Įkraunama...
Įkraunama...

Peršalimas nėštumo metu

QUOTE(jurgixe @ 2008 12 28, 21:56)
labukas,na man irgi ne kas.matyt kur peršalau.krečia šaltis,tai prisidariau arbatos su medum ir citrina.tikiuosi nebus nieko rimto.ryt reiks bėgt į poloikliniką šlapimo tyrimą nešt,nes kai buvo 7 sav.nėštumas teko ligoninėj inkstų uždegimą gydytis,kuris komplikavosi į sepsį.o dabar pasimatavau temperatūrą tai 37,3 tokia kaip ir uždegiminė,tai kaip bijau,kad tik vėl neatsinaujintų

gerk daug daug arbatos
Atsakyti
Jetau jetau ko as cia tik neprisiskaiciau, dabar drebu is baimes, kad tik viskas gerai butu, nes man tik pati nestumo pradzia, net pati tiksliai nezinau kiek tu savaiteliu, nes dar pas daktarelius nebuvau (pagal mano paskaiciavimus turetu buiti 3 sav.), o cia paukst ir persalimas blink.gif aisku pirmas 3 dienas tik liaudiskai gydziausi is lovos nekilau, paskui pradejo labai galva skaudeti, kadangi man buves sinusitas griebiausi sinupreto ir Euphorbium compositum hemeopatiniu lasiuku i nosi, daug ir ivairiu siltu arbatu. Siandien jauciuosi gerai, aisku dar slogute ir keli atsikosijimai, bet jau zvalesne nei vakar smile.gif bet dabar ziauriai bijau del leliuko unsure.gif pas daktarus noreciau nuvaziuoti, bet bijau is lovos pakilti, kad kokia didesne bacila nepristotu verysad.gif
Atsakyti
Visom serganciom nestukem turiu viena patarima isigidikit iki galo jai jau pasveikot pasistenkit dar neit i darba kokia savaitele taip pat ziema ziurekit savo apranga kai patalpoje karsta nusirenkite tik einant i lauka renkites siltai kad neprakaituot. As sirgau plauciu uzdegimu 6, 5 menesiu teko gerti antibiotikus gavosi man taip kad sirgau iki galo nedasigidziau buvo pastoviai tokia letine sloga karscio pilimas , raso kad nestukems gali kilt temperatura nieko cia tokia neklausikit , jai kila reiskia reikia poilsio arbateliu gerimo namuose. Juk Jusu darbas pastojus turi but antroje vietoje pirmoje vietoje turite saugoti save. mirksiukas.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif

Na aš lyg ir pasveikau, irgi 3dienas nepakilau iš lovos, daug arbatos gėriau aviečių, vit C.
Dar labai gerai yra kojas labai karštam vandeny su stambia druska palaikyt kokias 15min, pastoviai dapilant karšto vandenuko, taip, kad per kojas prakaitukas kiltų per visą kūną, tada vilnones kojines ir į lovytę, labai padeda nuo temperatūros ir kvėpavimo takams.
Ačiū Dievui leliui viskas gerai, buvau pas daktarę užvakar.
Sėkmės mergytės ir daug daug sveikatytės 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(slyfka @ 2008 12 31, 09:10)
Sveikos 4u.gif

Na aš lyg ir pasveikau, irgi 3dienas nepakilau iš lovos, daug arbatos gėriau aviečių, vit C.
Dar labai gerai yra kojas labai karštam vandeny su stambia druska palaikyt kokias 15min, pastoviai dapilant karšto vandenuko, taip, kad per kojas prakaitukas kiltų per visą kūną, tada vilnones kojines ir į lovytę, labai padeda nuo temperatūros ir kvėpavimo takams.
Ačiū Dievui leliui viskas gerai, buvau pas daktarę užvakar.
Sėkmės mergytės ir daug daug sveikatytės 4u.gif

Sveikos,
merginos su žolelių arbatom būdamos nestuke.gif būkit itin atsargios, pvz aviečių arbatos nerekomenduojama naudoti nėštumo pradžioj, pridesu intern puslapį kur galit paskaityt apie kai kurieus augalus ir žoleles:
http://www.e-vaistin...-augalai/aviete
be to, manau gydytoja jum sakė, jog vengti pirčių, tad kojų kaitinimas taip pat negalimas, nebent nusiplaut po karįtu(bet ne verdančiu)vandeniu, į vilnones ir į lovą. o jei yra aukšta temperatūra ir visa labai karščiuojat tikrai užsidėkit ant pilvo rankšluostį sušlapinta vėsoku vandeniu. jei nestuke.gif didesnis, tai tik tada jaučiami judesiukai. tad linkiu nesirgt ir atsargiai gydykitės 4u.gif
aš pati jau pakilau iš lovos, nors jaučiu, jog sloga ilgiau pasiliks, jei sunku kvėpuot darykit inhaliacijas arba namus kvepinkite su eukaliptų eteriniu aliejum smile.gif
Atsakyti
QUOTE(super @ 2005 01 13, 18:58)
Tai va, jei jūs sergat antroje  nėštumo pusėje, nėra taip baisu, kaip pirmus tris mėnesius. Tik nuo aukštos temperatūros gali būti persileidimas (neduok Dieve).
O aš kai sirgau apie šeštą savaitę, tai man tiesiai pasakė, kad tuo metu bet kokie virusiniai susirgimai ypač pavojingi, nes gali susiformuoti įvairūs defektai. Dabar man penkiolika savaičių ir aš gyvenu didžiulėje baimėje. Kitą savaitę einu į genetikos centrą tirtis  (tik girdėjau, kad nelabai ten ką jie pamato). Gal kuri buvot panašioje situacijoje?

Apie tai girdejau ir as...Vieno vizito metu pas savo gydytoja teko nugirsti pokalbi,jai skambino supanikavusi mamyte,kuriai nestumo pradzia ir ji apsirgusi guli namuose su auksta temperatura.Gydytoja ja ramino,kad nestresuotu,gertu daug arbateliu nuo persalimo ir gerai issiguletu.Taciau po sio pokalbio sunerimusi akuserei pasake,kad labai rimta jei tai virusas unsure.gif nes nestumo pradzioje virusai duoda apsigimimus ( vaje verysad.gif ) ir reikes sia paciente siusti i genetikos centra.Velesniu nestumo laikotarpiu tai nera taip pavojinga,taciau pradzioje... unsure.gif verysad.gif
Kadangi man taip pat buvo nestumo pradzia,pabreze,kad garciau foline rugsti,nes ji padeda isvengti ivairiu susirgimu rizikos,nes stiprina imuniteta.
Atsakyti
QUOTE(Astulia25 @ 2009 01 06, 11:39)
Apie tai girdejau ir as...Vieno vizito metu pas savo gydytoja teko nugirsti pokalbi,jai skambino supanikavusi mamyte,kuriai nestumo pradzia ir ji apsirgusi guli namuose su auksta temperatura.Gydytoja ja ramino,kad nestresuotu,gertu daug arbateliu nuo persalimo ir gerai issiguletu.Taciau po sio pokalbio sunerimusi akuserei pasake,kad labai rimta jei tai virusas unsure.gif  nes nestumo pradzioje virusai duoda apsigimimus ( vaje  verysad.gif ) ir reikes sia paciente siusti i genetikos centra.Velesniu nestumo laikotarpiu tai nera taip pavojinga,taciau pradzioje... unsure.gif  verysad.gif 
Kadangi man taip pat buvo nestumo pradzia,pabreze,kad garciau foline rugsti,nes ji padeda isvengti ivairiu susirgimu rizikos,nes stiprina imuniteta.

Astulia25, nieko cia jau nebepadarysi, sirgau ir as tokiu metu ir paskui vel sirgau doh.gif ... nest uriu vyresneli vis is darzelio parsinesanti visokio plauko virusu, kuriems niekaip neatsispiriu... verysad.gif
Dare ir man genetinius Prisca tyrimus, tik kaip ir nieko konretaus jie neparodo, apart procentines tikimybes dauno ligai ir dar kazkam... laiknai nuramina, o paskui vel gyveni apmatymuose: ar ligos turejo itakos auganciam leliukui, o gal ne...Todel lieka viltis ir tiketi, o kai gims - pamatysime...
Zinau, kad mano zodziai nepauodzia, bet pati gyvendama abejonese ir netvirtume turbut siai dienai nelabai galeciau ka nors paguosti scare.gif
Atsakyti
sveikos busimos ir esamos maytes.mane irgi uzpuole sloga,kosulys,gerkles skausmas.o nestumo tik 10 savaiciu.prisiskaiciau,kad vaistu pirma trimestra jokiu budu negalima tai ir ankinuosi antra savaite.bet mane kitas neramina,kad gali pakenkti kudykiui.
Atsakyti
Dziaugiuosi, kad cia radau tiek informacijos apie persalimo gydyma. Nes dabar aplink visi serga, o bjauriausia, kai sergantys zmones vis tiek sukasi aplink, taip ziauriai ciaudi, istisai kosti ir del to, kad tai vyksta taip daznai, neprisidengia burnos! Nu bent pagalvotu, kad prie nestukes prisidengti... Bijau, kad galiu pasigauti bakteriju unsure.gif
Kai buvau gal 10-12 savaiciu (nebeprisimenu), taip pat siek tiek gerkle perstejo, sloga pora dienu laikesi, bet labai greitai praejo (tfu tfu tfu), geriau daug ramuneliu arbatos, juodos arbatos su citrina ir medum, siaip medu valgiau ir skalavau nosi su "Humer" juros vandeniu. Tikiuosi, tas persalimas niekuo nepakenke mano leliukui. Kaip ir pusleline- viena karta uzaugo ant smakro, kita- nosyje, tai gydytoja sake nebijoti tepti tepaliukais nuo puslelines, nes jie isorinio veikimo, ir kad jau geriau tepti ir gydyti, nei kad virusas plistu. Kadangi man lupu pusleline dazna viesnia, po to nusipirkau "atsargai" "Compeed" pleistriukus, jie gal maziau kenksmingi, nei tepalai.
Atsakyti
QUOTE(Leti @ 2009 01 06, 17:18)
Astulia25, nieko cia jau nebepadarysi, sirgau ir as tokiu metu ir paskui vel sirgau  doh.gif ...  nest uriu vyresneli vis is darzelio parsinesanti visokio plauko virusu, kuriems niekaip neatsispiriu...  verysad.gif
Dare ir man genetinius Prisca tyrimus, tik kaip ir nieko konretaus jie neparodo, apart procentines tikimybes dauno ligai ir dar kazkam... laiknai nuramina, o paskui vel gyveni apmatymuose: ar ligos turejo itakos auganciam leliukui, o gal ne...Todel lieka viltis ir tiketi, o kai gims - pamatysime...
Zinau, kad mano zodziai nepauodzia, bet pati gyvendama abejonese ir netvirtume turbut siai dienai nelabai galeciau ka nors paguosti  scare.gif

Labai linkiu,kad viskas butu gerai 4u.gif
Atsakyti
labukas, as irgi pacioj pradzioj (kai buvo gal 5 savaites) sirgau angina...temperatura buvo 39.2, geriau antibiotikus verysad.gif bet tfu tfu tfu, leliukas iki pat siol vystosi gerai, viskas puiku atrodo... thumbup.gif
Atsakyti
na kai pati buvau persalusi skaiciau,kad reikia daug gerti skysciu,kad isvarytu ta liga,pamaniau nejau arbatos gali.isbandziau pati savo kailiu gerkit daug,per valanda po kelis puodukus.man tai padejo 4u.gif
Atsakyti