QUOTE(jolaxus @ 2007 04 19, 16:39)
man irgi šitas klausmas šiandien pasidarė aktualus - buvau išvažiavusi dieną šiek tiek, tai važinėdama pastebėjau, kad daugiausiai jis auga laisvai, ir lyg ir užsimaniau tokį pasisodinti, tačiau man labiau patiktų suformuotas į kokį apvalesnį krūmą
šiaip tai peršasi mintis, kad jis turėtų normaliai reaguoti į karpymą, bet kas ten žino, ar kas auginat ir galit pakomentuot?
gal tiesiog gaili žmonės karpyti, nes jis žydi prieš lapelius išleisdamas ir anksti pavasarį apkarpius daug žiedų tektų paaukoti bet gal paformavus vėlesniais metais atsidėkotų tankesne kupeta žiedų? kaip galvojate?
šiaip tai peršasi mintis, kad jis turėtų normaliai reaguoti į karpymą, bet kas ten žino, ar kas auginat ir galit pakomentuot?
gal tiesiog gaili žmonės karpyti, nes jis žydi prieš lapelius išleisdamas ir anksti pavasarį apkarpius daug žiedų tektų paaukoti bet gal paformavus vėlesniais metais atsidėkotų tankesne kupeta žiedų? kaip galvojate?
Kiek zinau, ju formuoti nereikia, bet galima. Galima net gyvatvores is ju sodinti. Karpymas joms tikrai nekenkia.
Pas musu kaimyna ukininka ta forsitija pievoje auga (nezinau is kur ji ten atsirado, bet kai mes gyventi atsikelem, ji ten jau buvo). Tai tas ukininkas ja tipo naikina, ar mazina, kad jo pievos nestelbtu - nukarpo vos ne iki zemes, o ji vis sekmingai atzelia ir auga lyg niekur nieko...