Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka

QUOTE(une @ 2007 04 20, 22:58)
jos man dieviskai grazios-tokie mini bijuneliai... idomu

blink.gif tikrai pagalvojau kad cia bijunai hihihi.gif
wub.gif wub.gif wub.gif
Atsakyti
Sveikutės 4u.gif

Biškutuką paskaitinėjau jūsų pokalbius.... Kiek daug visko sužinojau thumbup.gif Aš taip pat esu iš tų, kurios visą savo gyvenimėlį pragyveno bute, o dabar, įsigijus namą, nelabai įsivaizduoja, ką su aplinka daryti doh.gif

Nors čia paskaitinėjus galva po truputį pradeda šviesėti ir jau mintyse ir popieriuje pradedu matyti kažkokį vaizdą biggrin.gif
Norėčiau paklausti jūsų patarimo (man jūs profesionalės) Mano sklypas tik 7 a, tai labai kazko jame neprigalvosi, tuo labiau, kai dar turi būti palikta vieta ir vaikų žaidimo aikštelei.
Aš pasidariau mažą daržiuką (aišku tik dėl vaikų) - dvi trumputės lysvės braškių, kitos dvi žirniams ir agurkams. Tai va, norėčiau tą savo daržiuką kaip nors "užmaskuoti". Įsivaizduoju, kad tai turėtų būti augaliukai, kuriuos galėčiau suformuoti, kaip mažytę gyvatvorytę. Bet mano noras, kad aukštis būtų max iki 50 cm, o geriau kokį 30 cm, kad neuždožtų visai to mano darželio.
Gal galėtumėt patarti, kuo galėčiau apsodinti, sano daržą, kad būtų gražu, o gal net ir praktiška blush2.gif
Radau informacijos apie raugerškį, kad jis neaukštas, gražiai žiūrisi, o ir uogas galima valgyti. Dar buvo kilusi mintis apsodinti svarainiais, brt, kad jie aukšti užauga, o ir vaizdas kaži koks būtų doh.gif
Gal ką patarsit blush2.gif
Ačiū
Atsakyti
QUOTE(virmante @ 2007 04 21, 08:11)
Sveikutės 4u.gif

Biškutuką paskaitinėjau jūsų pokalbius.... Kiek daug visko sužinojau thumbup.gif Aš taip pat esu iš tų, kurios visą savo gyvenimėlį pragyveno bute, o dabar, įsigijus namą, nelabai įsivaizduoja, ką su aplinka daryti doh.gif

Nors čia paskaitinėjus galva po truputį pradeda šviesėti ir jau mintyse ir popieriuje pradedu matyti kažkokį vaizdą biggrin.gif
Norėčiau paklausti jūsų patarimo (man jūs profesionalės)  Mano sklypas tik 7 a, tai labai kazko jame neprigalvosi, tuo labiau, kai dar turi būti palikta vieta ir vaikų žaidimo aikštelei.
Aš pasidariau mažą daržiuką (aišku tik dėl vaikų) - dvi trumputės lysvės braškių, kitos dvi žirniams ir agurkams. Tai va, norėčiau tą savo daržiuką kaip nors "užmaskuoti". Įsivaizduoju, kad tai turėtų būti augaliukai, kuriuos galėčiau suformuoti, kaip mažytę gyvatvorytę. Bet mano noras, kad aukštis būtų max iki 50 cm, o geriau kokį 30 cm, kad neuždožtų visai to mano darželio.
Gal galėtumėt patarti, kuo galėčiau apsodinti, sano daržą, kad būtų gražu, o gal net ir praktiška blush2.gif
Radau informacijos apie raugerškį, kad jis neaukštas, gražiai žiūrisi, o ir uogas galima valgyti. Dar buvo kilusi mintis apsodinti svarainiais, brt, kad jie aukšti užauga, o ir vaizdas kaži koks būtų doh.gif
Gal ką patarsit blush2.gif
Ačiū

Jai is kruminiu augalu tai geriausiai buksmedis,bet jis letai auga.Dabar gali padaryti zoline gyvatvore is melsves/nelabai auksti ir platus augalai,tikros gyvatvores,kaip sienos, jos nesudarys,bet labai tinka apsodinti pakrasciams,atskirti darzo zonai nuo poilsio pieveles/Dar gali tikrosiom levandom,flioksais,rykstene.
Atsakyti
virmante, siaip tai labai graziai galima "darza" iterpti tarp augaliuku wink.gif tada ir erdves nesumazeja ir grozis nuo to nenukencia ir slepti nieko nereiketu smile.gif arba pacias darzo lysveles reiketu kazkaip kitaip suformuoti-kad jos pacios dekoratyvesnes butu,turetu grazius konturiukus, formas ir t.t, o ne kaip kaime lysveles... rolleyes.gif
Atsakyti
Tarp kitko, buksmedžių irgi nuodingos visos augalo dalys. Be to jie dažnai žiemą apšąla, anksti pavasarį apbega saulėje, taigi kurį laiką būna nedekoratyvūs. Aš nesu buksmedžių priešininkė, nes mačiau ir labai gražių jų gyvatvorių. Tiesiog pasakiau ką apie juos žinau...
Labai teisingai patarė Une. thumbup.gif
Dar galima daržą apsodinti serenčiais (tagetėmis). ax.gif Jie būna įvairaus aukščio, žydi labai ryškiai ir ilgai, aplamai visai nereiklios gėlės. O rudenį jas nurauti ir apkasti tame pačiame darže - dezinfekuoja dirvą mirksiukas.gif
Atsakyti
as manau, kad dabar yra tos poziuris i darza-atseit nebemadinga - unsure.gif reikia kazkaip slepti, maskuoti, nes kitaip atrodysi nesiuolaikiskas blink.gif biggrin.gif nusispjaut man i toki poziuri schmoll.gif jei darzo ne keli arai-jis tikrai ras vietos mano vidiniam kieme smile.gif jergau jau dabar seile nutiso, kai pagalvoju kaip bus faina nusiskinti sviezia krapa tiesiai is gelyno lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(une @ 2007 04 21, 14:05)
as manau, kad dabar yra tos poziuris i darza-atseit nebemadinga -  unsure.gif reikia kazkaip slepti, maskuoti, nes kitaip atrodysi nesiuolaikiskas  blink.gif  biggrin.gif  nusispjaut man i toki poziuri  schmoll.gif jei darzo ne keli arai-jis tikrai ras vietos mano vidiniam kieme  smile.gif  jergau jau dabar seile nutiso, kai pagalvoju kaip bus faina nusiskinti sviezia krapa tiesiai is gelyno  lotuliukas.gif

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif visom keturiom savo galunem pritariu. Nuo ko gi slepti ta darziuka. Atvaziuos draugai is buto, praeidami ras agurkeli - dziaugsmo kiek thumbup.gif Man nera nieko skaniau uz obuoli, tik nuo obels nukritusi, agurka tiesiai is lysves ax.gif

Atsakyti
Ačiū visoms už patarimus, tik va bėda, kad lysves kaip kaime jau pasidariau doh.gif Braškes pasodinau rudenį, o ir žirniai, salotos ir ridikėliai jau pasėti doh.gif

Šiaip tikrai nesu iš tų, kurioms būtų gėda dėl daržo, nes kaip tik esu produktų be chemikalų šalininkė, tiesiog kažkaip norėtųsi nuo vejos daržą atskirti

Une, tavo idėja super thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif , kad būčiau taip anksčiau sugalvojus. Na bet metams bėgant reikės pasitaisyti

Na reikia eiti kur nors ieškoti, kaip rimusios išvardintos gėlytės atrodo, nes pavadinimai man nieko nesako doh.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(virmante @ 2007 04 21, 14:52)
Ačiū visoms už patarimus, tik va bėda, kad lysves kaip kaime jau pasidariau doh.gif Braškes pasodinau rudenį, o ir žirniai, salotos ir ridikėliai jau pasėti doh.gif

Šiaip tikrai nesu iš tų, kurioms būtų gėda dėl daržo, nes kaip tik esu produktų be chemikalų šalininkė, tiesiog kažkaip norėtųsi nuo vejos daržą atskirti

Une, tavo idėja super thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif , kad būčiau taip anksčiau sugalvojus. Na bet metams bėgant reikės pasitaisyti

Na reikia eiti kur nors ieškoti, kaip rimusios išvardintos gėlytės atrodo, nes pavadinimai man nieko nesako doh.gif  lotuliukas.gif

As savo daigyna atskyriau kupstinem tujom ir esu labai jomis patenkinta. Imesiu foto tik sori fotkinau per langa photo.gif nes labai salta lauke. thumb_yello.gif
user posted image
Atsakyti
knifofija, labai jaukus darželis 4u.gif ypač akmeninis takelis
virmante, man labai gražu mažas darželis, nesistenk jo slėpti 4u.gif mačiau žurnaluose labai gražių dekoratyvinių daržiukų, būtinai pas save darysiu, kai prieisim iki žemės darbų doh.gif
Atsakyti
QUOTE(une @ 2007 04 21, 13:05)
as manau, kad dabar yra tos poziuris i darza-atseit nebemadinga -  unsure.gif reikia kazkaip slepti, maskuoti, nes kitaip atrodysi nesiuolaikiskas  blink.gif  biggrin.gif  nusispjaut man i toki poziuri 

Va va man jau irgi panasiai kliut pradejo sitas poziuris. Paslepkim darzus, o paskui besislepdami dar eikim darzo gerybes kramsnot lotuliukas.gif Jau kai uzeina kokia kvaila mada doh.gif Nesakau, kad visa sklypa reikia paverst darzu, bet slepti darza, ar sakyti - pas mane tai jau net uzuominos nebus, net mazos sultingos braskytes - tai daugiau negu kvaila... Netaikau tikrai nei vienai cia rasanciai, tiesiog pazistu realybej keleta tokiu zmoniu ir labai is ju ima juokas biggrin.gif gales savo dekoratyvinius augaliukus kramsnot ir pavydet kaimyno darziuke raudonu braskyciu.

Uz jaukius darziukus drinks_cheers.gif
Atsakyti
Aš taip pat už daržiuką. Vaikams pats smaguumas tiesiai iš lysvės svogūną, salotą, ridikėlį ar agurkėlį pralekiant sušveist. niekad neketinu jo gėdytis.
pas mus nuo vejos jis atskirtas žema tvorele, prieš kurią yra nedidelis gėlynėlis, o už jos(jau darže) susodinsiu prieskoniukus rolleyes.gif
Atsakyti