as ir buvau susirgus likus keletui savaiciu iki gimdymo. Turbut ir buvo vienintele diena per visa nestuma, kai pragulejau lovoj ir geriau avieciu arbata Siaip sako, kad ji skatina gimdyma.. Bet man tai tikrai ne
Kai as buvau susirgusi, uzrase mane pas gydytoja tik po savaites, tai iki to laiko pati pasveikau. Bet kai nuejau pas gydytoja, ji pasake, kadangi laukiuosi, tai turiu teise ateiti nors ir ta pacia diena, kai susergu ir bet kuris gydytojas turi mane priimti. Nebutina kreiptis mokamos konsultacijos, tiesiog issireikalauti kas mums priklauso.
QUOTE(supermergele @ 2005 12 21, 12:39)
Aciu uz patarimus jau visus isbandziau sloga tai nezmoniska ;( jau visa savaite kaip kovoju ir nieko,tikrai pergyvenu kad tik savo maziui nieko nebutu.
Va ir man tas pats Esu labai sunerimusi, nes kai pasidariau nestumo testa pries pora savaiciu, sekancia diena susirgau gripu. Temperatura buvo pakilusu net iki 39 laipsniu, laikesi 3 dienas, o stai dabar jau pradedu pasveikti, bet tai reiskia , kad sirgau gripu 2 savaites, o cia dar prisiskaiciau, kad vaistai ir virusai gali pakenkti nestumui( persileidimas) arba vaikas gali igyti sirdies yda ir t.t. Tikrai esu issigandusi... Na, gydytojai ramina, bet kas gali duoti garantija , kad vaikas gims sveikas? Juk 5-12 nestumo savaites yra pacios svarbiausios
O kaip tau , Supermergele, ar "tepimas" baigesi? Ir kaip siaip laikaisi?
Su tuo gripu tai baisu ir as juo apsirgau - isejau sveika i darba, o po pietu vos kojas parvilkau namo - temp. 39 buvo Kita diena nuejau pas gydytoja - gripas , paskui komplikavosi i plaucius ir sloga baisine dvi savaites buvo - niekas nepadejo, tai leido man gerti "Sinupret" nuo slogos ir ospamox prirase, bet as nenaudojau, nes itarimas buvo, kad laukiuos, tai ir gydytoja patare pirma testa padaryt, paskui vaistus naudot arba ne.Ir aisku testas teigiamas - ir labai dziaugiuosiu ir labai bijau Nu bet gydytoja nuramino, kad pavojingiausia 5 savaite ir paskui iki 12, o man tik dabar kokios keturios suejo, bent jau as taip paskaiciavau, dabar jau sveika esu.Padejo Sinupretas, tik labai del leliuko neramu, blogu pozymiu jokiu nera, jauciuosi gerai, siek tiek papykint pradeda ir viskas.Pilvo nebeskauda, pradzioj pamausdavo siek tiek. Laukiu, kada gales ginekologe priimti mano, registruosiuos ir begsiu po svenciu.
Kad ji kur ta gripa nelemta - vis nelaiku pasimaiso.
Kad ji kur ta gripa nelemta - vis nelaiku pasimaiso.
Man irgi buvo gripas 4 mėn. nėštumo. Gėriau antibiotikus Rovamycine 1x2 dienoj + nuo temperatūros Panadolį 2x3; Padėjo. Apie Ospamoksą tai jis lb stiprus antibiotikas, tai gal nelabai nėščiom tinka . Pasiskaitykit lapelį prieš ką naudodamos, nes mum toks bajeris buvo kai paskambinau į greitąją, tai nuo temp. liepė aspiriną su analginu gerti!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Nejuokaukit su šiais. Baisūs nuodai lialiui būsimam. Nežinia kaip ten būt buvę jei būčiau prisigėrus.... Sėkmės visoms. Nesirkit .
Sveikos, gal kas galit patarti kas galėtų padėti nėštukei nuo kosulio.
Esu 26 savaitės nėščia, labai kankina kosulys kaip bronchito.Temperaturos neturiu.Pas gydytojus nesikreipiau, nes esu atostogose ir gulinėju namie.Geriu vaistažolių arbatą Bronchos-1, kartais užsidedu ant krutinės garstyčių lapelių.
Ar nekenkia leliukui tai kuom gydausi?Gal kuriai taip buvo?Patarkit, man tai pirmas nėštumas.Labai jaudinuosi.
Esu 26 savaitės nėščia, labai kankina kosulys kaip bronchito.Temperaturos neturiu.Pas gydytojus nesikreipiau, nes esu atostogose ir gulinėju namie.Geriu vaistažolių arbatą Bronchos-1, kartais užsidedu ant krutinės garstyčių lapelių.
Ar nekenkia leliukui tai kuom gydausi?Gal kuriai taip buvo?Patarkit, man tai pirmas nėštumas.Labai jaudinuosi.
Svarbu koks tas kosulys, sausas ar drėgnas, t.y skrepliuoji ar ne. Be to, gali būti, kad tas kosulys nuo gerklės, arba dėl padidėjusio rūgštingumo. Geriau būtų kreiptis į šeimos gydytoją. Na, o iš liaudiškų priemonių tinka garinimai. Turiu EUCABAL inchaliatorių, tai į jį įsipilu karšto vandens ir garinu. Mano šeimos gydytoja sakė, kad į tą vandenį tinka ir EUCABAL BALSAM S emulsijos įsispausti (čia toks tepaliukas su eukaliptu, tinkantis ir kūdikiams). O jei esi alergiška, geriau garinti su paprastu vandeniu. Paprasčiausias garinimas- prisipili į dubenėlį karšto vandens užsimeti rankšluostį ant galvos taip, kad kuo mažiau garų patektų į aplinką ir kvėpuoji pro burną ir pro nosį. Tik atsargiai, kad nenusiplikytum, karštais garais.
o kaip merginos ibuprofenas, ar jis kenkia? as va penkias dienas nuo slogos su galvos skausmu kovoju, paracetamolis jau neveikia, nes visas tas dienas po dvi tabletes isgerdavau ir dabar nepadeda. tai isgeriau siandien puse tabletes ibuprofeno, man 28 sav. nestumo. dabar truputi grauziuosiu, kad nebuciau ko prisidariusi.
man 37 sav. ir mane vargino kosulys (tracheitas), pavartojau STODAL mikstura ir nustojau. tai zolinis preparatas, skonis kaip pertusino.Ji galima vartoti ir vaikams ir net kudikeliams.
mane irgi vargina kosulys ir sloga. galvojau nieko tokio praeis,bet vis tiek nuėjau pas gydytoją, kad išrašytų kokių vaistų ir ką manot-bronchitas. Reikia būtinai gydyti,nes gydytoja sakė, kad gali kūdikėliui deguonies pritrūkt jei nesigydysiu. Išrašė tokių rusiškų vaistų MUKALTIN. Ir dabar jau truputėlį geriau, tikiuosim greitai pasveiksiu visiškai.
Turiu geru ziniu merginos,nuo slogos pats geriausias vaistas yra eterinis eukalipto aliejus vaistinese yra po 6lt 22cnt. aisku as pirkau Belgijoje tik eurais mokejau na bet nieko svarbiausia koks rezultatas,o jisai tikrai man padejo visus sinusitus ir didziausia sloga panaikinti tai jei noriti leliui napakenkti ir greiciau atsikratyti sloga visoms patariu. reikia i karsta verdanti vandeni ilasinti kokius 10-12 lasu pasiimti rankasluosti apsigaubti ir kvepuoti kol najausite garu.ir taip keturis ar penkis kartus per diena pasveikimas garantuotas pati issigydziau is pradziu gal ir nieko neuzuosite bet nieko vistiek kazkiek eukalipto patenka ir pramusa takus ir atlaisvina nosi ir galima lengviau nakti miegoti taip as dziaugiuosi kad ji atradau dabar dziaugiuosi savo grizau pas mama ir tete,jie irgi sirgti pradejau bet jau nebaisu turiu savo vaistukus,paracetamoli nuo temperaturos ir gerkles skausmo,o eukalipto lasai nuo slogos ir keliauju visur su jais sekmes visoms greiciau pasveikti