Įkraunama...
Įkraunama...

Peršalimas nėštumo metu

QUOTE(Marusia:) @ 2009 02 10, 10:07)
O mane užpuolė baisusis gripas...  verysad.gif Pirmas dienas vos neišprotėjau, bet dabar jau truputėli geriau, tik kad nežmoniškas kosulys kamuoja. Gal kas žinot, kaip jį gydyti? Kokius medikamentus galima gerti?

o temperaturos daug turi, ar yra sloga, o kosulys sausas? as isitaisiusi esu sinusita, kuris nusileido zemyn i bronchus tai ryte atsikosciu tik pavaisciojusi tokiom isskyrom ir siuo metu geriu gelomirtol forte, purskiu nosi Humer, garinu vakarais su eukaliptu lasiuku praskiesta vandenuka ir dedu virtas bulves ant krutines, ziuresiu kaip bus nes kol kas temperatura yra tik 37 , o tau linkiu laikykis nepasiduok jei jausiesi prasciau ir matysi kad niekas nepadeda nueik pas gydytoja pasikonsultuoti, siuo metu siaucia ne gripas o toks bjaurokokas virusas, laikykis 4u.gif
Atsakyti
Aš irgi labai kosėjau, kai laukiausi (buvo maždaug 12 sav.). Kosulys kamavo ir nepraėjo apie 3 sav. Stengiausi gerti kuo daugiau arbatų, medaus su citrina ir kitaip stiprinti imunitetą. Gydytoja patarė daugiau nieko nesiimti.
Linkiu visoms sveikatėlės ir geros nuotaikos.
Atsakyti
QUOTE(georgiana @ 2009 02 10, 10:39)
o temperaturos daug turi, ar yra sloga, o kosulys sausas? as isitaisiusi esu sinusita, kuris nusileido zemyn i bronchus tai ryte atsikosciu tik pavaisciojusi tokiom isskyrom ir siuo metu geriu gelomirtol forte, purskiu nosi Humer, garinu vakarais su eukaliptu lasiuku praskiesta vandenuka ir dedu virtas bulves ant krutines, ziuresiu kaip bus nes kol kas temperatura yra tik 37 , o tau linkiu laikykis nepasiduok jei jausiesi prasciau ir matysi kad niekas nepadeda nueik pas gydytoja pasikonsultuoti, siuo metu siaucia ne gripas o toks bjaurokokas virusas, laikykis 4u.gif

Prieš porą dienų temperatūra net iki 38.8 buvo užkilusi, bet dabar jau 37.5 daugmaž būna. Jei kyla daugiau, tai gydytoja liepė po pusė tabletytės paracetamolio iš karto gerti. O kosulys, tai bjaurus labai, toks sausas ir erzinantis, kai pradedu kosėti(o ypač naktį), tai atrodo niekad nesibaigs jis blink.gif O šianakt tai savo kosuliu savo leliu taip užknisau, kad jis net pirmą kart baladotis pilvelį pradėjo. biggrin.gif Vargšeliui tikriausiai atrodo, kad koks žemės drebėjimas nuolatos vyksta doh.gif
Ačiū jums už palaikymą, tikiuosi greit pasveikti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Marusia:) @ 2009 02 10, 12:06)
Prieš porą dienų temperatūra net iki 38.8 buvo užkilusi, bet dabar jau 37.5 daugmaž būna. Jei kyla daugiau, tai gydytoja liepė po pusė tabletytės paracetamolio iš karto gerti. O kosulys, tai bjaurus labai, toks sausas ir erzinantis, kai pradedu kosėti(o ypač naktį), tai atrodo niekad nesibaigs jis blink.gif O šianakt tai savo kosuliu savo leliu taip užknisau, kad jis net pirmą kart baladotis pilvelį pradėjo.  biggrin.gif  Vargšeliui tikriausiai atrodo, kad koks žemės drebėjimas nuolatos vyksta doh.gif
Ačiū jums už palaikymą, tikiuosi greit pasveikti smile.gif

man irgi tas kosulys nepraeina, kosciu istisa diena lyg ir atsikosciu bet ir labai erzina norisi koseti ir koseti, isgeriu dar pertusino; bet bijausi nes mano mazasis sunus neseniai susirgo mikolazmine infekcija kuri ir pasireiskia temperatura, po to ji mazeja ir kosuliu grynai kaip per persalimo virusa o norint suzinoti ar tikrai ji reikia atlikti kraujo tyrima kur nustato virusas ar mikoplazma, maniskis kosejo 2 savaites o po to pagulde kaune 2 ligonine kur paeme krauja ir nustate tai as tiek bijausi kad man tas pats nebutu laukiu kolkas kosuliuoju tik trecia diena jei nepraeis ziuresiu kaip toliau pasielgti verysad.gif
Papildyta:
QUOTE(jutu @ 2009 02 10, 10:46)
Aš irgi labai kosėjau, kai laukiausi (buvo maždaug 12 sav.). Kosulys kamavo ir nepraėjo apie 3 sav.  Stengiausi gerti kuo daugiau arbatų, medaus su citrina ir kitaip stiprinti imunitetą.  Gydytoja patarė daugiau nieko nesiimti.
Linkiu visoms sveikatėlės ir geros nuotaikos.

jutu kuo tu stiprinai imuniteta? o tau daktare nesake pasidaryti mikoplazmos tyrima, o tau kosulys savaime praejo ax.gif o temperaturos turejei verysad.gif
Atsakyti
sveikos 4u.gif
as irgi vakar kazka pasigavau, tik kol kas nesuprantu gripas ar tik sloga uzpuole. negerumas bendras, temperaturos aukstos kaip ir nejauciu, taciau kosulys doh.gif , jis jau dabar mane baigia pribaigti schmoll.gif
vakar isgeriau karsto pieno su medumi, pasitepiau eukalpito aliejumi nosi, kakla, taciau vistiek atsikelusi neprasnekejau, nors atsikosejimas lengvesnis siek tiek.
o kodel negalima koju kaitinti? ka tai negero duoda?
ir dar zinau, kad reikia gerkle skalauti(gurguliuoti) su juros druskos vandesniu siltu, kad isgrauztu bakterijas.
mane maza mama taip gydydavo blush2.gif
tai vat, tikiuosi pades ir jums ir man thumbup.gif
sekems sveikstant nestuke.gif
Atsakyti
QUOTE(virdzexx @ 2009 02 11, 08:57)
sveikos  4u.gif
as irgi vakar kazka pasigavau, tik kol kas nesuprantu gripas ar tik sloga uzpuole. negerumas bendras, temperaturos aukstos kaip ir nejauciu, taciau kosulys doh.gif , jis jau dabar mane baigia pribaigti  schmoll.gif
vakar isgeriau karsto pieno su medumi, pasitepiau eukalpito aliejumi nosi, kakla, taciau vistiek atsikelusi neprasnekejau, nors atsikosejimas lengvesnis siek tiek.
o kodel negalima koju kaitinti? ka tai negero duoda?
ir dar zinau, kad reikia gerkle skalauti(gurguliuoti) su juros druskos vandesniu siltu, kad isgrauztu bakterijas.
mane maza mama taip gydydavo  blush2.gif 
tai vat, tikiuosi pades ir jums ir man  thumbup.gif
sekems sveikstant  nestuke.gif

mane irgi kamuoja ziaurus kosulys, ryte atsikelus jis toks slapias pasidaro ir atsikosciu lyg o diena tai sakes istisau, bet kiek skaiciau kosulio nereikia stabdyti bigsmile.gif vakar per zinias girdejau apie Kauna uzpuolusia gripo epidemija kuri pasireiskia auksta temperatura, raumenu skausmu ir labai labai stipriu kosuliu bet kaip suprantu tiek pas tave tiek ir pas mane temperatura nedidele labai tikiuosi kad cia tik virusas, o del koju kaitinimo nezinau kaip tau bet as i vonia siltesne seduosi megstu karstesni vandeni tai ir kojas pasildau na ne verdanciam vandenuke bet siltesniam dar gera sauja rupios druskos isidedu ir vilnonias kojines apsiaunu, bandau kolkas laiudiskai ir hemeopatiskai gydytis taciau pagerejimo nera kosciu nuo sekmadienio, na matyt reikia laiko ax.gif
Atsakyti
georgiana
argi negirdejai, kad sloga tiek gydoma tiek ir negydoma turetu praeiti per savaite ax.gif
per kelias dienas nera net vilciu pasveikti, schmoll.gif nes pavyzdziui visi tie persalimo vaistai, ka jie daro, jie tik simptomus blokuoja, o pati sloga yra, tik ji uzdaryta, kol veikia vaistai.
as tau siulau pagerti virinta piena(karsta) su medumi, jei negerusi niekada, gali buti labai neskanu, bet gerk, pades. pamatysi. ir skalauk su druska ryta ir vakara gerkle, kad gerkle issivalytu. pamatysi kaip kosulys palengves jau rytoj thumbup.gif
sekmes mirksiukas.gif
Atsakyti
Aš atsimenu, kad vaikystėje man močiutė tokį vaistuką iš alijošiaus ir medaus darydavo, tai jis visą laiką padėdavo ir net ir baisiausias kosulys greit praeidavo. Bet dabar neturiu namie alijošiaus, o močiutė toli gyvena verysad.gif Taigi tenka gydytis tuo, ką turiu. Nors toks jausmas, kad tie homeopatiniai sirupai nieko nepadeda, šiąnakt nuo chroniško kosulio atsibusdavau, kas valandą. Labai nemėgstu karšto pieno su medumi, bet jau šįvakar teks jį gerti... unsure.gif
Atsakyti
o as vat jau gryzau is poliklinikos, buvau pas savo gine kuri pagal slapimo tyrima pasake kad as turiu virusa, slapime rado bakteriju, skyre antibiotukus Ospamox'a ir sake kad jie nekenkia taip nestukems ir kad geriau virusa is karto uzmusti nei su juo vaikscioti:( nes gali pakenkti vaisiui, slogos deja nera ir nebuvo, tik ryte ispusdavau gleiviu siek tiek pagrinde kosulys daugiau slapias, tai va kokios mano naujienos:(
Marusia man irgi siandien patikslino kad 15 savaite, as kazkaip vis neprisiruosiu liniuote isideti:)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo georgiana: 11 vasario 2009 - 14:24
gerai kad parasei, as irgi del to nueisiu pas daktare, nesinori maziui kenkti g.gif
Atsakyti
Man tai atsikosejimui daktare prirase homeopatiniu vaistu: Gelomyrtol, Mukaltin, Ambroxili, Stodal sirupa. Siaip is karto praejo tas varginantis kosulys, bet girdisi karkalu sad.gif Gydausi toliau ir bus matyt. Siaip dar darausi inhaliacijas su Rezorban tepalu. Galima ir isitrinti Rezorbana. Sveikit visos smile.gif Kad tik tu antibiotiku nereiketu...
Atsakyti
QUOTE(virdzexx @ 2009 02 11, 16:22)
gerai kad parasei, as irgi del to nueisiu pas daktare, nesinori maziui kenkti  g.gif

taip taip nueik pas gydytoja as blaskiausi vis galvojau ai liaudiskai pakentesiu ir isisgydysiu bet ziuriu kad kosulys neduoda ramybes jau rodos prigulsiu o jis kad ima mane tampyti rodos plauciai plis:( nueik butinai virdzexx ir parasyk kaip sekesi mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(Giedrai @ 2009 02 11, 17:03)
Man tai atsikosejimui daktare prirase homeopatiniu vaistu: Gelomyrtol, Mukaltin, Ambroxili, Stodal sirupa. Siaip is karto praejo tas varginantis kosulys, bet girdisi karkalu sad.gif Gydausi toliau ir bus matyt. Siaip dar darausi inhaliacijas su Rezorban tepalu. Galima ir isitrinti Rezorbana. Sveikit visos smile.gif Kad tik tu antibiotiku nereiketu...

o sakyk Mukaltinas nesukele dar didesnio kosulio nes as pvz. kosciu kartais lyg atsikosciu bet neuzsiciaupiu ir man skyre Mukaltina tik bijau kad jis dar man paastrins kosuli kad sedesiu ir tampysiuos nuo kosulio doh.gif
Atsakyti