As taip pat jau ilgokai skaitineju sia tema, mintyse projektuoju savasias romanetes ir nusprendziau pasidalint susirinkta informacija. Pirmiausia apie romaneciu mechanizmu kainas. Kaip cia buvo rasyta, jog pigiausios kainos Dekorviloj ir Naulitoj. Buvome tose parduotuvese, bet taip tikrai nepasirode. Naulitoj bijau sumeluot apie konkrecias kainas, bet kai susidejom is atskiru daliu reikiama komplekta, sumele gavosi tikrai ne maza. O Dekorviloj galiu konkreciai pasakyt, man daugmaz paradeveja primete kainas, tai pvz man 1,10m langui kainuotu tas mechanizmas 157 lt, 1,55m - 190 Lt ir t.t. Nors is pradziu kai pakalausiau 1 m kaina, susake apie 100 lt. Tai va kaip pabrango. Tada dar pabandeme Senukuose nagrinetis siulomus mechanizmus ir pgl nurodyta ant etiketes informacija susiradau, kad dar tais mechanizmais prekiauja Eurivila, va ten kainos pasirode daug mazesnes, kazkas apie 80 lt uz begini metra, aisku ten komplekte tik 4 pagaliukai ieina, bet jo 1 m kaina atskirai iki 1 lt, tai pridejus netaip brangiai ir gaunasi. Be to, pvz mums reikia minimum 6 mechanizmu, tai kaip minejo galetu siokia tokia nuolaida pritaikyt 70-75 lt uz metra. Sitie is Eurivilos mechanizmai yra angliski, o is Dekorvilos vokiski ir skiriasi pats virvutes susukimo mechanizmas. Kuris geresnis - man ir paciai klausimas, gal kazkas gales daugiau info papasakot apie skirtumus.
Apie audini. As taip pat svaigstu del lino ir pan audiniu, Vilniuje aplaksciau neaisku kiek audiniu parduotuviu. Zalioj stotelej pardavejoms matyt ir atsibodau. Galiausiai uzsisakiau linini-medvilnini audini is "Panevezio lino" (Stuokos-Guceviciaus g. parduotuvej UAB "Linas"), dabar laukio jo parvaziuojancio is Panevezio ir bandysiu siutis savo issvajotasias romanetes