Įkraunama...
Įkraunama...

Romanetės

Romaneciu pasiuvimo pvz su nuotraukomis
Atsakyti
QUOTE(sigita @ 2009 03 31, 18:39)
na as sugalvojau tik rankiniu budu, kitaip man nesigavo.  smile.gif

o kaip atrodo savadarbis mechanizmas daug kalbeta pirmojoje temoe, bet kai turesiu laiko pafotkinsiu.

Ačiū už paaiškinimą... smile.gif
Jei viena romanetė, galima ir rankiniu būdu, bet jei kokios šešios - tai, manau, kad toks traukinėjimas .... nelabai.... 4u.gif blush2.gif smile.gif
Atsakyti
Bet tos pirmos temos jau nebeatidaro sad.gif bandziau ne viena karta, ji turbut jau istrinta...
Gal kuri nors turite issisaugojus info is tos temos? Man su tuo pagaliu virsui vis dar neaisku g.gif vienos rase, kad ji medziaga apsiuvo , kitos lipuske prie pagalio klijavo... dar skaiciau, kad tam pagalyje skylites greze... gal kuri kazka konkretesnio papasakosit 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Jurapelius @ 2009 04 01, 21:22)
Bet tos pirmos temos jau nebeatidaro sad.gif bandziau ne viena karta, ji turbut jau istrinta...
Gal kuri nors turite issisaugojus info is tos temos? Man su tuo pagaliu virsui vis dar neaisku  g.gif  vienos rase, kad ji medziaga apsiuvo , kitos lipuske prie pagalio klijavo... dar skaiciau, kad tam pagalyje skylites greze... gal kuri kazka konkretesnio papasakosit  4u.gif

Aš dariau taip: pasiuvau romanetę kaip ir priklauso įprastiniam mechanizmui. O lentutę prisukau virš lango. ant lentutės su dvipusia lipnia uosta priklijavau lipučkės šiurkščiają dalį. į pagaliuką dar reikia prisukti metalines kilputes per kurias veriasi virvelės. Dar reikia kokio nors kabliuko žemiau ant sienos, kad pakėlus romanetę šniūrelį užfiksuoti. žinoma reikia nuotraukų- tada bus aiškiau. O tos, kurios apsuka lentutę medžiagą - tai nežinau kaip skalbia, nes tada reikia ardyti visą mechanizmą.

user posted image

žali - metalinės kilputės, oranžinė - lentutė, o raudona- virvutė.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sigita: 01 balandžio 2009 - 21:03
QUOTE(sigita @ 2009 04 01, 21:58)
Aš dariau taip: pasiuvau romanetę kaip ir priklauso įprastiniam mechanizmui. O lentutę prisukau virš lango. ant lentutės su dvipusia lipnia uosta priklijavau lipučkės šiurkščiają dalį. į pagaliuką dar reikia prisukti metalines kilputes per kurias veriasi virvelės. Dar reikia kokio nors kabliuko žemiau ant sienos, kad pakėlus romanetę šniūrelį užfiksuoti. žinoma reikia nuotraukų- tada bus aiškiau. O tos, kurios apsuka lentutę medžiagą - tai nežinau kaip skalbia, nes tada reikia ardyti visą mechanizmą.

žali - metalinės kilputės, oranžinė - lentutė, o raudona- virvutė.

Sigita, aš "apkaliau" lentutę medžiaga... Nežinau... romanetė kabo nuo gruodžio vidurio gal. Dar nesuku sau galvos apie skalbimą. Bet, kai pagalvoji, kiek daiktų mūsų namuose kaupia dulkes - tai pagaliukas virš lango man neatrodo problema. Mano miegamojo lova jų sukaupia gerokai daugiau...

Ir lipnią juostą ne klijavau, o su sąvaržėlėm pritvirtinau. Bet nėra skirtumo. Tik įvairūs būdai...

Metalines kilpeles dariau, o vietoj kabliuko ant sienos pasirinkau stabdžiuką. Nors man jis nelabai patiko. Manau, kad gal kabliukas būtų geriau... Tiesiog, stabdžiukas yra skirtas mechanizmui. O ant lentutės jį pritvirtinus pasirodė, kad šniūrelius reikia kelti tam tikra kryptim, nes reikia, kad veiktų rutuliukas stabdžiuko viduje... Tai mano sūnus (12 m) tingi mokytis kaip ten kilnoti mūsų romanetę smile.gif sako, kad jam nesigauna gerai užfiksuoti. Mums gaunasi smile.gif
Atsakyti
QUOTE(olka35 @ 2009 03 30, 21:53)
labai graziai padaryta. o tarpu tarp romaneciu nereikia , jei jos viena salia kitos.. 4u.gif

na taip, dideliu tarpu nereikia, bet pas mane jau per arti gavosi, truputi trukdosi traukiant romanete. Dar liko medziagos, reik staltiese oranzine pasisiut smile.gif

QUOTE(Mur mur @ 2009 03 31, 11:30)
o gal galetumei pasirodyti is arciau, kaip atrodo pasidarytas mechanizmas  4u.gif

Miles
, isties sauniai pasidarbuota  4u.gif o mechanizmas ar pati dareisi, ar pirkai?

dekui 4u.gif mechanizma pirkau mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(rimulia12 @ 2009 04 01, 12:51)

Rimulia, labai dėkui už nuorodą 4u.gif Kiek suprantu, ten Sigitos aprašas.

Labai dėkui. Dar neįsigilinau, tik perskaičiau. Sigita, tu šaunuolė!
Atsakyti
Thome Philipse nusipirkau romanetes. Nelabai didelis pasirinkimas dydžių ir spalvų , bet vien toms, kurios perka mechanizmus apsimoka nusipirkti. 1,20 m romanete su mechanizmu kainuoja 66 litus, čia ilgiausios kokios ten buvo. Trumpesnių kaina mažesnė. Kurios perkasi atskirai mechanizmus, o ne tvirtina ant lentučių, tai tikrai apsimoka. Pati medžiaga nusilipdo ir išsitraukia virvelės ir pagaliukai. Puikiai galima skalbti, o norint ir gražesnes pasisiūti ir pasikeisti.

Atsakyti
Labai saunu ,kad mokate pacios pasigaminti ir romanetes ir mehanizmus.bet kaip sakoma ,kiekvienas turi dirbti savo darba ,todel as siulau tikrus mehanizmus ir profesionalu romaneciu ,austieciu ,sirmu ,uzuolaidu siuvima. 4u.gif mirksiukas.gif
Atsakyti
pritariu. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Metija @ 2009 04 02, 00:57)
Rimulia, labai dėkui už nuorodą  4u.gif  Kiek suprantu, ten Sigitos aprašas.

Labai dėkui. Dar neįsigilinau, tik perskaičiau. Sigita, tu šaunuolė!

ne, tai ne mano darbas. 4u.gif Nenoriu prisiimti nesavo nuopelnu 4u.gif

Atnala, kiekvienam savo - man gerai ir savadarbis romaneciu mechanizmas. tuo metu kai siuvausi, kainos buvo labai sukile, man pasirode per barangu, bet jei dabar reiktuu rinktis, vis vien gaminciau pati. mirksiukas.gif Sekmes darbuose mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(sigita @ 2009 04 10, 21:17)
ne, tai ne mano darbas.  4u.gif  Nenoriu prisiimti nesavo nuopelnu  4u.gif

Atnala, kiekvienam savo - man gerai ir savadarbis romaneciu mechanizmas. tuo metu kai siuvausi, kainos buvo labai sukile, man pasirode per barangu, bet jei dabar reiktuu rinktis, vis vien gaminciau pati.  mirksiukas.gif  Sekmes darbuose  mirksiukas.gif

pritariu 110 proc, drinks_cheers.gif
Atsakyti