Įkraunama...
Įkraunama...

Sąrėmių, stūmimo skausmai - kokie jie?

Prieš pat norą stangintis tenka ištvert nerealius sąrėmius blink.gif , kaip jums pavyko, kokie metodai padėjo?
Aš tai kiekvieno paskutinio sąrėmio metu taikiau jau vis kitus metodus, nes praėjęs nebepadėdavo...Man tai labai padėjo gimdykloj esantis kamuolys, klūpėjau, vyras masažavo nugarą masažiniu kamuoliuku, vėdino man veidą, vilgė kaktą šalta skepetaite ir prie pilvo dėjo šlapią šaltą savo ranką, kai kuriais momentais netgi tyliai verkiau...Lengvesnių sąrėmių metu mes buvom labai atsipalaidavę, gydytoja mus pagyrė, gimdykloj ir nusnausdavau, ir ausinuką klausiau, ir skaičiau, ir tetrį žaidžiau rolleyes.gif
Atsakyti
Sunkiausia man buvo prieš pasirodant galvytei, jau tiek nusikamavusi buvau, kad pasibaigus sąrėmiui išrėkiau, kad negimdysiu. Sudribau visa ir nusprendžiau rimtai daugiau nieko nedaryti. Tada mane aprėkė gydytoja - "Nu čia dabar, ko išsidrėbei, vaiką gi pražudysi, greitai stumk". Bet jau taip rėkė nuoširdžiai, gal dėl to, kad maniškis tuo metu neištvėręs dingo. Tai nebuvo jai ko bijoti biggrin.gif Bet jau kaip supykau mad.gif mad.gif mad.gif Rėkia čia kažkokia ant manęs, ir kaip stumiau taip galvytę ir išstūmiau laugh.gif
Tai va - padėjo aprėkimas unsure.gif
Atsakyti
Jau net nežinau, ar gali tuo momentu kas padėti. Aš gulėjau apdususi ir po kiekvieno sąrėmio atrodo dar kažką ir sapnavau, dabar man taip atrodo, nes girdėjau gydytojas liepė akušerei ruošti skatinamų, nes sako žiūrėk jinai baigia užmigti, o per patį sąrėmį prabusdavau ir rėkiau, dėjavau. Man nepadėjo nei gydytojo aiškinimas, kad reikia džiaugtis, kad sąrėmis ateina, nes reiškia jau vienu skausmu bus mažiau ir t.t. Gerai, kad skausmai greit pasimiršta.
Atsakyti
Man saremiai nenurimstantys prasidejo 2 val nakties (na vos vienas saremis rimsta o jau kitas regis prasideda) Jau maniau kad vsio jau gimdysiu, deja, kaklelis atsiveres tebuvo vos 5 cm. Taip as su tai paaaaaaaaciais sunkiausiais saremiais kovojau iki 5 ryto smile.gif O tada jau pradejau stumt, pavargus buvau bet tada man visai nebeskaudejo, nes tas trys valandas besitesiantis saremis buvo virs visko.
Atsakyti
man paskutiniu saremiu metu nepadejo niekas, baisiausia buvo tai kad pertraukos tarp ju buvo siaubingai trumpos,nespeji po vieno atsigaut jau kitas uzeina...dar sunku buvo del to, kad letai veresi gimdos kaklelis...jau buvo prasideje tie saremiai kuriu metu vaikas pradeda lyst lauk, o gimdyt dar negalima,nes gimdos kaklelis dar neatsidares,tai dar sunkiau buvo kai reikejo dar ir ta nora stumti sulaikyti.
Atsakyti
Man padejo vyras, labai gerai masazavo. Nes as jauciau skausmus saremiu metu juosmens lygyje, taigi masazas buvo mano isgelbejimas. O po ju seke greitas gimdymas. Buvau pasiruosus dideliems skausmams, bet buvo pakenciama. Kai gydytojos uzklausiau, kada gi galima epiduro, tai ji man atreze: vaikeli tu jau gimdai, tavo kaklelis jau atsidares, tuoj praskiesi kojas ir isstumsi. Taip ir buvo thumbup.gif
O dar pries tai: atvaziavau i ligonine nakti, saremiai tik buvo prasideje, maniau, tai tik prieslaikiniai, Gydytoja patikrino ir paliko mane ligoninei, kaklelis jau buvo 3 cm atsidares, liepe vyruid aiktus atvezti ir pasiruosti gimdymui.
Atsakyti
Atvaziavau i ligonine pasitikrint ar tikrai gimdysiu (saremiai lyg ir reguliarus, bet labai jau neskausmingi ir is vakaro gydytoja buvo pasakius kad dar labai ramiai savaite vaikiukas gyvens pilvely)... pasirodo labai tikrai ir labai skubiai (atsidares kaklelis 8 cm), tai iskart i gimdykla ir... per 3 valandas... Tai man atrodo, kad tas "pikas" buvo kai gydytoja pasake, kad jau gimdau... kad suskaudo, tai ne tas zodis blink.gif - matyt nerviskai "suspaude" tai ta akimirka padejau pati sau kvepuodama. O gimdykloj... labai padejo wub.gif vyras ir kamuolys, o siaip labiausia padejo kvepavimas ir daktares padrasinimai-patarimai, nes kruopsciai laukiau baisiuju skausmu (buvo pripasakoje drauges, pazystamos...), tai taip ir nesulaukiau nei kada alpsiu nei kada kvepuot pamirsiu... O pamacius savo 2.gif wub.gif visus skausmus pamirsau (iki pirmo ejimo i tualeta blink.gif )
Linkiu visoms taip gimdyt, arba dar lengviau thumbup.gif
Atsakyti
Man labai padėjo karštas vanduo ties strėnomis. Gimdžiau baseine ir vyras karts nuo karto įpildavo karšto vandens puodą, kad vanduo neatšaltų, tai vis sukdavau ir sukdavau uodegėlę ton pusėn thumbup.gif
Atsakyti
Jau kai uzejo tie paskutiniai saremiai, tai nebezinojau ka cia daryt, nei sest, nei stot, nei gult... Vienu momentu labai pasimeciau, kad nebegaliu kontroliuot savo kuno, po to emiau varyti lauk is palatos savo vyra, sakau: gal jau tu eik is cia smile.gif Gerai, kad jis nekreipe i ta mano nusisnekejma demesio...Jo prisilietimo, nei zodziu, nei masazo nereikejo. Po to suemiau save i rankas, pagalvojau, kad mazyliui juk labiau skauda nei man cry.gif pakalbejau su juo mintyse, sakau, laikykis maziau. Po to, atsirado mazas noras lyg ir stumt, tai sakau akuserei, jau stumt noriu( nors per daug didelio to noro ir nebuvo blush2.gif ) Ji apziurejo mane, nu sako, stumk, ir kai pradejau stumt, jokio skausmo nebejauciau biggrin.gif
Atsakyti
Man padėjo masažinė vonia ir vyras. Vonia gelbėjo kokią valandą (ilgiau neleido gulėti), sąrėmio metu įsijungdavau burbuliukus ir raitydavaus palei srovę. O vyras gelbėjo visą laiką, vos tik pajausdavau, kad ateina skausmas, iš karto šaukdavaus ir masažuodavo man klubų kauliukus. Po to turėjau geras mėlynes biggrin.gif O jis skundėsi, kad pirštų nejaučia smile.gif Man toks masažas labai padėjo, atsimenu, baisiai supykau ir išsigandau, kai atėjo sąrėmis, o vyro nėra, mat ištaikė minutėlę parūkyt, o akušerė jį balkone uždarė, kad dūmai neitų vidun blink.gif
Baisiausa buvo kai kaklelis jau pilnai atsidaręs, stumti lyg ir norisi, bet jėgų nėra, o skausmas jau beveik nepraeina. Kai gydytoja pasakė "skatinamuosius", staigiai jėgų atsirado ir pasivaikščiot, ir pastenėt biggrin.gif
Atsakyti
mes tai su vyru vis bandėm dainuoti, kai tik prasidėdavo sąrėmis...tai jau į pačią pabaigą išeidavo toks kaukimas, o ne dainavimas tongue.gif biggrin.gif O gydytoja vis sakydavo, kad labai gerai dainuoti, ypač visokius tokius garsus kaip: ooooooooo, uuuuu, nes irgi pagreitina visokius išėjimo procesus...... tongue.gif doh.gif
Atsakyti
As gimdziau keturiom, tad nerealiem saremiam uzpludus tiesiog atstaciau uzpakali akuserei, o galva ant lovos, tarsi miegociau ant pilvo iskelta sedyne smile.gif Arba tiesiog klupodavau atsiremusi alkunemis ir nuleista galva, kad pilviukas kabetu. Sako tokios pozos netinka ilgam, mat jos stumteli maziuka priekin taip palengvindamos spaudima apacioje, bet l.padejo trumpam atsigaut. Iki 'stumimo' labiausiai padejo supuot klubus staciom ir zinojimas jog visa tai nesites amzinai smile.gif
Atsakyti