Įkraunama...
Įkraunama...

Burbuliniai šalikai ir skaros

QUOTE(uups @ 2008 04 07, 17:16)
man, standartiniam shalikeliui (140x35, ar kokie jie ten buna)  suburbuluot (tankiai) reikia kiek virsh 200 burbuliuku. Nzn kokio dydzhio pas jus tie maisheliai....

Ačiū! 4u.gif
Einu skaičiuot kiek ten pas mane jų yra, žinosiu kiek dar maždaug reikia bigsmile.gif
Atsakyti
Na man sueina apie 500 vnt. Tiesa šiuo metu darau 180x75 cm, suburbuliavus ilgis gausis apie 90 cm
Atsakyti
Jetau kaip gražu, wub.gif pirmą kartą matau tokius šalikus thumbup.gif
Atsakyti
O vat aš bandžiau, tai gerai kad ant mažų skiautelių- nes lyg ir gavosi, bet patampius ir išskalbus- išsileido blink.gif -kaip gerai, kad nemėginau iš karto darytis skaros... Aš naudojau organzą- (šiaip medžiagų pavadinimuose nelabai gaudausi, ypač tokių plonų išeiginių, tai nelabai skiriu iš pažiūros jas, bet kiek pamenu lyg organza buvo parašyta)- viena tokia kaip šilkas, blizgančiu paviršiumi, kita, lygtai, permatoma (jau senokai bandžiau, tai net nelabai pamenu, bet dariau iš kelių rūšių)- tai patampius ir paskalbus išsileido ir viena ir kita, nors surišta buvo tvirtai ir viriau netrumpai.. Dar bandžiau iš tiulio, lygtai, tai to neskalbiau ir netampiau- tai laikosi- bet man atrodo, kad patampius ar paskalbus- irgi išsileistų... Ar tik medžiaga netinkama, ar aš kažką bogai dariau? Šifoną dauguma čia naudoja, kaip suprantu, bet aš kažkaip norėjau tokios storesnės medžiagos, kadangi ketinau daryti ne skarelę, o avį- na kaip dekoratyvinį žaislą - avytę tokią burbulinęwub.gif Nes iš permatomos medžiagos man kažkaip tie burbuliukai neišryškėja taip, ir avis tokia būtų orinė biggrin.gif , gal atrodytų neaiškios formos, tai kažkaip kai persimato, tai tos vilnelės/burbuliukai paskęsta, nes per burbulus persimato raukšlelės, o juk reiks dar ir suglausti tuos burbulus į krūvą, tai tokia neaiški raukalynė gaunasi iš permatomos, o nepermatoma- išsileido, tai nė nežinau kokią rinktis )... Iki avies dar matyt toli, dar eksperimentuoti ir eksperimentuoti man... ax.gif Matyt pradžioje reiks apsiriboti kukia skarele..
Atsakyti
organza yra permatomas, lengvas audinys, tiesaus audimo audinys. Gali buti tiek ish naturalaus shilko (brangus ir nesiburbuluos), tiek ish poliesterio, nailono, acetato ir viskozes (turbut irgi nesiburbuluos). Shifonas- yra irgi permatomas lengvas audinys, bet ish suktu siulu, todel jo siuliukai kiek pasibangave, del to faktura atrodo gruobleta. Dazhniausiai naturalus shilkas arba nailonas.. Sunkiau burbuluojasi nei organza.
Siaip labai sunku pasakyt kuris pluoshtas gerai burbuluosis. Bet kokiu atveju jis turi buti sintetinis ir kuo tankesnis suaudimas (ne siulo storis),- tuo geriau laikysis...
Papildyta:
avi darychiau ish vilnos... mirksiukas.gif
Atsakyti
Ačiū už info 4u.gif matyt vilnos dailios reiks pasieškoti- man gražiausiai būtų iš tokios lygios, neaustos, arba labai tankiai austos, ar gal daugiau kaip veltos vilnos, kaip veiloko lygaus ir plono kokio- kažkas panašaus kaip bobučių skaros tokios pilkos būna, kaip veltos, storos žieminės, kad net audimo rašto nesimato- bet kažin ar tokios pavyktų gauti- paltinė labai stora, o burbuiukai ir avytė planuoja būti nedideli- bet gal ką rasiu audinių imperijoje, Vilniuje..
Atsakyti
Burbulus geriausia laiko poliesterinis sifonas. Ar suburbuliuota viriai? Virti reik apie puse valandos.
Atsakyti
Viriau, apie pusę valandos, gal net ilgiau.. Lyg ir gavosi visai dailiai, bet tik pabandau patamptyti tuos burbulus, ar išskalbti- lieka pasiglamžiusi ir išsitampiusi medžiaga, ir jokių burbulų..
Atsakyti
Nu nezinau, pas mane laikosi. Naturalus silkas susileido, tas tiesa, Poliesteris laiko, skalbiau drungnam vandenyje su gera priemone.
Atsakyti
Paskutinė burbulinė
user posted image
Atsakyti
Paskaiciavau i paskutine burbuline irisau virs 600 pusferiu.
Atsakyti
Labai gražu thumbup.gif O kokio maždaug diametro tos pussferės? Kažkaip niekad nemačiau tokių didelių pirkti, ar man tik taip atrodo, kad jos didesnės nei mano.... Aš tai maišiuką rutuliukų stiklinių turiu, tai jie kokių 1,5cm diametro, o čia daug platesnės, ar tik taip atrodo? O atrodo efektingiau nei su tokiom mažom kaip mano...
Atsakyti