QUOTE(picolo @ 2008 05 21, 19:42)
man taip pat pasidare labai idomu ar galima pakeist viena is kriksto tevu?
Musu vaiko kriksto teveliai nebuvo susituoke kai krikstijo mano vaika, o paskui ju keliai issiskyre, mes visiskai nepalaikome santykiu su kriksto mama, o taip norisi, kad vaikas turetu puikia ir mylincia kriksto mama.
Ar tokiu atveju imanoma ka nors pakeist?
Gal kas susidure su panasia situacija?
Mums panasi situacija,bet kadangi prisiskaiciau,jog perkrikstyti vaiko negalima,tai to ir nesiekiu.Noreciau tiesiog anuliuoti viena is kriksto tevu vaiko kriksto liudijime.Kiek zinau,uztenka ir vieno kriksto tevo.Nebutinai tai turi but pora,o kadangi musu su vienu is kriksto tevu pasauleziura ir mastymas nesutampa,negaliu pateisinti kai kuriu jo poelgiu,tai nenoreciau,kad kada mano vaikas butu vedamas tuo,man atrodanciu neiteisingu keliu.Nezinau ar kuri nors ka nors supratote,bet tiesiog nenoriu,jog tas zmogus mano vaikui butu nekazi koks pavyzdys.Iki krikstynu mazai su tuo zmogum bendravom,tad gerai nepazinau(nors artimas giminaitis),o aplinkybes verte taip pasielgti,kad tapo musu mazelio vienu is krikstateviu.
Mamytem patarciau,pries renkant vaikui kumas pagalvot,ar gerai pazystate ta zmogu.Ar tas zmogus pades jums vaika vesti krikscionybes ir dorybes keliu,koks jis pavyzdys bus jusu atzalai.Kriksto tevai tikrai ne del kalediniu ar gimtadienio dovanu,as juose izvelgiu kur kas didene prasme.