Įkraunama...
Įkraunama...

Peršalimas nėštumo metu

QUOTE(Vijolia @ 2008 10 15, 12:29)
Na ir susinervinau, kad OLYNTH 0,1 nosies purskalo  nestuke.gif negalima, o ypac pradzioj unsure.gif Turiu is LT atsivezus to purskalo ir purskiu jau 2ra diena  doh.gif  verysad.gif o man dar tik 6ta sav... cray.gif Gerai, kad nors Tartum Verde gerklei galima.

O kaip jus ta druska paruosiat? Kokiam dubenyje ant ugnies pasildot ir tada beriat i medziaga ir laikot ant gerkles ar nosies, kol atvesta??? Reiks i parduotuve lekt rupios su jodu nusipirkt..

Kai man pradžioj buvo sloga tai aš į lašinausi Vibrocil, nors nakčiai doh.gif o tą druską, bent aš tai pakaitinau keptuvej, tada dedi į medžiaginį maišiuką, jei neturi galima į foliją, bet tada dar kokios medžiagytės reiks, nes labai karšta ir dedi ant kaklo, krūtinės, jei reikia aplink nosį 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Akvilexxx @ 2008 10 15, 20:04)
Kai man pradžioj buvo sloga tai aš į lašinausi Vibrocil, nors nakčiai  doh.gif o tą druską, bent aš tai pakaitinau keptuvej, tada dedi į medžiaginį maišiuką, jei neturi galima į foliją, bet tada dar kokios medžiagytės reiks, nes labai karšta ir dedi ant kaklo, krūtinės, jei reikia aplink nosį  4u.gif

Na, as pakaitinus iskart i sluoste (jei lb uzkaitinu, tai i dvi) vynioju ir laikau. Tik pirma karta nosi nudeginau doh.gif biggrin.gif raudonas snapas buvo lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Vijolia @ 2008 10 15, 12:29)
Na ir susinervinau, kad OLYNTH 0,1 nosies purskalo  nestuke.gif negalima, o ypac pradzioj unsure.gif Turiu is LT atsivezus to purskalo ir purskiu jau 2ra diena  doh.gif  verysad.gif o man dar tik 6ta sav... cray.gif Gerai, kad nors Tartum Verde gerklei galima.

O kaip jus ta druska paruosiat? Kokiam dubenyje ant ugnies pasildot ir tada beriat i medziaga ir laikot ant gerkles ar nosies, kol atvesta??? Reiks i parduotuve lekt rupios su jodu nusipirkt..

QUOTE(Akvilexxx @ 2008 10 15, 21:04)
Kai man pradžioj buvo sloga tai aš į lašinausi Vibrocil, nors nakčiai  doh.gif o tą druską, bent aš tai pakaitinau keptuvej, tada dedi į medžiaginį maišiuką, jei neturi galima į foliją, bet tada dar kokios medžiagytės reiks, nes labai karšta ir dedi ant kaklo, krūtinės, jei reikia aplink nosį  4u.gif

as druska pakepddava,na ta prasme pasildau ant keptuves ir idedu i kepimo rankove,poto suvinioju i srkarele ir labai patogiau uzsirisu ant gerkles. I folija nepatariu deti,nes ji sugerai visa siluma ir greitai atvesta.Aplink nosi patarciau deti karstus kiausinius arba bulves iviniotas i ranksluostuka. Ir tai daryti minimum 3 kartus per diena.
Atsakyti
Vakar taip stipriai gerklę skaudėjo, kad net sunku buvo ryt ką nors doh.gif vėlai vakare pasikaitinau druską, supylus į šluostę virtuvinę palaikiau ant kaklo pora kart, nu ir ką, šiandien kaip nauja thumbup.gif tikrai geras būdas 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Akvilexxx @ 2008 10 20, 09:03)
Vakar taip stipriai gerklę skaudėjo, kad net sunku buvo ryt ką nors  doh.gif vėlai vakare pasikaitinau druską, supylus į šluostę virtuvinę palaikiau ant kaklo pora kart, nu ir ką, šiandien kaip nauja  thumbup.gif tikrai geras būdas  4u.gif

Labutis aš šiandien irgi atsikėliau su gerklės skausmu. Mums tik 7 savaitės. O kokią druską jūs kaitinat paprastą ar kažkokią su jodu? Man arbatos su medum ir čiulpiamos tabletės žiūriu nelabai padeda. O taip norisi pasveikt visokios mintys negeros "lenda" į galvą schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Akvilexxx @ 2008 10 20, 08:03)
tikrai geras būdas  4u.gif

drinks_cheers.gif pati negaliu patiket, kad sildymas taip puikiai veikia! As 4 d pragulejus su baisia gerkle ir sloga, po nuolatinio sildymo net ir slogos tokios nebeturiu, galiu kvepuot normaliai, nebeskauda visas veidas nuo jos (sildziau kartu gerkle ir virs nosies) wub.gif
Tikrai, nepatingekit ir imkites sio budo. 3 k per diena butinai.
Papildyta:
QUOTE(labukas @ 2008 10 20, 09:45)
O kokią druską jūs kaitinat paprastą ar kažkokią su jodu?

As stambiai rupia su jodu, bet manau, kad nera skirtumo, tik rupi kiek patogiau.
Atsakyti
QUOTE(Vijolia @ 2008 10 20, 10:54)
drinks_cheers.gif pati negaliu patiket, kad sildymas taip puikiai veikia! As 4 d pragulejus su baisia gerkle ir sloga, po nuolatinio sildymo net ir slogos tokios nebeturiu, galiu kvepuot normaliai, nebeskauda visas veidas nuo jos (sildziau kartu gerkle ir virs nosies) wub.gif
Tikrai, nepatingekit ir imkites sio budo. 3 k per diena butinai.
Papildyta:

As stambiai rupia su jodu, bet manau, kad nera skirtumo, tik rupi kiek patogiau.

Ačiū
Atsakyti
Dar galima prasiskalaut gerkle su suriu vandeniu, siltu(istirpint druska vandenyje irgi padeda).
O ka jus vartojat nuo galvos skausmo?
Atsakyti
Sveikutės!
Sergu jau antrą savaitę, viskas prasidėjo nuo gerklės skausmo. Taip norėjau gerti, išgėriau šaltos "Juozo" giros, o vėliau valgiau šaltibaršių. blush2.gif
Skalavau gerklę tai sodos vandeniu, tai šalvavijų nuoviru. Dieną ir naktį nenuimdavau šalyko nuo gerklės, vaikščiuojau ir mėgojau su kojinėm. Deja, inhaliacijų nedariau (tingėjau ax.gif ). Geriau karštas arbatas.
Ir ką? Dasidėjo kosulys, bet kaip ne keista kankindavo tik vakarais ir naktį, net balsas pasikeistė. Temperatūros nebuvo. Gydytojai uždraudė gerti visokias žolelių arbatas, ir liepė nebėskalauti šalavijais. Internete po to sužinojau, kad nėščiom negalima perdozuoti čiobrelių. Liepė gerti pertusino, čiulpti Isla Moon pastiles. Nors pertusine pagrinde čiobrelių ekstraktas, bet jo ne daug galima gerti - tik 3 kartus į dieną, t.y. man geriau buvo į naktį.
Balsą atstačiau karštu pienu su Boržomi lygiom dalym. Dar kosuliui palengvinti - į stiklinę (puoduką) šilto pieno arbatinis šaukštelis medaus, truputį sviesto ir sodos ant peilio galiuko. Tik prisiminkit medus praranda savo geras savybes kai įdedi į verdantį pieną ar vandenį (arbatą)! Bet deja, kosulys nepraėjo- kosėjau net pilvukas skaudėjo. Gydytojai "pasiklausė" - į plaučius neįsimetė, tai liepė taip gydytis ir toliau, jei dar savaitę nepraeis, duos antibiotikų.
Vyras išgirdęs apie antibiotikus (nors man tik 5 mėn. - nėra taip jau pavojinga kaip pačioj neštumo pradžioj) padarė man savo vaistų nuo peršalimo ir kosulio - lygiom dalim medaus, citrinos sulčių, išspaustų česnakų (mama ir šiaip kiti kiek girdėjau vietoj česnakų deda imbierio). Medus turi ištirpti sultyse! Aišku, medus, citrina nėščiom nepatariami, bet tai tik po didelį šaukštą nakčiai ir ryte. Naktį dar išgerdavau pertusino, kai kosulis visai neleisdavo užmigti, pačiulpdavau Isla Moon pastiles. (Atsargiai neužmikit su pastilėm, galit paspringti, nors jos prilimpa prie dantienų biggrin.gif ). Kokias tris dienas taip gydžiausi ir šiandien nors išsimiegojau, šianakt kosulis nepažadino. Dabar tik gerklę kutena ir tiek. Dar užtvirtinimui dagersiu, t.y. davalgysiu tą "medų". Ir mieginsiu pašildyti gerklę druska. Tikiuosi, išsigydysiu per šias dienas ir neprireiks antibiotikų. Ačiū dievui, temperatūra taip ir nepakylo cool.gif , sako negerai, kai temperatūra pakyla - reiškia liga įsimetė gyliau.
Tiesa, nuo to "medaus" rūgštis kyla, bet ką darysi ir taip kankinausi.

Papildyta:
QUOTE(Asveja @ 2008 10 20, 16:30)

Reikia pasiteirauti pas gydytojus, nuo ko tie skausmai - gal spaudimas žemas, gal turi kaklo ostechondrozę, gal dar kas nors. Šiaip galvos skausmai gali atsirasti nuo nuovargio, alkio, streso. Pirmiausia, profilaktiškai: dažniau ilsiekis, reguliariai maitinkis, dažniau vėdink kambarius, venk triukšmo - pritildink telefoną, televizorių.
Jei kaklo ostechndrozė - būtinai apviniok šiltai kaklą, venk skersvėjų!, daryk mankštą kaklui, ypač kai ilgai siedi prie kompo.
Jei spaudimas žemas - padėtų stipri arbata, ypač su medum, sausai šildyk galvą (apviniuok šiltu rankšluočiu, nepersistenk su šildyne).
Yra dar būdas - inhaliacijos su aroma-aliejukais, gal eukaliptą pamiegink. Ir pamasažuok tašką tarp rodomojo ir didžiojo piršų taip, kad net skaudėtų.
Linkiu pasveikti! mirksiukas.gif
Atsakyti
Knatalija, aciu uz patarima. Bet jau kiek apmazejo skausmas, nu man cia budinga, ir pirmas nestumas toks buvo. Bet itariu, kad spaudimas cia.
Atsakyti
QUOTE(Asveja @ 2008 10 23, 10:32)
Knatalija, aciu uz patarima. Bet jau kiek apmazejo skausmas, nu man cia budinga, ir pirmas nestumas toks buvo. Bet itariu, kad spaudimas cia.

Saugok save! thumbup.gif
doh.gif Tiesa, masažuoti reikia tarp rodomojo piršto ir nykščio ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Asveja @ 2008 10 20, 17:30)

Buvo, kad pradžioje kas mėnesį galvą skaudėdavo (tarsi PMS ), tai iškenčiau nakčiai įsikuisdama galvą (smilkinius)į neapvilktą natūralią vilnos pagalvėlę(aš turiu lietuvišką "Merkio"). Jei vilna neerzina, nealergizuoja, nenervuoja -pabandyk.Nuo to laiko lovoje visada mėtosi ta pagalvėlė.Antram trimestre labai diegė po kairiu šonu, tai tik ta vilnonė pagalvė nuimdavo skausmą, nuo kurio net apsiverst būdavo baisi kančia. Ir dar ji mane veikia raminančiai-dabar , kai esu dekrete, tai užpuolė nemiga, tada labai padeda ta pagalvėlė rolleyes.gif
Atsakyti