Įkraunama...
Įkraunama...

Viskas apie epidūrinę nejautrą

Sveikos esamos ir busimos mamytes. Gimdymas ant nosies. Pirma kinderiuka gimdziau naturaliai, antra noreciau su nuskausminimu. Butu labai idomu suzinoti jau patyrusiu mamyciu nuomone. Aciu
Atsakyti
as gimdziau su epiduru. esu labai patenkinta, atra karta irgi taip gimdysiu rolleyes.gif
Atsakyti
galeciau pasakyti ta pati ka ir Taure, pirma gimdziau su epiduru, antra taip pat gimdysiu.

patys geriausi prisiminimai is gimdymo thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif gimdyciau ir gimdyciau, bet tik su epiduru rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE (Ausrelija @ 2004 11 28, 13:06)
Sveikos esamos ir busimos mamytes. Gimdymas ant nosies. Pirma kinderiuka gimdziau naturaliai, antra noreciau su nuskausminimu. Butu labai idomu suzinoti jau patyrusiu mamyciu nuomone. Aciu

As irgi savo vaikeli per epidura "perleidau", bet tik del to, kad gimdymas uztruko 17val ir tiek ilgai skausmo kest neisgalejau. Norejosi naturaliai, bet ka jau padarysi. Zinoma epidural turi dideliu pranasumu, bet taip pat ir trukumu, kai ilgalaikiai galvos ir nugaros skausmai mamai ir tikrai ne i sveikata kudikiui. Bet velgi buna visokiu isskirtinu atveju.
O tavo atveju jeigu tu pirma leliuka pagimdei naturaliai clap_1.gif , tai antras "eina " dar lengviau. biggrin.gif Sekmes!!!!
Atsakyti
Savo mazaja gimdziau ilgai, bet be epiduro. Antra noreciau su epiduru. Bet ziuresim kaip bus...
Atsakyti
Ogal kuri tiksliai žinot,kiek turi būt prasivėręs kaklelis ,kad galėtų dayt epidūrą,ir kada jau negalima?Ir dar girdėjau,kad apkūniom jo nedaro ar tai tiesa?
Atsakyti
lygtai 3 cm
Atsakyti
tik nepaveluok paprasyti epiduro:daro kai atsidares nuo 3 (1,5 pirsto) iki 7 cm.jei daugiau-nebedaro.taip per paskaitele aiskino
Atsakyti
QUOTE (emma @ 2004 12 01, 12:47)
Ogal kuri tiksliai žinot,kiek turi būt prasivėręs kaklelis ,kad galėtų dayt epidūrą,ir kada jau negalima?Ir dar girdėjau,kad apkūniom jo nedaro ar tai tiesa?

Jo, kiek girdejau, tai apkuniom nedaro, per paskaitele gydytojas sake. O nedaro todel, kad kazkaip sunku per riebaliukus ivest kateteri ten kur reikia.

Beje, kol mano gimdymas ejo sklandziai, tai ir man buvo epidura padare, ir man visai patiko rolleyes.gif nesbeskaudejo nieko, ir kai apziurinejo gimdos kakleli nebeskaudejo (pries epidura, man ta procedura buvo ziaaaauuuriai skausminga).
Jei gimdysiu antra, tai tik su epiduru.

Tiesa, galvos man nei nuo epiduro, nei nuo narkozes neskaudejo, o nugara skaudejo del pakitusio svorio centro (ar kazkaip panasiai man gydytoja aiskino), bet po poros savaiciu praejo ir tas skausmelis..
Atsakyti
Nu nežinau, nežinau. Aš tai esu skeptiškai nusiteikusi dėl epidūrinio ir kitokio nuskausminimo. Pati gimdžiau natūraliai ir nieko rolleyes.gif . Antrą taip pat gimdysiu naturaliai. O nuskausminimą darysiu tik jeigu tai bus būtina. Esu giliai įsitikinus, kad laaaabai daug lemia pačios moters nusiteikimas ir pasiruošimas gimdymui. Visa tai nėra taip baisu, kai moteris žino, kas vyksta, kodėl vyksta, ką daryti, kaip sau palengvinti tą procesą. Aš tai praėjus porai valandų po gimdymo sakiau, kad jau galiu gimdyti ir antrą - nieko čia baisaus. Gal galvosite, kad mano gimdymas labai lengvas buvo? Ne, nes nuo pat pirmos minutės teko skatinti, visą laiką buvau prijungta prie lašelinių, sąrėmiai buvo kas 3 minutes, gimdymas truko 12 valandų. Bet žinau, kad buvau gerai pasiruošusi ir viskas praėjo gerai.

Tarp kitko vakar kalbėjau su savo gydytoja, tai ji sakė, kad visi tie nuskausminimai vis tik yra narkotikai. Ir sakė, kad bent jau po cezario išėmus vaikelį, tas vaikelis būna visai kitoks, nei natūraliai gimęs. Jie būna kažkokie vangųs, prikvaišę. Ir ji dar kartą pabrėžė, kad kaip ten bebūtų, bet tie "narkotikai" veikia ir vaikelius. Tad be didelio reikalo, nereikėtų jų naudoti.

Sėkmės jums gimdant.
Atsakyti
Zinote , gydytojai beveik vienbalsiai uz naturalu gimdyma, bet..... Visada buna isimciu. As abu kartus gimdziau naturaliai , bet prisiminus antraji gimdyma , labai noriu epidurinio ( per savo trecia gimdyma).Sako , kad skauda tikrai maziau. Mano antra gime 4550g.Eina sau , sako antras gimdymas lengvesnis.Mano atveju , tai tikrai nepasitvirtino. Gal gime ir greiciau , bet jau skaudejo ,ni sad.gif
Atsakyti
O gydytojai žino geriau ................. Juk ir pačios kitą kartą parašote, kad "gydytojai savo tarpe kalba taip ir taip.....". Aš turiu keletą pažįstamų gydyojų, kurios tiesiai šviesiai prie kavos pasako, kad kai ko klientams yra nesakoma.....

Atsakyti