QUOTE(Aistė S @ 2007 04 05, 15:13)
Na aš dar tik pradedu aplinką tvarkyti, todėl nesijuokit jei ką...
Ar jau galėčiau į nešildomą verandą (ten temperatūra rytais būna 7-12 laipsnių šilumos) išnešti poros centimetrų astrų, serenčių, rudbekijų, šalavijų, verbenų, šlamučio, bakopos, žioveinių, surfinijų ir kitų gėlyčių daigelius.
Gal ir gumbinės begonijos smagiai ten jaustūsi.
Užsisakiau mašiną juodžemio, tai galvoju, ar reikia nukasti viršutinį dirvos sluoksnį ir tik tada pilti juodžemį, ar galima bandyti jį ir taip įterpti į žemę. Nesigaus koks nors zebras kai susimaišys paprasta žemė su juodžemiu.
Ačių už atsakymus
Ar jau galėčiau į nešildomą verandą (ten temperatūra rytais būna 7-12 laipsnių šilumos) išnešti poros centimetrų astrų, serenčių, rudbekijų, šalavijų, verbenų, šlamučio, bakopos, žioveinių, surfinijų ir kitų gėlyčių daigelius.
Gal ir gumbinės begonijos smagiai ten jaustūsi.
Užsisakiau mašiną juodžemio, tai galvoju, ar reikia nukasti viršutinį dirvos sluoksnį ir tik tada pilti juodžemį, ar galima bandyti jį ir taip įterpti į žemę. Nesigaus koks nors zebras kai susimaišys paprasta žemė su juodžemiu.
Ačių už atsakymus
tokia veranda šiek tiek šaltokam aš irgi tokią turiu, tai vis dar žaidžiu su daigelių padėklais nakčiai į kambarį, dienai - į verandą. Rekomenduojama temperatūra daigeliams bent apie 15-18 laipsnių.
dėl žemės tai priklauso kokia ji pas jus po statybų, jei namą statėtės. Ar prieš statybas nebuvo nė kiek išstumdytas tas viršutinis atseit geros žemės sluoksnis? Ar ta dabartinė žemė puri, t.y. buvusi suarta ar pan. ar koks apžėlęs dirvonas. Jei ji puri, tai užpylus juodžemio visvien jį reikės lygint ir tvarkantis kažkiek susimaišys, tačiau jei ten nearti dirvonai tai būtų gerai juos bent pakultivuoti kokiu kultivatorium ar suarti, kad ant kieto kaip padas paviršiaus nesupilti geros žemės ir tikėtis sėkmingo rezultato. pagaliau kiekvienas sklypas turi kažkiek to vadinamojo gerbūvio ir nereikia jo visai nurašyti, įterptas į atvežtinę žemę jis visai galioja
Papildyta:
QUOTE(xxxsaulyte @ 2007 04 05, 15:09)
Gerų rusiškų tinklalapių radau - ir akis paganyti ir idėjų galima radus savo kieme pritaikyti ....
aš per googlą į tokius kai sulendu tai parduotos internetui valandos bet labai gerų variantų glima rasti, esu daug iš tokių puslapių prisižiūrėjusi detalių ir vyrui demonstravau "pardavinėdama" idėjas, kodėl reikia daryti gražiau, o ne paprasčiau