Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka

QUOTE(Ju-Ju @ 2007 04 03, 17:24)
Pas mane margalapis gluosnis  wub.gif Na kaip pradedu nuo pavasario karpyt tai ir karpau...karpau iki rudens  lotuliukas.gif Ir jam tai labai patinka, vis tankeja ir tankeja  thumbup.gif  Artejam link kamuoliuko formos  rolleyes.gif Siemet dar nekarpiau, palauksiu kol lapukai issiskleis labiau,tada bus labiau matyt kur reikia labiau tunkumo  mirksiukas.gif

Kažkuri truputį anksčiau rašė, kad dekoratyvinių medelių genėti nereikia. Tai aš ir susibalamutinau. g.gif Pas mane irgi margalapis gluosnis 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Aistė S @ 2007 04 03, 21:14)
Kažkuri truputį anksčiau rašė, kad dekoratyvinių medelių genėti nereikia. Tai aš ir susibalamutinau.  g.gif Pas mane irgi margalapis gluosnis  4u.gif

Augalų įvairovė didžiulė.Augalai viens nuo kito skiriasi ne mažiau kaip įvairūs gyvūnai,todėl konkrečiai kalbėti galima tik apie KONKRETŲ augalą ar sisteminę augalų grupę."Dekoratyvinis medelis" kaip ir "Naminis gyvūnas"- ne pavadinimas tongue.gif
Genėti nereikia(jei nesigilinti į subtilybes ir nestandartinius atvejus) tokių augalų,kurių laja genetiškai apibrėžta ir pati savaime formuojasi.Dažniausiai tai būna įvairios dekoratyvinių augalų(ypač spygliuočių)formos-rutulinės,svyruoklinės,glaustašakės ir pan.Pvz.,lizdinės eglės(P.abies"Nidiformis"),kanadinės eglutės "Conica",kukmedžių veislės"Fastigiata","Robusta",kai kurios tujų,kadagių veislės ir formos.
Margalapis gluosnis(Salix "Nishiki") dažniausiai auginami įskiepyti į kažkokio paprasto karklo stiebą(štambą),jie nuosavos formos neturi(auga bet kaip),todėl,norint"išlaužti" padorų vaizdą,juos genėti būtina.. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(jolaxus @ 2007 04 03, 07:03)
man irgi iš paveiksliukų pupmedis yra užkliuvęs, bet kai supratau, kad jis didelis medis šiek tiek apsiraminau.
Išdykėle, o gal žinai ar yra pupmedžių kažkokių a'la "nykštukinių" formų?

Neteko girdėti... schmoll.gif Tik žinau kad jie yra pusiau krūmai, pusiau medžiai (nemoku paaiškinti). Turi daug stiebų, bet galima suformuoti medelį išgenint kitus stiebus. 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(vida777 @ 2007 04 03, 08:39)
Mes rytoj gryztam Velykoms i Lietuva, tai busiu arciau jusu ne tik siela, bet ir kunu. Bet jei salta, tai eina peklon, nagus nusalsiu naslaites besodindama.

Parvežkit ir šilumą į Lietuvą, nes čia doh.gif
Atsakyti
pagrizau kazkiek puslapiu ir nesuprantu, kaip praleidau jolaxus grozi doh.gif wub.gif super pasidarbave thumbup.gif as atsimenu dar is senu laiku-kai dar tik pradejot tvarkytis-matesi, kad gausis nepaprastas gerbuvis wink.gif labai labai man patiko-saikinga, neperkrauta thumbup.gif

o gal kaunietes merginos gali duoti kokius kontaktus trinkeliu klojeju ar drenazu irenginetoju? *****, turiu vienus, bet man pasiulyma "veze" dvi savaites doh.gif tai bijau, kad pasitiketi tokiais nelabai eina g.gif uztruks darbai visa amzinybe doh.gif

4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo une: 03 balandžio 2007 - 22:02
QUOTE(Aistė S @ 2007 04 03, 17:19)
Gal kuri galėtų pasakyti ar reikia genėti puslenio bei gluosnio medelius. Jei reikia tai kaip? Ačiū  4u.gif

mano sesuo pasisodinusi pūslenio gyvatvorę, tai jai medelyne davė tokias instrukcijas, kad pirmais metais po pasodinimo, kai prigyja reikia nugenėti maždaug per pusę, antrąją vasarą negenėti visai, o paskui jau genėti pagal poreikį kokią gyvatvorę nori suformuoti. Iš to ką mačiau pas sesę tai galiu pasakyti, kad pernai vasarą kai buvo tas negenėjimo sezonas tai pūsleniai labi gražiai ūgtelėjo. Aišku, jei tu augini ne gyvatvorei, tai matyt tas genėjimas gali būti ir šiek tiek kitoks, jei nenorėsi labai jau griežtos formos krūmui suteikti, tačiau jauną tik pasodintą augalą manau, kad tikrai gerokai prikirpti reikia, kad iš apačios gražiai išsišakotų smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jolaxus: 04 balandžio 2007 - 07:09
QUOTE(jolaxus @ 2007 04 04, 08:07)
mano sesuo pasisodinusi pūslenio gyvatvorę, tai jai medelyne davė tokias instrukcijas, kad pirmais metais po pasodinimo, kai prigyja reikia nugenėti maždaug per pusę, antrąją vasarą negenėti visai, o paskui jau genėti pagal poreikį kokią gyvatvorę nori suformuoti.....

As savaji gluosni pirkau tame centre prie Azuolyno. Kazkur geguzes men, kada jau buvo galima sodinti tiesiai i zeme.Tai pardaveja kuri sukinejosi aplink juos su zirklem, paaishkino, kad dabar ji apgenejo, ir reikes nugeneti biski tik rudeniop, rugpjucio gale g.gif Na kaip sake, taip ir padarem doh.gif Taisiau sia klaida dvi vasaras verysad.gif Nes istyso tragiskai negraziai unsure.gif Ir dabar, kaip ir rasiau , geniu ji labai daznai, vos kone kas dvi tris savaites, ir auga jis pas mus kaip ant mieliu.
Tai va taip su tomis rekomedacijomis rolleyes.gif Jau isitikinau, niekad nereikia vadovautis vieno zmogaus patarimais, ypac nepazystamo 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Ju-Ju @ 2007 04 04, 09:10)
As savaji gluosni pirkau tame centre
...Taisiau sia klaida dvi vasaras  verysad.gif
...Tai va taip su tomis rekomedacijomis  rolleyes.gif Jau isitikinau, niekad nereikia vadovautis vieno zmogaus patarimais, ypac nepazystamo  4u.gif

nu matai aš kalbėjau apie pūslenį, o tu rašai apie gluosnį - Aistė S klausė apie abu šiuos augalus smile.gif kaip rašė Gintaras Klimaitis augalų yra labai daug ir skirtingiems augalams skirtingos ir rekomendacijos, o jeigu ir pardavėjai viską pagal vieną kurpalį matuoja tai ir gaunasi kas gaunasi.... pūsleniams toks apkarpymas tiko, gluosniams vadinasi reikia kažko kito smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jolaxus: 04 balandžio 2007 - 08:25
QUOTE(Ju-Ju @ 2007 04 04, 09:10)
Tai va taip su tomis rekomedacijomis  rolleyes.gif Jau isitikinau, niekad nereikia vadovautis vieno zmogaus patarimais, ypac nepazystamo  4u.gif

mes cia irgi nepazistamos,o dalijames patarimais mirksiukas.gif
gal to puslenio paveiksliuka imestumet...as cia viena kruma taip stipriai apkarpiau ir velykom papuosiau (kiausiniais apkabinau )...galvoju ar cia lanksva,o gal puslenis g.gif
Atsakyti
QUOTE(Wolke @ 2007 04 04, 10:41)
mes cia irgi nepazistamos,o dalijames patarimais  mirksiukas.gif
gal to puslenio paveiksliuka imestumet...as cia viena kruma taip stipriai apkarpiau ir velykom papuosiau (kiausiniais apkabinau )...galvoju ar cia lanksva,o gal puslenis  g.gif

va čia pūslenių įvairovė
o štai čia seniai seniai kalbėta kone pirmojoj Namo aplinkos temoj
Atsakyti
QUOTE(Wolke @ 2007 04 04, 10:41)
mes cia irgi nepazistamos,o dalijames patarimais  mirksiukas.gif

Na mes jau cia , kaip jau ir patareju kolegija cool.gif
Siaip visviem kai daugiau galvu, isklausai daugeliu nuomone ir priemi sprendima 4u.gif Beto mes cia visos praktikes, o konsultantai pardavimo vietuose dazniausiai buna teoretikai, ...o kaip zinom praktika su teorija kartais susipyksta mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Ju-Ju @ 2007 04 04, 10:09)
Na mes jau cia , kaip jau ir patareju kolegija  cool.gif
Siaip visviem kai daugiau galvu, isklausai daugeliu nuomone ir priemi sprendima  4u.gif Beto mes cia visos praktikes, o konsultantai pardavimo vietuose dazniausiai buna teoretikai, ...o kaip zinom praktika su teorija kartais susipyksta  mirksiukas.gif

O kartais ir nuo praktikos ir nuo teorijos nutolę lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Eina sau kaip lietaus reikia, pas mane is rudens pasodinti krumiukai vos vos gyvybes zenklus rodo, ir aplamai viskas labai jau letai "lapuojasi".
Atsakyti