[quote=Hilda,2007 12 20, 14:03]
Visai idomi diskusija . Papasakosiu, kaip man viskas buvo.
Kai laukiausi pirmo - nenorejau zinoti vaiko lyties, bet trauke visokie dalykai, kas susije su melyna, zydra spalvomis - norejosi tokiu kvailu dalyku, kaip melynai nudazyti sienas, zydrus rubus pirkausi ir pan. Nors tik po gimdymo tai supratau.
Prie susilaukiant antro - darem remontus, tai miegamasis yra ryskiai raudonas, uzuolaidos irgi rausvos. Del ko tai sakau - taigi antra dukra! Nors echo sake, kad nieko nemato ir greiciausiai bus dukra, as netikejau. Net pagimdzius 2 kartus klausiau gyd. ar tikrai mergaite. Besilaukiant abieju vaikiuku manes nei pykino, nei dar kokiu kitu pozymiu buvo, kad galetu nuspeti lyti. Manau, jau protas pats pranesa, kas bus, reikia tik gerai "apsidairyti"
Papildyta:
Na o mano giminaitei buvo visai priesingai, visa laika sake, kad gims jai berniukas, kitaip ir but negali ir pan. Viska pirko irgi zydra, zodziu trauke ja sita spalva O gime...mergaite manau, kartais ir mamos protas netiesa pasako
QUOTE(Muera @ 2007 12 20, 07:22)
o vienintelis pozymis kas isduoda vaiko lyti, tai echoskopo metu i ekrana atsuktas jo/jos pasturgaliukas
Ir jis nera tikslus Man su antru penki daktarai(net is genetikos centro) sake, kad bus 100% mergaite, o gime 100% berniukas Ir nuojauta man sake, kad mergaite turesiu...
Beje, ne vienas nestumo pozymis man netiko, nes nestumai buvo skirtingi(tiesa, su abiem sunais vemiau toliau nei maciau ir iki 5 menesiu), bet spardesi skirtingose pusese, maista valgiau visiskai skirtinga, pilvo forma irgi buvo skirtinga, kad visokios bobutes irgi antram sunui merga "mate"
Kai laukiausi pirmo vaikelio - buvau beveik 100% tikra,kad bus berniukas - gime mergaite
Dabar kai laukiuosi atntro - buvau beveik 100% tikra,kad bus mergaite, trauke vis zvalgytis i rozinius darbuzelius. Na bet echoskopo metu pasake,kad 95% bus berniukas. Tai va kokia ta mano nuojauta sau del vaiku lyciu Nors kitom nestukem labai tiksliai pasiseke man nuspet ko laukiasi
Dabar kai laukiuosi atntro - buvau beveik 100% tikra,kad bus mergaite, trauke vis zvalgytis i rozinius darbuzelius. Na bet echoskopo metu pasake,kad 95% bus berniukas. Tai va kokia ta mano nuojauta sau del vaiku lyciu Nors kitom nestukem labai tiksliai pasiseke man nuspet ko laukiasi
QUOTE(♥♥♥♥b @ 2007 12 20, 12:48)
Man tai pagal ta testa parode kad 30 procentu berniukas,o 69 mergaite,tai net nezinau ka galvot
tai, kad pagimdei mergaite ka cia dar galvot?
na as giliai sirdyje tikejau kad bus berniokas,rubeliai ir visi daiktai vaiko kazkaip netyciom visi beveik melsvos spalvos buvo supirkti, aplinkiniai kaip susitare irgi pranasavo berniuka, nes pilvas buvo zemai, ir ju zodziais tariant, graziai atrodziau
tai kaip ir viskas issipilde.
tiesa, dar valgiau labai saldumynus, pagal liaudies isminti turejo but mergaite
ai dar zinau prietara, kad jeigu labai pykina, tai bus berniukas, bet manes nei kartelio per visa nestuma nesupykino
taigi nereikia tuo aklai tiketi, o kas bus tas bus, jau cia, kaip sakoma, kaip dievas duos
tai kaip ir viskas issipilde.
tiesa, dar valgiau labai saldumynus, pagal liaudies isminti turejo but mergaite
ai dar zinau prietara, kad jeigu labai pykina, tai bus berniukas, bet manes nei kartelio per visa nestuma nesupykino
taigi nereikia tuo aklai tiketi, o kas bus tas bus, jau cia, kaip sakoma, kaip dievas duos
O mane pykino visalaik, kai suvalgydavau banana... Praeina pora valandu ir begu vemti.. Tik po keliu kartu supratau, kad cia nuo bananu, gal maziukui jie nepatinka? Kvapams esu nerealiai jautri, valgau beveik viska, ko nevalgiau iki nestumo o nevalgiau daug ko.. Mesos, grybu, varskes... Dabar viska rynu, tik svorio nepriaugu niekaip aisku, gimda dar nedideja, juk tik 13 savaiciu, nereikia noreti, kad pusciausi Labai noriu princesytes, o vyras nepripazista juvelyro darbo ir nori berniuko
Prisiklausius visu draugiu labai bijojau nestumo, na ta prasme pikinimu ir viso kito... Ir kiekviena ryta atsikeldama laukiau to jausmo, bet... pikino tik nuo dantu pastos burnoje. Pilvas pasirode anksti. Valgiau viska ir daug, priaugau ~ 25kg, veidas buvo svarutis. Vidury nestumo echo parode berniuka ir as labai norejau berniuko Bet poto antras echo po poros menesiu parode mergyte O as dirbau sukirpeja, nesiojau audinius, dariau nastilus (100sluoksniu audinio * 5m nastilo ilgio i viena puse audini isvinioji ir + 5m nastilo ilgio ji pakloji = 100sluoksniu * 10m = 1km) o jeigu merlius tai sluoksniu iki 250sluoksniu ir per diena darai ne viena nastila o kiek dar reikia aplinkui stala aplakstyti ir mazai kada pavargdavau, tik kojas labai skaudejo vakarais po darbo. Vienu zodziu nestumas buvo labai lengvas ir pagimdziau lengvai per 4 val ir turiu mazute grazute dukryte
Manau jog jokie pozymiai nenusako kudikio lyties
tris nesiojau ir visi labai skirtingi ir pojuciai ir visa kita ,turejo pagal 'pozymius' buti 2 mergytes ir berniukas o gavos atvirksciai pirmi du buvo pasakiskai lengvi ir be pykinimu ir be vemimu o norejau visko kas valgoma trecias ... buvo sunkus..pykino puse nestumo istisa para ,maistas..saltibarciai arba tik kefyras veliau...pradejau valgyt viska
tris nesiojau ir visi labai skirtingi ir pojuciai ir visa kita ,turejo pagal 'pozymius' buti 2 mergytes ir berniukas o gavos atvirksciai pirmi du buvo pasakiskai lengvi ir be pykinimu ir be vemimu o norejau visko kas valgoma trecias ... buvo sunkus..pykino puse nestumo istisa para ,maistas..saltibarciai arba tik kefyras veliau...pradejau valgyt viska
ex o mes pirma karta nesiojom berniuka- tai pykindavo tik ryte truputi, oda buvo paberta ir buvo labai stiprus plaukai ir nagai. Na o dabar nesiojam mergyte. Jau 18savaitele eina. Ir pykino istisai iki 13savaites, oda irgi paberta tik kitose vietose, o stiprus tik nagai, o plaukai kaip siaudai. Tai va tokie tie pozymiai. Kartais sutampa su senoliu ismintim, o kartais ne, bet ir tai ir taip gerai, kad tik sveikus turetume
labas
ir as manau, kad jokie pozymiai nenustato lyties, bet gi kartais taip buna malonu paspelioti
pvz, pastebejau, kad berniukus nesiojanciu pilvukai dazniausiai buna tokie issikise i prieki, kaip kamuoliukai... mano ir pacios buvo toks , kad atrode, jog arbuza prarijus esu , o su mergaitem kiek atsimenu, draugiu pilvukai budavo apvalus,net sonai issipute..
ir as manau, kad jokie pozymiai nenustato lyties, bet gi kartais taip buna malonu paspelioti
pvz, pastebejau, kad berniukus nesiojanciu pilvukai dazniausiai buna tokie issikise i prieki, kaip kamuoliukai... mano ir pacios buvo toks , kad atrode, jog arbuza prarijus esu , o su mergaitem kiek atsimenu, draugiu pilvukai budavo apvalus,net sonai issipute..
QUOTE(♥♥♥♥b @ 2007 12 20, 12:48)
Man tai pagal ta testa parode kad 30 procentu berniukas,o 69 mergaite,tai net nezinau ka galvot
O kur tas testas? Kazkada turejau isisaugojusi dabar neradndu
QUOTE(elvitė***** @ 2007 11 29, 14:43)
ir echo nevisada 100proc.galima patikėt
O, man kai buvo 19 sav., gyd. pasake , berniukas. 20 sav. vel dare eho ir pasake 100 procentu mergaite, 34 sav., vel berniukas. Gime berniukas. Ir dar, su berniuku as pati sau tokia grazi buvau, nu tokia jau...