Įkraunama...
Įkraunama...

Peršalimas nėštumo metu

Sveikos nestuke.gif man 8 sav. ir persalau, jauciuosi klaikiai verysad.gif persti gerkle, o nakti dar kosulys uzpuola sloga didziausia, bet beda tame, kad pas mane yra ta chroniska sloga ir jau tesiasi apie 7 metus as be purskaliuko i nosi niekur neeinu, o dabar neiznau ka daryt, nes taip uztekdavo du kartus ipurksti vaikstuku ir visa para galejau but rami, o kai persalau sloga pereina matyt i sinusita verysad.gif bijau kokius purskaliukus ir naudot, nes pazistama gydytoja apreke, kad juos naudoju, ,bet ka man daryt, juk kazkaip gydytis reikia sad.gif jei tik persalimo metu naudociau, gal ir neiko baisau, o juk man reikes juos naudot visa nestuke.gif unsure.gif labiausiai bijau, kad aerozoles nepakenktu mano zirniukui g.gif
Atsakyti
QUOTE(Butaforija @ 2007 03 25, 13:39)
Sveikos nestuke.gif man 8 sav. ir persalau, jauciuosi klaikiai  verysad.gif  persti gerkle, o nakti dar kosulys uzpuola sloga didziausia, bet beda tame, kad pas mane yra ta chroniska sloga ir jau tesiasi apie 7 metus as be purskaliuko i nosi niekur neeinu, o dabar neiznau ka daryt, nes taip uztekdavo du kartus ipurksti vaikstuku ir visa para galejau but rami, o kai persalau sloga pereina matyt i sinusita  verysad.gif  bijau kokius purskaliukus ir naudot, nes pazistama gydytoja apreke, kad juos naudoju, ,bet ka man daryt, juk kazkaip gydytis reikia sad.gif jei tik persalimo metu naudociau, gal ir neiko baisau, o juk man reikes juos naudot visa nestuke.gif  unsure.gif labiausiai bijau, kad aerozoles nepakenktu mano zirniukui  g.gif

Tu gal pabandyk pas savo gydytoja paklausti ar galima ji naudoti?? ir isbandyk liaudiskas priemones, pasildyti nosi su isvirtu kiausiniu, pakvepuoti garais su druska, tepaliukais pasitepk.
Beje, gal kas zino ka galima gerti nesciajai vietoj analgino? man jau nuo kokiu 13 metu labai daznai skauda galva, ir buna kad iki vemimo.. tai visada isgeriu anaglina ar ibuproma, tai padeda. O dabar esu nestuke.gif ir nemanau kad ta galima gerti. bandziau i konsultacijas rasyt, o musu ginekologe neatsako i klausymus doh.gif verysad.gif Gal kas ka zinot? Ka galima vartoti nuo galvos skausmu. tepaliukai nepadeda...
Atsakyti
QUOTE(Linute_uk @ 2007 03 24, 23:25)
As sirgau nestumo pradzioje kazkur 3 menesiu, lyg gripas buvo uzpuoles, geriau daug arbatu, kelios tabletes paracetamolio, paskui pradejau koseti, gydytojas sake kad cia toks virusas po 8 savaiciu praeis ir nieko neisrase, nes atseit jokios miksturos nepadeda o ju ir negalima,o antibijotiku tai net ner kalbos, na cia taip tik UK buna. Kosulys istikruju praejo kazkur po menesio. Dabar mano pilvui 21 savaite ir trys dienos, sergu jau nuo sekmadienio, prasidejo angina su gripu, dabar liko tik angina ir kosulys. Skalauju su soda su druska ir su medetku arbata. Per ta laika geriau kelias paracetamolio tabletes kai jau negalejau kentet. Kaitinu kojas kiekviena vakara. Kosulys tikriausiai nuo gerkles net nezinau, bet jau kai koseju tai iki vemimo. jetus dar liko beveik tiek pat islaukt iki pagimdysiu.Bijau kad pasveikus dar spesiu susirgt, nes jau tokia lepse esu, nei sveikas gyvenimo budas nepadeda. kad tik vaikutis sveikas gimtu.  nestuke.gif

Na kaitint koju tai tikrai nesciai negalima schmoll.gif .O del skalavimo su medetkom ir pan.-i ta arbatele isilasink kelis lasus aliejaus,nes pvz.medetku arbata l.dziovina gerkles gleivine ir gali provokuot dar didesni kosuli.Na,as neseniai taip pat "teriojausi"(man gimdyt balandi),tai deje dasivariau su tom "zolytem"iki dusinancio bronchito.Be antibiotiku neapsejau schmoll.gif .Kosulys buvo ir iki vemimo ir iki nevalingo pasiusiojimo.Tikiuos tu issivartysi.Tik nemirkyk koju.Geriau ant kaklo ,krutines dek pakaitinta ,i maiseli ideta druska.Dideles sekmes tau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vaila: 28 kovo 2007 - 17:39
ir mane tas pats kankina... doh.gif sloga jau beveik baigta su gerkle, bet dabar liko kosulys .. jau geriau sloga.nes kai koseju tai tikrai regis pagimdysiu.o liko 3-4 savaiteles.. bet turiu pasakyt, kai rudeni kai kosejau (regis buvo dar didesnis kosulys, tai lor gyd. sake kad gali but nuo rugsciu. )ir ko gero dabar mazesnis kosulys, reciau priepuoliai uzeina kai geriu nuo rugsties frutina.. (nes kt. priezasciu neranda.. 4u.gif gal kam ir pades smile.gif
Atsakyti
PIJAU,ISGERK PIENO SU MEDUMI IR KAKAVOS SVIESTU ARBA BE MEDAUS ,JEI BJAURU,ARBA ISTIRPINK NEDIDELI KAKAVOS SVIESTO GABALIUKA SILTOJE ARBATOJE IT TAIP 3-4 KARTUS PER DIENA.KAKAVOS SVIESTA SURASI SOKOLADO NAMUOSE ARBA AJ SOKOLADAS PARDUOTUVELESE,UZTEKS SOCIAI 50 GRAMU ILGAM.DAR LABAI GERAI INHALIACIJOS 3 KARTUS PER DIENA-SUSVELNINS KOSULI- SU EUKALIPTO AR LAVANDOS ETER,ALIEJAIS 2-3 LASAI 1 LITRUI KARSTO VANDENS,ARBA EUKALIPTO LAPU NUOVIRU,ARBA BULVIU VIRALU-2 BULVES SUTARKUOK BUROKINE TARKA I 1 L VANDENS,PAVIRK 5-7 MIN.IR KVEPUOK PASISTACIUS PUODA PRIES SAVE ANT KEDES IR KARTU SU PUODU APSIGAUBUS PAKLODE 5-10 MIN.
DAR GERAI PASITEPTI KRUTINE IR NUGARA KOKIAIS SILDANCIAIS TEPALAIS ARBA ISSITRINTI MEDUMI,APSIVYNIOTI KRUTINE,NUGARA MEDZIAGELE,POTO SALIKU IR I LOVYTE.
DAR YRA ARBATA SVENCIONIU FAB. NUO KOSULIO NR.1-GERIAUSIA,BET JI SU SALDYMEDZIU,KAI KAS NEMEGSTA JO,TAI TIEMS YRA NR.2.
DAR PRISIMINIAU YRA VAISTINESE TOKS GYSLOCIO SIRUPAS NUO KOSULIO DAKTARO TAISO-JIS LABAI GERAI.BUS PO 1 VALG.SAUKSTA 3 KARTUS PER DIENA.
SVEIK IR SEKMES GIMDANT!
Atsakyti
sveikos mamytes. mano mazylis dar labai mazas ir jau mus uzpuole didele sloga, kad net akys asaroja blink.gif Ar jus tik arbatelemis gydotes ir i darbeli zygiuojat ar pasiimat kelias dienas biuletenio? Darbe jau labai sunku issedeti doh.gif
Atsakyti
QUOTE(sherla @ 2007 04 11, 11:03)
sveikos mamytes. mano mazylis dar labai mazas ir jau mus uzpuole didele sloga, kad net akys asaroja  blink.gif Ar jus tik arbatelemis gydotes ir i darbeli zygiuojat ar pasiimat kelias dienas biuletenio? Darbe jau labai sunku issedeti  doh.gif

Man nuo slogos labai gerai padeda homeopatinis vaistas CORYZALIA. Tik jį reikia pradėti naudoti kuo anksčiau, vos pajutus pirmuosius ligos požymius, pirmom dienom čiulpti po tabletę kas 2 val. ir tikrai turėtų padėti. nestuke.gif jį vartoti tikrai galima.
Atsakyti
Sveikos, aš irgi peršalus esu, jau apie 2 sav. sloga nepraeina, o prieš kelias dienas ir kosėt su negražiu sekretu pradėjau, tai teko eit į polikliniką, padarė kraujo tyrimą ir pasakė, kad per didelis kraujo nusėdimas ir išrašė antibijotikų Augmentin 625 mg, dar tablečių Sinupret ir lašų nosiai Vibrocil, bet vaistininkė jų nedavė, pasakė, kad nėščioms nerekomenduojami, persiskaičiau antibijotikų instrukciją, tai ten irgi rašo, kad vengtina vartoti nėštumo metu, ypač per pirmuosius 3 mėn., na man jau 6 mėn., bet vis tiek labai bijau, kad tie antibijotikai nepakenktų mažyliui, tai dabar sėdžiu ir niekaip negaliu apsispręst gerti juos ar negert g.gif ...
Atsakyti
QUOTE(anaid79 @ 2007 04 13, 14:31)
Sveikos, aš irgi peršalus esu, jau apie 2 sav. sloga nepraeina, o prieš kelias dienas ir kosėt su negražiu sekretu pradėjau, tai teko eit į polikliniką, padarė kraujo tyrimą ir pasakė, kad per didelis kraujo nusėdimas ir išrašė antibijotikų Augmentin 625 mg, dar tablečių Sinupret ir lašų nosiai Vibrocil, bet vaistininkė jų nedavė, pasakė, kad nėščioms nerekomenduojami, persiskaičiau antibijotikų instrukciją, tai ten irgi rašo, kad vengtina vartoti nėštumo metu, ypač per pirmuosius 3 mėn., na man jau 6 mėn., bet vis tiek labai bijau, kad tie antibijotikai nepakenktų mažyliui, tai dabar sėdžiu ir niekaip negaliu apsispręst gerti juos ar negert  g.gif ...

na man irgi stipriai prisimete prie plauciu,ir kraujas blogas buvo,tai israse antibiotikus OSPAMOKSA,ka tik baigiau gerti,zinai liga gali daugiau pakenkti negu antibiotikas g.gif .
as irgi bijojau gerti,bet reikejo,nes taip kosejau,kad galvojau tikrai as ji pamesiu doh.gif
Atsakyti
QUOTE(anaid79 @ 2007 04 13, 13:31)
Sveikos, aš irgi peršalus esu, jau apie 2 sav. sloga nepraeina, o prieš kelias dienas ir kosėt su negražiu sekretu pradėjau, tai teko eit į polikliniką, padarė kraujo tyrimą ir pasakė, kad per didelis kraujo nusėdimas ir išrašė antibijotikų Augmentin 625 mg, dar tablečių Sinupret ir lašų nosiai Vibrocil, bet vaistininkė jų nedavė, pasakė, kad nėščioms nerekomenduojami, persiskaičiau antibijotikų instrukciją, tai ten irgi rašo, kad vengtina vartoti nėštumo metu, ypač per pirmuosius 3 mėn., na man jau 6 mėn., bet vis tiek labai bijau, kad tie antibijotikai nepakenktų mažyliui, tai dabar sėdžiu ir niekaip negaliu apsispręst gerti juos ar negert  g.gif ...

O aš šiandien buvau pas genetikę, klausiau jos dėl vaistų nuo peršalimo. Sakė, kad galima naudoti antibiotikus tokius,kaip Augmentinas, Ospamoksas drąsiai, jei yra reikalas, nes nestuke.gif imunitetas ir taip yra nusilpęs, rimčiau nesigydant ir plaučių uždegimas gali prikibti. Juo labiau tau jau ne pirmas trimestras, kai vaistų reikia vengti. Linkiu greičiau pasveikti unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Moon: 13 balandžio 2007 - 20:46
Birželinukės šiek tiek vaistukų atsirinko iš visos gausybės siūlomų:

Vaistukai, kuriuos galima naudoti
Nuo slogos: purškalas nosiai Euphorbium, MarPlius (gleivinei sudrėkinti jūros vanduo), Vibrocil ir pan. purškalai. Sinupret (geriami vaistukai).
Nuo gerklės skausmo: Tonsilgon, Isla Moos, Tantrum verde (purškiamas), Myrrhamile, Faringosept ir pan.
Nuo kosulio: Bronchicum sirupas arba tabletės.
Profilaktiškai prieš gripą: homeopatiniai Oscillococcinum
Nuo rėmens graužimo galima naudoti: Rennie, Maalox ir pan.

Dėl vaistų vartojimo ir galimo šalutinio poveikio būtina pasitarti su gydytoju arba vaistininku
Atsakyti
parekomenduokit tikrai efektyvius vaistus nuo slogos. Siaip temperaturos nera, arbatos, inhaliacijos, juros vanduo tik tam kartui, po keliu valandu vel tas pats, nusipirkau vaistukus is E.... (neprisimenu pavadinimo) raides (purksti i nosi) irgi tik tam kartui, po kiek laiko vel prakvepuoti negaliu, sloga laikosi apie savaite, negereja. Nakti miegoti visiskai negaliu, turiu vartytis nuo sono ant sono, kad atsikimsyu snerves. Man 25 savaites.
Atsakyti