Kadangi kalba apie duomenu apsauga, noriu pasiulyti patogia nemokama alternatyva.
Programa SugarSync veikia tiek Windows, tiek Mac ir sinchronizuoja pasirinktus failus/katalogus.
Sugedus vienam diskui, jie islieka serveryje ir kitu sinchronizuotu kompiuteriu diskuose.
Kam labiau patinka dragndrop, gali ismeginti dar viena alternatyva DropBox
Pats naudojuos ir neturiu baimes del duomenu saugumo, o TimeMachine ir Time Capsule mano nuomone tik brangus nereikalingi zaisliukai.
QUOTE(Virciuvis @ 2011 05 04, 14:30)
Kadangi kalba apie duomenu apsauga, noriu pasiulyti patogia nemokama alternatyva.
Programa SugarSync veikia tiek Windows, tiek Mac ir sinchronizuoja pasirinktus failus/katalogus.
Sugedus vienam diskui, jie islieka serveryje ir kitu sinchronizuotu kompiuteriu diskuose.
Pats naudojuos ir neturiu baimes del duomenu saugumo, o TimeMachine ir Time Capsule mano nuomone tik brangus nereikalingi zaisliukai.
Na, na.
Visu pirma, Time Machine yra Mac OS X dalis, tad tai toli gražu nėra "brangus žaisliukas. Dėl TimeCapsule taip, galima sakyti, kad ji yra tikrai brangi.
Antra pasižiūrėčiau, kaip į debesis backupintumėte ne kelis šimtus megabaitų ar porą gigabaitų, bet kelis šimtus gigabaitų (dirbant su video tai nėra kažkokie ypatingi duomenų kiekiai). SugarSync nekrapščiau, o DropBox nemokami accountai tik 2GB duoda.
Del TimeMachine sutinku, tai tik software.
Vargu ar dauguma Mac ir PCiuku vartotoju reikalinga backupinti gigabaitus, jiems ir pora gigabaitu "su protu" per akis.
Kodel butent TimeCapsule? Juk ir paprasti isoriniai diskai tam tinka.
Kiekvienas renkasi pagal savo poreikius, kam reikia tegul gigabaitus ir backupina atitinkamai.
Vargu ar dauguma Mac ir PCiuku vartotoju reikalinga backupinti gigabaitus, jiems ir pora gigabaitu "su protu" per akis.
Kodel butent TimeCapsule? Juk ir paprasti isoriniai diskai tam tinka.
Kiekvienas renkasi pagal savo poreikius, kam reikia tegul gigabaitus ir backupina atitinkamai.
Sveiki, aš vis dar paieškose neatsibodau gal labai
Pasiskaitinėjau ir dabar renkuosi tarp šių dviejų modelių: bandysiu siųstis iš JaV, aišku kaina dar padidės, nes reikės ir tarpininkui sumokėti...Neplanuoju labai nešiotis, na nebent į kokią sodybą nusivežti...tai gal tada būtent dėl to geriau Pro, nes... cituoju "Nuo šiol prie interneto gali prisijungti ten, kur reikia, ir tada, kada reikia, nes naujasis MacBook Pro gali bendrai naudoti tavo iPhone 4 esantį G3 ryšį."-o su Air tai jau nepavyks?.... pas mane namuose internetas "nuo laido"- yra stacionarus kompiuteris (irgi jau nieko gero ) ir laptopas veikia per interneto adapterį. Kažkokių didelių pageidavimų neturiu, man svarbu greitis, na vaikai gal ten kažką daro-nuotraukas redaguoja, filmus pasižiūri..
Būčiau labai dėkinga už išsakytas nuomones
Apple® - MacBook® Air / Intel® Core2 Duo Processor / 13.3" Display / 2GB Memory / 128GB Flash Storage - Aluminum
Model: MC503LL/A Kaina1235$ pas mus 4699.00
Apple® - MacBook® Pro / Intel® Core i5 Processor / 13.3" Display / 4GB Memory / 320GB Hard Drive
Model: MC700LL/A kaina1140$ pas mus 4249.00
Pasiskaitinėjau ir dabar renkuosi tarp šių dviejų modelių: bandysiu siųstis iš JaV, aišku kaina dar padidės, nes reikės ir tarpininkui sumokėti...Neplanuoju labai nešiotis, na nebent į kokią sodybą nusivežti...tai gal tada būtent dėl to geriau Pro, nes... cituoju "Nuo šiol prie interneto gali prisijungti ten, kur reikia, ir tada, kada reikia, nes naujasis MacBook Pro gali bendrai naudoti tavo iPhone 4 esantį G3 ryšį."-o su Air tai jau nepavyks?.... pas mane namuose internetas "nuo laido"- yra stacionarus kompiuteris (irgi jau nieko gero ) ir laptopas veikia per interneto adapterį. Kažkokių didelių pageidavimų neturiu, man svarbu greitis, na vaikai gal ten kažką daro-nuotraukas redaguoja, filmus pasižiūri..
Apple® - MacBook® Air / Intel® Core2 Duo Processor / 13.3" Display / 2GB Memory / 128GB Flash Storage - Aluminum
Model: MC503LL/A Kaina1235$ pas mus 4699.00
Apple® - MacBook® Pro / Intel® Core i5 Processor / 13.3" Display / 4GB Memory / 320GB Hard Drive
Model: MC700LL/A kaina1140$ pas mus 4249.00
QUOTE(Vlastimila @ 2011 05 09, 12:44)
Sveiki, aš vis dar paieškose neatsibodau gal labai
B]Apple® - MacBook® Air / Intel® Core2 Duo Processor / 13.3" Display / 2GB Memory / 128GB Flash Storage - Aluminum
Model: MC503LL/A[/B] Kaina1235$
Model: MC700LL/A kaina1140$
B]Apple® - MacBook® Air / Intel® Core2 Duo Processor / 13.3" Display / 2GB Memory / 128GB Flash Storage - Aluminum
Model: MC503LL/A[/B] Kaina1235$
Model: MC700LL/A kaina1140$
Pavyks is su Air.
Na, tas daiktas tikrai vadinamas ne interneto adapteriu, atvirai pasakius, tai net ir nesupratau apie ką kapbate...
MacBook Pro žymiai galingesnis.
Ačiū, kaip aš čia taip neaiškiai parašiau Gal ir neadapteris, bet turbūt supratot apie ką kalba eina....na, pasijaučiau visai tupa, nesuprantu vistiek kurį geriau pirkti....
Bent jau aš kiek supratu beskaitinėdama, kad Air privalumas lengvumas, o Pro greitis, teisingai?
Bent jau aš kiek supratu beskaitinėdama, kad Air privalumas lengvumas, o Pro greitis, teisingai?
QUOTE(Vlastimila @ 2011 05 09, 13:18)
Na, iš esmės taip. MacBook Pro yra skirtas rimtam darbui, kai desktopo naudoti dėl kažkokių priežasčių nėra galimybės. Macook Air nešiojamasis kompiuteris eiliniam namų vartotojui.
Turbūt jūs jau rašėte, bet aš pamiršau jūs ką žadate su kompiuteriu daryti?
QUOTE(valkata @ 2011 05 09, 13:30)
Na, iš esmės taip. MacBook Pro yra skirtas rimtam darbui, kai desktopo naudoti dėl kažkokių priežasčių nėra galimybės. Macook Air nešiojamasis kompiuteris eiliniam namų vartotojui.
Jūs jau atsakėte, ačiū pagaliau išgirdau atsakymą ir renkuosi Air-esu eilinė vartotoja
Nors man kartais reikia greičio , bet jo turbūt ir su Air pakaks?
QUOTE(Virciuvis @ 2011 05 09, 14:30)
Jeigu darbas be CD ir kabelinio interneto jungties negasdina (reikalingi isorinis CD ir Ethernet jungiami per USB), zinoma rinkites Air modeli.
O del interneto...-nebus galima prisijungti per marsrutizatoriu-skistytuva(nezinau kaip tiksliai pavadinti) kaip kad as dabar jungiuosi su laptopu?
QUOTE(Vlastimila @ 2011 05 09, 15:25)
O del interneto...-nebus galima prisijungti per marsrutizatoriu-skistytuva(nezinau kaip tiksliai pavadinti) kaip kad as dabar jungiuosi su laptopu?
O iš kur mums žinoti kaip jūs jungiatės?
QUOTE(valkata @ 2011 05 09, 15:26)
O iš kur mums žinoti kaip jūs jungiatės?
stovi tokia dezute prie kurios ateina kabelis, tai nuo jos prisijungia dar keli kompai ....jau be laidų.....kas pasakys tada kaip tai vadinasi, na atleiskit man neišmanėlei, kad nežinau tikslių terminų....
P.S. čia Jūs specialiai?