Įkraunama...
Įkraunama...

Peršalimas nėštumo metu

QUOTE(Nikota @ 2006 09 07, 16:51)
Reikės būtinai pabandyti..O tai jau antra diena sloga manęs nepaleidžia..:Laikiaiusi..laikiausi ir va prasidėjus 9 mėn suslogavau  doh.gif  doh.gif  doh.gif

Nu ir man tas pats, nestumo galas, o stai persalau, nors visa nestuma net slogos neturejau ax.gif Nakti sunku prakvepuoti, ant nugaros guleti negaliu, nu kosmaras... ciulpiu Strepsils tabletes su vit.C, nezinau kiek jis padeda kiek ne!
Bijau gerti liepzedziu arbatos, nes nezinau ar galima...bet butu gerai su meduciu! Ar jus geriat?? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Garbanele @ 2006 09 09, 19:11)
Nu ir man tas pats, nestumo galas, o stai persalau, nors visa nestuma net slogos neturejau  ax.gif  Nakti sunku prakvepuoti, ant nugaros guleti negaliu, nu kosmaras... ciulpiu Strepsils tabletes su vit.C, nezinau kiek jis padeda kiek ne!
Bijau gerti liepzedziu arbatos, nes nezinau ar galima...bet butu gerai su meduciu! Ar jus geriat??  g.gif

Manau, kad liepų arbata su medum neturėtų pakenkt smile.gif Bent jau aš kai laukiausi ją gėriau...Ir nieko neatsitiko...Ir dar normalius vaistus nuo slogos vartojau - t.y. Imidin ir Otrivin. Man keli gydytojai paaiškino, kad šie vaistai yra vietinio veikimo (veikia tik nosies gleivinę), todėl nepakenks kūdikiui. Pavojingiau toms, kurioms per aukštas spaudimas - šie vaistai lyg ir veikia kraujospūdį. Bet kadangi mano buvo per žemas, tai nebuvo problema. Ir apskritai man viena gydytoja ginekologė sakė, kad mamos kvėpavimas labai svarbus kūdikui - dėl deguonies, todėl geriau su vaistais, bet normaliai giliai per nosį kvėpuot. O visi tie Vibrocil, Pinosol (fu...) ir eukaliptai prieš mano žiaurų kasmetinį sinusitą yra bejėgiai....
Atsakyti
QUOTE(ilonux @ 2006 09 09, 20:54)
Manau, kad liepų arbata su medum neturėtų pakenkt  smile.gif Bent jau aš kai laukiausi ją gėriau...Ir nieko neatsitiko...Ir dar normalius vaistus nuo slogos vartojau  - t.y. Imidin ir Otrivin. Man keli gydytojai paaiškino, kad šie vaistai yra vietinio veikimo (veikia tik nosies gleivinę), todėl nepakenks kūdikiui. Pavojingiau toms, kurioms per aukštas spaudimas - šie vaistai lyg ir veikia kraujospūdį. Bet kadangi mano buvo per žemas, tai nebuvo problema. Ir apskritai man viena gydytoja ginekologė sakė, kad mamos kvėpavimas labai svarbus kūdikui - dėl deguonies, todėl geriau su vaistais, bet normaliai giliai per nosį kvėpuot. O visi tie  Vibrocil, Pinosol (fu...) ir eukaliptai prieš mano žiaurų kasmetinį sinusitą yra bejėgiai....

mano sinusito irgi neįveikia naturalūs lašiukai sad.gif nuraminai mane dėl Otrivino, nes man tik jis ir padeda ir labai pergyvenau sad.gif gal čia ne į temą, bet vakar vaistininkė dėl sinusito man patarė dėt ant nosies (ten kur pūliai susirinkę) tarkuotą juodą ridiką įvyniotą i drobę, taip kelis kartus per dieną ir po 3 dienų išlenda visi pūliai ir nereikia jokių operacijų
šiandien jau savaitė kaip gydausi liaudies medicinos priemonėmis...-niekas nepadeda, dar prisidėjo naktinis kosulys doh.gif
tiesa, nusipirkau atsikosėjimą lengvinančios žolelių arbatos, tai pasirodo nėštumo metu negalima vartot dėl joje esančio saldynmedžio (ar kažko kito doh.gif )

Atsakyti
sveikutes,
kadangi pati neseniai issigydziau sloga su temperatura, tai patarsiu gerkle gydyti imbieru, man viena kolege patare. Ogi nusipirkau imbiero pabarstyto cukruje ir pora dienu kramsnojau as jo gan nemazai. Tikrai padejo gerklei. Dar kas vakara paskalavau karstu vandeniu su daug druskos. I nosiuka lasinau PInosol, bet jo turi palasinti 3-4 dienas. Gripolio su daug medumi, c vitaminas ir guleti.
Linkiu visoms nesirgti.
Atsakyti
Och, man dar tik 6 savaites, o jau beveik septynias dienas kamuojames su sloga, kosuliu ir temperatura. Is pradziu susirgo mano mazylis, o paskui ir as is paskos. Dabar jisai jau beveik sveikutis, o as paciam "zydejime". Keisciausiai tai temperaturos sokinejimai. Cia kyla iki +37,7 ir krecia drebulys iki baisiausios savijautos, cia staiga darosi karsta. Lasinu lasiukus Otrivin, geriu arbatele Gripus su ivairiom sudedamom dalim is naturaliu medziagu, geriu silta piena su medumi, bet pagerejimo - jokio. Nosis kaip varvejo, taip ir toliau varva. Baisiausia, aisku, naktimis. Isbundu slapia nuo prakaito ir sukepusia burna, nes nosis visgi uzsikisa, nepaisant jokiu lengvinanciu lasiuku. Poryt reiks ilist i vakarine suknele ir daug sypsotis, o kaip iki tol pasveikti bent kazkiek - ???? g.gif unsure.gif
Atsakyti
Pieš kelias dienas pradėjau čiaudyti, gerklę kuteno, tai nusipirkau aviečių medaus ir dėjau į arbatą. Pagėriau taip pora dienų ir dabar jaučiuosi žymiai geriau mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Neglaite @ 2005 01 11, 09:33)
As nescia naudojau Vibrocil,ji reikia lasint i nosi. Jis tinka ir nescioms ir visai maziems kudikeliams. O del sinupret...nezinau.

Na, negalima kaip tik Vibrocil nėščioms, blink.gif o vat Sinupret galima.

Man vat gerklę dabar skauda tai čiulpiu ISLĄ ir plaunų jūros vandeniu nosį. Beje negalima gerti karštos arbatos, geriau kuno temperatūros, nes tokios temperatūros jis geriau bakterijas į save surenka (išplovimo efektas stipresnis), bei medaus geriau nedėt į pačią arbatą, o ant šaukšto paimt ir vartot taip: truputis medaus ir užsigeriat šilta arbatele ir t.t. umn.gif
Atsakyti
Nanuk labai teisingai parase. As prie viso sito imbiero arba gerdavau. Vartojau osccilococsinum (netikejau, kad jie tokie geri)
Atsakyti
QUOTE(liepa99 @ 2006 10 08, 15:01)
Pieš kelias dienas pradėjau čiaudyti, gerklę kuteno, tai nusipirkau aviečių medaus ir dėjau į arbatą. Pagėriau taip pora dienų ir dabar jaučiuosi žymiai geriau  mirksiukas.gif

Na reikes ir man pagerti, nes praeita savaite labai daug lyjo, o batai pas mane nesuperiniai, tai slapiom kojompravaiksciojau, ir dar nezinojau kad laukiuosi, tai ciaudeju belekaip, ir sloga yra. O ryt vaziuoju normalius batus nusipirksiu, nes sitam pasaulio kraste lyja ir lyja ir lyja ir lyra..... ir lyja.... fear.gif
Atsakyti
Kai buvo 12 sav nestumas taip sueme gerkle,kad nezinojau kur detis.Sloga(kurios neatmenu kada turejusi)-baisuline.Visa savaite geriau po 8 puodus arbatos,garinausi ir t.t.Po 7d.atsirado noras lyg kostelt.Supratau su savigyda neprasoksiu....Nuejau oas terapiaute.Prie jos kab.2val.atstovejau dar pusvalandi atsedejau(prie 2-ju kabinetu tik 2 sedimos vietos.....).Pilvo dar nebuvo,nebuvo kam ir rasojancios panoses rodyt.Bloga nerialiai.Vedinausi savo ta ligos istorijos knyga .....Iejau i kab.O ten gydytoja ir sako,isklausiusi manes:"gydykites taip ir toliau...".Sakiau,kad as ja pasmaugsiu....Tai jai man per 7d ne tik ,kad nepadejo,bet ir pablogejo savijauta,tai gal reikia kazka keisti.Parlekus namo,vyras mane supakavo ir nuveze pas privacia zinoma gyd.i namus.Pasirodo tiek arbatu kiek as geriau yra DRAUDZIAMA.Sake dziaugtis,kad as nepradejau tint.Jei skalaut gerkle,tai tik su lengvu druskos tirpalu(nes didele koncentracija-dziovina gleivine)ir dar isilasint kelis lasus aliejaus.Garint gerkle....Mano pasirodo ji buvo jau "nusutinta"-patare to daugiau nedaryt arba ne taip "saziningai".O vaistai buvo tokie:tonzilotrenas pirmas 2d.kas valanda,po to 3-4k/d;umkaloras 30lasu/3d.;euforbijum i nosi,myrrhamile purkst i gerkle3k/d.Po keliu dienu pradejau lakstyt kaip ant sparnu.Linkiu ir jums sveikatos.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vaila: 28 spalio 2006 - 11:15
Man tai jauciu kad uzsikimsus nosis buna visada, bet slogos nera. Tik va dar nusikosciu karta per kelias dienas. Buvau pas daktara, apziurejo, sake, mano sveikata gera, tik regtis visada siltai. Bet jauciuosi, kaip diziausia ligone - nuolatos skauda galva, sunku kvepuoti, svaigsta galva, ir tt. Jei nezinociau, kad nescioms taip buna, tikrai pagalvociau, kad stipriai sergu. Greiciau praeitu.
Atsakyti
QUOTE(kicule @ 2006 11 14, 18:15)
Gal kas nors dar naudojo MUKALTIN tabletes? g.gif

Kai man buvo 10 savaiciu, susirgau. verysad.gif Sloga, gerkle skaudejo, po to labai greitai prasidejo bronchitas su temperatura ir ziauriu kosuliu. Tai man gydytoja israse Sinupret ir Mukaltin, plius ivairiu zoleliu arbatos (beje, ciobreliu arbatos nesciosioms negalima - taip man gydytoja sake). Mukaltin - tai tikrai nieko blogo, nes ji net kudikiams israso. Ten sudetyje yra kazkokios zoles, kuri padeda atsikoseti. Dar liepe namuose sedeti, i darba liepe neiti, tai praktiskai 2 savaites lovoje pragulejau. Tiesa, dar nuo kosulio man pilvo apacia pradejo labai skaudeti, ir ginekologe issigando, israse man Magnio Disporali (kazka tokio), kad gimda nesusitraukinetu, tai kad nejuokaukite su tuo kosuliu...
Atsakyti