Mano patirtis labai šviežia, gimdžiau prieš savaitę. Kol laukiuosi visada galvojau, kad gimdysiu su epidūru, tačiau gavosi viskas visai kitaip Gimdžiau su skatinamaisiais, pagimdžiau per 2 valandas. Kai viskas vyko tokiu greičiu epidūro aišku niekas nedavė. iš esmės to skausmo dabar jau net neprisimenu. Visą gimdymą buvau aiškios sąmonės, klausiau gydytojos nurodymų, o po gimdymo iškart pati norėjau į palatą pareiti (aišku, neleido ). Gimdant truputį plyšau, bet jau kitą dieną nieko neskaudėjo. Aš manau, kad tas skausmas priklauso nuo kiekvieno žmogaus vadinamojo skaumo slenksčio. Aš jau seniau esu pastebėjusi, kad tai, kas kitiems sukelia didelius skausmus, man yra vienas niekis. Tai ir su tais gimdymo skausmais - man buvo jie visai normalūs, o kitai gali būti visai nepakeliami
Gimdžiau 12 valandų. 7 iš jų be nuskausminamųjų. Galiu pasakyti, kad man sąrėmių skausmai visai nepanašūs į mm. sąrėmių skausmas greičiau į draskymą panašus. Bet nors man fiksavo visus sąrėmius virš 100 balų, didelio diskomforto nejaučiau. Dariausi epidūra,kad nesuvargčiau iki stūmimo. O dabar iš vis to skausmo jau nebepamenu. Išstūmimas buvo visai neskausmingas. Palyginimui danties skausmas man daug bjauresnis
Man sąrėmiai, tai kažkas neapsakomai žiauraus, klykiau, rėkiau, o va pats gimdymas netoks skausmingas, nejutau nei kai plyšau. Tik va sekantis skausmas siuvimas
QUOTE(ErikaAlgirdasSkaiste @ 2012 05 08, 09:58)
todel pakanti,nes skausmas trunka trumpai...pati pamastykit,jeigu tas skausmas butu trukes tarkim kaip man 24val,kas tada dinktu jusu visas pakantumas labai dziugu jog jus taip greitai pagimdete,nepajautete ka jaucia tos mamytes kurios gimdo parom ar dar daugiau...vat as ten skaitau jog yra tikras gimdymo skausmas,kurio net nusakyti neymanoma jau man buvo kancia 24 val,bet reikia isivaisduot ka kitos jaucia kaip gimdo net 3 paras,nebereikalo su dievais pardeda kalbet
Po 72 valandu paprasciausiai nebelieka jegu to vaikucio isstumti ,visas jegas prarandi kentedama saremius ,o apie skausma as isvis tyliu ,bent man prasidejo viso kuno traukuliai ,akusere perbalo ,o as dar sakiau - nieko tokio ,man viskas gerai ,tuoj praeis matyt jau rimtai su Dievais kalbejaus ,baisu prisimint ,gerai kad manes niekas nebeklause ,o nubego atvest anesteziologa ,kad padarytu epidura ,nezinia kuo viskas galejo pasibaigti Apie vaiksciojima ar vonia galejau tik pasvajoti ,nes visa laika buvau pajungta prie lasalines ir apraizgyta laidais ,kurie matavo mano saremiu lygi ,pulsa ,vaiko tonusus . Tas 3 paras teko iskesti be maisto ,valgyti nedave ,kai atejo laikas stumti ,pajutau kad nebejuda nei pirmyn nei atgal (mergaite gime 4,250 g) ,tada mane staigiai prakirpo ,nes nebegirdejo vaiko sirdeles ,toliau viskas vyko labai greitai , siuvimas buvo vienas malonumas ,palyginus su paciu gimdymu ... dukryte jau gulejo ant krutines ,buvo ramu ir gera ,kad pagaliau viskas baigesi Is tos laimes ,kad turiu kudikeli atsistojau net padeti vyrui ja aprengti ,net pamirsau kad ka tik po gimdymo ,emiau plusti kraujais ... vyras greit pagulde i lova ,kad neprikraujuociau visos palatos Tas skausmas isties greitai pasimirsta ,kai gali pazvelgti savo ka tik gimusiam kudikiui i akis
Man irgi vonioj labiausiai patiko prakentėt, puikiai sumažino skausmą, pasiūbuodavau dar vandeny per sąrėmį, nu labai labai.. gaila, kad to nepabandžiau per pirmus du gimdymus..O jau pačioj pačioj pabaigoj tai labai vyro masažas pravertė, tiesiog stiprus nugaros trynimas per sąrėmį puikiai tiko, nors pradžioje sąrėmių nesinorėjo, buvo nemalonu, kad liestų..
Saremius padejo istverti lovos metaliniai krastai i juos isikipdavau per saremius, nes negalejau pakesti kai kas liecia, masazuoja ar kt. vyras tik sale kaip zvake pastovejo ir viskas
Kai uzeidavo saremis atrodydavo, kad galiu iskesti, bet po sekundes verdavo apacia siaip nelabai moku nupasakoti to skausmo.
Sunkiausia buvo kai atsidarymas buvo 7-8 cm. gal kokia 30 min ir jau buvau pagimdziusi, bet iki tol kol reikejo stumti buvo momentas kad rekiau, nes negalejau to skausmo istverti. O kai akusere pasake viskas pilnai atsidare nebejauciau nieko tik nora stumti
Siek tiek gelbejo kamuolys
Kai uzeidavo saremis atrodydavo, kad galiu iskesti, bet po sekundes verdavo apacia siaip nelabai moku nupasakoti to skausmo.
Sunkiausia buvo kai atsidarymas buvo 7-8 cm. gal kokia 30 min ir jau buvau pagimdziusi, bet iki tol kol reikejo stumti buvo momentas kad rekiau, nes negalejau to skausmo istverti. O kai akusere pasake viskas pilnai atsidare nebejauciau nieko tik nora stumti
Siek tiek gelbejo kamuolys
QUOTE(NakedA @ 2012 05 23, 23:36)
Po 72 valandu paprasciausiai nebelieka jegu to vaikucio isstumti ,visas jegas prarandi kentedama saremius ,o apie skausma as isvis tyliu ,bent man prasidejo viso kuno traukuliai ,akusere perbalo ,o as dar sakiau - nieko tokio ,man viskas gerai ,tuoj praeis matyt jau rimtai su Dievais kalbejaus ,baisu prisimint ,gerai kad manes niekas nebeklause ,o nubego atvest anesteziologa ,kad padarytu epidura ,nezinia kuo viskas galejo pasibaigti Apie vaiksciojima ar vonia galejau tik pasvajoti ,nes visa laika buvau pajungta prie lasalines ir apraizgyta laidais
oi kaip suprantu as irgi 3 paras gimdziau, tik man matyt tokios kritikos nebuvo, nes saremiai buvo kas 10-15 minuciu ir kaklelis nesivere, tai isleido i namus su salyga, kad atleksiu vos kazkas pasikeis.. Saremiu skausmas man buvo pakeliamas, skatinti nenorejau, nes sirdies toniukai buvo geri .
Tik vat tikra tiesa, kad po tu 3 paru gyvenau tik savo pasaulyje ir jau aktyviuju saremiu metu ir stumimo metu buvau gerokai pavargusi, skausmas buvo veriantis, kunas pavarges, o samone lyg ne mano. Daktare turejo laikyti tokometra ant pilvo, kad sakytu, kada stumti, nes atrode, kad eina istisine stanga ir stanginausi jau bet kada.
O tai trecias gimdymas po mano greitu dvieju tad palyginimui pasakysiu, kad stumimas jau yra tik fizinis darbas, palyginus su paskutiniojo pusvalandzio saremiais man juos padejo iskesti tik judejimas (guleti buvo nepakeliama) ir zinojimas, kad tuoj tuoj turesim gimtadieni
Merginos padekit. Antra karta esu nescia. Pirmasis gimdymas man buvo tragedija, skausmai buvo nerealus, epidiuras veike 20min. zodziu daktare reke kad stumiu ne tada kada reik. Kaip pagalvoju apie ateinanti gimdyma, man panika uzeina, sirdis dauzos, tiesiog negaliu apie tai galvot ramiai. Net kyla mintys gal tartis su gyditojais del cezario, nebezinau ka daryt . . .
QUOTE(Arbūzas @ 2012 10 24, 19:43)
Merginos padekit. Antra karta esu nescia. Pirmasis gimdymas man buvo tragedija, skausmai buvo nerealus, epidiuras veike 20min. zodziu daktare reke kad stumiu ne tada kada reik. Kaip pagalvoju apie ateinanti gimdyma, man panika uzeina, sirdis dauzos, tiesiog negaliu apie tai galvot ramiai. Net kyla mintys gal tartis su gyditojais del cezario, nebezinau ka daryt . . .
jūs gimdėt primą ne Lietuvoj?
visu pirma nebijok seip jau antras gimdymas bus tai zinai ka blogai darei su pirmu,tai dabar nebedaryk klaidu,pries prasidedant skausmam paprasyk daktares jog vsk paaiskintu tada kada dar "smegenys normeklei veikia" nes ir man zinok su pirma buvo tragedija kankinausi 24v,gimdziau naturalei,tai irgi pamenu prasidejus gimdymui pasake,kaip prasides saremis stumk is visu jegu o as kaip bailiuke pirmas kartas nestumiu o sakau (jau prasideda) tai taip ir gaudavau atsakyma stumk nekalbejus paskui inkaliau sistema ir per pora geru stumimu pagaliau gime mergyte. tai manau dabar nepanikuok,ir tikrai viskas gerai bus. man ant dienu gimdymas tai jau prisimenu ka blogai dariau,kad tik viskas sklandziai vyktu. tai vat sekmes tau,klausyk daktaru ir nereiks jokiu cezariu,juk visada naturalus gimdymas yra geriause
sprendziant is to, kad daktare reke, gimdet Lietuvoj as irgi stumiau ne tada, kada reik - ir nieko, vistiek isstumiau..
svarbiausia - ramiai bus taip, kaip bus, net jei reksi ir spardysies o jei rimtai - viskas turetu buti daug greiciau, nei pirmakart ir be to, jau turi patirties, kad ir skaudzios.. Bandyk tartis su tau patinkanciu gydytoju, kuriuo tu pasitiki ir su kuriuo tu ramiau jaustumeisi.. Cezario gal ir neverta svarstyt - ji ir taip atliks, jei bus butinybe
QUOTE(Arbūzas @ 2012 10 24, 18:43)
Man po pirmojo gimdymo ir buvo panika ir didžiulė baimė likusi gimdyti, nes gimdžiau labai ilgai ir labai skausmingai, labai daug plyšau, o dar daugiau sukarpė , nu bet ką, ko labiausiai bijojau, tas nepasitvirtino, nes pagimdžiau per 3 h., nuo sąrėmių pradžios, kurie buvo neskausmingi, patį 'saldžiausią' skausmą teko iškęsti gulint džakuzi ir tai truko max 30 min., nors maniau, kad ten ilgai kankinsiuos, bet mano pačios nuostabai sako: "viskas lipk ant stalo - gimdai" , realiai nespėjau nė pavargti, taip, kad neužsiciklink ant blogų minčių ir emocijų, viskas bus gerai