Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka

QUOTE(vilytte @ 2007 04 12, 18:02)
noriu fasadinėj namo pusėj raganes kelias pasodinti. Tikiuosi daug kas auginate, gal galite ką patarti: ar lepios, ar gražiai žydi, ar sparčiai auga ir ligoms atsparios. Žinau, kad būna kelių rūšių, t.y. žydinčių ant pirmamečių ūglių (su šitom turbūt paprasčiau, rudenį nupjovei ir tiek žinių), bei ant antramečių. Gal ką ir maišau...
O dar  mačiau jas sodina prie besidriekiančių kadagių ir leidžia žydėti ant jų, nu fantastiškai atrodo nuotraukose, o kaip realybėj būtų?
Gal kas patars?

pernai tik pirmi metai kaip turėjau raganių, bet pas mane tokios smulkiažiedės kurios rudenį iki apačios nušąla, o pavasarį pilnai atželia. Pirmais metais žydėjo dar nelabai gausiai, lauksiu žiedų šiemet. O ta mintis paleisti gulti stiebus ant kadagių labai gera thumbup.gif Juk raganėms rekomenduojama palei šaknis apželdinti kažkokiais augalais, kad šaknys nekaistų, tipo "laikyti galvą karštai, o kojas vėsiai", tai tokiu atveju kadagys koks besidriekiantis atliktų tą šaknų pritemdymo funkciją, o ir raganės žiedų kasos gražiai ant jo turėtų atrodyti rolleyes.gif

QUOTE(Tina* @ 2007 04 12, 22:04)
Jolaxus visada super  thumbup.gif paaiskina. Kaledom ziuriu pakvipo  biggrin.gif

Savaitgali zadu sodint i dirva lelijas ir kardelius, ar nepaskubesiu?

išeisiu pensiją ir tapsiu rašytoja hihihi.gif
nežinau kaip su lelijom, o su kardeliais manau verta palaukti - jie bijo šalnų, tai kam paskui vargti kai sudygs ir saugoti nuo šaltuko, visvien gi žydės tik rudeniop, tai kaži ar dabar reikia stačia galva su jais nerti, ne kažin ką paankstinsi, tik darbo prisidarysi... unsure.gif aš irgi šiemet pirmą kartą kardelių nusipirkau, bet planuoju dar bent pora savaičių palaukti rolleyes.gif
tiesa, neįvertinau, kad Kaune orai savaite į priekį su šiluma nuėję, ten viskas gi šiek tiek ankstėliau juda g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jolaxus: 13 balandžio 2007 - 08:13
Sveikos, gal patartumėte, ką daryti su narcizais- jie jau žydėti turi, o pas mane garaže sudėti į vazonėlį vis žiemoja, nes iš rudens dar aplinka nebuvo sutvarkyta. Jeigu juos dabar pasodinčiau, sakau, gal nieko jiems neatsitiks, kad ir nežydės, bet nors neprapuls, kitais metasi pasidžiaugsiu...
Atsakyti
QUOTE(vilytte @ 2007 04 12, 19:02)
Sveikos, mergaitės,
noriu fasadinėj namo pusėj raganes kelias pasodinti.
Žinau, kad būna kelių rūšių, t.y. žydinčių ant pirmamečių ūglių (su šitom turbūt paprasčiau, rudenį nupjovei ir tiek žinių), bei ant antramečių. Gal ką ir maišau...
O dar  mačiau jas sodina prie besidriekiančių kadagių ir leidžia žydėti ant jų, nu fantastiškai atrodo nuotraukose, o kaip realybėj būtų?
Gal kas patars?

Ar buvote Kairėnų botanikos sode? Va ten tai raganių įvairovė ax.gif Pasirodo jų būna ne tik lianų, bet ir krūmų. Mane labai sužavėjo sveikalapė raganė:My Webpage

O ant antramečių ūglių žiedus krauna alpinė vijutrė, taip pat priskiriama raganėms, pradedanti žydėti labai anksti, jau gegužės mėnesį:
My Webpage

O driektis pažeme raganei turbūt reikėtų padėti, lygiai taip pat, kaip ir lipti kopėtėlėm, t. y. nukreipti jos ūglius norima kryptimi, nes kitaip jie gali susisukti į tokią raizgalynę, kad niekaip nebus įmanoma išpainioti.
Atsakyti
Kokį žurnalą patartumėt užsiprenumeruoti g.gif Dabar kol kas išsirinkau Sodo spalvos, bet kažkaip pagalvojau pasiklausiu gal nieko gero unsure.gif
Atsakyti
Sveikutes, tikiuosi isgirsti patarimu ar pamokymu ka ne taip darau. Esu pasisodinusi nemazai spygliuociu, perku,derinu spalvas, bet kad visi melsvaspygliai pas mane pasidaro zali. Sidabrine egle ir ta ne melsva, o gelsvai zalia g.gif . Kaip manot, kas negerai? Zeme netinka? Trasu stygius/perteklius?
Atsakyti
QUOTE(Smiltis @ 2007 04 13, 11:12)
Kokį žurnalą patartumėt užsiprenumeruoti  g.gif Dabar kol kas išsirinkau Sodo spalvos, bet kažkaip pagalvojau pasiklausiu gal nieko gero  unsure.gif

As tai "Mano gelynas" skaitau, bent reklamos neprikista.

Gal kam idomu bus, Maximoj siokiu tokiu augaliuku uzvesta:
http://www.maxima.lt...katalogas/1462/
Atsakyti
O kada galima kanas sodinti? Prašau patarimo bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(jolaxus @ 2007 04 13, 08:01)
tiesa, neįvertinau, kad Kaune orai savaite į priekį su šiluma nuėję, ten viskas gi šiek tiek ankstėliau juda g.gif

Ir vistiek dar per anksti. Neverta taip skubėti schmoll.gif
Papildyta:
QUOTE(Smiltis @ 2007 04 13, 11:12)
Kokį žurnalą patartumėt užsiprenumeruoti  g.gif Dabar kol kas išsirinkau Sodo spalvos, bet kažkaip pagalvojau pasiklausiu gal nieko gero  unsure.gif

Man dar labai patinka "Sodo idėjos", nors aš užsisakau visus: ir "Sodo spalvas", ir "Sodo idėjas", ir "Gėlių spalvos".
Papildyta:
QUOTE(jolita123 @ 2007 04 13, 20:46)
O kada galima kanas sodinti? Prašau patarimo bigsmile.gif

Į lauką sodinti bus galima kai nebebus šalnų, o kol kas kas rytą būna balta žolė.
Atsakyti
pas mane dag metu auga raganes. dabar jau ivairiu turiu
as jas labai myliu, del to, kad prieziuros mazai joms reikia
pernai padariau "atradima", kad mano ragane, kuri atseit zydi ant pirmameciu ugliu (kas rudeni nukirpdavai iki zemes) birzelio vidury, pasirodo zydi ir ant antrameciu. netycia viena sakute liko ant kopeteliu blush2.gif
siemet buvo paliktos visos. ir ka jus galvojat? mazdaug pries 3 savaites buvo jau pumpurai issproge, gabar ji man zydes du kartus garantuotai. sprendziant pgl preitus metus, turetu pradeti nuo geguzes vidurio, paskui viduvasari vel thumbup.gif

is tikruju ir as esu skaicius, kad raganes saknims reikia pavesio, vesos...
pas mane visos (dabar jau beveik wink.gif ) lipa ant namo pietines sienos, pasodintos iskart prie pamato, praktiskai ant ju saknu uzdetos saligatvio plyteles, taigi per vasra kepa kaip reikiant. Ir augo jos pas mane nuostabiai, zydi gausiausiai, kiekvienais metais as ju dali atskiriu ir kam nors atiduodu
maziau vienoj vietoj (irgi pietine puse) pagal taisykles pasodinta, apie 5-7 metus augancia, tai vos 2-3 ugliukai. nors gal cia ne vien nuo seselio priklauso
siemet saligatvis nuo sienos atsireauke, ziuresim kas bus

jei nort kardeliu anksciau, sodinkit i vazonelius namie ar siltnamy. as naudoju 0.5l grietines, jogurto indelius, o paskui kai salnu nebebuna, lengva perkelti i nuolatine augimo vieta
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo draugaite: 13 balandžio 2007 - 23:08
Isikisiu i jusu diskusija apie raganes blush2.gif Mano melisos jau vargsta ant palanges doh.gif unsure.gif Gal galiu jau pasodinti i lauka, pridengciau nakciai jei ka.... mastau.gif
Atsakyti
QUOTE(Ju-Ju @ 2007 04 15, 10:18)
Isikisiu i jusu diskusija apie raganes  blush2.gif Mano melisos jau vargsta ant palanges  doh.gif unsure.gif  Gal galiu jau pasodinti i lauka, pridengciau nakciai jei ka.... mastau.gif

Dabar šitom naktim šalnų lyg ir nepraneša. Galima sodinti, tik kol augaliukai nepriratę, tai juos ir saulė gali nudeginti. Reikėtų truputėlį pagloboti, pridengti. 4u.gif
Papildyta:
Nuo pirmadienio prasideda prekybos sezonas Kauno geležinkelio stoties turguje (mašinų stovėjimo aikštelėje) vasarinių gėlių daigais. Taigi, kam buvau žadėjusi, jau galėsime susitikti.
Atsakyti
o kokiu daigu turesi??
Atsakyti