na tai su praėjusiom šventėm
aš tai vakar sėdėjau su pieštuku ir dėliojausi vaizdelį kokius augalus pirksim ir kur ką sodinsim - kitą savaitgąlį suplanuota kelionė į medelyną Apsižiūrėjau, kad esu spygliuočius suignoravusi, reikės šiek tiek vietos ir jiems skirti, galvojam gal eglutę kokią pasisodinti, kad per naujametį būtų galima kieme pasipuošti, o galų gale ir kadagį ar tują juk galima girliandom papuošti, ane?
ar puošiate jūs kiemą per žiemos šventes?
tipo klausimas į temą, kol pavasaris dar neįsibėgėjo
QUOTE(jolaxus @ 2007 04 11, 11:42)
ar puošiate jūs kiemą per žiemos šventes?
tipo klausimas į temą, kol pavasaris dar neįsibėgėjo
visiskai i tema ne tik ziemos sventems galima pasipuosti,bet ir velykoms cia sio pavasario mano puosmena
QUOTE(Wolke @ 2007 04 11, 12:37)
visiskai i tema ne tik ziemos sventems galima pasipuosti,bet ir velykoms cia sio pavasario mano puosmena
teisinga idėja, žinoma gi ir pavasario šventėms galima pasipuošti
tik mano augalai dar visi jauni ir pažeme augantys, tai visos puošmenos tik žydintys krokai šioms Velykoms buvo
o štai naujamečiui gryčiutę buvom girliandom apvynioję Kaimynė, kuri anksti ryte į darbą išsiruošia džiaugėsi, kad kelias gerai apšviestas būdavo pačiu tamsiausiu metų laiku
QUOTE(une @ 2007 04 11, 14:58)
...kiek pas jus lauke padaryta rozeciu? gal sakau is praktikos siuo klausimu koki pastebejima turi?
na tai aprašau sprendimus, kurie mums pasiteisino:
1. girliandos tvirtinimui vyras šauniai pritaikė tokius atitinkamo skersmens santechniniams vamzdeliams tvirtinti skirtus laikiklius. Tai tokie plastikiniai ratukai su kiauryme (kaip C raidė), tuos laikikius pirmiau prisuko kur reikia prie pastogės, o paskui kadangi mūsų girlianda yra tas elastingas šviečiantis vamzdelis, tai į tuos laikiklius labai lengvai įsispraudė, o pasibaigus šventėm ištraukėm, o laikikliai liko kitiems metams.
2. Lauke visos girliandos yra sujungtos į vieną prailgintoją (po stogu kur nepasiekia krituliai), o jungiklis per sienoje padarytą skylę prakištas į vidų ir ten įjungtas į rozetę
3. Į rozetę prailgintoją jungiau per taimerį, kuriuo sureguliuotas girliandų įjungimo/išjungimo režimas. Dienos metu tų šviesų nesimato, tai neverta elektros deginti, kaip ir vėlai naktį, kai visi miega ir nėra kam džiaugtis tai nustačiau, kad įsijungtų vakare apie 16 val ir išsijungtų apie vidurnaktį, o pryčiais įsijungtų apie 5 val. ir išsijungtų pilnai išaušus apie 9 val. Taimeriių yra pirkti senukuose ir panašiose parduotuvėse, kainuoja tik apie 10 Lt, taigi tikrai vertas dėmesio daikčiukas
Va tokie tie praktiniai patarimai
jolaxus, kaip šauniai viską aprašei, ačiū būtinai pasinaudosiu ir aš tavo patarimais tik mes planuojam vieną rozetę daryti lauke, tai nuo jos ir jungsim visas grožybes
QUOTE(jolaxus @ 2007 04 11, 14:24)
nu labai aciu
Sveikos gyvos, laukiu nesulaukiu kada ateis tikras pavasarėlis į mūsų kiemą, nes taip nori pasikrapštyti kieme, bet nėr ko.....pridygo jau nemažai gėlyčių namuose-šalavijas,flioksai, petunijos, aubretės, lobelijos.. greitai reikės pikuoti. Sakykit, o kaip su lobelijomis ir aubrėtėmis, ar jos pikuojamos, nes aš jų prisėjus vazonėliuose ir pagal sėkl ų daigumą, galvoju, kad galėjau tiesiai į dirvą sėti..
QUOTE(Lululu @ 2007 04 11, 21:17)
Sakykit, o kaip su lobelijomis ir aubrėtėmis, ar jos pikuojamos, nes aš jų prisėjus vazonėliuose ir pagal sėkl ų daigumą, galvoju, kad galėjau tiesiai į dirvą sėti..
Lobelijas tai reikia pikuoti, ir ne po vieną, o kupsteliais. O va aubretes tai aš sėju tiesiai į dirvą, tai ir nežinau kaip čia su tuo pikiavimu...
QUOTE(Lululu @ 2007 04 11, 21:17)
... Sakykit, o kaip su lobelijomis ir aubrėtėmis, ar jos pikuojamos, nes aš jų prisėjus vazonėliuose ir pagal sėkl ų daigumą, galvoju, kad galėjau tiesiai į dirvą sėti..
aubretes aš irgi, kaip ir zigzag, sėjau tiesiai į dirvą, bet kaip suprantu kadangi esi prisisėjusi kambaryje į dėžutes, tai gali pabandyti nežaisti su jomis labai, o tiesiog išnešti kur į vėsią šviesią patalpą ir kai dar šiek tiek atšils išsodinti tiesiai į lauką, jos gi daugiametės ir visžalės, po sniegu žalios žiemoja, tai turėtų būti nejautrios šalčiui, ypač jei kaip sakiau prieš išsodinant dar savaitėlę vėsesnėje patalpoje pagrūdinsi.
Sveikos, mergaitės,
noriu fasadinėj namo pusėj raganes kelias pasodinti. Tikiuosi daug kas auginate, gal galite ką patarti: ar lepios, ar gražiai žydi, ar sparčiai auga ir ligoms atsparios. Žinau, kad būna kelių rūšių, t.y. žydinčių ant pirmamečių ūglių (su šitom turbūt paprasčiau, rudenį nupjovei ir tiek žinių), bei ant antramečių. Gal ką ir maišau...
O dar mačiau jas sodina prie besidriekiančių kadagių ir leidžia žydėti ant jų, nu fantastiškai atrodo nuotraukose, o kaip realybėj būtų?
Gal kas patars?
noriu fasadinėj namo pusėj raganes kelias pasodinti. Tikiuosi daug kas auginate, gal galite ką patarti: ar lepios, ar gražiai žydi, ar sparčiai auga ir ligoms atsparios. Žinau, kad būna kelių rūšių, t.y. žydinčių ant pirmamečių ūglių (su šitom turbūt paprasčiau, rudenį nupjovei ir tiek žinių), bei ant antramečių. Gal ką ir maišau...
O dar mačiau jas sodina prie besidriekiančių kadagių ir leidžia žydėti ant jų, nu fantastiškai atrodo nuotraukose, o kaip realybėj būtų?
Gal kas patars?
Jolaxus visada super paaiskina. Kaledom ziuriu pakvipo
Savaitgali zadu sodint i dirva lelijas ir kardelius, ar nepaskubesiu?
Savaitgali zadu sodint i dirva lelijas ir kardelius, ar nepaskubesiu?