Įkraunama...
Įkraunama...

Virkštelės kraujo surinkimas

Tai va merginos - visu pirma - labai dziaugiuosi, kad pagaliau radau ta tema, visu antra - papasakosiu as savo istorija.

Pries beveik 3 metus, mes pasinaudojom Activision Life paslaugomis, sumokejom 600lt uz surinkima, sutartis buvo pasirasyta tik vienpuse, nes jie VIS nerasdavo laiko jos atsiusti, bet mes ,aisku, buvom jauni ir naivus ir tikejom ju kalbomis, kad gimdymo metu kai bus surinktos lasteles jie atves orginala egzemplioriu ir viska sutvarkysim. Gimdymo metu lasteles buvo surinktos, labai smarkiai buvau nukraujavus ir tuo metu kai vyras buvo isejes i tualeta atejo kazkoks vyras pakiso man popierius ir liepe pasirasyti tipo cia sutartis blabla bla ir t.t. Aisku man tada protelis buvo aptemes nemenkai ir net minciu nebuvo kazka skaityti, pasirasiau ir tiek. Ir po to karto TA FIRMA BANKRUTAVO , ka jus sau manot blink.gif Rasiau i daug laidu ir t.t. , bet labai keistai zurnalistai visi laaabai jau graziai "patepti" ir jiems net eidomus sis dalykas g.gif schmoll.gif O jus zinot kokie pinigai cia sukasi??? Ne desimtis tukstanciu, o simtai...... Nelegaliai is abortuotu kudikiu tos kamienines surinkinejamos ir bandomos, o cia prasau darir pinigus gauna uz davima lotuliukas.gif Bukit atsargios, is kur jus busit garantuotos, kad tas kraujas TIKRAI jusu kudikio, o ne kokio eriuko schmoll.gif Cia manau notariskai viskas turi buti patvirtinta, juk ne mazus pinigus jums ir jusu vaikui tai kainuos. Butkit budrios moterys.

Beje EGIDIJU JAKIUNA gal kuri pazystat? Su tuo zmogum noreciau susitikti, labai jau buvo paslaugus ir gudrus.Tik labai greit kazkur dingo.

Jei kuriai idomu butu ir noretu ta tema pasidometi, rasykit AZ.
Atsakyti
O aš pasitikiu mokslu ir jo ateitimi. Kažkodėl dabar visi tiki DNR tyrimais, nors kažkada tai atrodė visiškos pasakėlės. Gal kokiai nors lenkų firmai ir "neparsiduočiau", tačiau apie Imonulitą kol kas esu teigiamos nuomonės. Kaip tik dabar šis klausimas man labai aktualus, nes laukuosi antrojo vaikelio (kai laukiausi pirmojo, dar mažai apie mokslines galimybes žinojau). Tikriausiai rankas nusigraužčiau, jei nepasinaudočiau šia galimybe, o vėliau paaiškėtų, kad galėjau savo vaikui padėti ir tik dėl kažkieno pesimizmo to nepadariau. Jau geriau pasispausim finansine prasme (juk galima ne iš karto visą sumą mokėti) ir pabandysim investuoti į vaikelio sveikatą. Duok Dieve to visai neprireiktų, bet ateities nenuspėsi.
Atsakyti
labas vakaras,

perskaičiau visas senas žinutes apie kamienes ląsteles, jų paėmimą ir saugojimą ir susidariau nuomonę, kad nuo 2004 m mokslas Lietuvoje jau toli pažengė (labai džiugu). paskutiniu metu spaudoje ir per telika vis dažniau išgirstu apie šių ląstelių tyrimus Lietuvoje. Turbut mūsų mokslininkai užsiemė marketingu smile.gif
šiaip tai labai puiku, nes manau, kad Lietuvoje mes daug ko negirdime ir apie daug ką nežinome kas vyksta aplinkui, ypač medicinos srityje.
Norėjau paklausti jūsų nuomonės, ar verta tai daryti, t.y. saugoti vaiko kamienines ląsteles?
Atsakyti
vat, ir man labai idomi si tema. daug skaiciau, bet apsispresti kazkaip dar negaliu... nes girdejau ir nemazai neigiamu nuomoniu, ypac apie ta sriti aptarnaujancias firmas...
nezinau ka daryti, nes skkamba tai labai graziai ir gundanciai, daug vilciu suteikianciai... g.gif
Atsakyti
as asmeniskai tai priimu kaip savotiska draudima. Geriausia, kad tu lasteliu mano vaikui is viso neprireiktu, bet jei prireiks, galbut jos gales padeti, vien del sios tikimybes, koks jos dydis bebutu, manau verta investuoti, juk pvz. uz auto draudima ne baisiai mazesnius pinigus sumoki vien stengdamasis isvengti galimybes nukenteti finansiskai jo vagystes atveju.

Beje, siuo metu LR si srytis , atitinkamai lasteliu paemimas, saugojimas, reikalavimai sauganciai imonei, tolesnis lasteliu saugojimas imones bankroto atveju yra pakankamai reglamentuota teises aktais.

Zodziu as uz, tik sutarteles atidziai skaitykit, su teisininkais pasikonsultuokit (patarimas tinka visiems gyvenimo atvejams smile.gif ).
Atsakyti
Sveiki,
pastaruoju metu populiaru kalbėti apie virkštelės kamieninių ląstelių reikšmę gydant sunkius susirgimus. Įdomu būtų išgirsti kitų tėvelių nuomones apie tai. Gal kas nors nusprendė išsaugoti savo kūdikėlio virkštelės kamienines ląsteles ir gali pasidalinti patirtimi, kaip tai buvo daroma, kiek viskas kainuoja. O gal nebūtina jų atiduoti bankui, gal yra kitokių išsaugojimo būdų?
Atsakyti
Lietuvai tai kol kas per sudėtinga......aš to nedariau ir tai tikrai kainuoja labai brangiai.... 4u.gif
Atsakyti
Mes galvojome pasinaudoti sia galimybe, nes niekada negali zinoti, bet dabar ta krize - bankrutuoja vyro verslas, tai nelabai galime sau tai leisti, o taip noretusi verysad.gif Visa info yra www.imunolita.lt
Atsakyti
Visiškai pitariu Volpex. Manau, kad apsidrausdami turtą, automobilius, sveikatą visi tikimės, kad to neprireiks. Štai ir dėl ląstelių tas pats. Aš jau "apsidraudžiau" ir gimdydama antragimę pasinaudojau Imonulitos paslaugomis. Kaip mano vyras sako : "Jei išsaugosim kamienines ląsteles, tai garantuotai jų neprireiks". Kad tik jo žodžiai pasiektų Dievo ausį. Dėl vaikų sveikatos tikrai, patikėkit, tikrai nieko negaila.
Atsakyti
Na mes gyvenam Nyderlanduose ir čia praktiškai tas ląstelių rinkimas yra netaikomas dėl kelių priežasčių, viena iš jų yra tai kad kol kas tyrimais praktiškai neįrodyta jog toks saugojimas tikslingas, o antra tai kad surenkant tą virkštelės kraują yra tiesiogiai kenkiama kūdikiui gimimo metu. Šios procedūros metu kūdikis netenka iki 1/10 kraujo, kuris normaliu atveju atitekėtų virkštele, kas gali pakenkti sveikatai jau gimimo metu.

Žodžiu, mano nuomonė šiuo klausimu, geriau žvirblis rankoje, nei briedis girioje. Geriau jau užtikrinti kad kūdikis gaus visą priklausantį kraują, negu nusiurbti neaišku kam, prireiks-neprireiks.
Atsakyti
Sveikos mamytes smile.gif
na mums iki stebuklelio isvydimo liko vos pora men ir tikrai esam apsisprende, kad pasinaudosime imunolitos teikiamomis paslaugomis ir vaikeli bent jau kazkaip pasistengsime apsaugoti. Tos firmos puslapyje yra viskas aiskiai aprasyta, ir kainos, ir kaip viskas daroma, o jei neaisku- visada galima nuvaziuoti ir suzinoti viska ka tik norite. Del kainos tai tikrai ji nera didele, plius dar bus vaikelio pinigai, kuriuos geriau panaudosiu jo ateiciai nei savo buiciai ar dar kam. cia kaip kas paziures, masinos kasko draudimu draustos, visi kiti turtai irgi apdrausti, o vaikelio sveikatai bijot paaukot. Negalvojam, kad butent musu mazyliui prireiks pasinaudoti tuo, bet neatleisciau sau, jei neduok dieve, jo prireiktu, o nebutume pasinaudoje tokia galimybe. krapstysiu paskutinius centus jei reikes to kraujo islaikymui, bet busiu rami del tam tikru ligu isgydymo. bet cia kiekvieno zmogaus nuomone, jis pats sprendzia kas jam svarbiau. Bukit visos sveikos wink.gif 4u.gif
Atsakyti
Aš labai entuziastingai buvau pasiryžusi padovanoti savo vaikui tokią dovaną, bet perskaičius nemažai informacijos nutariau, kad neverta tokių didelių pinigų kišti į tokį abejotiną projektą...
Atsakyti