pan.. Taip numetus didesnius akmenis, galima aplink juos iš skirtingų pusių skirtingus augalus sodinti, vienoj pusėj aukštesnį kokį, kitoj - šliaužiantį, taip gėlynas iš vienos pusės atrodys vienaip, iš kitos jau kitaip. Tarp kitko, komponuojant akmenis, juos rekomenduoja bent trečdalį įkasti žemėn, o ne tiesiog paguldyti - įkasti jie natūraliau atrodo, juk ir gamtoje akmenys būna pusiu "įaugę" į žemę.
Tai va tokios mintys ir patarimai, o kaip pasidarysi, tai jau tikrai nesmerksim - čia gi kiekvieno asmeninis reikalas