Įkraunama...
Įkraunama...

Romanetės

QUOTE(ryyd @ 2007 12 07, 21:34)
na va ir as baigiu pribresti pirmajai romanetei blush2.gif
nors ruosiausi dar su pirmaja tema siuti ax.gif 
turiu medziagyte ir dabar jau klausimai iskyla, jei lango/romanetes plotis 158cm, tai kiek reiketu virvuciu ir kokiais daugamaz atstumais tvirtinti,kiek palikti nuo krasto iki pirmo zieduko? g.gif

Manau reikėtų įvertinti audinį - jei jis nelabai sunkus, tai daryčiau tarpus beveik 40 cm. (Pirmąją romanetę dariau iš lengvos medžiagos, tai tarpai po 38 cm gavosi ir viskas ok) Jei vistik audinys sunkesnis ir yra tikimybė, kad sunkiai kels keturios virvutės, tai mažinčiau tarpus iki kokių 25-30 cm.
Virvutės aš nusipirkau visą "špūlę" Senukuose, ji ten palyginus centus kainuoja tai neverta blaškytis matuoti ir pan. Nesunaudota šitam reikalui liks prie ūkio kitiems poreikiams smile.gif
Pirmąjį žieduką aš tvirtinu prie pat krašto, tik tiek atitraukus kad jo nesimatytų.
Kažkur pirmoje temoje buvo nuorodos kur viskas schemomis parodyta tai labai aišku kaip daroma.
Sėkmės ir lauksim vaizdelių mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(jolaxus @ 2007 12 07, 16:45)
tai kad tikrai nesunku. Siuvimo požiūriu - vien tiesios siūlės. O mechanizmo technologijos buvo daugiau aptarinėtos ankstesnėje temoje, jei ketintum rimtai imtis siūlau nepagailėti laiko ten pasigilinti, aš irgi nuo to pradėjau. O vieną pasisiuvus toliau jau viskas labai aišku ir paprasta.
Patarimas pirmam siuviniui - rinkis kokį standesnį, tvirtesnį audinį, kuris mažiau irtų, brigztų, tampytųsi siuvant ir pan. nepratus su tokiu bus paprasčiau dirbti.

Aciu labai 4u.gif 4u.gif 4u.gif kai tik viska susipirksiu ir isnarinesiu jos technologija tai iskart puolu siut biggrin.gif
Atsakyti
Sveikutes, as jau esu moraliskai pasiruosusi romanete siuti, BET.
Gla kuri nors siuvote romanete is 2 medziagu, is lauko puses kad butu viena medziagyte, o is vidaus kita?
Esu sumascius, kad tokiu atveju nereiketu pgaliukams specialiai juosteliu prisiuvineti, tiesiog susiunant 2 medziagas, pdarai dvi siules, per sona ikisi pagaliuka, o po to uzsiuvi sau!
Kaip manot?
O tokiu atveju, gal tuos ziedelius viduj galima susiuti, o per apacia virvutes 2 istraukti... Nezinau ar gautusi, nenoriu aklai eksperimentuoti, gal kas daugiau tame reikale suprantat? Patarkite prasau, ar verta taip daryti?
Beje, mano sugebejimai siuti yra toli nuo profesionaliu blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(auslialia @ 2007 12 12, 16:01)
Sveikutes, as jau esu moraliskai pasiruosusi romanete siuti, BET.
Gla kuri nors siuvote romanete is 2 medziagu, is lauko puses kad butu viena medziagyte, o is vidaus kita?
Esu sumascius, kad tokiu atveju nereiketu pgaliukams specialiai juosteliu prisiuvineti, tiesiog susiunant 2 medziagas, pdarai dvi siules, per sona ikisi pagaliuka, o po to uzsiuvi sau!
Kaip manot?
O tokiu atveju, gal tuos ziedelius viduj galima susiuti, o per apacia virvutes 2 istraukti... Nezinau ar gautusi, nenoriu aklai eksperimentuoti, gal kas daugiau tame reikale suprantat? Patarkite prasau, ar verta taip daryti?
Beje, mano sugebejimai siuti yra toli nuo profesionaliu  blush2.gif

as esu siuvus is dvigubo audinio, ir nenaudojus juosteles, as asmeniskai tai dariau tokias klosteles ir per jas prakisau tuos pagaliukus, bet manau galima paprasciausiai susiuti du audinius paliekant koki 1cm tarpeli ir tuomet ten ikisti pagaliukus bet nemanau kad ymanoma tarp audiniu sniurus pratemti, nesimes klostes, o gal ka ne taip supratau g.gif
Atsakyti
LINUTUKE, o tai jus naudojote ziedelius sniurams perkisti ar ne? Taip taip, jus gerai supratot, as viska taip ir norejau parasyt, bet tikrai dabar suprantu, kad niekaip neiseis per vidu virves perkist blush2.gif Aciu uz atsakyma! 4u.gif

Atsakyti
QUOTE(auslialia @ 2007 12 12, 18:11)
LINUTUKE, o tai jus naudojote ziedelius sniurams perkisti ar ne? Taip taip, jus gerai supratot, as viska taip ir norejau parasyt, bet tikrai dabar suprantu, kad niekaip neiseis per vidu virves perkist blush2.gif  Aciu uz atsakyma!  4u.gif

žiedelius gal ir galima butu palikti viduje tar dviejų medžiagų, bet data nereikia siūti krašto, sakyčiau abi pusės kristų atskiromis klostėmis. Bet ar taip geriau? reikės daugiau darbo apsiuvant abiejų audinių kraštus. O jei žiedelius leisit tradiciškai - tai manau bus lengviau. O pačią užuolaidą galite siūti kokią tik norite ir prašom nepasididžiuoti, būtinai pasirodyti mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(auslialia @ 2007 12 12, 17:11)
LINUTUKE, o tai jus naudojote ziedelius sniurams perkisti ar ne? Taip taip, jus gerai supratot, as viska taip ir norejau parasyt, bet tikrai dabar suprantu, kad niekaip neiseis per vidu virves perkist blush2.gif  Aciu uz atsakyma!  4u.gif

taip naudojau ziedelius, sekmes siunant smile.gif
Atsakyti
Aciu uz atsakymu! Smagu sulaukti palaikymo 4u.gif smile.gif

O tie ziedeliai kaip as isivaizduoju, yra siuvami toj pusej, kuri i langa atsukta? Tai kaip tada teisingai virve paslepti virsuje, as turiu jau mazdaug minciu, bet vijau viska su savo fantazijom sugadint.... Viena mamyte, pirmoj dar temoj yra idejusi savo brezinukus, tai ten man viskas yra aisku, tik vat kaip virsutini siula paslept? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(auslialia @ 2007 12 13, 10:36)
Aciu uz atsakymu! Smagu sulaukti palaikymo  4u.gif  smile.gif 

O tie ziedeliai kaip as isivaizduoju, yra siuvami toj pusej, kuri i langa atsukta? Tai kaip tada teisingai virve paslepti virsuje, as turiu jau mazdaug minciu, bet vijau viska su savo fantazijom sugadint.... Viena mamyte, pirmoj dar temoj yra idejusi savo brezinukus, tai ten man viskas yra aisku, tik vat kaip virsutini siula paslept?  blush2.gif

tai kad ten niekas ir nesimatys, tai gi visi tie sniurai bus blogoje puseja ir persivers virsuje per tuos pritvirtinimus pasiziurek, sioje nuotraukoje parodyta blogoji puse romaneciu jau su suvarstytais sniurais
user posted image
Atsakyti
QUOTE(auslialia @ 2007 12 13, 11:36)
Aciu uz atsakymu! Smagu sulaukti palaikymo  4u.gif  smile.gif 

O tie ziedeliai kaip as isivaizduoju, yra siuvami toj pusej, kuri i langa atsukta? Tai kaip tada teisingai virve paslepti virsuje, as turiu jau mazdaug minciu, bet vijau viska su savo fantazijom sugadint.... Viena mamyte, pirmoj dar temoj yra idejusi savo brezinukus, tai ten man viskas yra aisku, tik vat kaip virsutini siula paslept?  blush2.gif

padariau savo romanečių tvirtinimo fotosesija smile.gif gal taps aiškiau iš nuotraukų kas kaip matosi ar nesimato.
Bandyk pasižiūrėti ir jei kas neaišku klausk:

Atsegiau audini su "lipucke" nuo pagaliuko, bet romanete laikosi, nes laiko virvute, perverta per virsutines kilputes:

user posted image

dar is arciau, kad geriau matytusi pervertos virvutes:
user posted image

taip "prisiklijuoja" romanetes audinys:
user posted image

Tvirtinimo principas tas pats, tik pagaliukas virs lango, o ne lango nisoje, kaip pirmoje romaneteje:
user posted image

tokias kilputes įsukimui į pagaliuką ir virvučių pravėrimui viršuje perku statybinėse prekėse, a'la Senukai, Ermitažas:
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jolaxus: 13 gruodžio 2007 - 11:07
Kaip gerai, kad yra tokiu geranorisku zmoniu kaip jus! 4u.gif thumbup.gif
Is paskutiniu 2 atsakymu, supratau labai aiskiai biggrin.gif ! - aciu mergaites 4u.gif 4u.gif
Papildyta:
As iki tol nepagalvojau, kad virsutinis siulas peveriamas irgi per ziedelius, galvojau kazkaip perkisamas per medziagos kilpa, kuri skirta pagaliukui ikisti doh.gif
O pasirodo viskas zymiai paprasciau! mirksiukas.gif
Tik as darysiu is dvigubos medziagos, tai mano romanete bus sunkoka ir greiciausiai as ja ne su lipucka tvirtinsiu, o ant pagaliuko su varztais, na bet cia ne esme mirksiukas.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(auslialia @ 2007 12 13, 11:56)
Kaip gerai, kad yra tokiu geranorisku zmoniu kaip jus!  4u.gif  thumbup.gif 
Is paskutiniu 2 atsakymu, supratau labai aiskiai  biggrin.gif ! - aciu mergaites  4u.gif  4u.gif
Papildyta:
As iki tol nepagalvojau, kad virsutinis siulas peveriamas irgi per ziedelius, galvojau kazkaip perkisamas per medziagos kilpa, kuri skirta pagaliukui ikisti  doh.gif 
O pasirodo viskas zymiai paprasciau!  mirksiukas.gif
Tik as darysiu is dvigubos medziagos, tai mano romanete bus sunkoka ir greiciausiai as ja ne su lipucka tvirtinsiu, o ant pagaliuko su varztais, na bet cia ne esme mirksiukas.gif  drinks_cheers.gif

as tavo vietoja nesibaiminciau, mano irgi dvigubos ir sunkokos, bet nei kampelis neatsilupo , laikosi kuo puikiausiai, o jai tvirtinsi su varztais, nenuimsi kai reiks skalbti mirksiukas.gif , na nuimsi, bet jau ne taip lengva bus o ir skyles audinyja garantuotai bus.
Atsakyti