As nesenai irgi biski persalus buvau. Gerkle labai skaudejo (nuolat zaidziu su angina) ir siaip prie zemes jau taip trauke snargliukas. Gyd pasake gert paracetamoli ir nieko daugiau (as praejusia ziema gera menesi visn antibijotikus geriau, kad pulinga angina nepasidarytu). Na tai grizau namo, prisirengiau ir i lova. MB arbatas viena po kitos nese su medum ir citrinom. Skalavau kelis sykius gerkle druskos tirpalu, o nakciai uzsidejau ant kaklo kaitinta druska ivyniota i plona ranksluostuka. Jau kita ryta gerkle nebeskaudejo tik dar snargliuojuos iki dabar ir balsas buvo gerai uzkimes. Bet jau atsileidzia viskas... Taip ir apsiejau ir be paracetamolio O visi aplink tik karksi-aspirino, cold flu ir tt gerk, o as sau tyliai galvoju, nieko as negersiu, nezinot jus kad as pas save pukeli turiu
QUOTE(aurila @ 2007 09 28, 14:35)
sveiki, o man liudna, nes as geriau antibiotikus nuo bronchito, o pasirodo ir nescia jau buvau, tai kas dabar ???????????????????? nestumo dar tik pradzia
viskas bus gerai, nes jei butu vaisiui pakenke, tu jau butum persileidus Nepergyvenk
As pati dabar geriu antibijotikus, zinoma, medikams liepus. Kas be ko, neramu, nes dar nestumas irgi mazas, bet stengiuosi neprileisti blogu minciu.
QUOTE(Lina444 @ 2007 09 27, 09:22)
Sveikos mergytės kas gali patarti kaip išsigydyt sinusitą jau sloga apie savaitę geriu tik sinupretą na ir lašinu vaistus į nosį gleivinę sutraukiančius ir nieks nepadeda galų gale visiškai nosis užsikimšė ir jau lašai į nosį nepadeda šiandien jau galva plyšta ties kakta jaučiu sinusitas pažiūrėjau pas gydytoją nueit bet talonėlių nėra savaitei į prieky galvoju gal kas gydėtės sinusitą pasidalinkit patirtimi kokį antibiotiką gėrėt kuris yra mažiausiai pavojingas nes jaučiu be antib.... neapseisiu o gal yra dar kokių vaistų man dabar yra dvylika nėštumo savaičių gal nieko neatsitiks vaikučiui jei aš antibiotiko griebsiuos padėkit prašau o gal yra atskira tema apie sinusitą
Kiek teko girdeti is visokiu draugiu, kurios nestumo metu gere antibijotikus (gydytoju skirtus), tai tradiciskai eina ampicilinas, amoxacilinas. Kiek teko apie juos skaityti, teratogeninio poveikio siu antibijotiku nepastebeta. Nebijokit gerti jei jau prireiks - geriau viena karta issigydyti iki galo, negu visa nestuma su letine infekcija vaiksciot
Sveikutes,
As jau sesta savaite kaip laukiuosi, ir pasigavau slapimtakiu infekcija prirase gerti antibiotiku Zinnat du kart dienoje po 125mg, tai labai nerimauju, nes esu girdejusi, kad pavojingiausias laikas juos vartoti, nors gydytojas urologas tikino, kad jie nekenkai. Jaudinuosi visvien. Gal kam teko susidurti su tokia pacia problema?
As jau sesta savaite kaip laukiuosi, ir pasigavau slapimtakiu infekcija prirase gerti antibiotiku Zinnat du kart dienoje po 125mg, tai labai nerimauju, nes esu girdejusi, kad pavojingiausias laikas juos vartoti, nors gydytojas urologas tikino, kad jie nekenkai. Jaudinuosi visvien. Gal kam teko susidurti su tokia pacia problema?
as 9sav. ir persalau sloga uzpuole temp.bet neauksta tai prigeriau arbatu daug kojas mirkiau vaistu negeriau ir is po nakties nukrito temp.sloga gydau suriu vandeniu ir mentoliu patepu buvau isigandus nuvaziavau pas gydytoja bet sake nera ko jaudintis maza temp.netgi paracetamoly galima gerti nekenkia.nuramino tikiuosi nieks nepakenks.beto as ne LT o cia gydytojai gal kiek kitaip y viska ziuri
mano dukrytei siandien pakilo auksta temperatura. Duodu parecetamolio zvakutes ir aflubino. daznai dukryte prasosi apkabinama, pabuciuojama, pati daznai buciuojasi, o as laukiuosi jau 20 savaite... labai bijau pasigauti infekcija arba koki rotos virusa... kazin ar parecetamolis man nepakenktu jei pakiltu auksta temperatura?
Aš buvau sugripavus antro nėštumo metu,sirgo ir vyras,ir vyresnėlė,aš paskutinė.Tiesa, nėštumas buvo~30sav.Vaikiukas gimė tikras sveikuolis(tfiu-tfiu-tfiu).O kai pirmą maitinau,ir gėriau zinatą,nes mastitas buvo,ginekologė skyrė.
Sveiki, mano nėštumas 18 sav. sugebėjau kažkur peršalti, nors itin saugojausi...
Gerklę skauda jau 5 diena, šiandien nuėjau pas šeimos gydytoją - paskyrė gerti osmapox antibiotikus 3 kartus per dieną. Labai bijau, kad nepakenktų mažiukui, ir taip sunkiai nėštumas eina...
Gal kas susidūrėte su panašia problema.... ar verta antbiotikus gerti????
Gerklę skauda jau 5 diena, šiandien nuėjau pas šeimos gydytoją - paskyrė gerti osmapox antibiotikus 3 kartus per dieną. Labai bijau, kad nepakenktų mažiukui, ir taip sunkiai nėštumas eina...
Gal kas susidūrėte su panašia problema.... ar verta antbiotikus gerti????
Labas mamytes,
gal galite patarti - as persalau, ir labai skauda krutine kazkur virs plauciu, taip pat kamuoja sausas kosulys (siaubingai skauda kai koseju) ir girdisi gargaliavimas ten kazkur viduj. Esu 24 sav. nescia, ir labai nenoriu gerti vaistu, bet dabar geriu Bronchos arbata. Taciau siek tiek neramu, nes daug kur internete prisiskaiciau, kad negalvokit, kad jei naturalu, tai ir sveika!!! Skaiciau kad jokiu budu nesciom negalima gerti medetku ir ciobreliu - ar zinote ar bronchos arbata gerti saugu?
Labai aciu
gal galite patarti - as persalau, ir labai skauda krutine kazkur virs plauciu, taip pat kamuoja sausas kosulys (siaubingai skauda kai koseju) ir girdisi gargaliavimas ten kazkur viduj. Esu 24 sav. nescia, ir labai nenoriu gerti vaistu, bet dabar geriu Bronchos arbata. Taciau siek tiek neramu, nes daug kur internete prisiskaiciau, kad negalvokit, kad jei naturalu, tai ir sveika!!! Skaiciau kad jokiu budu nesciom negalima gerti medetku ir ciobreliu - ar zinote ar bronchos arbata gerti saugu?
Labai aciu
As irgi 24 savaite,nuo kosulio labai gelbeja karstas pienas ir datules.tai yra isivirti piene kokias 3 datules,virti kokias 5 min.išgerti pieną kol karštas,ir suvalgyti datules,nelabai skanu bet užtat padeda
Būsimos mamytės, rūpinkites savimi-stenkitės nesirgti,o jei susirgot, tai geriau išgerti vaistukų nei turėti vėliau pasėkmių.... Man dažnai skaudėdavo gerklė nėšumo metų, turėjau kaklelio uždegimą -pasėkmė buvo tokia, kad mano vaikeliui po gimdymo labai krito hemoglobinas. Daktarai sakė, kad dėl to, kad dažnai sirgau nėštumo metu. Gimdymo namuose pragulėjom 10 parų, o vėliau tiesiai iš GN perkėlė į Santariškes-tai namo grįžom tik kai vaikeliui buvo mėnuo. Dabar po truputį sveikstam, bet kiekvieną mėnesį turime apsilankyti Santariškėse pas hematologą.