Aciu , radau nebuvo varnyte uzdeta, kad atsinaujintu programos. Dar turiu klausima jei as ID priregistravau be kreditines tai kaip man nusipirkti nauja programa ( leoparda pvz ) ?
QUOTE(diana34 @ 2013 02 22, 20:26)
Aciu , radau nebuvo varnyte uzdeta, kad atsinaujintu programos. Dar turiu klausima jei as ID priregistravau be kreditines tai kaip man nusipirkti nauja programa ( leoparda pvz ) ?
Ka ten reikia paspaust konkreciai kad tasinaujinimai ateitu? Jei nesunku,parasykit angliskai.Nieko nesuprantu. Ir kaip jum pavyko be kreditines prisiregistruot? as noreciau taip,nes tikrai nieko nepirksiu.
QUOTE(vajetau @ 2013 02 24, 16:40)
Ka ten reikia paspaust konkreciai kad tasinaujinimai ateitu? Jei nesunku,parasykit angliskai.Nieko nesuprantu. Ir kaip jum pavyko be kreditines prisiregistruot? as noreciau taip,nes tikrai nieko nepirksiu.
Nu jau kazkaip sugrabaliojau ta mygtuka ir as,bet dabar sakykit kaip man issigelbeti is tokios situacijos:apple ipad pirkau nenauja,anksciau juo naudojosi mano dukterecia.Kai tik noriu updatint kas nemokama,man meta jos email ir reikalauja slaptazodzio As turiu savo susikurus,patvirtinus,tai kodel man meta jos? Nesuvokiu visiskai
QUOTE(vajetau @ 2013 02 24, 18:16)
Nu jau kazkaip sugrabaliojau ta mygtuka ir as,bet dabar sakykit kaip man issigelbeti is tokios situacijos:apple ipad pirkau nenauja,anksciau juo naudojosi mano dukterecia.Kai tik noriu updatint kas nemokama,man meta jos email ir reikalauja slaptazodzio As turiu savo susikurus,patvirtinus,tai kodel man meta jos? Nesuvokiu visiskai
Todėl, kad programos suinstaliuotos su jūsų dukterėčios Apple ID.
Kadangi rašote, jog programos nemokamos - ištrinkite jas ir susiinstaliuokite su savo Apple ID.
Turiu mac 10.5.8 versija. Pribrendo reikalas uzsiimti veikla su spec. programom, bet mano kompiuteris ju nepalaiko, nes reikalaujama bent 10.6 versija. Jei is kokios linkomanijos parsisiusiu snow leopard ir isiinstaliuosiu i mac situacija pageres? Ar eis isiinstaliuoti snow leopard?
Kaip protingiausia butu issisaugot visus duomenis esancius mac? Kelti po viena i harda sudetinga. Gal yra kokia programa?
Kaip protingiausia butu issisaugot visus duomenis esancius mac? Kelti po viena i harda sudetinga. Gal yra kokia programa?
QUOTE(Deme @ 2013 02 25, 13:55)
Turiu mac 10.5.8 versija. Pribrendo reikalas uzsiimti veikla su spec. programom, bet mano kompiuteris ju nepalaiko, nes reikalaujama bent 10.6 versija. Jei is kokios linkomanijos parsisiusiu snow leopard ir isiinstaliuosiu i mac situacija pageres? Ar eis isiinstaliuoti snow leopard?
Na, neaišku koks pas jus makas. Jei jis Intel - 10.6 tiks. Jei jis PowerPC, tai, deja, 10.5 (Leopard) yra paskutinė OSX versija, palaikanti PowerPC.Beje, Linkomanijoje mėtosi kažkokia nelabai aiški Snow Leopard versija.
QUOTE(Deme @ 2013 02 25, 13:55)
Instaliuojant naują OS versiją nei duomenys, nei suinstaliuotos programos neturėtų niekur dingti.Tačiau prieš darant tokius dalykus, visąlaik reikia turėti pasidarius backup - atsarga gėdos nedaro.
Jei jus backup'ų nedarote - tai labai didelis apsileidimas iš jūsų pusės. Būtų pats laikas pradėti tą daryti, nes yra nepalyginamai pigiau duomenis atstatyti iš backup'o, nei iš nusprogusio HDD.
Atsargines kopijas galite daryti pačioje OSX esančia Time Machine pagalba.
QUOTE(lituanus vulgaris @ 2013 02 25, 15:40)
Na, neaišku koks pas jus makas. Jei jis Intel - 10.6 tiks. Jei jis PowerPC, tai, deja, 10.5 (Leopard) yra paskutinė OSX versija, palaikanti PowerPC.
Beje, Linkomanijoje mėtosi kažkokia nelabai aiški Snow Leopard versija.
Instaliuojant naują OS versiją nei duomenys, nei suinstaliuotos programos neturėtų niekur dingti.
Tačiau prieš darant tokius dalykus, visąlaik reikia turėti pasidarius backup - atsarga gėdos nedaro.
Jei jus backup'ų nedarote - tai labai didelis apsileidimas iš jūsų pusės. Būtų pats laikas pradėti tą daryti, nes yra nepalyginamai pigiau duomenis atstatyti iš backup'o, nei iš nusprogusio HDD.
Beje, Linkomanijoje mėtosi kažkokia nelabai aiški Snow Leopard versija.
Instaliuojant naują OS versiją nei duomenys, nei suinstaliuotos programos neturėtų niekur dingti.
Tačiau prieš darant tokius dalykus, visąlaik reikia turėti pasidarius backup - atsarga gėdos nedaro.
Mac Intel pas mane. Bacupu nebuvo reikalo daryti, bet prireike. Aciu uz patarimus. Bandysim Time machine pasinaudoti
QUOTE(Deme @ 2013 02 25, 15:06)
Mac Intel pas mane. Bacupu nebuvo reikalo daryti, bet prireike. Aciu uz patarimus. Bandysim Time machine pasinaudoti
Nebuvo reikalo backupų daryti?! Naivesnio mąstymo nesugalvosi... Reikėtų sakyti "Pasisekė, kad diskas nesugedo", o ne "nebuvo reikalo". Žinote, yra dvi kompiuterių vartotojų kategorijos - tie, kuriems diskas jau buvo sugedęs ir tie, kuriems jis suges ateityje.
Dar vienas kvailas klausimas. Daro man dabar ta backup'a. O kaip juo reiks pasinaudot prie naujos sistemos?
QUOTE(Deme @ 2013 02 25, 15:22)
Dar vienas kvailas klausimas. Daro man dabar ta backup'a. O kaip juo reiks pasinaudot prie naujos sistemos?
Kvaili klausimai būna tik tie, kurie nebūna paklausti Jei viskas bus gerai, tai jums nieko nereiks su tuo backup daryti. Tiesiog toliau jį darykite ir tiek. Jis atsargai, jei kas nors nutiktų su jūsų kompiuterio disku. Arba jei instaliacijos metus susigadintų duomenys (nors taip neturėtų būti).
Jei norėsite savo duomenis ir programas persikelti į švariai suinstaliuotą sistemą, tai ją suinstaliavus, pirmą kartą užsikrovus, klausia ar norite duomenis atkurti iš backup'o.
Kitas būdas - pasileisti Migration Assistant ir tada pasirinkti "Restore from Time Machine backup".
O įprastai prie duomenų, esančių Time MAchine backupe prieisite per Time Machine interfeisą.
Sveiki. Labai atsiprašau jei jau toks klausimas kam buvo, bet neradau atsakymo. Kaip iš ipad ištrinti nuotraukas? Turiu atsisiuntus iTunes, nu bet niekaip nesuprantu kaip jas tos programos pagalba ištrinti? Ačiū už ats.
QUOTE(*Anigla* @ 2013 03 13, 11:40)
Sveiki. Labai atsiprašau jei jau toks klausimas kam buvo, bet neradau atsakymo. Kaip iš ipad ištrinti nuotraukas? Turiu atsisiuntus iTunes, nu bet niekaip nesuprantu kaip jas tos programos pagalba ištrinti? Ačiū už ats.
Taigi nuotraukas peržiūrint šiukšlių dėžės simbolis dešinėj apačioj...