Įkraunama...
Įkraunama...

Virkštelės kraujo surinkimas

kiek kalbėjau su medikais, patys šia paslauga nesinaudotų. argumentai: LT tuo užsiima tik viena firma, konkurencijos nėra, patirtis menka. klausimas, ar teisingai paimama, transportuojama, saugoma ir t.t.
Atsakyti
unsure.gif labas.na nezinau,nesu didele zinove,taciau,juk dar nera patirties,kas bus su tom lastelem po 30 metu.juk dar nera jokiu garantiju ir zmoniu po penkiasdesimties metu atsisildziusiu ir panaudojusiu tas lasteles...
Atsakyti
Margo26 keista kad rašai tik šioje temelėje? laiko nėra daugiau ar reklamikę darai? lotuliukas.gif

O jei rimtai tai aš kamieninių lastelių nesaugočiau. schmoll.gif , o jei juokais: visi žino, kad šviežias produktas visada geriau nei užšaldytas lotuliukas.gif .
Nematau prasmės- mat jei vaikutis būdamas mažas susirgs tai jo pačio abejoju ar kamieninės ląstelės tiks. Pačias kamienines ląsteles gtalima gauti ne tik iš virkštelės ir tai jau seniai žinoma, praėjo tie laikai... O jei norite žinoti ką daro plačiojoje Rusijoje su jomis.... į detalumus nepulsiu tik parašysiu tiek- daugelis žymių žmonių per metus darosi 2 kartus procedųras kurių kaina kosminė, tačiau plastinių operacijų bent trumpam nereikia. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Klepesova @ 2007 08 09, 20:32)
Margo26 keista kad rašai tik šioje temelėje? laiko nėra daugiau ar reklamikę darai?  lotuliukas.gif

O jei rimtai tai aš kamieninių lastelių nesaugočiau.  schmoll.gif , o jei juokais: visi žino, kad šviežias produktas visada geriau nei užšaldytas  lotuliukas.gif .
Nematau prasmės- mat jei vaikutis būdamas mažas susirgs tai jo pačio abejoju ar kamieninės ląstelės tiks. Pačias kamienines ląsteles gtalima gauti ne tik iš virkštelės ir tai jau seniai žinoma, praėjo tie laikai... O jei norite žinoti ką daro plačiojoje Rusijoje su jomis.... į detalumus nepulsiu tik parašysiu tiek- daugelis žymių žmonių per metus darosi 2 kartus procedųras kurių kaina kosminė, tačiau plastinių operacijų bent trumpam nereikia.  biggrin.gif

as girdejau kad tipo jelcinas(amzina atilsi)buvo susileides...bet kaip matom rezultatas gincytinas..bet gal cia gandai,juk vienam zmogui,tinka tik butent jo lasteles,kaip suprantu?ar klystu?
Atsakyti
QUOTE(SkyLy @ 2007 08 10, 17:35)
as girdejau kad tipo jelcinas(amzina atilsi)buvo susileides...bet kaip matom rezultatas gincytinas..bet gal cia gandai,juk vienam zmogui,tinka tik butent jo lasteles,kaip suprantu?ar klystu?

Dėl Jelcino nežinau, negirdėjau, apie jų muzikines žvaigždes ten legendos sklando. O dėl tikimo- ne nebūtinai turi būti to pačio žmogaus kamieninės lastelės.

Atsakyti
Man labai miglotai atrodo ta virkštelės kraujo rinkimo mada. Ir tikrai manau, kad ne tik vaikiukui laikomos tos kaimieninės lastelės, bet ir bandymų nemažai su jomis atliekama. doh.gif Bet čia tik mano nuomonė.
Atsakyti
Nu bandymus su tom lastelem tai tegu atlikineja- tai pazangos variklis, gal netycia ras kaip nepagydomas liga isgydyti.
Bet imti tookius pinigus uz lasteliu saugojima, tai jau kazkaip hmm..
Atsakyti
Margo, aš asmeniškai nieko nekaltinu, bet skambėjo kaip reklama. ax.gif

Kita vertus, mes nei viena gerai nežinome ką jie daro su tuo virkštelės krauju. Juk tikrai viso jie jo nesaugo, o dalis jo skiriama tyrimams, kurių tikslai mums nežinomi. Ir pilnai sutinku su nuomone, kad galbūt ne tik mūsų vaikų labui yra renkamas tas kraujas, o ir moksliniams pasiekimams ir verslo plėtimui. Juk smagu, kai žmonės duoda kraują, saugo jįm už jo saugojimą moka pinigus ir dar gali tą virkštelės kraują kažkaip studijuoti, tirti ir pan. g.gif Čia mano pamąstymai tiktai. ax.gif
Atsakyti
Surinkto iš virkštelės kraujo užtenka tik žmogui iki 30 kg. Vadinasi, geriausiu atveju - paaugliui. Taip kad senatveje pasinaudoti jomis nebus galimybių, nes dar neišrastas kamieninių lastelių dauginimas. Tai mus sustabdė nuo plano užsišaldyti lasteles.
Atsakyti
Taigi, šaunu, kad atsirado ir neigiamą pusę atskleidusi mamytė. ax.gif
Atsakyti
Susidomėjau ir aš! Laiko dar turiu...
Gal žinot, kur daugiau objektyvios informacijos rasti? g.gif
Girdėjau, kad retsykiais Lietuvoje gimdančios užsienietės paprašo surinkti virkštelės kraują.

Atsakyti
QUOTE(Anoucha @ 2007 08 16, 10:40)
Susidomėjau ir aš! Laiko dar turiu...
Gal žinot, kur daugiau objektyvios informacijos rasti? g.gif
Girdėjau, kad retsykiais Lietuvoje gimdančios užsienietės paprašo surinkti virkštelės kraują.

objektyvios g.gif
Yra Imunolitos internetinis puslaips... Bet siaip geriausia yra nuvaziuoti i ta imone ir pasikalbeti..Tada daug aiskiau pasidaro, kas cia per stebuklas...Mes buvom tokiame pokalbyje, Imunolitos darbuotojai maloniai prieme ir viska paaiskino biggrin.gif
Atsakyti