Įkraunama...
Įkraunama...

Sąrėmių, stūmimo skausmai - kokie jie?

Na skausmą negalėčiau sulyginti su niekuom, kaip viena mano draugė įvardijo skausmas - "viską apimantis " . Iki kokių 6 cm dar puse bėdos, nu bet prieš pat galą jau su anuo pasauliu šnekėjau... Taip nesiginčiju, gimdymas ateina ir praeina, bet bent jau man asmeniškai buvo velniškai skauda... Taip kvėpavimas padeda, nenuima skausmo, bet geriau nei nieko....Na ir beabejo MB buvimas šalia buvo išganymas... Vis ne viena....
Atsakyti
is savo patirties galiu pasakyti, kad man saremiu metu skaudejo kaip per mmm tik vis stipriau ir stipriau blink.gif tik va gimdymo metu negaliu palyginti su kazkuo g.gif skauda ir jauti kai vaikutis lenda blush2.gif na ko nepamirsiu ( turbut, nes dar labai sviezi prisiminimai) tai akuseres pirstu sukistu i .... kai prilaike galvute blink.gif jau galvjau dar biski ir reksiu kad istauktu lotuliukas.gif bet atejo saremis ir maziukas jau pas mane wub.gif
beja, per saremius tai neteko rekti, isaimanavau patyliukasis, bet kai gimdziau tai nevalingai rekiau blush2.gif
Atsakyti
su ilgai kankinančiu pilvo-nugaros raumenų mėšlungiu. truko virš paros. labai LABAI padėjo kvėpavimas r atsipalaidavimas. rėkimas -atvirkščiai tik blogino.
Atsakyti
hm.... pasakysiu kaip mano drauge atsake kitai draugei, kai si paklause koks tai skausmas ir ar tikrai ten jau TAIP skauda... Tai vat si atsake: (negimdziusios ir nestukes gal neskaitykit) blush2.gif jei saremio metu tau kas nors sulauzytu koja, tu net nepajustum lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Labai specifinis tas skausmas g.gif Šiaip skausmą pakenčiu, bet sąrėmiai... Nžn ar tas skausmas kitokio pobūdžio, ar nėštumo kokie hormonai veikė, bet ištvėriau labai sunkiai, nors atrodo ruošiausi g.gif Tiesą sakant po gimdymo pusę metų net antakius pešiotis buvo kančia, kažkokia sujautrėjus buvau... Bet tai labai subjektyvūs dalykai, aš visą nėštumą buvau lyg kitas žmogus biggrin.gif
Kita vertus mano draugė, kuri skausmo nepakelia taip, kad nei kojų depiliuojasi, nei antakių pešiojasi, pati pagimdė 3 vaikus biggrin.gif Ir gyva mirksiukas.gif
Atsakyti
Jau praejo beveik 2 metai nuo mano gimdymo, bet tik viena galiu pasakyti. Skausma iskenteti tikrai galima, bet tik tuo atveju jei neleidzia skatinamuju ir leidzia judeti smile.gif Man deja sitas nepavyko, nuo pirmos minutes buvau paguldyta i lova ir leidziami skatinamieji doh.gif Susileidau epidura, bet galiausiai ji nutrauke, nes buvo komplikaciju, tai paskutines 3 valandas teko isbuti bejo... Bet kai kirpo tai jau ne nepajauciau kaip saldu buvo doh.gif
Bet nezinau ar cia tik man taip pasitaike ar ir kitoms mamytems taip buvo, bet man gimdymo skausmas sakyciau baike, palyginus su paskui 1.5 menesio po kirpimu, plysimu, siuvimu doh.gif Negalejau nei paeiti, nei atsisesti, nei atsigulti normaliai, nei pajudeti nesusirietus doh.gif
Atsakyti
Uj kokia baisoka temule..
As kai gimdziau pirma, nuvaziavau i ligonine, ten nuleido vandenis, leido pajusti pirmuosius saremiu, apie pora valandu pavaiksciojau ant kalmuolio pasedejau ir suleido epidura. Skausmas toks maudimas buvo, nepasirode baisus. Per paskutini etepa nors ir buvo padarytas epiduras vistiek skaudejo, puse kuno buvo nejautri, kita puse siek tiek apmarinta. Skaudejo ir kai kirpo ir kai siuvo.. Bet visumoj labai normaliai, apie 4 valandas uztruko, kito karto nebijojau biggrin.gif
Antras gimdymas kitoks.. diena buvau konsultacijoj, pasake,kad 5 cm blink.gif as nieko nejauciau, isvaziavau namo. Vakare pajutau, kad lyg nugara maudzia, galvoju, gal ir vaidenasi, matyt is baimes lotuliukas.gif bet paskambinau gydytojui, sako greit vaziuok. Ramiai sau susirinkau daiktus, uzvezem vaika pas mociute, nuvarem i ligonine. Pasirodo jau 7 cm.. Nors ir neskauda, tik maudzia, paprasiau epiduro, nes paskui velu bus. Padare nedidele doze, bet nespejus jam suveikt kaip dejo skausmelis doh.gif uz visus tuos cm. Zinau, kad reikia kvepuot, bet negalejau nei atsimerkt nei ikvept, nei kokio garselio isleist. Ir taip vienas po kito, net anesteziologas pamate, kad labai stiprus prasidejo. O stumimas tai isvis siaubas, plesia siaubingai, nezinau, man tai neimanoma pamirsti g.gif Nesurantu, kaip toki skausma galima istverti valandu valandas, be samones buciau. Kai siuvo neskaudejo visai. Ligoninej prasisukom per gera valanda, greitai ir skausmingai smile.gif
Atsakyti
Su kuo palyginti skausmą net nežinau... Bet man žiauuuuuriiaaiii skaudėjo. Man niekaip nesivėrė kaklelis, tai leido skatinamuosius doh.gif Kol dar neleido vaistų, tai dar galima buvo kentėt, bet kai pradėjo leist, tai ajajajajaiii kaip saldu buvo doh.gif Turėjau gulėt lovoj ir negalėjau judėt. Paprašiau epidūro, bet negerai įdėjo, tai kairį šoną sąrėmių metu jaučiau kaip turi būt doh.gif Gavau 3 dozes vaistų, bet po to atimė iš manęs tą džiaugsmą, nes ir temperatūra užkilo ir būčiau kitaip pati nepagimdžius pusiau be sąmonės doh.gif
Atsakyti
Pirmas gimdymas truko apie 15 val,bet patys baisiausi sąrėmiai truko gal kokias 3 val,gimdžiau be epidūro,ir be jokų nuskausminamųjų,buvo baisu,taip,kartais net atsijungdavau nuo skausmo,bet kai tik pamačiau savo kūdikį visas skausmas iš kart užsimiršo smile.gif atrodo,kad nieko baisaus ir nebūtų buvę. Dabar gimdysiu antrą kartą,aišku esu nusiteikus skausmui,lengva nebus,bet,žinau,kad visa laika galvosiu tik apie tai kad jau greit pasimatysiu su savo mažyliu,ir manau,tada galima daug ka iškęst smile.gif
Atsakyti
Skausmo balu skale tolo nutolo ir dingo toli begalybeje... Jis buvo Kosminis. Su visa pagarba jam... stangos man jau nebebuvo skausmingos, tik nelengva buvo sutelkti likusias jegas. O kai jau glaudziau prie krutines Mazyte, toks lengvumas kune po visu tu paskutiniu nestumo menesiu, galvojau kaip butu dabar saunu pasivaikscioti po senamiesti... smile.gif , kol neatsistojau ant koju biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Lafe @ 2012 02 29, 14:25)
Deja bet as su jumis nesutinku,nors gimdziau pati ir be nuskausminamuju,tikrai tai nera malonus skausmas kuris trunka beveik visa para. As labai noriu antro vaiko bet tikrai zinau kad pati negimdysiu tik PC.

Pirmąją gimdžiau su nuskausminimu, viskas atrodė lengva ir gražu, buvau pailsėjusi ir turėjau jėgų stumti. Antrojo atėjimas į pasaulį užtruko ilgiau, sąrėmius jaučiau vos ne dvi paras, kaklelis neatsidarinėjo, kai pagaliau atėjo laikas gimdyti, aš jau buvau be jėgų, nemiegojus beveik tas dvi paras (buvau namuose, nes pirmoji mažiukė buvo nenorėjau ilgam palikti), norėjau miego ir valgyti (valgiau vis lengvai nes vėl gi neaišku kada bus tas finišas). Pagaliau jau buvau ant gimdymo stalo, šį kartą sakiau apseisiu be nuskausminimo, atėjo laikas stumti o aš neturiu jėgų, o dar tas skausmas... buvo labai sunku. Dauguma sako sunkiausia skausmą ištverti kol atsidarinėja kaklelis, o jau pats stūmimas niekai, man priešingai, stūmimas buvo labai labai sunkus, bet dabar po 1,5 m. net nežinau ar galiu pasakyti, kad labai skausmingas g.gif Bet pagimdžius apima toks pasididžiavimas savimi, kad padariau tai pati be jokių vaistų. Jei dar tektų gimdyti, nežinau kaip elgčiausi..... matyt paskutinę minutę vėl apsispręsčiau su nuskausminimu ar be. Bet tikrai nebaisu gimdyti, galima tai ištverti, gal todėl, kad nėra kur trauktis ir taip gera vaikutį turėti ant rankų wub.gif
Atsakyti
Gimdymo skausmas- labai individualus dalykas , vienos gimdo lengvai ,kitos sienom lipa ... As gimdziau 3 paras , o skausmo isvis negalejau pakelti ,be nuskausminamuju buciau tikrai nualpus verysad.gif Bet pagimdziau pati .
Atsakyti