Įkraunama...
Įkraunama...

Apple kompiuteris

QUOTE(Sonya @ 2009 05 25, 10:03)
Sveiki, prisidirbau nezinau kaip susitvarkyti. Pasidariau keleta projektu su nuotraukom ir muzika iMovie. Darydama nauja projekta nuotraukas su muzika isivele kazkokia klaida dabar visuose mano darytose projektuose tos pacios nuotraukos pasidaugino po astuonis kartus, jei darau Delete Select Clip naikina viska. Jei noriu daryti nauja projekta vel pasirinkus viena nuotrauka uzdeda astuonias nuotraukas tas pacias. Kaip isbrist is tos velniavos? Padekite.

Nuo zioplumo vaistu nera. Kaip netycia klaida padariau taip netycia ir atradau.
Atsakyti
QUOTE(Vedam @ 2009 01 01, 21:04)
Pamėginkit Mac'ą ir patys pamatysit  smile.gif
Beje, Apple pelė velniškai patogi smile.gif

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif as prie jo taip pripratau,kad kitais nebenoriu naudotis wub.gif
Atsakyti
O aš neprisidėsiu prie visuotinių liaupsių. Nors jau pusmetį namie sėdžiu prie Mac OS X. Kai kas yra geriau padaryta Windows, kai kas Mac OS X.

Pvz. nors užmušk, bet niekaip nepriprantu prie Meniu, esančio ne lango viršuje, o kažkur ekrano viršuje. Nervina, kad nėra Insert klavišo - kai 15 metų jį nuolat naudoji, tai jam dingus net ir per pusmetį neapsipratau.

Mac OS X sistemos saugumas tėra iliuzija. Linux ir Windows yra saugesnės sistemos. Per daugumą įsilaužimo į kompus rungtynių greičiausia būna įsilaužiama į Mac OS X kompus.

Pas Apple geriau realizuotas backupas.

Iš pliusų pritarčiau dėl paprastesnio darbo su tinklais, nors Windows 7 dabar jau viskas labai gražiai veikia. O naujasis Taskbaras tai net ir Mac OS X Dock'ui duoda į kaulus.

Makuose išties faina tai, kad yra patogus softas darbui su video, foto (iPhoto, iMovie, iDVD). Tiesa, jos su savais pričiudais. Pvz. užplauks kas nors iMovie ir jūsų plačiaekranės videokameros filmukus rodys suspaustu, kaip 4:3. Ir niekaip neis to pakeist smile.gif

Dar vienas minusas yra tas, kad nėra lietuviškos Mac OS X. Microsoftas Europos tautomis rūpinasi žymiai daugiau, nei Apple.

O dėl stabilumo, tai nežinau. Man nei viena, nei kita sistema nelūžinėja... Čia Win95 ir 98 lūžinėdavo, dabartiniuose Windows su stabilumu problemų nėra.
Atsakyti
o kokia nuomone butu apie Mac iBook G4?
Atsakyti
QUOTE(cuname @ 2009 06 07, 07:03)
o kokia nuomone butu apie Mac iBook G4?

O kam tau tos senienos reikia? smile.gif

Beje, praeitame poste pagyriau Mac'ą dėl darbo su tinklu, bet dabar pagyras atsiimu. Paprastesnis darbas tai paprastesnis, ale kai reikėjo nestandartiškai sukonfigūruoti, tai atsidūriau aklavietėj. Windows tokioj pačioj situacijoj net nereikėjo konfigūruoti, patys teisingai save sukonfigūravo.
Atsakyti
Sventems pasidovanojau sau MacBook Pro ir kol kas esu tikrai patenkinta. Kadangi jau zinojau, kas tai per daiktas, tai sis pirkinys buvo tikslingas. Kol kas dar visko nespejau isbandyti, dar tik is senojo kompo keliuosi info, bet ka naudoju - tas patiko thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Sky_diver @ 2009 12 30, 10:40)
Sventems pasidovanojau sau MacBook Pro ir kol kas esu tikrai patenkinta. Kadangi jau zinojau, kas tai per daiktas, tai sis pirkinys buvo tikslingas. Kol kas dar visko nespejau isbandyti, dar tik is senojo kompo keliuosi info, bet ka naudoju - tas patiko  thumbup.gif

Aš irgi ketinu pirkti MacBook Pro. O kurį pirkai? Kaip su darbu su dokumentais?
Atsakyti
QUOTE(Vitra @ 2009 12 30, 12:10)
Aš irgi ketinu pirkti MacBook Pro. O kurį pirkai? Kaip su darbu su dokumentais?

pirkau 13', nes norejau mazesnio smile.gif vat su dokumentais dar ir nedirbau. Pries pora dienu suinstaliavau Neoofice, tai tik akies krasteliu zvigtelejau, kas ten yra. Tai, ka as naudoju windows'uose - word, power point ar excel, yra., tiodel, manau, neprapuslsiu smile.gif
Vienintelis dalykas, kurio man truksta Mac'uose - tai END klavisas biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Sky_diver @ 2009 12 30, 13:31)
pirkau 13', nes norejau mazesnio smile.gif vat su dokumentais dar ir nedirbau. Pries pora dienu suinstaliavau Neoofice, tai tik akies krasteliu zvigtelejau, kas ten yra. Tai, ka as naudoju windows'uose - word, power point ar excel, yra., tiodel, manau, neprapuslsiu smile.gif
Vienintelis dalykas, kurio man truksta Mac'uose - tai END klavisas  biggrin.gif

O kokios programos įeina į Mac'o kainą, o ką reikia pirkti atskirai ir ar daug kainuoja programos?
Atsakyti
QUOTE(Vitra @ 2009 12 30, 14:37)
O kokios programos įeina į Mac'o kainą, o ką reikia pirkti atskirai ir ar daug kainuoja programos?

Tiksliai nepasakysiu, kas ieina. Manau visa info galit suzinot www.apple.com puslapyje. Be to, as is karto suinstaliavau Snow Leopard. Zinau tik tiek, kad 13' ir 15' Mac'uose programu skaicius skiriasi, t. y. 15' ju yra daugiau. Bet as cia nematau problemos. Programu susiinstaliavau nemazai, bet dar nei uz viena nereikejo moket (pvz. neoofice, VLC, Quick time ir kt.). Manau, kad mano poreikiams turetu uztekt nemokamu programu, nes nei as programuoju, nei dar ka nors specifinio, ko negaleciau rast nemokamose programose, darau biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Sky_diver @ 2009 12 30, 13:31)
Vienintelis dalykas, kurio man truksta Mac'uose - tai END klavisas  biggrin.gif

Jei reikia nukeliauti į eilutės galą, tai Command+rodyklė dešinėn. Eilutės pradžia ― Command+rodyklė kairėn. Dokumento pradžia Command+rodyklė viršun, dokumento galas Command+rodyklė žemyn.
Šokinėjimas nuo žodžio prie žodžio yra Option + rodyklė kairėn/dešinėn.

Bendrai paėmus gerai būtų permesti akimis štai šį dokumentą, ten daug naudingų klavišų kombinacijų susirasite:
http://support.apple.com/kb/HT1343

QUOTE(Vitra @ 2009 12 30, 13:37)

Kartu su Mac'u gaunate operacinę sistemą bei iLife paketą. iLife pakete yra programos nuotraukų (iPhoto), video (iMovie, iDVD) apdorojimui, WWW puslapių kūrimui (iWeb) bei muzikinė programa (Garage Band)

QUOTE(Sky_diver @ 2009 12 30, 14:06)
Zinau tik tiek, kad 13' ir 15' Mac'uose programu skaicius skiriasi, t. y. 15' ju yra daugiau.

Ar tikrai? Man rodos, kad programinės įrangos kiekis identiškas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo valkata: 01 sausio 2010 - 04:03
QUOTE(valkata @ 2010 01 01, 05:02)
Jei reikia nukeliauti į eilutės galą, tai  Command+rodyklė dešinėn. Eilutės pradžia ― Command+rodyklė kairėn. Dokumento pradžia Command+rodyklė viršun, dokumento galas Command+rodyklė žemyn.
Šokinėjimas nuo žodžio prie žodžio yra Option + rodyklė kairėn/dešinėn.

Bendrai paėmus gerai būtų permesti akimis štai šį dokumentą, ten daug naudingų klavišų kombinacijų susirasite:
http://support.apple.com/kb/HT1343
Kartu su Mac'u gaunate operacinę sistemą bei iLife paketą. iLife pakete yra programos nuotraukų (iPhoto), video (iMovie, iDVD) apdorojimui, WWW puslapių kūrimui (iWeb) bei muzikinė programa (Garage Band)
Ar tikrai? Man rodos, kad programinės įrangos kiekis identiškas.

Dekui uz paaiskinimsu ir nuoroda 4u.gif
Skiriasi programu kiekis. As pirkau 13', o mb 15', tai kai kuriu programu pas mane nera, pvz. Garage Band. Daugiau netikrinau smile.gif
Beje, bandau dabar prisimint, bet iLife, berods, as negavau.
Atsakyti