Įkraunama...
Įkraunama...

Pientraukiai

Apklausa: Ar būtina turėti pientraukį? (280 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
QUOTE(polonia @ 2006 08 20, 17:18)
Prasau patarimo-
blaskausi tarp AVENT ir CHICCO pientraukiu. Kuri pasirinkti?

pirk elektrini MEDELA firmos is Meditos vaistines Santariskese P.Baublio g. 2A, 08406 Vilnius Tel. (5) 2720372 Faks. (5) 2720101. As nusiprikau pries pora dienu. Kainavo 165 lt is karto ir saldymui indeliu nusipirk. Rankinio nesu bandzius bet manau kad nervai neatlaikytu paciai pumpuoti. Dar maciau kazkas lygtai parduoda deveta.

As is proto einu. Mazei septinta diena ir as supratau kad ji valgys tik is vienos kruties, nes kitos neapzioja. Spenis didelis, visa burna uzima, pacio lauko niekaip neapkanda. O stengiasi kaip.... Patraukia, paverkai, pazyzia, as jai su rankom lasa ispaudziu ir vel patraukia, paverkia.... pradeda muistytis, rankomis kojomis dauzytis, sau veida plesyt ir vel bando traukti, gauna spyga, suprakaituotja .... katorga vaikui. Pozas keiciau.... kaip isportejusi. Prasikankinau 3 paras, Jau uzteks.

Taigi priejau isvada kad maitinsiu is vienos, is kitos nusitraukinesiu ir duosiu is buteliuko. Taip sianakt padariau. Kokia laime. Tik va per asaras kelio nematau - bijau kad nebenores kruties arba pienas dingas. Zodziu dabar esu nevlty.

Gal kam taip buvo?
Atsakyti
QUOTE(Uliuliuska @ 2006 08 20, 20:45)
Tikrai  thumbup.gif pientraukis

http://www.medita.lt..._electric.shtml
Papildyta:
Mechaninis kainuoja 50 lt, elektrinis apie 150

Aciu mamos uz atsakymus,tik dabar pamaciau kiek jus cia priraset doh.gif tej va as nusipirkus taip pat elektrini medita,jis siuo metu nerealus mano draugas!super dalykelis!!! smile.gif
Atsakyti
isigijau ir as toki daikciuka bigsmile.gif ....uz gero menesiuko gimdysiu,tai jau ruosiuosi tongue.gif
Atsakyti
mAN TAI DARUGE PASKOLINO TOKI SENUCIUKA,GAL NET VIENA IS PIRMUJU(JAM 17 M),BET LABAI PUIKUS DAIKTAS IR JOKIO SKAUSMO,VISKAS LABAI GREITAI thumbup.gif
Atsakyti
Gal kas nors naudojo elektrini ir mecahnini ir gali palyginti? kuris geresnis? kuris geriau istraukia piena? turiu mechanini Avent, bet jis istraukia zymiai maziau pieno, negu suvalgo vaikas, kol manes nera namie..Tai va, mastau, gal pirkti elektrini?
Atsakyti
Aš kaip tik dairausi Avent pientraukio. Tk nesuprantu, kodėl gydytojos taip priešiškai nusistačiusios prieš pieno nusitraukinėjimą g.gif
Atsakyti
Mikasiene, o kam Tau reikia pientraukio? Siaip tyrimais nustatyta, kad dideliai daliai moteru su prientraukiu nepavyksta gerai istustinti kruties, o kai krutis neistustinama, mazeja pieno gamyba, o to paskeme dazniaisiai buna visiskas pieno pasibaigimas... Nors kai kurioms (tik kai kurioms) moterims pieno nutraukinejimas gali dar labiau pagausinti pieno gamyba.
Atsakyti
QUOTE(Raideles @ 2006 09 28, 21:07)
Mikasiene, o kam Tau reikia pientraukio? Siaip tyrimais nustatyta, kad dideliai daliai moteru su prientraukiu nepavyksta gerai istustinti kruties, o kai krutis neistustinama, mazeja pieno gamyba, o to paskeme dazniaisiai buna visiskas pieno pasibaigimas... Nors kai kurioms (tik kai kurioms) moterims pieno nutraukinejimas gali dar labiau pagausinti pieno gamyba.

Nelabai suprantu kodėl nutraukinėjimas gali sumažinti pieno gamybą? Kruties ištuštinti neįmanoma, nes pienas gaminasi nuolat (Kalbu iš patirties mirksiukas.gif ) Tik tai tam tikrais momentais krutis tarsi ilsisi, ir jei skatinsi ja toliau, ta prasme, jei valgys kudikis arba nutraukinėsi, tai pienas vėl pradės gamintis. Man taip buvo, aš net jaučiau, kaip jis pribėga. O dėl gydytojų nuomones... tai jie patys neturi jokios nuomones ir dar iki galo nesusitarė dėl tos problemos... doh.gif Vieni sako nenutraukinek, nes sumažės, kiti- nenutraukinėk - padidės... doh.gif Viena galiu pasakyti - reikia derintis prie savo kudikio, bandyti viską ir netikėti aklai gydytojų patarimais9 nes jeigu aš tykėčiau, tai jau senokai maitinčiau savo varlytę mišinėliais, o ne mamos pienuku smile.gif
Atsakyti
QUOTE(mamycka @ 2006 09 27, 17:37)
Gal kas nors naudojo elektrini ir mecahnini ir gali palyginti? kuris geresnis? kuris geriau istraukia piena? turiu mechanini Avent, bet jis istraukia zymiai maziau pieno, negu suvalgo vaikas, kol manes nera namie..Tai va, mastau, gal pirkti elektrini?

Esu turejus ir elektriny ir mechaniny. Elektrinis buvo thumbup.gif Austru lygtais gamybos, bet vat pavadinimo neprisimenu (toks geltonas). Ten reguliavosi ir stiprumas. Gaila jis sugedo, o kvitelio neishsaugojau. Tada pasiskolinau Avent mechaniny. Tikras pravalas pasakychiau ax.gif Su juo man nusitraukdavo vos ne perpuse mazhiau...
Atsakyti
QUOTE(Tosk @ 2006 10 02, 09:51)
Esu turejus ir elektriny ir mechaniny. Elektrinis buvo  thumbup.gif Austru lygtais gamybos, bet vat pavadinimo neprisimenu (toks geltonas). Ten reguliavosi ir stiprumas. Gaila jis sugedo, o kvitelio neishsaugojau. Tada pasiskolinau Avent mechaniny. Tikras pravalas pasakychiau ax.gif Su juo man nusitraukdavo vos ne perpuse mazhiau...

gal kartais atsimeni, kur pirkai ta elektrini ir kiek kainavo?ar cia kartais ne medela firmos?http://www.medita.lt/produktai/priemones_mait_motinoms/mini_electric.shtml
Atsakyti
QUOTE(Nastasja @ 2006 10 02, 00:11)
Nelabai suprantu kodėl nutraukinėjimas gali sumažinti pieno gamybą? Kruties ištuštinti neįmanoma, nes pienas gaminasi nuolat (Kalbu iš patirties  mirksiukas.gif ) Tik tai tam tikrais momentais krutis tarsi ilsisi, ir jei skatinsi ja toliau, ta prasme, jei valgys kudikis arba nutraukinėsi, tai pienas vėl pradės gamintis. Man taip buvo, aš net jaučiau, kaip jis pribėga. O dėl gydytojų nuomones... tai jie patys neturi jokios nuomones ir dar iki galo nesusitarė dėl tos problemos... doh.gif Vieni sako nenutraukinek, nes sumažės, kiti- nenutraukinėk - padidės... doh.gif Viena galiu pasakyti - reikia derintis prie savo kudikio, bandyti viską ir netikėti aklai gydytojų patarimais9 nes jeigu aš tykėčiau, tai jau senokai maitinčiau savo varlytę mišinėliais, o ne mamos pienuku smile.gif

O aš tai nei iš patirties kalbu, iš teorijos biggrin.gif Problema su nusitraukinėjimais yra tai, kad ne visos mamos gali atsipalaiduoti, kai vyksta nusitraukinėjimo procesas. Nes pientraukis nesužadina pieno išsiskyrimo reflekso, todėl pieno išteka/ištraukiama mažiau, o kai jo mažiau išteka/ištraukiama, tai krūtis pagamina jo mažiau. Pienas gaminamas visada, bet jo kiekis reguliuojasi priklausomai nuo poreikio. Kūdikis gi iš pradžių stimuliuoja spenelį, tuo sužadindamas oksitocino refleksą - išsiskiria reikalingi hormonai, kurie ir atpalaiduoja pieno liaukas, pienas ima lengvai bėgti. Pientraukis to nedaro.

Vėl gi - kai kurios mamos gali ir su pientraukiu nusitraukti pieną - joms tas refleksas lengviau sužadinamas. Bet tokių nėra dauguma. Aš asmeniškai negalėdavau pieno nusitraukti, niekas nebėgdavo. O vaikai augo ir buvo sotūs tuo, ką ištraukdavo patys.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Raideles: 03 spalio 2006 - 21:51
QUOTE(Raideles @ 2006 10 03, 22:50)
O aš tai nei iš patirties kalbu, iš teorijos  biggrin.gif Problema su nusitraukinėjimais yra tai, kad ne visos mamos gali atsipalaiduoti, kai vyksta nusitraukinėjimo procesas. Nes pientraukis nesužadina pieno išsiskyrimo reflekso, todėl pieno išteka/ištraukiama mažiau, o kai jo mažiau išteka/ištraukiama, tai krūtis pagamina jo mažiau. Pienas gaminamas visada, bet jo kiekis reguliuojasi priklausomai nuo poreikio. Kūdikis gi iš pradžių stimuliuoja spenelį, tuo sužadindamas oksitocino refleksą - išsiskiria reikalingi hormonai, kurie ir atpalaiduoja pieno liaukas, pienas ima lengvai bėgti. Pientraukis to nedaro.

Vėl gi - kai kurios mamos gali ir su pientraukiu nusitraukti pieną - joms tas refleksas lengviau sužadinamas. Bet tokių nėra dauguma. Aš asmeniškai negalėdavau pieno nusitraukti, niekas nebėgdavo. O vaikai augo ir buvo sotūs tuo, ką ištraukdavo patys.

viskas, ka parasei , yra suprantama, bet kai dirbi negali kudikio atsitempti i darba, tai tenka naudotis pientraukiu..
Atsakyti