Įkraunama...
Įkraunama...

Dekupažas-4

Sveikutes,
padekit man merginos issiaiskinti, pirkau artmanijoj du mediumus, viena glas medium, kitas glanzlack medium(blizgus lakas).
Noriu dekoruoti stikline lekstute arba puoduka. Kaip supratau, tas glass mediumas naudojamas tik ant stiklo?O pries tai ta dekoruojama stiklo pavirsiu galima nudazyti akriliniais dazais?
Galite man patarti, ar teisingai viska supratau?
1. Nudazai pavirsiu akriliniai daais ir palieki kad isdziutu (tik kiek laiko jie dziuna?)
2. Patepi ta pavirsiu, kur bus klijuojamas paveikslelis (tik kaip nutaikyti, kad mediumas neislystu is paveiklselio krastu?)
3. Atskiri paveikslelio sluoksnius(kaip atskirti graziai serveteles sluoksni?)
4. Klijuoji ant pateptos mediumu vietos. Pataisai ir islygini kempinele
5. Ant virsaus uz tepi glass mediumo (tik ant paveiksliuko?)
6. palieki dziu para laiko
7. Kaitini pusvalandi 160 laipsniu temperaturoje.

ir dar vienas klausinukas, kam naudojamas tas blizgus lakas glanzlack(nusipirkau, nezinau kam ji naudoti doh.gif )
Atsakyti
QUOTE(justess22 @ 2007 04 19, 23:14)
mano naujausias darbeliukas...aisku, ne sedevras, bet pradzia visada labai sunki buna lotuliukas.gif  blink.gif

user posted imageuser posted image

GRAZU.
situos bambukus ir as turiu nusipirkus,tik dar nesugalvoju kur juos panaudot.galvoju,gal virtuvej spinteles pambukines pasidaryt g.gif geliu kazkaip jau nebesinori,nes namai tuoj pieva pavirs...
Atsakyti
nu ir as dar klausimu turiu blush2.gif

kur jus kaune einat atsispausdint paveiksliuku is interneto dekupazinimui?
o norima dydi jau pries irasant i diska reikia su foto shopu pasidaryt,ar ten kur spausdina padaro ?
ant kokio popieriaus spausdint geriausia?
girdejau,kad su spalvotu lazeriniu berods ir,kad kaune kazkur salia laisves alejos reikia eit.gal kas tiksliau zinot?

pas mane lazerinis,bet ne spalvotas,ne kazi kas gaunasi verysad.gif

isivaizduoju,kad jus jau daug kartu apie tai kalbejot blush2.gif bet jei nebutu labai sunku. blush2.gif plyyyyz paaiskinkit kaip cia ka reikia daryt. 4u.gif

butu didelis aciu

notworthy.gif notworthy.gif notworthy.gif
Atsakyti
QUOTE(*saulyte* @ 2007 04 20, 13:20)
Sveikutes,
padekit man merginos issiaiskinti, pirkau artmanijoj du mediumus, viena glas medium, kitas glanzlack medium(blizgus lakas).
Noriu dekoruoti stikline lekstute arba puoduka. Kaip supratau, tas glass mediumas naudojamas tik ant stiklo?O pries tai ta dekoruojama stiklo pavirsiu galima nudazyti akriliniais dazais?

thumbup.gif klausima uzdavei. pati pirmakart to glass medium nusipirkau ir dar nebandziau. Tycia neklausiau, nes magistrini reik parasyt iki geguzes 1 d. biggrin.gif galvoju, kad jei suzinosiu atsakyma, tai pulsiu bandyt iskart lotuliukas.gif
Man irgi klausimas iskilies, ar tuo glass medium tepti tik pacia servetele, ar uzlakuoti visa lekste akriliniais dazais nudazyta ir iskepti. Nes pamaniau, kad jei po to neuzlakuoti akriliniai dazai gaus salyti su maistu, ar nebus blogai ax.gif (ant ivairiu pavirsiu dariau, bet ant stiklo dar nebandziau - bus proga drinks_cheers.gif )
Atsakyti
QUOTE(*saulyte* @ 2007 04 20, 13:20)
Galite man patarti, ar teisingai viska supratau?

1. Nudazai pavirsiu akriliniai daais ir palieki kad isdziutu (tik kiek laiko jie dziuna?)

Jei reikia kept, tai akriliniais dažais dažai jau iškepus, arba naudoji spec dažus stiklus kuriuos galima/reikia kept

2. Patepi ta pavirsiu, kur bus klijuojamas paveikslelis (tik kaip nutaikyti, kad mediumas neislystu is paveiklselio krastu?)

gali bandyt kaip nors pasižymėt, bet nepadarysi taip kad nesimatytų

3. Atskiri paveikslelio sluoksnius(kaip atskirti graziai serveteles sluoksni?)

gali pirma atskirti tą sluoksnį su paveikslėliu ir tik tada išsikirpti reikiama motyvą, arba išsikerpi ir tada atskirdinėji - kažkaip niekad nebuvo problemos - tik patarimas kad įsitikink jog tikrai liko tik tas vienas sluoksnis

4. Klijuoji ant pateptos mediumu vietos. Pataisai ir islygini kempinele

taip

5. Ant virsaus uz tepi glass mediumo (tik ant paveiksliuko?)

taip

6. palieki dziu para laiko

taip

7. Kaitini pusvalandi 160 laipsniu temperaturoje.

tai turi būti parašyta instrukcijoj

ir dar vienas klausinukas, kam naudojamas tas blizgus lakas glanzlack(nusipirkau, nezinau kam ji naudoti

tai tiesiog lakas, tik profesionalų lakas -skirtas dekoravimui, o ne buičiai/statyboms ir pan. - taigi jį naudoji kaip paprasta laką

mirksiukas.gif

P.S. viską tu rašai gerai, tik nekartok paveikslėlių atsakydama ir tiek mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo IF...: 20 balandžio 2007 - 12:40
nagi mergaites atsakykit man i toki klausima.viena forumiete klause ar butina darbeli lakuoti,buvo atsakyta,kad lakuoti reikia praktiniais sumetimais.Na cia viskas aisku.Bet as kazkur skauciau straipsneli apie dekupaza(tik nebepamenu kur) ir ten buvo rasoma mazdauk taip kad:"nuo lakavimu kiekiu priklauso galutinis rezultatas"Kaip tai suprasti? padariau dezute medine,lakuoju ja gal jau kokis 7karta,o efektas toks pats beveik kaip ir po poros lakavimu.Tai ar as ka ne taip suprantu,ar darau ka ne taip g.gif
Atsakyti
Užtenka ir 3, na geriausiu atveju - nulakavus 3-is kartus imi švelnų švitrinį (toks kaip kempinėlė) nuglūdini visus nelygumus/susiraukšlėjimus ir nulakuoji 4-ą kartą.
Na lakuotas daug kartų daiktas turi tokį gilesnį vaizdą - ar kaip čia pasakius.
O lakuoti bent kartą tai manau būtina, nes antraip nuo to daikto net dulkių nenuvalysi drėgnu skudurėliu blink.gif
Atsakyti
QUOTE(seava @ 2007 04 20, 13:35)
nu ir as dar klausimu turiu blush2.gif

kur jus kaune einat atsispausdint paveiksliuku is interneto dekupazinimui?
o norima dydi jau pries irasant i diska reikia su foto shopu pasidaryt,ar ten kur spausdina padaro ?
ant kokio popieriaus  spausdint geriausia?
girdejau,kad su spalvotu lazeriniu berods ir,kad kaune kazkur salia laisves alejos reikia eit.gal kas tiksliau zinot?

pas mane lazerinis,bet ne spalvotas,ne kazi kas gaunasi verysad.gif 

isivaizduoju,kad jus jau daug kartu apie tai kalbejot blush2.gif  bet jei nebutu labai sunku. blush2.gif  plyyyyz paaiskinkit  kaip cia ka reikia daryt. 4u.gif
butu didelis aciu
  man labai reikia bituciu atsispausdint,o serveteliu tokiu niekur  nerandu.
  notworthy.gif  notworthy.gif  notworthy.gif

atsakykit ir man, blush2.gif ax.gif ka....
Atsakyti
QUOTE(Pakeliautoja @ 2007 04 20, 10:49)
Fainiai  thumbup.gif  dailus darbelis, tik galetu to uzraso nebuti biski man kliuna, o siaip tai liux, pirmyn toliau darbuotis ir rodytis savo sedevriukus  mirksiukas.gif

na, uzrasas, deja, ne nuo manes priklause...man irgi graziau be nieko butu, bet Maximai neisakysi lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif

QUOTE(IF... @ 2007 04 20, 11:04)
Pakeliautoja ir Justess22 labai puikiai pritaikėt dekupažą buityje  drinks_cheers.gif

aciu labai 4u.gif

QUOTE(armane @ 2007 04 20, 13:19)
justess22  thumbup.gif , man net užrašas gerai atrodo. O dėžutės metalinės?Jei taip , tai su kuo klijavai ir ar lakavai ant viršaus?

dezute "ale" metaline...greiciau pavadinciau "maximine", nes tas metalas toks plonas, lankstosi greitai smile.gif o klijavau kaip visada su pva klijais, lakavau su Sadolin laku. Tik ant blizgaus pavirsiaus labai sunku nulakuoti graziai, tai biskuti brokelio yra blush2.gif

QUOTE(seava @ 2007 04 20, 14:21)
GRAZU.
situos bambukus ir as turiu nusipirkus,tik dar nesugalvoju kur juos panaudot.galvoju,gal virtuvej spinteles pambukines pasidaryt g.gif  geliu kazkaip jau nebesinori,nes namai tuoj pieva pavirs...

aciu 4u.gif o tie bambukai tikrai neblogai atrodo - laisvai galetum virtuve pasidekoruot thumbup.gif

Atsakyti
IF...,
aciu labai labai aciu uz patarimus, ir dar noreciau pasitikslinti, su tuo glass meidumu, kaip supratau, tai pirma riekia priklijuoti pveiksleli, paskui iskepti, o po to uztepti akriliniais dazais?Bet tai tada nesimatys paveiksliuko jei uztepsiu?
ir dar, ar klijuojant su meidumu paveiksleli kliju neriekia?Tas pats mediumas priklijuoja?
Atsakyti
QUOTE(seava @ 2007 04 20, 13:51)
atsakykit ir man, blush2.gif  ax.gif  ka....

man atrodo, kad tau atspausdintų bet kur, kur daro nuotraukas ar vizitines mirksiukas.gif O gal ir klystu? g.gif
Atsakyti
QUOTE(*saulyte* @ 2007 04 20, 13:53)
IF...,
aciu labai labai aciu uz patarimus, ir dar noreciau pasitikslinti, su tuo glass meidumu, kaip supratau, tai pirma riekia priklijuoti pveiksleli, paskui iskepti, o po to uztepti akriliniais dazais?Bet tai tada nesimatys paveiksliuko jei uztepsiu?
ir dar, ar klijuojant su meidumu paveiksleli kliju neriekia?Tas pats mediumas priklijuoja?

tepi ant stiklo mediumą, dedi ten pav, tada vėl tepi mediumą , džiovini, kepi, o dažai ten kur nėra to pav/aplinkui tongue.gif ir labai kruoščiai, kad neišteptum 4u.gif
Tik dar viena - jei tavo pagrindas tamsus/tamsokas srvetelė gali atrodyti negražiai, žodžiu prasimuš pagrindas... g.gif
Atsakyti