Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka

QUOTE(Aistė S @ 2007 04 05, 15:13)
Na aš dar  tik pradedu aplinką tvarkyti, todėl nesijuokit jei ką...
Ar jau galėčiau į nešildomą verandą (ten temperatūra rytais būna 7-12 laipsnių šilumos) išnešti poros centimetrų astrų, serenčių, rudbekijų, šalavijų, verbenų, šlamučio, bakopos, žioveinių, surfinijų ir kitų gėlyčių daigelius.
Gal ir gumbinės begonijos smagiai ten jaustūsi.
Užsisakiau mašiną juodžemio, tai galvoju, ar reikia nukasti viršutinį dirvos sluoksnį ir tik tada pilti juodžemį, ar galima bandyti jį ir taip įterpti į žemę. Nesigaus koks nors zebras kai susimaišys paprasta žemė su juodžemiu.
Ačių už atsakymus  4u.gif

tokia veranda šiek tiek šaltokam aš irgi tokią turiu, tai vis dar žaidžiu su daigelių padėklais nakčiai į kambarį, dienai - į verandą. Rekomenduojama temperatūra daigeliams bent apie 15-18 laipsnių.
dėl žemės tai priklauso kokia ji pas jus po statybų, jei namą statėtės. Ar prieš statybas nebuvo nė kiek išstumdytas tas viršutinis atseit geros žemės sluoksnis? Ar ta dabartinė žemė puri, t.y. buvusi suarta ar pan. ar koks apžėlęs dirvonas. Jei ji puri, tai užpylus juodžemio visvien jį reikės lygint ir tvarkantis kažkiek susimaišys, tačiau jei ten nearti dirvonai tai būtų gerai juos bent pakultivuoti kokiu kultivatorium ar suarti, kad ant kieto kaip padas paviršiaus nesupilti geros žemės ir tikėtis sėkmingo rezultato. pagaliau kiekvienas sklypas turi kažkiek to vadinamojo gerbūvio ir nereikia jo visai nurašyti, įterptas į atvežtinę žemę jis visai galioja smile.gif
Papildyta:
QUOTE(xxxsaulyte @ 2007 04 05, 15:09)
Gerų rusiškų tinklalapių radau - ir akis paganyti ir idėjų galima radus savo kieme pritaikyti  mirksiukas.gif ....

thumbup.gif aš per googlą į tokius kai sulendu tai parduotos internetui valandos doh.gif bet labai gerų variantų glima rasti, esu daug iš tokių puslapių prisižiūrėjusi detalių ir vyrui demonstravau "pardavinėdama" idėjas, kodėl reikia daryti gražiau, o ne paprasčiau biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(jolaxus @ 2007 04 05, 14:31)
Papildyta:
thumbup.gif aš per googlą į tokius kai sulendu tai parduotos internetui valandos doh.gif bet labai gerų variantų glima rasti, esu daug iš tokių puslapių prisižiūrėjusi detalių ir vyrui demonstravau "pardavinėdama" idėjas, kodėl reikia daryti gražiau, o ne paprasčiau biggrin.gif

Na taip, tiesa, jau kai "įlendi" tai ... lotuliukas.gif lotuliukas.gif Kadangi blaškausi kokią tvorą daryti - ar medinę ar gyvatvorę - tai ir ieškau tinklalapiuose įvairiuose. Medinės gal nebenoriu, kažką tokio mastau antras paveikslėlis , bet gal turi būti tam tikra tūjų rūšis... Ką Jūs patartumėte iš savo patirties ?

Atsakyti
QUOTE(xxxsaulyte @ 2007 04 05, 15:51)
... bet gal turi būti tam tikra tūjų rūšis... Ką Jūs patartumėte iš savo patirties ?

Ten jei neklystu kolonines tujos suormuotos thumbup.gif Mes tokias pasodinom nuo gatves, tik tankiau, tai kai uzaugs tinkamo aukscio, formuosim virsunes mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(xxxsaulyte @ 2007 04 05, 15:51)
...gal turi būti tam tikra tūjų rūšis... Ką Jūs patartumėte iš savo patirties ?

neturiu nė vienos tujos ax.gif šiaip tokios siaura laja tai vadinamosios koloninės tujos auga, o štai smailėjančios į viršų gal dar kažkokia atmaina, manau medelynuose galėtų pakonsultuoti
Atsakyti
QUOTE(Ju-Ju @ 2007 04 05, 14:54)
Ten jei neklystu kolonines tujos suormuotos  thumbup.gif  Mes tokias pasodinom nuo gatves, tik tankiau, tai kai uzaugs tinkamo aukscio, formuosim virsunes  mirksiukas.gif

Na taip, aš irgi masčiau be tų mažučių, bet žiūriu po vieną mažutę gal irgi neblogai... g.gif Sakyk Ju-ju, o Jūs tvorą tvėrėte papildomai, ar tik tujos ? Nes kažkur esu mačiusi tokią metalinių strypelių ir po to tujos... Man kažkaip atrodo kad sviestas sviestuotas...

dar grožybių
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo xxxsaulyte: 05 balandžio 2007 - 15:32
QUOTE(xxxsaulyte @ 2007 04 05, 16:13)
Sakyk Ju-ju, o Jūs tvorą tvėrėte papildomai, ar tik tujos ? Nes kažkur esu mačiusi tokią metalinių strypelių ir po to tujos... Man kažkaip atrodo kad sviestas sviestuotas...

Pas mus kur auga tujos ten yra tiklas metalinis, visvien kai tujos uzaugs jo nesimatys, o del kazko aklino, tujom negerai schmoll.gif , o det kazka grazesnio, irgi man atrodo nesamone - va butent sviestas svestuotas mirksiukas.gif Paauginsim tujas kol bus virs tinklo ir tada jau mastysim kaip kas. bet siaip yra paprastos tujos, kurios pasiduoda karpymam, ir is ju galima padaryti ka tik nori thumbup.gif Bet jau kasmet ar reciau (nzn tiksliai) reikes karpyti, ir lyginti suteikta forma, o koloniniu nereikia. Jom maziau prieziuros reikia cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Ju-Ju @ 2007 04 05, 15:29)
Pas mus kur auga tujos ten yra tiklas metalinis, visvien kai tujos uzaugs jo nesimatys, o del kazko aklino, tujom negerai  schmoll.gif , o det kazka grazesnio, irgi man atrodo nesamone - va butent sviestas svestuotas  mirksiukas.gif Paauginsim tujas kol bus virs tinklo ir tada jau mastysim kaip kas. bet siaip yra paprastos tujos, kurios pasiduoda karpymam, ir is ju galima padaryti ka tik nori  thumbup.gif Bet jau kasmet ar reciau (nzn tiksliai) reikes karpyti, ir lyginti suteikta forma, o koloniniu nereikia. Jom maziau prieziuros reikia  cool.gif

Ačiū už komentarą notworthy.gif Vis mastau... Norisi labai jau ribų sklypo, privatumo. Tvora labai brangiai gaunasi - apie 20000 Lt, o žaliuojantys medeliai gal irgi jauku... g.gif Ačiū
Atsakyti
QUOTE(xxxsaulyte @ 2007 04 05, 16:35)
...Norisi labai jau ribų sklypo, privatumo. Tvora labai brangiai gaunasi - apie 20000 Lt, o žaliuojantys medeliai gal irgi jauku...  g.gif  Ačiū

Del tos pacios priezasties pasirinkom tujas thumbup.gif Ir zalia ishtisus metus ir grazu, jauku ir t.t wub.gif Aishku gal nera greito rezultato, taciau palaukt 4-5 metukus manau nera labai jau daug. Mes su tujom zaidziam kaip su vaikiukais, labai priziurim, tresiam, laistom...Tai jos pakankamai greit auga, ir grazios sodrios zalios spalvos. Dar plius, jos sulaikys dulkes nuo kelio rolleyes.gif Bet jei visdelto ishsirinksite tujas, pasidomekite ju rusimis, ju yra nemazai doh.gif Pas mus tokios, kur mazai konkorezyciu mirksiukas.gif Maciau tujas kur ju daug, na man nelabai patiko, gadina vaizda unsure.gif Galima ishvis pakomponuoti, viena kolonine, kita ne. Kolonine bus apvalios formos, o paprasta pakarpyti galima bus mirksiukas.gif
Na ir aishku nepagailet kiekiui, nesodint per retai, nes nebus vaizdo, gali gautis tarpai doh.gif Ir pirktis visas tujas pas ta pati zmogu. Ir negailet pinigeliu, pirktis jau paaugusias. O ne visai maziuliukes. Mes pirkom kai jau jos buvo iki keliu kazkur rolleyes.gif Nes kitaip gali prireik moketi dvigubai blink.gif
Atsakyti
Nusipirkau gėlių parduotuvėj ''zuikakrūmį'',man patiko,smulkiais lapeliais,geltonai žydi.Pardavejos klausiu ar galima sodinti lauke,ji nežino,gal kuri auginate tokį augalą.
Atsakyti
QUOTE(xxxsaulyte @ 2007 04 05, 14:09)

Puslapiukai thumbup.gif

Ziukiakrumiai auga musu miskuose. Ziema daznai apsala, reikia pridengti.
Atsakyti
QUOTE(xxxsaulyte @ 2007 04 05, 14:51)
Na taip, tiesa, jau kai "įlendi" tai ...  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  Kadangi blaškausi kokią tvorą daryti - ar medinę ar gyvatvorę - tai ir ieškau tinklalapiuose įvairiuose. Medinės gal nebenoriu, kažką tokio mastau antras paveikslėlis , bet gal turi būti tam tikra tūjų rūšis... Ką Jūs patartumėte iš savo patirties ?

Aš irgi patirties šioj srity neturiu. Žinau tik kad gyvatvorėm populiarios yra vakarinė tuja "Smaragd". Jos auga tankia kolona ir nebūna daug tų kankorėžiukų. Apie gyvatvores mano žinios tik teorinės, bet yra net toks žurnaliukas. Galima nusipirkti. Ten ir sodinimo atstumai yra ir šiaip daug info.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo išdykėlė: 05 balandžio 2007 - 20:38
QUOTE(xxxsaulyte @ 2007 04 05, 14:51)
Na taip, tiesa, jau kai "įlendi" tai ...  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  Kadangi blaškausi kokią tvorą daryti - ar medinę ar gyvatvorę - tai ir ieškau tinklalapiuose įvairiuose. Medinės gal nebenoriu, kažką tokio mastau antras paveikslėlis , bet gal turi būti tam tikra tūjų rūšis... Ką Jūs patartumėte iš savo patirties ?

Cia ko gero bus vakarine tuja "Smaragd". Ju beveik nereikia formuoti, jos taip ir auga tokiu kugiu. Mes tokiu irgi norime, manau tai geriausias varinatas gyvantorei thumbup.gif
Atsakyti