Įkraunama...
Įkraunama...

Apple kompiuteris

Smagu girdeti, kad Apple gerbeju randasi, o dabar Apple dar ir akcija daro - tik nelabai zino zmones - perkant kompa - zmogus gauna 3 valandu apmokymus (http://www.kuc.lt/Mac-OS-X-pradedantiesiems/)

beje del pagalbos yra apple.lt/pagalba ir tel lietuviskai visais klausimais 8 700 55800

Cia jei kam idomu...
Atsakyti
Ir as prisijungiu prie Mac'u gerbeju rato 4u.gif
Siandien vaziuoju pasiimti savo pirmojo Apple-kaip laukiu!!! tokiu dienu buna retai mano gyvenime,kai nori kazkokio daikto labai labai, bet taip labai mazai daiktu norisi.. ir siandien ta diena atejo-as turesiu JI! biggrin.gif
turbut prisijungsiu ir veliau, su begale klausimu, nors kaip p.zhemaitis rase, dabar duoda dovanu 3 ak.val. apple kursu,tikiuosi ten daugelis klausimu issipres..bet visgi, smagu jungtis prie Apple fanu rato thumbup.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
Su Mac'u dirbu ir pramogauju beveik metus ir, nors nesu nei dizaineris, nei video menininkas, jau nė už ką nekeisčiau į PC, kai kartais prisėdu prie Windows, užplūsta nemalonūs prisiminimai...

Kas tame Mac'e gero?
Mane labiausiai veža keli dalykai:
Paprastumas ir patogumas naudoti. Net sunku lyginti su PC - lengviau ir greičiau pasiekiamos funkcijos, visos originalios Apple programos turi vienodą logiką, vieną kartą perpratus labai patogu. Žymiai mažiau sunkumų ir bėdų su nustatymais, ypač tai jaučiu su bevieliais tinklais, nes tenka daug keliauti ir prisijunginėti prie visokių tinklų.
Ženkliai stabilesnė sistema, nei Windows, anksčiau daug labiau vargdavau su pakibusiomis programomis. Tiesa, ir Mac kartais lūžinėja, bet nėra ko lyginti su Microsoft.
Žymiai lengviau, patogiau ir gražiau dirbti su vaizdais, garsais, visa media. Jau standartiniame pakete su Mac'u jūs gaunate programas redaguoti filmams, nuotraukoms, garso takeliams, ir jos žiauriai patogios smile.gif Sukurti kokią gražią prezentaciją ar dokumentą su Mac'u nepalyginamai lengviau, nei su Windows.
Nėra virusų. Jei ne mamos kompas, seniai būčiau pamiršęs, kas yra antivirusinė programa.
Mac'o aplinka tiesiog graži, gražioje aplinkoje man labiau patinka būti smile.gif

Turėjau vargo, kol pripratau prie OS, kokias dvi savaites kankinausi, nes naudoju nemažai klavišų kombinacijų, tai užtruko, kol išmokau naujas.

Su programomis neturėjau ir neturiu jokių bėdų, viską, ko reikia galiu rasti internete arba pirkti, neteko atsidurti situacijoje, kai reikia atlikti kokį darbą ir neturiu programos jam. Kažkas čia kalbėjo apie nesuderinamumą su kokiais nors printeriais, tai turiu pasakyti, kad viskas atvirkščiai - su Windows turėdavau žymiai daugiau problemų, ieškodamas draiverių ar atnaujinimų, Apple tiesiog veikia, kai sujungi su bet kuria periferija (bent man taip buvo iki šiol).

Kai kas sako, kad Apple brangiau, bet kai paskaičiuojate programas, kurias turite nusipirkti prie standartinio XP ar Vista paketo, antivirusines programas, perinstaliavimus, atnaujinimus ir visokias technines pagalbas aptarnaujant PC su Windows, tai pamatote, kad naudotis Mac'u yra pigiau smile.gif

Dabar galima ir į Apple kompiuterį instaliuoti Windows ir pradžioje galvojau, kad taip ir reikės padaryti, bet dabar jau nebereikia, nė karto nepasigedau Windows aplinkos nei programų.

Mac'as skaito visus Microsoft formatus - Ofice ir kt, tik jei norėsit nusiųsti PC vartotojui dokumentą, reikės eksportuoti į Ofice ar pdf, tai pradžioje kelia nepatogumų, nes kartais pamiršti smile.gif

Tiesa, jei esat žaidimų gerbėjai, tai bus sunku - žaidimų Mac'ui žymiai mažiau. Mano vaikai daugiau naudoja PS2, man atrodo, tai geras variantas, kitaip reikėtų instaliuoti Windows.

Pamėginkit Mac'ą ir patys pamatysit smile.gif
Beje, Apple pelė velniškai patogi smile.gif
Atsakyti
bet macas skirtas daugiau eiliniam vartotojui, jis visai netinka programavimui, savadarbiu irenginiu valdymui kompiuteriu ir panasiems kuribingiems dalykams. Macas apriboja laisve. Vienareiksmiskai.
Atsakyti
QUOTE(belil @ 2009 01 11, 10:36)
bet macas skirtas daugiau eiliniam vartotojui, jis visai netinka programavimui, savadarbiu irenginiu valdymui kompiuteriu ir panasiems kuribingiems dalykams. Macas apriboja laisve. Vienareiksmiskai.

nu nu, būtų labai įdomu išgirsti šito teiginio pagrindima. ypač žianant tai, kad daug vaizdo/muzikos studijų bei šių sričių profesionalų naudoja mac'us. jų eiliniu vartotoju tikrai nepavadinčiau..
Atsakyti
QUOTE(zygissimo @ 2009 02 24, 16:31)
nu nu, būtų labai įdomu išgirsti šito teiginio pagrindima. ypač žianant tai, kad daug vaizdo/muzikos studijų bei šių sričių profesionalų naudoja mac'us. jų eiliniu vartotoju tikrai nepavadinčiau..

Vaizdo/muzikos dar nevisi darbuotojai. Pamegink atlikti auto diagnostiką, užprogramuoti mikroschemas, valdiklius ir t.t. Yra daug sričių kurioms jis nepritaikytas.
Atsakyti
gali būti, nes net nesuprantu, kaip ir kas atlieka tavo įvardintus darbus. man asmeniškai juo tiesiog patogiau naudotis, o su iLife ką galiu padaryti tai net neįsivaizduoju, nuo ko reikėtų pradėti jei reikėtų tai padaryti ant Windows.

bet dabar IT nekam terūpi smile.gif

QUOTE(Taktas @ 2009 02 24, 21:48)
Vaizdo/muzikos dar nevisi darbuotojai. Pamegink atlikti auto diagnostiką, užprogramuoti mikroschemas, valdiklius ir t.t. Yra daug sričių kurioms jis nepritaikytas.

Atsakyti
SVEIKI VISI 4u.gif prasau padekit ispresti viena problemyte, vakar netycia aptaskiau loptopo klaviatura su braskiu uogiene verysad.gif bandziau valyti su sausa servetele ir krapstuku, bet keturi mygtukai visvien limpa, nezinau kaip isimti mygtukus ir isvalyti, prasau helpppp me.
Atsakyti
QUOTE(Bighead @ 2006 02 25, 02:25)
LABAI Ydomu is kur planojat imti MAC`ui programine iranga?????????? ( nebent pastoviai lankotes JAV)...norėčiau išgirsti kokių nors komentarų ir nuomonių.
Lietuvos salygoms imti MAC - tik jai prie jo pripratot, arba uzsiimat leidybine veikla! (daug programu tam pritakiyta). PVZ. issivaizduokit pele TIK su vienu klavishu (MAC klasika).

įrangos pilnas internetas (nelegalios) ir parduotuvės (legalios).
ir jau seniai laikas baigti skleisti neteisingus gandus apie vieną pelės mygtuką (jei vis vizualiai vienas atrodo, tai dar nereiškia kad ir veikia taip)
Papildyta:
QUOTE(Taktas @ 2009 02 24, 21:48)

visada gali rasti sistemų kurios dirba tik ant specialių OS, dažniausiai UNIX. Aš irgi naudoju windausus, o ne oboly, nes dirbu su specifinėm programom sad.gif
Atsakyti
tai jau tikrai pritariu balanemate drinks_cheers.gif nusistatai ir veikia kaip du mygtukai puikiausiai lotuliukas.gif o vat kad riesas po ilgo darbo skaudet nepradeda tai tikrai tiesa. tik va mano macas vakar 4 kartus uzluzes buvo verysad.gif streikuot pradejo pastaruoju metu... unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(belil @ 2009 01 11, 10:36)

eik jau. didesnė dalis mano pažystamų programerių, dirbančių su žemesnio lygio programavimu dirba po unixu/linuxu.
o obolys, žinia, yra grafinis unixo shell'as...

kaip vienas sakė "norėjau galingos unix sistemos su gražia aplinka. teko pirkti oboly..."
Atsakyti
Sveiki, prisidirbau nezinau kaip susitvarkyti. Pasidariau keleta projektu su nuotraukom ir muzika iMovie. Darydama nauja projekta nuotraukas su muzika isivele kazkokia klaida dabar visuose mano darytose projektuose tos pacios nuotraukos pasidaugino po astuonis kartus, jei darau Delete Select Clip naikina viska. Jei noriu daryti nauja projekta vel pasirinkus viena nuotrauka uzdeda astuonias nuotraukas tas pacias. Kaip isbrist is tos velniavos? Padekite.
Atsakyti