Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka

QUOTE(Ausma @ 2007 04 23, 13:27)
Aš auginu remontantines avietes Babje leto ir Polana. Jos labai gražiai krūmu auga. Jokių nepagedaujamų ūglių į šonus. O vat su vadinama skandinaviška aviete (avietės-braškės hibridu) tai vargstu. Pirmiausiai užkariavo žemuoges, po to ėmė lysti į braškyną doh.gif Tai šiemet jau neapsikentusi įkasiau šiferio juostas, kad daugiau neplistų.

Va va ir pas mus tokios thumbup.gif Iki velyvo rudens uogytes 4u.gif Ir mes siferiu atskiriam jas biggrin.gif Tik vyras ten geni jas pagal kazkokia technologija hihihi.gif tai pas mus kelios sakos, bet visos aplipusios avietem buna mirksiukas.gif
Atsakyti
O pas mane po vaismedžiais gėles. Derlium vaisių tikrai nesiskundžiam, tikriau sakant neturim kur dėt - visus apdalinam. Gi gėlyčių šaknys labai paviršiuj, o vaismedžio tai giliau gi - kitaip tos žemės po medžio nesukastumėm. Taip kad vasarinės gėlės, manau, gali augti. Čia kaip kam gražu...
O dėl aviečių, tai mes tiesiog ant vejos lauko plytelių apie jas išdėjom, patogu prieit ir jokie ūgliai "nenubėga". Su šiferiu irgi gera mintis, planuoju avietyną plėsti - reiks pasinaudot.
Atsakyti
Sveikutes, gamtos puoseletojos.
Truputuką pasigirsiu, savaitgalį buvau užsukus pas Jolaxus, tai žinokit, kas matėt jos nuotraukytės, tai galiu tik patvirtinti, kad gyvai jos gėlių darželiai, baseinukas ir visa išpuoselėta aplinka dar gražiau atrodo.
Tai va prisižiūrėjau, ir mane užplūdo dar didesnis noras išgražinti savo žemės kampelį. Savaitgalį dar aplankiau gimines, tai tetos ir anyta dar apdovanojo įvairių samanėlių ugliukais, gavau bijūną. Nors ir labai senovinis jis augalas, bet man mielas, nes primena kaime praleistas vasaras, kai bobute primerkdavo jo žiedų visuose kambariuose.
Gal kas auginant kukmedį, kai pirkom LZU parodoj tai jis buvo tamsiai tamsiai žalias, o dabar jis labai pašviesėjo, bijau, kad nepradėtų džiūti, o gal dirva "per daug riebi", nes kai sodinom, iškasėm duobe ir pripylėm grybyno žemės, kuri yra riebi. g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lululu: 23 balandžio 2007 - 16:31
QUOTE(Knifofija @ 2007 04 23, 08:25)
Flaminfas yra uosialapis klevas, jis auga iki 10m.

Oho, as maniau, kad jis auga maximum 2-3 m. Gal cia kokie nesukulturinti tokie dideli uzauga? unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Lululu @ 2007 04 23, 17:29)
Sveikutes, gamtos puoseletojos.
Truputuką pasigirsiu, savaitgalį buvau užsukus pas Jolaxus, tai žinokit, kas matėt jos nuotraukytės, tai galiu tik patvirtinti, kad gyvai jos gėlių darželiai, baseinukas ir visa išpuoselėta aplinka dar gražiau atrodo.
Tai va prisižiūrėjau, ir mane užplūdo dar didesnis noras išgražinti savo žemės kampelį. Savaitgalį dar aplankiau gimines, tai tetos ir anyta dar apdovanojo įvairių samanėlių ugliukais, gavau  bijūną. Nors ir labai senovinis jis augalas, bet man mielas, nes primena kaime praleistas vasaras, kai bobute primerkdavo jo žiedų visuose kambariuose.
Gal kas auginant kukmedį, kai pirkom LZU parodoj tai jis buvo tamsiai tamsiai žalias, o dabar jis labai  pašviesėjo, bijau, kad nepradėtų džiūti, o gal dirva "per daug riebi", nes kai sodinom, iškasėm duobe ir pripylėm grybyno žemės, kuri yra riebi. g.gif

patvirtinu biggrin.gif - Lululu prasibėgo aplink mano namučius, patikrino ar nuotraukos buvo autentiškos biggrin.gif tik gaila oras labai jau nekoks buvo, tikiuosi tai ne paskutinis kartas, gal dar kada galėsim pasišildyt saulės atokaitoj kai įsibėgės pavasaris ir vasara mirksiukas.gif o apie kukmedžius paskaityk rojaus soduose - iš to ką parašei, manyčiau, kad jei pripylėt vien grybyno substrato, jam gali būti per rūgšti tokia žemė. mes irgi iš grybyno vežėmės to substrato, tačiau jo maišėm į gruntą, o jis vienas tai durpės, šiaudai, paukščių mėšlas - ko gero šiek tiek "neįkandamas" kukmedžiams g.gif
Dėl bijūnų pritariu - pas mane irgi yra vienas krūmas - iš mamos parsivežiau taip pat kaip vaikystės kiemo fragmentą cool.gif
ir apskritai nėra ko labai skirstyti augalų į senovinius ir naujoviškus - visi yra žavūs kai randa savo vietą ir dera tarpusavyje wub.gif
Atsakyti
QUOTE(jolaxus @ 2007 04 24, 07:49)
Dėl bijūnų pritariu - pas mane irgi yra vienas krūmas - iš mamos parsivežiau taip pat kaip vaikystės kiemo fragmentą cool.gif
ir apskritai nėra ko labai skirstyti augalų į senovinius ir naujoviškus - visi yra žavūs kai randa savo vietą ir dera tarpusavyje wub.gif

Man irgi mieliausios "senovinės" gėlės: našlaitės, bijūnai, serenčiai, raganės.... Primena kaimą ax.gif
O tie šiuolaikiniai apželdintojai varo pagal tą patį kurpalių ir su kitais augalais, tai man tie projektai jau negyvai pabodę.... kur benueitum, tą patį randi doh.gif
Aš renkuosi originalumą 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Reklamiste @ 2007 04 24, 10:46)
O tie šiuolaikiniai apželdintojai varo pagal tą patį kurpalių ir su kitais augalais, tai man tie projektai jau negyvai pabodę.... kur benueitum, tą patį randi doh.gif
Aš renkuosi originalumą 4u.gif

Ta pati parasiau alpinariumo temoj mirksiukas.gif Rasiau, kad ir pati supyliau zemes alpinariumui mazuliukui ax.gif Bet perejus per rajona, kiekvienam kieme radau ta pati - alpinariumus su tais paciais augalais, ir nuzievintu medziu salia blink.gif Iskart noras dingo daryti kaip visi schmoll.gif jau verciau apsodinsiu visa kalniuka zydinciom vienmetem gelem, ir paziuresiu kas gausis hihihi.gif Tikrai jau nieks tokio "grozio" netures lotuliukas.gif Jei nepatiks, kita met darysiu kaip nors kitaip blush2.gif Tik dabar galvoju kokias geles sodint kad derintusi tarppusavy mastau.gif Na bet laiko dar turiu rolleyes.gif
Atsakyti
o bijuno ir as labai noreciau ax.gif tik ziuriu kazko niekas cia ju neturi...gal neauga ar kitokios tradicijos g.gif bet vistiek imsiu ir uzsisakysiu is vieno katalogo...dar ir apyni vyras nori uzsisakyt...va koki faina kataloga parsisiunciau - kam idomu pavartykit mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Evanescene @ 2007 04 22, 12:48)
oi koki paveiksleli radau wub.gif
[user posted imagenorejau paklausti gal kas zino kokie ten krumeliai raudoni?man jie tokie grazus good.gif

na ir grozybiu cia prisiziurejau...
Aciu dievui nepasijutau balta varna, kad nezinau ka daryti su savo 11 aru... ax.gif Isikelem i nama vasario men, pries tai gyvenom bute, tai mano terasele zaliavo ir zydejo, atrode kad kas duotu nama... "dave"... ir nezinau nuo ko pradeti... doh.gif
Zolynas jau uzetas dar is rudens, kadangi ne patys darem - tai ir duobuciu ir akmenuku ir siukslyciu uzsleptu... doh.gif Kaip nors atgriebsim, pries savaite patresem, tai lyg ir zaliuot po truputi pradeda. Bet vat dar gelynai...
Is terasos parveztus augaliukus nedrasiai sukisau ten, kur planuoju dar siemet daryt gelyna, i psio - kazkaip nedrasu pradeti kuisti zolyna, nors norisi ir salotos prie namu ir terasos apsuptos gelem, ir zydinciu gyvatvoriu lotuliukas.gif , gal dar fontaniuka priesais valgomojo langa g.gif Na bet viskas ne per vienerius metus (o taip noretusi doh.gif ) Siemet planas Nr 1 "ivaziuojamasis gelynas". Gal ka patarsit is savo patirties? ax.gif
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Zaneta75 @ 2007 04 24, 10:03)
na ir grozybiu cia prisiziurejau...
Aciu dievui nepasijutau balta varna, kad nezinau ka daryti su savo 11 aru...  ax.gif Isikelem i nama vasario men, pries tai gyvenom bute, tai mano terasele zaliavo ir zydejo, atrode kad kas duotu nama... "dave"... ir nezinau nuo ko pradeti...  doh.gif
Zolynas jau uzetas dar is rudens, kadangi ne patys darem - tai ir duobuciu ir akmenuku ir siukslyciu uzsleptu...  doh.gif  Kaip nors atgriebsim, pries savaite patresem, tai lyg ir zaliuot po truputi pradeda. Bet vat dar gelynai...
Is terasos parveztus augaliukus nedrasiai sukisau ten, kur planuoju dar siemet daryt gelyna, i psio - kazkaip nedrasu pradeti kuisti zolyna, nors norisi ir salotos prie namu ir terasos apsuptos gelem, ir zydinciu gyvatvoriu  lotuliukas.gif , gal dar fontaniuka priesais valgomojo langa g.gif Na bet viskas ne per vienerius metus (o taip noretusi doh.gif ) Siemet planas Nr 1 "ivaziuojamasis gelynas". Gal ka patarsit is savo patirties?  ax.gif

Labai graži pievele. Ir gražūs norai thumbup.gif Bet iš nuotraukos matau, kad turėsi pagalbininką tvarkant žolynus ir gėlynus. Iš anksto nusiteik, kad visus gėlynus ir jaunus medelius reiks aptverti nors simboline tvorele, bent jau iš pradžių, kol šuo apsipras/susipras juos apeidinėti mirksiukas.gif (čia iš patirties kalbu, pati turiu bent 4 keturkojus padėjėjus (iš kurių 2 itin darbštūs), tai medeliai dažnai palaikomi pagaliukais, o ir duobių pilnas kiemas doh.gif gerai, kad aplinka dar netvarkyta...)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kasiopeja: 24 balandžio 2007 - 13:37
QUOTE(kasiopeja @ 2007 04 24, 14:36)
Labai graži pievele. Ir gražūs norai  thumbup.gif  Bet iš nuotraukos matau, kad turėsi pagalbininką tvarkant žolynus ir gėlynus. Iš anksto nusiteik, kad visus gėlynus ir jaunus medelius reiks aptverti nors simboline tvorele, bent jau iš pradžių, kol šuo apsipras/susipras juos apeidinėti  mirksiukas.gif  (čia iš patirties kalbu, pati turiu bent 4 keturkojus padėjėjus (iš kurių 2 itin darbštūs), tai medeliai dažnai palaikomi pagaliukais, o ir duobių pilnas kiemas  doh.gif gerai, kad aplinka dar netvarkyta...)

wacko.gif joo su duobem tai jau kariaujam gun_bandana.gif Kampe sklypo dar kurmis "sveciuojasi", tai musu "mergina" bando ji isprasyt biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Zaneta75 @ 2007 04 24, 11:47)
wacko.gif joo su duobem tai jau kariaujam  gun_bandana.gif Kampe sklypo dar kurmis "sveciuojasi", tai musu "mergina" bando ji isprasyt  biggrin.gif

va, va drinks_cheers.gif Tiesa, pas pažįstamus šunininkus, kur kiemas jau sutvarkytas, yra atitverta "paradinė" teritorija ir teritorija, į kurią gali patekti šunys. Aš pati irgi galvoju apie tokį sprendimą. Nes braškių tai nesitikėk, kad ragausi, jei tik šuo turės priėjimą. Obuolius ir kriaušes jie irgi mielai nuo apatinių šakų nuraško. Žodžiu, kenkėjai. O mes dar juos vadinam DRAUGAIS lotuliukas.gif
Atsakyti