Įkraunama...
Įkraunama...

Jogurtai su sumazintu laktozes kiekiu

Koki poveiki vaikucio organizmui turi laktoze? Kodel gerai, kai jos kiekis sumazintas? Nuo kokio amziaus vaikuciui galima duoti tokio jogurto? Aciu.
Atsakyti
Laktozė kūdikiui yra būtina, nes tai substratas daugintis ir vystytis gerosioms žarnyno bakterijos. Todėl jos vengti nereikia.
Kai kuriems žmonėms būna įgimtas laktozės netoleravimas, tuomet jiems produktų su laktoze valgyti negalima, nes ji provokuoja viduriavimus.
Po kai kurių žarnyno susirgimų, viduriavimų, gali išsivystyti laikinas laktozės netoleravimas, tuomet kurį laiką reikia atsisakyti produktų su laktoze arba valgyti tuos, kurie yra su sumažintu laktozės kiekiu.
Kūdikiui nuo 7mėn. galima duoti tik kūdikiams skirtus varškę ir jogurtą (HiPP duetai). Ir tai turi būti tik desertas, o ne pagridinis maitinimas.Duodant ne kūdikiams skirtus varškę ir jogurtą, kūdikiui yra perdozuojamas baltymas, o tai kenkia jo nesubrendusiems inkstams ir kepenims; be to kūdikis dar gauna ir jam draudžiamus konservantus, sintetinius dažus ir kvapus, kurie yra suaugusiems skirtame maiste.
heart.gif
Atsakyti