QUOTE(saras @ 2011 05 22, 12:06)
Pirma, jei kalbi apie korpuso lūžimus, tai nutinka tik ekonominės klasės kompiuteriams, iki 1500 - 2000 litų, tai nelygink su jais MAC, kuris kainuoja 2 kart daugiau. Jei paimt vidutinės ar verslo klasės nešiojamą pvz. Dell Latitude, tai tokio dalyko kaip korpuso lūžimas nebūna. Antra, MAC naudoja tą pačią Intel platformą t.y. tuos pačius komponentus kaip ir įprasti nešiojami, tai sakyti, kad už juos ryškiai mažiau genda nelogiška.
http://www.squaretra...bility_1109.pdfDuomenys iš garantinio serviso praėjus 30000 kompiuterių, kaip matai, Apple tik vidutiniokai
Visų pirma, aš nesakiau, kad Apple kompai yra "ryškiai mažiau gendantys". Pats šitą teiginį sugalvojai ir dabar tarsi primeti jį man. Aš sakiau, kad Apple kompai yra vieni iš patikimesnių, o tavo duotas PDF tai tik patvirtina. Aš žiūriu ne į eiliškumą, o į % ir matau, kad Apple yra prie lyderių. Kartu su Asus, Toshiba, Sony ir Dell.
Taip pat teiginys, kad naudojami tokie patys komponentai ir dėl to negali būti ryškių patikimumo skirtumų nėra teisingas. Vienas žodis:
aušinimas. Sudėk į prastai aušinamą ir gerai aušinamą korpusą tokius pašius komponentus ir pasižiūrėk kaip "nesiskirs" patikimumas.
QUOTE(saras @ 2011 05 22, 12:06)
Nu tu ir pasiųlei, bent į kainas žiūri? Mokėti 4000+ už MacBook Air su tokiais pačiais viduriais kaip ir netbook už 1500, vien dėl to, kad gražesnis tai nežinau, reikia tikrai neturėti kam pinigų panaudoti.
Na, jei tau tarp Intel Atom ir Inter Core 2 Duo nėra skirtumo, tai net neverta toliau kažką ir diskutuoti. Tik pikta, kai tokie "žinovai" įlenda ir rimtu veidu dezinformaciją skleidžia. Beje, mokama ne tik už vidurius, kokybišką korpusą pagaminti irgi kainuoja, vėlgi, MacBook Air tikrai nesulūš, turi normalaus dydžio klaviatūrą, normalų trackpad'ą, o vat netbukai yra būtent iš tos kategorijos, kur korpūsai lūžinėja, klaviatūra ir trackpad'ai yra kažkoks nesusipratimas, dažnu atveju jie dar ir kokių 3-3,5cm storumo...
Na, bet kiekvienam savo. Galima su Žiguliu, o galima ir su BMW važinėtis, tik nesuprantu kodėl, jei žmogus turi pinigų ir nori pirkti BMW, jį reikia atkalbinėti ir siūlyti Žiguli...