Įkraunama...
Įkraunama...

Dukryte pyksta, kai valgo; rahitas, padekit

Dukrai, 2,5 men. pries menesi pradejo valgydama keistai elgtis. maitinu savo pienu. Ji paima kruti, apzioja, siurbteli keleta krata meta galva suka ir pradeda verkti, dar keletas tokiu bandymu, vel ima, vel siurbteli ir vel meta, su gavyte losia atgal ir verkia, tiesiog pradeda klykti. Ir jau po keleto tokiu kartu ji visai nebeapzioja spenelio, nors ji ir ikisu tiesiog i burnyte, tai dar labaiu supyksta. Dabar piena nusitraukineju ir maitinu is avent buteliuko. Kartais, dazniau ryte ji valgo ramiau, o dazniausiai vakare elgiasi lygiai taip pat. Ima apzioja, patraukia keleta gurksniu ir verkia, sukineja galvyte, jei duodi i burnyte buteliuka, dar labaiau pyksta. Tai tenka is naujo ja raminti, ir vel bandyti valgydinti. Tai prasikankinam kokias 10 min, po to lyg aprimsta ir dazniausiai pabaigia valgyti ramiai. Paziurejus jos baltas liezuvelis, daktare liepe valyti su soda, bet nelabai padeda, gal tai turi itakos, jos tokaim elgesiui. Kas tai galetu buti? Labai noriu maitinti tiesiai iskruties, bet nezinau kaip pasalinti tas jos pykimo priezastis.

Pries 2 savaites dukrytei rado rahita. Pakausiukas pratrintas, plaukiuku nera, dabar net odyte buna raudona, rankytes kojytes dregnos, krupcioja nuo menko garselio. Paskyre po 6 lasus vitamino d3 ir paskyre pediatro konsultacija, kurios ir laukiam. Bet man neramu kad ji visai gali pakausio odyte pratrinti kaiurai, gal as galiu jai kaip nors padeti, kol mus pakonsultuos specialistas. Zinote dabar prie ju eiles ir kol sulauksiu gal jai galima padeti.
Atsakyti
Tikriausia ji nenori imti krūties (gal blogas spenelis, gal per stipriai ar per silpnai bėga pienas iš krūties). Jei valgo iš AVENT buteliuko neblogai, pabandykite uždėti AVENT antspenį, gal su juo nebus šių problemų ir žįs iš krūties.
Galvytės odos tikrai kiaurai nepratrins, o be vit. D rachitui daugiau niekas nepadės, todėl reikia laukti pediatro konsultacijos, kuris patikslins vit. D dozę.
Atsakyti