QUOTE(vapsa @ 2007 12 14, 00:06)
Kagi, as gyvenu Las Vege. Zinau tokiu istoriju nemazai, kai kurie net namus pardave, kad issimoketu skolas. Mano vyras yra vietinis, cia gimes ir auges. Tai jis i menesi issiima po 40 doleriu ir eina palosti savo malonumui. As jam nepriestarauju, nes jis uzdirba neblogai, saskaitos apmoketos. Taciau kartais uzeina ir man mintis, o kas butu, jeigu ji itrauktu tas liunas. Tai butu baisu! Jis lose pries savaite, o siandien ziuriu, vel 40 doleriu nuimta. Tai as ji paaukleju kartais, sugalvoju jam bausme uz toki elgesi. Nors tai aisku ne tukstanciai, ir tikrai ne tokios sumos, kaip kad jus minejot, taciau visgi musu pinigai. labai uzjauciu tas, kurios turi sia problema su vyrais, tikrai manau gydymas nuo priklausomybes lsoti yra labai ilgas ir sunkus.
Kiek man teko susidurti su priklausomybemis as zinau, kad priklausomybe nuo azartniu losimu gali issivystyti ir pas zmogu, kuris nera priklausomas. Pvz. zmonems, kurie neturi polinkio azartiniams losimams ir reguliariai losiant prie losimo stalu priklausomybe issivysto vidutiniskai per 2 metus. Be to priklausomybe progresuoja, t.y. laikui begant losimams skirima vis daugiau laiko ir pinigu, vis labiau rizikuojama...
Todel as tau, vapsa, nebuti abejinagi ir turetum nustoti nekeipti i tai demesio. Manau turetum atsimerkti ir pamatyti, kad jeigu didelesd problemos jusu namuose dar ir nera, bet ji jau "beldziasi i duris". Dazniausiai zmones "susizgrimba" tada, kai problemu bunai labai daug i ju nebeimanoma nematyti net "uzsimerkus".
p.s. visiskai nenoriu tavo vyro "padaryti" ligoniu, bet negalima i tai nekreipti demesio.