Įkraunama...
Įkraunama...

Romanetės

Kur visos pradingot?
Niekas nieko neberaso ir i mano klausyma niekas neatsako schmoll.gif
Laukiu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(K_margo @ 2009 05 05, 23:13)
Ieskau priedu romanetes mechanizmui.
Senuku puslapyje kai ka radau, bet ne viska, gal galite padeti, kokiu detaliu dar reikia?

Strypelis romanetei:

Stabdis romanetei:

Kaip atrodo ir kur gauti va toki "karniza" ar kaip jis vadinasi?
Gal cia toks pats "karnizas" t.y. profilis????

Kiek supratau dar reikalingas toks laikyklis, jei romanete tvirtinam prie lang???

K_margo, pabandysiu kažką pasakyti...

Viską romanetei pirkom Senukuose. Bet teko pablūdyti ir po Vilniaus, ir po Kauno Senukus...

Pirkau strypelį romanetei. Jis geras, man tiko. 1 metro kaina buvo 2.10 Lt, jo ilgis yra yra 3 metrai, susiskaičiuoji ir nusprendi kiek strypelių imsi. Viską pirkom prieš Naujuosius. Tik karpant ar pjaustant reikėtų žinoti, kad susidaro tokios atplaišėlės, atsiskiria jį pjaustant ir jei be pirštinių dirbsi - gali tekt ilgai pešiot iš pirštų... Panašiai kaip kaktusas smile.gif

Stabdis romanetei. Patikslinu, mes su vyru gaminom savadarbį mechanizmą, kurio pagrindu pavadinčiau medinį pagalį, kurį aptraukiau medžiaga. Tai va, pirkau ir tą stabdžiuką, bet jo veikimas yra kiek problemiškas, nes jis ir yra pritaikytas būti prie mechanizmo, o ne prie pagalio. Bet mano vyras pakankamai gerai išsprendė tą problemą ir romanetės veikimu nesiskundžiu smile.gif

Tavo nurodyto laikiklio nepirkom ir jis mums nereikalingas, nes vietoj jo naudojom tiesiog pagalį. Dar pirkau žiedelius, virvelę, virvelės antgalį (svarelį), tokius virvelės mazgo dėklus.... Lipučkę radau Maximoj - ji kainavo gerokai pigiau, nei kitur. Nepirkau grandinėlės, panaudojau nuo senų roletų.

Mes tvirtinom romanetę virš lango prie sienos. Šiaip kitą tvirtinsiu prie pat lubų. Lango nišoje nepatarčiau tvirtinti. Naudodama romanetę matau visas subtilybes ir tikrai lango niša - mano akimis - pats blogiausias sprendimas. O kodėl jūs nusprendėt būtinai lango nišoj tvirtint? Ar toj nišoj yra daug vietos, kur galėtų susirinkt romanetės klostelės? Man stinga informacijos, todėl ir neatsakau į klausimus.

Mes pirkom dar keletą detalių, bet jei galvoji pirkt gatavą mechanizmą, tai tau mano parašyta informacija nėra aktuali.. Apie kainų skirtumus (o ypač dabar) pasakyti nieko negaliu. Tik tiek, kad man visada užkliūva, kad Senukuose parduodamuose mechanizmuose per mažas atstumas tarp virvelių... Esu labai priekabi ir nenoriu pirkti katės maiše. Na, aš virveles dėjau tankiau. O firmose, man atrodo, galima susitart. Bet nepigu. Tai tiek.

Atsakyti
QUOTE(Metija @ 2009 05 13, 22:59)
K_margo, pabandysiu kažką pasakyti...

Viską romanetei pirkom Senukuose. Bet teko pablūdyti ir po Vilniaus, ir po Kauno Senukus...

Pirkau strypelį romanetei. Jis geras, man tiko. 1 metro kaina buvo 2.10 Lt, jo ilgis yra yra 3 metrai, susiskaičiuoji ir nusprendi kiek strypelių imsi. Viską pirkom prieš Naujuosius. Tik karpant ar pjaustant reikėtų žinoti, kad susidaro tokios atplaišėlės, atsiskiria jį pjaustant ir jei be pirštinių dirbsi - gali tekt ilgai pešiot iš pirštų... Panašiai kaip kaktusas smile.gif

Stabdis romanetei. Patikslinu, mes su vyru gaminom savadarbį mechanizmą, kurio pagrindu pavadinčiau medinį pagalį, kurį aptraukiau medžiaga. Tai va, pirkau ir tą stabdžiuką, bet jo veikimas yra kiek problemiškas, nes jis ir yra pritaikytas būti prie mechanizmo, o ne prie pagalio. Bet mano vyras pakankamai gerai išsprendė tą problemą ir romanetės veikimu nesiskundžiu smile.gif

Tavo nurodyto laikiklio nepirkom ir jis mums nereikalingas, nes vietoj jo naudojom tiesiog pagalį. Dar pirkau žiedelius, virvelę, virvelės antgalį (svarelį), tokius virvelės mazgo dėklus.... Lipučkę radau Maximoj - ji kainavo gerokai pigiau, nei kitur. Nepirkau grandinėlės, panaudojau nuo senų roletų.

Mes tvirtinom romanetę virš lango prie sienos. Šiaip kitą tvirtinsiu prie pat lubų. Lango nišoje nepatarčiau tvirtinti. Naudodama romanetę matau visas subtilybes ir tikrai lango niša - mano akimis - pats blogiausias sprendimas. O kodėl jūs nusprendėt būtinai lango nišoj tvirtint? Ar toj nišoj yra daug vietos, kur galėtų susirinkt romanetės klostelės? Man stinga informacijos, todėl ir neatsakau į klausimus.

Mes pirkom dar keletą detalių, bet jei galvoji pirkt gatavą mechanizmą, tai tau mano parašyta informacija nėra aktuali.. Apie kainų skirtumus (o ypač dabar) pasakyti nieko negaliu. Tik tiek, kad man visada užkliūva, kad Senukuose parduodamuose mechanizmuose per mažas atstumas tarp virvelių... Esu labai priekabi ir nenoriu pirkti katės maiše. Na, aš virveles dėjau tankiau. O firmose, man atrodo, galima susitart. Bet nepigu. Tai tiek.

Dekoju uz atsakyma.
Dabar zinosiu pas ka galiu kreiptis jei pritruks informacijos. smile.gif
Atsakyti
Sveikutės 4u.gif vat pasigirsiu biggrin.gif pas mane vyksta intensyvūs romanetės gaminimo darbai ax.gif
radusi šią temelią sumastojau kad man nepamaišytų romanetė ant virtuvės langelio thumbup.gif
perskaičiau abi temas, susirinkau informacijos ir štai dabar perkuosi medžiagų ax.gif
jau medžiagą turiu, vakar išsikirpau reikiamų proporcijų ir apsiuvau kraštus ax.gif
strypelius taip pat,
dar reikės palėkti susirasti pagalį/lentą, kurį tvirtinsiu prie pat lubų, kad susitraukusi romanetė būtų virš lango ir kad eitų jį be problemų atidaryti mirksiukas.gif
dar reikia lipūškės ir virvuėts, o žiedelius padarysiu iš tos pačios medžiagos (tokias kilpeles galvoju padaryti).
Taiva, kai turėsiu galutinį rezultatą pasigirsiu būtinai vaizdine medžiaga 4u.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Rituuukas @ 2009 05 26, 10:56)
Sveikutės 4u.gif vat pasigirsiu biggrin.gif  pas mane vyksta intensyvūs romanetės gaminimo darbai ax.gif
radusi šią temelią sumastojau kad man nepamaišytų romanetė ant virtuvės langelio thumbup.gif
perskaičiau abi temas, susirinkau informacijos ir štai dabar perkuosi medžiagų ax.gif
jau medžiagą turiu, vakar išsikirpau reikiamų proporcijų ir apsiuvau kraštus ax.gif
strypelius taip pat,
dar reikės palėkti susirasti pagalį/lentą, kurį tvirtinsiu prie pat lubų, kad susitraukusi romanetė būtų virš lango ir kad eitų jį be problemų atidaryti mirksiukas.gif
dar reikia lipūškės ir virvuėts, o žiedelius padarysiu iš tos pačios medžiagos (tokias kilpeles galvoju padaryti).
Taiva, kai turėsiu galutinį rezultatą pasigirsiu būtinai vaizdine medžiaga 4u.gif  biggrin.gif

Smagu, kad nusprendei pasisiūti romanetę 4u.gif Lauksim rezultato.

Tik va suabejojau dėl kilpelių, kurias žadi siūti vietoj žiedelių... g.gif Abejoju ar gerai slankios virvelės pro siūtas kilpeles.... O gal... Nežinau. Bet romanetės paslankumas - labai svarbus dalykas.
Atsakyti
Hm g.gif sakai reik žiedelius daryti g.gif gal tikrai geriau slankios tada negu per tas kilputes g.gif niu dėkui už pastebėjimą mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Rituuukas @ 2009 05 26, 20:18)
Hm  g.gif  sakai reik žiedelius daryti  g.gif  gal tikrai geriau slankios tada negu per tas kilputes g.gif  niu dėkui už pastebėjimą mirksiukas.gif

plastikiniai ziedeliai taip nenusideves, kaip audinio kilputes. kilpeliu pirkau Zalioj stotelej prie Kalvariju turgaus kaina svyruoja nuo 20 iki 40cnt uz vnt. (cia truputi didesni ziedeliai, bet ju diametras tinka, nes spec. romaneciu brangesni)
Atsakyti
čia jūs kalbat apie kilpukes kur prie strypuku siuvasi, jei apie tas, tai aš pirkau sunukuose maišeli tokių žieduku, (nežinau kaip jie tiksliai vadinasi,prie visokių varščiuku radau), aišku jie visai kitokios paskirties, bet jų ten gal 50-100 ir apie 2 Lt kainuoja.Tai kuo puikiausiai viskas slankioja, žodžiu pigu ir patogu.
Atsakyti
Siuvu, pigiau nei salone,romanetes,sirmas ,uzuolaidas...Kaunas,rasykite i az 4u.gif
Atsakyti
niu mergaitės, uf yahoo.gif jau pabaigiau siūti savo romanetę ant virtuvės lango 4u.gif kaip žadėjau įmetu fotkę jūsų teismui 4u.gif

user posted image

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rituuukas: 20 birželio 2009 - 14:33
Rituuukas labai sauni romanete thumbup.gif
Atsakyti
Ačiū lapute33 blush2.gif niu kaip pirmas blynas gavosi visai nieko, bet priekaištų visgi turiu savo romanetei tongue.gif tongue.gif
Atsakyti