O čia įeina visos detalės, t.y. tie pagaliukai, virvelės, žiedeliai?
[/quote]
Taip, visiškai viskas belieka tik medžiagą išsirinkti ir siūtis
Kai užsisakėjau romanečių mechanizmą, tai nurodžiau kokio pločio man reikia pagal langą, tai gamintojai patys tuos pagaliukus šiek tiek trumpesnius padaro. Tiesa, aš savo romanetes siuvausi iš lininės medžiagos, tai prieš siuvant medžiagą išskalbiau, kad vėliau skalbiant nesusitrauktų.
gal galit pasakyt kur kaune galima nusipirkt mechanizma romanetem? nes siandien buvau senukuose, tai pasake, kad neturi tai kur ju ieskot? gal galima uzsakyt?
QUOTE(*coliukeee* @ 2007 11 12, 21:53)
gal galit pasakyt kur kaune galima nusipirkt mechanizma romanetem? nes siandien buvau senukuose, tai pasake, kad neturi tai kur ju ieskot? gal galima uzsakyt?
Euriviloje, Donelaičio g. 33, Kaunas. Aš pirkau šioje firmoje, tiktai Vilniuje. Smulkesnę informaciją gali rasti www.eurivila.lt. Ir ten kainos nedidelės. Aš jų pagamintais mechanizmais esu patenkinta.
QUOTE(diudas @ 2007 11 12, 22:34)
Euriviloje, Donelaičio g. 33, Kaunas. Aš pirkau šioje firmoje, tiktai Vilniuje. Smulkesnę informaciją gali rasti www.eurivila.lt. Ir ten kainos nedidelės. Aš jų pagamintais mechanizmais esu patenkinta.
aciu labai
QUOTE(diudas @ 2007 11 12, 22:34)
Noriu pasiteirauti, ar žiūrėjai kainas ir kitose firmose ir čia pigiausiai radai? Ar dar vertėtų perskambinti, kas gamina tas romanetes?
Ir tavo pirktas mechanizmas su grandinėle ar virvute?
QUOTE(linuke_ @ 2007 11 13, 11:40)
Noriu pasiteirauti, ar žiūrėjai kainas ir kitose firmose ir čia pigiausiai radai? Ar dar vertėtų perskambinti, kas gamina tas romanetes?
Na ar pigiausiai, tai nežinau , bet iš tų firmų, kuriose aš teiravausi, tai dvigubai pigiau. Na, žinoma, gali ir pati dar perskambinti, galbūt rasi ir dar pigiau. O mechanizmas su grandinėle.
QUOTE(diudas @ 2007 11 13, 13:43)
Na ar pigiausiai, tai nežinau , bet iš tų firmų, kuriose aš teiravausi, tai dvigubai pigiau. Na, žinoma, gali ir pati dar perskambinti, galbūt rasi ir dar pigiau. O mechanizmas su grandinėle.
Ačiuks
Na sakau pasidemonstruosiu ir aš savo rankomis papuoštą virtuvės langą...
viskas pas mane "suchaltūrinta", t.y. nepirkau spec. mechanizmo, viršuje su lipnia juosta tvirtinau prie medinio pagaliuko ir t.t. (na kas gilinotės į niuansus nuo ankstesnės temos turbūt esate tą dirbtinį mechanizmą išsistudijavę)
Puošiau dekoratyvinėmis juostelėmis, tarp kitko gėlytės, kuriomis nusagstyti kampai - irgi sukarpyta buvusi vien iš gėlyčių dekoratyvinė juostelė
viskas pas mane "suchaltūrinta", t.y. nepirkau spec. mechanizmo, viršuje su lipnia juosta tvirtinau prie medinio pagaliuko ir t.t. (na kas gilinotės į niuansus nuo ankstesnės temos turbūt esate tą dirbtinį mechanizmą išsistudijavę)
Puošiau dekoratyvinėmis juostelėmis, tarp kitko gėlytės, kuriomis nusagstyti kampai - irgi sukarpyta buvusi vien iš gėlyčių dekoratyvinė juostelė
jolaxus, labai graži romanetė Ypač patiko papuošimas. Mano romanetė kaba irgi ant "pagaliuko". tarp kitko, ant to pačio pagaliuko, vėliau galima pakabinti kitokias užuoladas. tereikia prisiūti "lipūčkę". Taip pasidariau virtuvėj.
QUOTE(agne_vvr @ 2007 12 07, 16:32)
na tikrai labai grazus visu jusu darbeliai ir as jau susigundziau pasidaryt, tik nzn nuo ko cia pradet. Ir ar labai sunku daryt, gal kas pasakys
tai kad tikrai nesunku. Siuvimo požiūriu - vien tiesios siūlės. O mechanizmo technologijos buvo daugiau aptarinėtos ankstesnėje temoje, jei ketintum rimtai imtis siūlau nepagailėti laiko ten pasigilinti, aš irgi nuo to pradėjau. O vieną pasisiuvus toliau jau viskas labai aišku ir paprasta.
Patarimas pirmam siuviniui - rinkis kokį standesnį, tvirtesnį audinį, kuris mažiau irtų, brigztų, tampytųsi siuvant ir pan. nepratus su tokiu bus paprasčiau dirbti.
na va ir as baigiu pribresti pirmajai romanetei
nors ruosiausi dar su pirmaja tema siuti
turiu medziagyte ir dabar jau klausimai iskyla, jei lango/romanetes plotis 158cm, tai kiek reiketu virvuciu ir kokiais daugamaz atstumais tvirtinti,kiek palikti nuo krasto iki pirmo zieduko?
nors ruosiausi dar su pirmaja tema siuti
turiu medziagyte ir dabar jau klausimai iskyla, jei lango/romanetes plotis 158cm, tai kiek reiketu virvuciu ir kokiais daugamaz atstumais tvirtinti,kiek palikti nuo krasto iki pirmo zieduko?