Įkraunama...
Įkraunama...

Sąrėmių, stūmimo skausmai - kokie jie?

QUOTE(zhiu @ 2011 04 23, 21:11)
Tik stumimo pakartoti tikrai nenoreciau  doh.gif

As irgi. Saremius jauciau tik 4 valandas, kaklelis veresi zaibiskai (maziau nei per 2 val nuo 4 iki 10cm thumbup.gif ), tai net nejauciau jokio poreikio stumti. O buvau tiek prisiskaiciusi apie savo kuno pajautima ir t.t., tikejausi, kad pati jausiu, kada reikia stumti. O cia tik gydytoja pasake, kad stumciau, kai jauciu skausma, tai as taip ir dariau blush2.gif Ir jokio progreso nejauciau, kaip vakiukas keliauja. Nepatiko man tas etapas, nors ir beveik neskaudejo...

O pats skausmas man buvo kiek stipresnis nei menesiniu, toks ne tik pilvo apacioje, bet ir pereinantis i nugara, bet, laimei, ne kiekvienas saremis, buvo ir silpnesniu. Ir netemo akyse, nepykino is skausmo, kaip man per menesines budavo.
Atsakyti
Su nieko negaleciau sulyginti doh.gif Pats didziausias skausmas mano gyvenime. Gerai bet tai, kad isstumus vaika, tas kosmaras baigiasi doh.gif
Nors gimdziau su epiduru, bet iki jo prasikankinau beveik 10 val. iki 4 cm atsidarymo, o po to per stangas, kurios truko net 2,5 val., tai galvoju isprotesiu schmoll.gif baisiausia buvo, kai pasirodzius galvutei, liepe nestumt ..
Atsakyti
man tai irgi primine mm skausmus, tik stipresnius. dabar jau to skausmo kaip ir nelabai pamenu, bet uztai pamenu, kad ziauriai stresavau, dar kokia para po gimdymo negalejau nustot drebet, tai kita kart bandysiu kazkaip su tom emocijom tvarkytis, nes i tariu, kad jos ta skausma tuo metu ir uzastrina biggrin.gif
Atsakyti
Man padejo karstas dusas i nugara ir klubu spaudimas taip, kaip parodyta cia: http://www.youtube.c...feature=related nuo 1:30 min. Tam reikia vyro su stipriomis rankomis mirksiukas.gif
Atsakyti
man tas skausmas buvo tikras sokas!!! unsure.gif paiskinsiu 4u.gif buvau labai apsiskaicius ir tikrai tikejausi,kad bus labai skausminga, bet viskas vyko taip... iki 8 cm vandenys nenubego, tai skausmo visiskai nejauciau, na toki labai labai silpna kaip per menesines ir tai i pabaiga 4u.gif bet kai vandenys nuleido, tai iskarto beprotiskas skausmas surakino, nebuvau psichologiskai tam pasiruosusi, labai issigandau, na nemaniau,kad taip iskart ir toooks bus, galvojau bus palaipsniui:) gimdziau naturaliai, bet po 3val tokiu skausmu atsimenu,kad vienu metu samone praradau biggrin.gif atsimenu guliu ant stalo, per stangas ir jauciu,kad taip miego noriu,akys merkiasi,taip gera,bet greit papurte ir vel i darba biggrin.gif Na isivaizduokyte, skauda taip,kad kai kerpa(gyva audini,be nuskausminimo) tu nieko nejauti. Po sav jau nelb ka atsiminiau,zinau kad skaudejo,bet kaip tai ne. Gerai,kad atmintis mus saugo ir leidzia uzmirsti,kas nemalonu:)
Atsakyti
Mane tai truputi erzina, kuomet pamokslaujama, kad gimdymas nera toks baisus, kad neverta nuskausminamu ir pan. Musu kunai, psichika skirtingi, tuo labiau patys gimdymai. Sios temos autorei gimdymo skausmai buvo malonumas, o kitoms kancia. Nesakau, kad reikia prisiklausyti baisiu istoriju, bet reik ziuret realiai. Taip, reikia galvot apie vaikeli, bet kai esi skausmu agonijoj ar net samone prarandi, visos tos minyts vejais. As nuteikinejau save ir net buvau isitikinus, kad mano gimdymas bus lengvas smile.gif. Deja, saviitaiga nesuveike. gimdymas truko 14 val. Kol dar laukiausi, dauguma antra karta besilaukianciu mamyciu sake, kad si karta tai jau prasys epiduro. Taip gavosi, kad as gimdziau be epiduro. saremius iskenciau be riksmu, nors jie ir tesesi ilga laika. Bet pats gimgymas buvo ilgas ir sunkus, dar ir skatino. Per pati istumima tai tikrai garsiai uzrekiau, ir tas riksmas is skausmo nevaldomas, tada nera kada galvoti, kad kazkur kazkoks ligonis kencia dar labiau. Nesijauciu nei didvyre nei laiminga, kad gimdziau naturaliai. Nors akuseres ir vadino saunuole, kad atlaikiau toki gimdyma be nuskausminamu. Na ir kas, juk neturejau kur detis, kaip atlaikyti smile.gif. Ir ar verta buvo? Nes net kazkokios euforijos gimus vaikui nejauciau, dziaugiausi, kad viskas pagaliau baigesi. Buvau tokia issekus, kad galvojau tik apie poilsi. Todel nemanau, kad mes viena kitai galime kazka labai patarti, galim pasidalinti patirtimi, bet kiekviena turi rinktis nuskausminimo budus pagal save.
Atsakyti
As saremius tuos stipriuosius prakenciau su epiduru, isvis nieko nejauciau. Iki epiduro vaiksciojau su saremiais vidutinio stiprumo mazdaug, tai tikrai iskenciama, uzeina - sustoji pakvepuoji ir viskas. Skausmas pilvo apacioje kaip per mm, tik stipresnis.
O kai reikejo stumti, epiduras beveik nebeveike, tai man cia buvo baisiausia gimdymo dalis, ne tiek baisiai skaudejo,kiek as supanikavau biggrin.gif Tas jausmas kai slenka naujagimis ir nezinai kiek dar teks tai kentet...A dar atsimenu, kad ir rekiau, nors maniau kad tikrai susivaldysiu, bet nesigavo.
Visumoj - tikrai ne taip baisu ar skausminga kiek as isivaizdavau ar prisiklausiau kalbu. Nors pamenu, kad kai pagimdziau mintis buvo tokia 'gyvenime negimdysiu' biggrin.gif O dabar jau viskas issitryne isvis.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Soy: 22 spalio 2011 - 07:22
Patys sąrėmiai į nieką nepanašūs. Kai jis prasideda, jausmas toks, kad Puntuką ant pilvo ridena, lėtai, lėtai, tada pasiekia piką ir nusiridena tas akmuo. Skausmingiausia, bent jau man buvo, kai nori beprotiškai stumti, o negalima ir dar pagąsdina, kad jei sugalvosi stumti, suplėšysi gimdos kaklelį. rolleyes.gif Kai jau leido stumti, tai buvo palaima... Skausmo nejaučiau, tai tik buvo sunkus sunkus darbas. Užtat kokia dovana laukė pabaigoje... thumbup.gif Jau tada nieko nejauti ir niekas nerūpi, kai prie krūtinės glaudi savo mažulėlį. wub.gif
Atsakyti
Mano nuomone, tik pagimdžiusi moteris suvokia kas tai per skausmas, nesakau,kad tai iš vis neiškenčiama, bet pvz kai aš gimdžiau tai irgi kaip ir daugelis turbūt, buvau pagalvojus "už ką man tokios kančios", "kada tai baigsis" , "noriu mirti" biggrin.gif Bet kai tik pagimdai, tai suvoki kokias nesąmones galvojai, ir skausmas greit pasimiršta, kelias dienas lieka dideli gimdymo įspūdžiai. Bent aš savimi labai didžiavausi,kad pagimdžiau be epidūro, tiesa,mane kirpo, bet tas kirpimo skausmas ne kiek nepalyginamas su gimdymo skausmu. Tas kulminacinis skausmas bent man buvo toks: atrodo,kad tavo pilvą iš vidaus spaudžia didžiulė jėga,atrodo sprogsi, toks kaip labai stiprus mėšlungis visą pilvą sutraukia, tai vyksta nevalingai ir jauti kada tas procesas jau "ateina". Manau ne tik mamai skauda ,bet ir vaikeliui. Prieš gimdymą skaičiau,kad jei mamai labai skauda, jos kūne gaminasi natūralus nuskausminamasis - endorfinas, kuris veikia ir kūdikėlį,tada jam ne taip skauda gimstant. Jūs pagalvokit kiek tas mažas stebuklėlis irgi patiria baimės ir turbūt skausmo,kai šitokia jėga yra stumiamas iš savo laikinu namučių - mamytės pilvelio. wub.gif

Atsakyti
Pačią sąrėmių pradžią nurašiau labai lengvam pamaudenimui, net mašiną galėjau vairuoti (buvo kas 30 min, kažkur). Kai kaklelis atsivėrė kokius 8 - 9 cm. jau žymiai skaudžiau, bet prilyginau skaudžiom mm. Be to, gi tas skausmas tai užeidavo, tai atslūgdavo. O vat kai atsidarė tipo 9,5 cm. ir man neleido "kakoti", skausmas buvo žiaurus (gimdžiau be epidūro), porą kart net rėkiau. Nu bet nenumiriau ir kitą kart kai gimdysiu nenaudosiu jokio nuskausminimo!!!
P.S. Į ligoninę atvažiavau su 7cm, pagimdžiau po ~ 4 val.
Atsakyti
Neįmanoma palyginti su niekuo, nebent su visų 32 dantų su atvirais nervais iškarto skausmu biggrin.gif Skausmas yra žiaurus, pirmą gimdžiau epidūro tokio nebuvo girdėt, antrą gimdžiau tik su juo, ir patikėkit tikrai nesuprantu moterų, kurios ale didvyrės nori "paragauti" to skausmo, o paskui visoms iš eilės girias kaip skaudėjo. Už tai medalio nekabins niekas, o ir kam kankintis jei galima gražiai pagimdyti be rėkimų, keiksnojimų vyrų, prisiekinėjimų, kad daugiau neduos biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Furtado: 25 lapkričio 2011 - 21:16
QUOTE(Furtado @ 2011 11 25, 22:15)
Neįmanoma palyginti su niekuo, nebent su visų 32 dantų su atvirais nervais iškarto skausmu biggrin.gif Skausmas yra žiaurus, pirmą gimdžiau epidūro tokio nebuvo girdėt, antrą gimdžiau tik su juo, ir patikėkit tikrai nesuprantu moterų, kurios ale didvyrės nori "paragauti" to skausmo, o paskui visoms iš eilės girias kaip skaudėjo. Už tai medalio nekabins niekas, o ir kam kankintis jei galima gražiai pagimdyti be rėkimų, keiksnojimų vyrų, prisiekinėjimų, kad daugiau neduos biggrin.gif

Tikrai nereikia čia gąsdinti būsimų mamyčių,galima gražiai pagimdyti ir be epidūro, ir be rėkimų. Neveltui mano akušerė sakė, kuomet vyrai dalyvauja gimdyme, neretai iš gimdyvės būna daug vaidybos.
Turi būti viskas natūraliai, svarbu nepanikuoti,galvoti tik apie savo mažyli ir save ir stipriai stipriai kvepuoti,ar stenėti, viską daryti taip,kad tik būtų lengviau iškęsti. Gimdymo skausmas visai kitokio pobūdžio skausmas negu dantų skausmas..
Pavyzdžiui aš irgi giriuosi,kaip man skaudėjo,bet giriuosi dėl to,kad savimi labai didžiuojuosi,kad ištvėriau ir kad tikrai nebuvo šitaip baisu kaip kad kitos buvo prigąsdinusios.
Atsakyti