Įkraunama...
Įkraunama...

Pientraukiai

Apklausa: Ar būtina turėti pientraukį? (280 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
QUOTE(Lali @ 2005 02 06, 22:33)
O kodel skauda krutine, spenelius vaika maitinant?
Nu gal ir kvailas klausimas...  4u.gif  Bet atsakymo nezinau, tai ir klausiu...  4u.gif

Klausimas visai nekvailas. Geriau susižinok išanksto, paskui bus daug lengviau. Krūtinę pradeda skaudėti maždaug 2-3 parą po gimdymo, nes pradeda gamintis pienas. Iki tol vaikutis valgo priešpienį (toks geltonas lipnus skystis). Aš irgi pieną pradžioj nutraukinėjau, nes jo buvo labai daug, o labai bijojau mastito. Krūtys tampa pilnos ir kietos. Man po savaitės maždaug susinormalizavo. O spenelius skauda, nes vaikutis traukdamas pienuką juos tiesiog apgraužia. Gydytojai aiškina, kad skauda spenelius todėl, kad vaikutis neteisingai juos apžioja, bet kiek čia forume paskaičiau, tai beveik visoms skauda. Tiesiog reikia, kad speneliai priprastų. Ojjjjj kaip skauda. Man maždaug visą pirmą mėnesį skaudėjo. Nepadėjo, nei kompresai nei kremai. Tai ir nutraukinėjau pieną ir daviau iš buteliuko. O paskui daviau su anspeniu. Irgi nepamainomas dalykas.
Atsakyti
o as nusitraukineju rankomis turiu pientrauki bet toki rpimityvu ir man jis schmoll.gif
Pienuka nusitraukineju retai tai kaip ir nelabai jis man reikalingas g.gif
Atsakyti
Aš pientraukį įsigijau tik kai pradėjau duoti mažiui košes, kad galėčiau jas ruošti su savo pienu. Tik deja neilgai "žaidžiau", nes pavykdavo per kartą ištraukti tik ~60ml cry.gif , o tiek aišku neužtenka košei paruošti. Turiu, beje, Avent'ą.
Dabar kai prisimenu pirmus žindymo mėnesius, tai pientraukis man labiau būtų pravertęs tada. Krūtys būdavo kietos, pilnos, ir mažyliui būdavo sunku apžioti. Jei būčiau šiek tiek pienelio ištraukusi, jam būtų buvę lengviau.

Šiaip tai suderinti žindymą su darbu g.gif sunku, tikiuosi, tau, Lali, pavyks.

Dar nedidelis komentaras. Jei skauda spenelius taip, kad neišeina žindyti, reikia naudoti antspenius, o ne pieną nusitraukti schmoll.gif . Nes galima taip prisižaisti, kad vaikas daugiau nebenorės žįsti. Juk jie tokie gudručiai, pajunta, kas yra lengviau mirksiukas.gif
Atsakyti
Man pientraukis praktiškai nepasiteisino. Turiu Avento pientraukį, bet labai mažai naudojau, daugiau nusitraukinėjau rankomis, nes taip daug geriau pavyksta nutraukti pienuką, o jei su pientraukiu traukiu - vistiek visada pabaigiu rankomis. Vienintelis dalykas, kad su pientraukiu gal kažkiek greičiau išeina nutraukti. Va dabar galvoju tik, jei kada prireiktų nusitraukinėt gal elektrinį pirkčiau, manau, daug geriau.
Atsakyti
Šiaip tai suderinti žindymą su darbu g.gif sunku, tikiuosi, tau, Lali, pavyks.

Na, gal ir sunku, bet as nevienintele, kuriai visa tai reikia suderinti smile.gif O kur dar studijos... smile.gif

Ir dar... As cia taip pasiskaiciau, kad kai kurioms pientraukis - nepamainomas dalykas is karto po gimdymo... Tai vat ir suabejojau... Ar verta man ji isigyti is anksto?
Atsakyti
O mano speneliai labai ploksti, tai pirma dukryte isvis kruties neeme, todel nuo pirmu dienu turejau piena nusitraukinet. Bandziau maitint su antspeniu, bet gal pries 11 metu tie antspeniai labai prastos kokybes budavo, nes nieko neisejo cry.gif . Dabar vel bijau, kad situacija pasikartos. Tiesiog idomu, ar yra mamyciu, kurios maitino su antspeniais? Jei taip, tai kaip sekesi? Kokios firmos antspenius rekomenduotumet? Aciu.
Atsakyti
As antspenius naudojau kai buvo suskilineje speneliai. Is pradziu lyg ir nieko buvo bet veliau igriso, nes labai sunku vaikui paduoti kad oro nepritrauktu. O naudojau NUK
Atsakyti
Kaip čia jau buvo klausta,bet atsakymo neradau blush2.gif .Ar verta pirkti naudota pientraukį,ar geriau nauja?pvz.Avent.Ar jie greitai nusidėvi?
Gal kvailas klausimas,bet juose nieko nenusimanau 4u.gif
Atsakyti
As tai asmeniskai pirciau nauja, jei paprastesnis pientraukis.
O jei jau koks "krutesnis" (kad ir AVENT), tai ir truputi panaudotas, manau, tiktu.
Tik vat kur suzinoti, kiek jis panaudotas... sad.gif

Na, aisku, viskas priklauso nuo kainos ir turimu pinigu kiekio.
Visada linksmiau pirkti nauja daikta. 4u.gif
Atsakyti
[quote=Giliuke,2005 03 10, 23:36]

O jei jau koks "krutesnis" (kad ir AVENT), tai ir truputi panaudotas, manau, tiktu.
Tik vat kur suzinoti, kiek jis panaudotas... sad.gif

o kiek panaudotas,tai jau pasitikėjimo reikalas,nes kitaip nesužinosi smile.gif smile.gif
Atsakyti
QUOTE(eita @ 2004 02 07, 20:18)
Pieno upės gali būti, bet jei reikia išeiti kur nors ilgiau, ką tada daryti? Man pientraukis būtent tam ir reikalingas. Juk yra visokiausių reikalų, kur reikia išeiti iš namų ilgesniam laikui, tai pientarukis nepamainomas.

Pas mane pieno upės - iš vienos pusės valgo, iš kitos bėga - tik pieno surinkėją pakiši ir viskas. Pilną kamerą prišaldžiau ir galiu eit kur noriu smile.gif . Jei guzai - po šiltu dušu ir viskas bėga tongue.gif .
Taigi gali būt ir taip, neprireikė pientraukio visai ir jau manau neprireiks smile.gif .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Arnika: 19 kovo 2005 - 12:38
Man labai jo reikėjo, bet turėjau tik tokį klišą, rusišką, kuris baisiai nuvargindavo, bet nieko neištraukdavo, o geresniam tuo metu nebuvo pinigų. Teko darbuotis rankiniu, stikliniu pientraukiuku, tačiau jo nedidelis kaušelis - pritrauki - reikia nusiimt, kad supilt pienuką į kokią kitą talpą, o po to ne visada pavyksta jį sugražinti į tokią pačią padėtį, taigi kančia, žodžiu.. Mano mažė nemokėjo pati gerai iščiulpti pienuko, tai darydavo labai ilgai (vienas maitinimas užtrukdavo nuo 25 iki 40 minučių), o pieno iš pradžių turėjau tiek, kad tekėjo upeliais, ir galiausiai tik per plauką mastito neįsitaisiau.. sad.gif Krutinę vyras išmasažavo, bet pienelis nevalgomas ir prastai nutraukiamas, po 1,5 mėnesio, dingo visiškai sad.gif Jei turėsiu dar vaikelį, būtinai nusipirksiu gerą pientraukį (aišku, jei tik bus pieno, ir vaikutis nebus jam alergiškas (iki vaiko gimimo pirkt nepatariu))..
Atsakyti