Įkraunama...
Įkraunama...

Pientraukiai

Apklausa: Ar būtina turėti pientraukį? (280 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
QUOTE(planetax @ 2006 05 26, 18:25)
Labas,

Nsupirkom AVENT'ą už 140Lt iš Maximos.

Kaip ten su juo turi sektis? Kažkaip jau čiut ne 10 minučių varom.. lyg oras niekur nepraeina, o tik kokį 20 mililitrų teprimelžėm.

Kame reikalas? Vaikas lyg laba isunkus.. po kilogramą kas mėnesį.

Iš kur gauti kokių gerų patarimų kaip naudotis, akd gausiai tas pienas eitų.. o tai myžena ir tiek.

Kiek laiko leliokui rolleyes.gif ?
Nu sektis tai ką aš žinau, jei yr ką traukt, tai seksis rolleyes.gif ...
Atsakyti

Vaikui 3mėn.

Iš vieno (A dydžio iki nėštumo ir B-C dydžio po nėštumo) primelžėm kątik 65ml. Taip vos vos.

Pastebėjom tokią nesąmonę, kad vakuumas čiut susidaro. O oras nueina tarp plastmasinės leikos ir to silikoninio "masažuoklio". O ne tarp papo ir to silikono.

Kažkaip reikia ten tą vietą užsandarint. Arba karštam vandeny gal pamirkyt ir uždėt.. vėstant stipriau aptrauks?

Kažkaip geriausia, kai melžiam dviese. Vienas reguliuoja, kad oras nepatektų, kitas papą laiko biggrin.gif

QUOTE(Kuzia @ 2006 05 27, 12:15)
Kiek laiko leliokui rolleyes.gif ?
Nu sektis tai ką aš žinau, jei yr ką traukt, tai seksis rolleyes.gif ...

Papildyta:
Vaikas ir yra geras pientraukis.

Tačiau jam - 3mėn., nesupranta, ką daryti su čiulptuku, nesupranta, ką daryti su buteliuku ir didelės isterijos valandinės yra dėl tų svetimkūnių burnoje.

Kol nepripratiname prie buteliuko, tol:
- sėdim namie
- eidami turime jį neštis
- ate gimtadieniam ir vestuvėm
nes papo gi prižiūrėtojui nepaliksi biggrin.gif

QUOTE(dzhina @ 2006 05 27, 11:59)
O kam tau pientraukis? Tegul leliukas buna "pientraukiu" thumbup.gif
Sakoma, kad mama, kuri nusitraukineje pienuka su pientraukiu, patiria stresa, kuris su pienuku persiduoda leliukui. Na tai viena is versiju g.gif

Atsakyti
gal tu netaip ka sudejai????? kad tau vaakumo nesudaro?????? perziurek atidziau.
as turiu AVENT- super--- per 5/10 min visus 160 prisimelziu...
bet ar tau REIKIA???? g.gif g.gif g.gif lai mazius ir valgo is papo...... nu ir kas kad pas draugus einat. mes ir daug vazinejam. ne karta kolonelej, ant suoliuko kur parke ar siaip nenumatytoj vietoj- atsisedi ir pasimaitini...visad silta ir sviezia.
tu paziurek atidziau---- man ir buvo- kad vaakumo nesudare...
ten toks baltas shoodukas tvirtinas- jis ir esme duoda---paziurek ar gerai idedtas. turi buti is apachios dantukais i virsu. mirksiukas.gif

kita vertus- dar vienas dalykas - ne visoms tinka. vienoms traukia gerai- o kitoms net ir patys brangiausi netraukia rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rustė: 26 birželio 2007 - 11:11
Pienuko tekėjimą skatina ne tik jo traukimas, bet ir organizme išsiskiriantis oksitocinas. Kai mažylis žindo, gaminasi minėtas "laimės hormonas". Mum geriausiai sekdavosi pienuko nusitraukti vieną krūtį duodant žįsti mažiui, o iš kitos nutraukinėjant pientraukiu. Arba bent jau matyti savo kūdikėlį, galvoti apie jį, atsipalaiduoti... Sėkmės 4u.gif
Atsakyti
O man gerai atleisdavo atsipalaidavus po šiltu dušu ar vonioj, tiesig srovele begdavo net neprisilietus.
Atsakyti
QUOTE(Babetta @ 2006 05 27, 15:18)
"Kol nepripratiname prie buteliuko, tol: sėdim namie
eidami turime jį neštis

O mano nuomonė kitokia.............jei jau yra galimybė kur nors vaikelį palikti, tai ir nereikia jo visur tasytis.........negi negalima ir tėvams atsipalaiduoti. Tik aišku viskas su saiku smile.gif Man žiauriai atrodo, kai į prekybos centrus maisto nusipirkti eina visi trys mama, tėtis ir dar mėnesio (na nebūtinai mėnesio) neturintis leliukas..............visi aplinkui čiaudi , kosti, be to vaikas dažniausiai nešamas nešioklėje pažemėje, kur visi savo sijonais sklaidosi, dulkes nuo žemės kelia...... Tai va tokiu atveju, manau geriau "nusimelžti" ir palikti lelių savo artimiesiems, arba jei nėra galimybės, tai galų gale vienam palaukti lauke, o kitam supirkti prekes.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rustė: 26 birželio 2007 - 11:14
QUOTE(Babetta @ 2006 05 27, 17:20)

kita vertus- dar vienas dalykas - ne visoms tinka. vienoms traukia gerai- o kitoms net ir patys brangiausi netraukia rolleyes.gif

tikra tiesa, kad ne visoms tinka pientraukiai. Va ir aš iš "mandrumo" buvau nusipirkusi pientraukį, maniau, pabandysiu. Bet kur ten doh.gif . Išlašėdavo keli lašai ir tiek. Žodžiu, nieko nesuradau geresnio kaip savo rankyčių miklumą thumbup.gif
Atsakyti
Sveikos, niekaip neradau tokios temos, tai nusprendžiau pasiklausti jūsų 4u.gif
Tikriausiai kaip ir kiekviena nėščia moteris tikiuosi savo atžalėlę ilgai maitinti natūraliai. ax.gif Ir iškilo klausimas kokia tikimybė, kad jo anksčiau ar vėliau neprireiks? Juk gal pradžioj jis ir nereikalingas, bet paskui jei norėsiu kur išeit ir palikt šaldytuve nutraukto? Ar tai yra visiškai nesudėtinga kelis kart per savaitę nusitraukt rankomis??
Mat prieš gimdymą išvažiuoju iš LT, o čia jį nusipirkti būtų pigiau (o dar ir nuolaidų kortelę turiu)... g.gif

ačiū už ats 4u.gif
Atsakyti
Na manau, kad vieningos nuomonės čia nebus. Ar reikia pientraukio ar ne. Aš iš savo patirties galiu pasakyti tik tiek, kad su pirma dukra jo neturėjau ir net nereikėjo. O maitinau metus. Su antra dukryte pientraukį vis dėlto nusipirkau. Ir jo labai prireikė, nes buvo laktostazė, o lėlytė buvo permaža pienelį ištraukti. Tai tada tik pientraukis ir gelbėjo, nes net rankom nutraukt nesisekė.
Atsakyti
siuo metu maitinu..., pientraukis mano issigelbejimas... thumbup.gif
pirma vaika gimdziau beveik pries 13metu, tai piena traukiau rankomis, kai prisimenu, tai purto blink.gif
dabar turiu elektrini pientrauki thumbup.gif thumbup.gif
is krutines nemaitinu, del tam tikru priezasciu... blush2.gif , vaikui sunku buvo prisitaikyti, tai as nusitraukiu ir maitinu is buteliuko..., jei reikia kur isvykti, tai jokiu problemu...
pientraukiu isbandziau ivairiu firmu....

man geriausias firmos MEDELA, jis elektrinis, kainuoja 160lt thumbup.gif

sekmes 4u.gif

Atsakyti
maitinau beveik iki 2metų,turėjau du pientraukius viena tarybinių laikų,o kita labai brangu Avento.Man reikėjo nutraukinėti kai mažiukas reanimacijoj gulėjo,tai man daug geriau rankom nusitraukdavo.Žinoma kiek mamų tiek nuomonių.Jei rasi kokį nebrangų tai nusipirk-nepamaišys.Tik klausimas kiek maitinsi,nors linkiu labai ilgai tai daryti ir kitas klausimas ar tau jis bus nereikalingas kai dar lialiuką turėsi mirksiukas.gif
Atsakyti
manau, jei reikės - nusipirksi. Aš taip ir padariau. Kai prireikė, tada pirkau. Iš anksto nesiruošiau, nes jeigu nereikės, kur dėti? Va, draugė įsigyjol tai spintoj tik dulkėm rinkti.
Atsakyti