As tik uz epidura: 6 val skatinimo atkenciau be epidurinio- taip kad zinau ka reiskia naturaliai, o dar kai po skatinimo kaklelis per 6 val nepajudejo i prieki anei per centimetra ir buvo tik 1 cm Tai epiduras man tikrai padejo...
QUOTE (Letaa @ 2004 12 02, 13:12) |
As tik uz epidura: 6 val skatinimo atkenciau be epidurinio- taip kad zinau ka reiskia naturaliai, o dar kai po skatinimo kaklelis per 6 val nepajudejo i prieki anei per centimetra ir buvo tik 1 cm Tai epiduras man tikrai padejo... |
6 valandos skatinimo tai jau nera naturaliai
as su antru vaikeliu gal taip pat rinkciausi nuskausminima. o kas del stambumo, mano vyro sesuo tikrai apkunoka, bet kai gimde trecia vaikeli, tai epidiura jai dare.
Aš kai atvažiavau gimdyt apžiūrėjo, 5 cm atsidarymas, o man dar neskauda visai. Taigi pamirškit sako epidūrą, nereikalinga visai, nors aš nebuvau prieš tai nusistačius. Na ir tiesa buvo, greit pagimdžiau Taigi ir kitoms to linkiu gal savaime klausimux išsispręs
Gimdymas toks dalykas, kurio nesuplanuosi. As labai didele naturaliste, buvau labai nusiteikusi naturaliam, daug skaiciau, zinojau, lankiau mokykleles... Kas is to? Viskas baigesi po 16 valandu Cezariu, taigi epidurinis buvo pati maziausia blogybe. Paaiskejo, jog buvo per trumpa virkstele ne tik gimti, bet netgi nusileisti i gimdymo takus. Tuo metu buvo nerealus stresas, po to siaubingai depresavau, jauciau ir is dalies tebejauciu moraline kalte. Netgi Semetos Kristina ramino - buna situaciju, kai privalu gelbeti. Suprantu tai, bet tas mano nusiteikimas pagimdyti paciai, suteikti vaikeliui pati geriausia starta buvo toks stiprus... Taip kad palinkejimas vienas: visko gali nutikti, ir nusiteikti reikia viskam, ir stengtis ramiai reaguoti, ir niekada nesakyti niekada
Beje, po Cezario priduse buna nebent vaikai, kuriu mamoms dare Cezari del kritines kudikio bukles, pablogejusiu sirdies tonu ar pan. Kitais atvejais jie buna ne vangus, o atvirksciai - labai isitempe, pasizymi hipertonusu, paprastai iskart laiko galva - tai vis del didelio soko, patirto, taip staigiai, be adaptacijos gimdymo takuose, patekus i si pasauli. Tik tiek kad ne visi savarankiskai ikvepia pirma oro gurksni, nes gimdant naturaliai, suspaudziama diafragma ir vaikui gimus ji atsileidzia automatiskai - taip ir "gaunasi" tas pirmas ikvepimas, o Cezario atveju tai negalioja, reikia valingu vaiko pastangu.
O del epiduro - mano gydytoja kaip tik buvo jo salininke netgi iki to, kol paaiskejo, jog kitaip neissiversim. Ypac - kai nusimato ilgas gimdymas, kad mamai uztektu jegu paskutine valanda isstumti kudiki. Esu patyrusi gyvenime narkoze - ir niekam nelinkiu, o po epiduro man neskaudejo nieko.
Beje, po Cezario priduse buna nebent vaikai, kuriu mamoms dare Cezari del kritines kudikio bukles, pablogejusiu sirdies tonu ar pan. Kitais atvejais jie buna ne vangus, o atvirksciai - labai isitempe, pasizymi hipertonusu, paprastai iskart laiko galva - tai vis del didelio soko, patirto, taip staigiai, be adaptacijos gimdymo takuose, patekus i si pasauli. Tik tiek kad ne visi savarankiskai ikvepia pirma oro gurksni, nes gimdant naturaliai, suspaudziama diafragma ir vaikui gimus ji atsileidzia automatiskai - taip ir "gaunasi" tas pirmas ikvepimas, o Cezario atveju tai negalioja, reikia valingu vaiko pastangu.
O del epiduro - mano gydytoja kaip tik buvo jo salininke netgi iki to, kol paaiskejo, jog kitaip neissiversim. Ypac - kai nusimato ilgas gimdymas, kad mamai uztektu jegu paskutine valanda isstumti kudiki. Esu patyrusi gyvenime narkoze - ir niekam nelinkiu, o po epiduro man neskaudejo nieko.
QUOTE (Renke @ 2004 12 02, 00:02) |
Tarp kitko vakar kalbėjau su savo gydytoja, tai ji sakė, kad visi tie nuskausminimai vis tik yra narkotikai. |
jo, va cia tai geras, labai butu idomu susipazinti su gydytoja, kad leidzia sau tai teigti epiduriniam nenaudojamos narkotines medziagos ir poveikio vaikui nera jokio, nes nuskausminami nervai iseinantys ir stuburo, taciau retais atvejais gali buti poveikis mamai, ir tai pries atliekant epidura anesteziologas paaiskina, arba bent privalo tai padaryt.
QUOTE (Iva @ 2004 12 02, 18:15) |
jo, va cia tai geras, labai butu idomu susipazinti su gydytoja, kad leidzia sau tai teigti epiduriniam nenaudojamos narkotines medziagos ir poveikio vaikui nera jokio, nes nuskausminami nervai iseinantys ir stuburo, taciau retais atvejais gali buti poveikis mamai, ir tai pries atliekant epidura anesteziologas paaiskina, arba bent privalo tai padaryt. |
pritariu, epidurui naudojamos medziagos nepatenka i krauja, o mama, nejausdama skausmo, labiau atsipalaiduoja (gi jai ilga laika bunant labai isitempus mazeja deguonies kiekis kraujyje, ir vaikiukui gali pradeti trukti deguonies). Tai man sake mano gydytoja. O poveikis mamai labai priklauso nuo anesteziologo profesionalumo ar sekmes ta diena
QUOTE (Letaa @ 2004 12 02, 13:12) |
As tik uz epidura: 6 val skatinimo atkenciau be epidurinio- taip kad zinau ka reiskia naturaliai, o dar kai po skatinimo kaklelis per 6 val nepajudejo i prieki anei per centimetra ir buvo tik 1 cm Tai epiduras man tikrai padejo... |
Mano buvo tokia pat situacija. Nuskausminamieji padejo atsipalaiduoti ir pagreitino gimdyma.
[SIZE=14][/SIZE][COLOR=red][/COLOR]Labukas Mielosios:) As vakar kalbejau su savo mieluoju ir jis nesutinka kad as gimdyciau su epidurine nejautra, nes bijo kad nieko neatsitiktu nugarai. Jo draugo zmona gimde su epidurine nejautra ir dabar turi problemu su nugara. Ir as pati asmeniskai esu kazka tokio girdejusi, tik kad niekada nekreipiau demesio, na o dabar man iskilo klausimas ar gali epidurine nejautra pakenkti nugarai ar stuburuj???
Aciukas
Angeliuke
Aciukas
Angeliuke
Vienas ish shalutiniu-neigiamu poveikiu gali buti nugaros skausmai po gimdymo, bet viskas, matyt, priklauso nuo anesteziologo.
QUOTE(angeliuke @ 2004 12 14, 00:12)
<span style='font-family:Times'></span>[SIZE=14][/SIZE][COLOR=red][/COLOR]Labukas Mielosios:) As vakar kalbejau su savo mieluoju ir jis nesutinka kad as gimdyciau su epidurine nejautra, nes bijo kad nieko neatsitiktu nugarai. Jo draugo zmona gimde su epidurine nejautra ir dabar turi problemu su nugara. Ir as pati asmeniskai esu kazka tokio girdejusi, tik kad niekada nekreipiau demesio, na o dabar man iskilo klausimas ar gali epidurine nejautra pakenkti nugarai ar stuburuj???
Aciukas
Angeliuke
Aciukas
Angeliuke
[Sveika.Ir aš buvau girdejus visokiu gandu ,bet galiu pasakyt,kad jie tikrai nepasiteisino .pati gimdžiau birželio mėn.ir iki šiol tfu tfu tfu.COLOR=red]
Problemu su nugara gali tureti ir be epidurinio, nes per nestuma visas organizmas, tame tarpe ir stuburas, savotiskai issiderina, o be to gali ir per gimdyma ar is kart po gimdymo pasitempti. As pvz. savo nugarai pakenkiau po gimdymo netaisyklingai keldama savo mazyli autokeduteje.