Įkraunama...
Įkraunama...

Romanetės

QUOTE(Inesiuuu @ 2009 01 29, 11:29)
pagaliau rastas budas mano dilemai isspresti thumbup.gif  del dienines uzuolaidos ir naktines kartu. dar su vyru diskutavom... sakom, niu romanete naktine pritvirtinam,o kur dienine tada g.gif  biggrin.gif

Man atrodo kad siuo atveju nera atskirai dienines ir atskirai naktines uzuolaidos.
Jos susiutos.
Dienines uzuolaidos virsutinis krastas prisiutas prie naktines uzuolaidos apatinio krasto.
Tik sutraukimo mechanizmas turi buti kazkaip gudriau padarytas. mastau.gif mastau.gif
Tam kad butu galima naktine pakelti i virsu ir dienine isskleisti daugiau.
Ir atvirksciai - vakare sutraukti dienine paliekant ja apacioje, o naktine iskleidziant. g.gif
Atsakyti
QUOTE(Ntu-Kpi @ 2009 01 29, 11:47)
Man atrodo kad siuo atveju nera atskirai dienines ir atskirai naktines uzuolaidos.
Jos susiutos.
Dienines uzuolaidos virsutinis krastas prisiutas prie naktines uzuolaidos apatinio krasto.
Tik sutraukimo mechanizmas turi buti kazkaip gudriau padarytas. mastau.gif mastau.gif
Tam kad butu galima naktine pakelti i virsu ir dienine isskleisti daugiau.
Ir atvirksciai - vakare sutraukti dienine paliekant ja apacioje, o naktine iskleidziant. g.gif

kazka sukombinuosiu smile.gif kad gautusi ant to pacio ir tos ir tos
Atsakyti
QUOTE(sigita @ 2009 01 26, 11:17)
Cia buvo Uzsakoves mintis. Ji pageidavo, kad naktine uzuolaida kilnotusi, o dienine butu fiksuota. Taciau dieninei uzuolaidai taip pat prisiuvau kilpeles, per jas perveriau silkines, juosteles, o galuose po stabdziuka(toks kaip striukese buna). Tad dienine uzuolaida imanoma "surinkti i virsu" iki naktines, stabdziuku pagalba. Tai vienas sudetingiausiu mano darbu, naktine uzuolaida buvo su pamusalu.

O dvigubas mechanizmas visai idomi ideja reikes kada pabandyti

Cia as aprasinejau, kaip siuvau panasia romanete
Atsakyti
QUOTE(sigita @ 2009 01 29, 16:26)
Cia as aprasinejau, kaip siuvau panasia romanete

o kaip tada atrodo romanete [kur parodyta sioje nuotaukoje],kai buna naktine nuleista zemyn,o dienine tada guli ant palanges?pati siuvusi tokias romanetes ,bet kaip padaryti ,kad vienu metu keltusi ir dienine ir naktine?gal gali isamiau papasakoti ax.gif
Atsakyti
QUOTE(atnala @ 2009 02 05, 22:17)
o kaip tada atrodo romanete [kur parodyta sioje nuotaukoje],kai buna naktine nuleista zemyn,o dienine tada guli ant palanges?pati siuvusi tokias romanetes ,bet kaip padaryti ,kad vienu metu keltusi ir dienine ir naktine?gal gali isamiau papasakoti ax.gif

nesupratau klausimo, man atrodo , kad gana aiskiai parasiau pries tai esanciam poste
Atsakyti
QUOTE(sigita @ 2009 02 06, 15:00)
nesupratau klausimo, man atrodo , kad gana aiskiai parasiau pries tai esanciam poste

na gerai kitaip paklausiu ,ar porjierine romanetes dalis visa nusileidzia iki palanges ? g.gif
Atsakyti
QUOTE(atnala @ 2009 02 06, 22:27)
na gerai kitaip paklausiu ,ar porjierine romanetes dalis  visa nusileidzia iki palanges ? g.gif

Kai siuvau romaanete, klijente pageidavo, kad naktine romanetes dalis uzdenginetu visa langa t.y. nusileistu iki palanges. Tad mechanizmas su virvutemis yra tik ant naktines dalies. Taciau tam, kad nuleidus naktine, dienine dalis neguletu suraityta ant palanges, toj vietoj kur susijungia naktine su dienine isiuvau silkines juosteles (jos eina vertikaliai uzuolaidos).Juosteles perveriau per dienineje uzuolaidoje esancius ziedelius ir galuose uzfiksavau stabdziukais (kokie buna striukese. Tad norint nuleisti naktine uzuolaida, pirma reikia sutraukti dienine dali iki naktines ir fiksuoti stabdziukais, o paskui nuleisti naktine.
Atsakyti
Sveikos,

sakykit, o jei siūnant iš lininio audinio - reikia prieš siuvimą jį išskalbti...
bet kaip? suprantu, kad kvailas klausimas - na bet vis tiek??? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Kristuks @ 2009 02 13, 16:08)
Sveikos,

sakykit, o jei siūnant iš lininio audinio - reikia prieš siuvimą jį išskalbti...
bet kaip? suprantu, kad kvailas klausimas - na bet vis tiek??? 4u.gif

As sklabciau skalbimo masinoj, bet tik paskuii sunku lyginti doh.gif
Atsakyti
QUOTE(sigita @ 2009 02 07, 11:41)
Kai siuvau romaanete, klijente pageidavo, kad naktine romanetes dalis uzdenginetu visa langa t.y. nusileistu iki palanges. Tad mechanizmas su virvutemis yra tik ant naktines dalies. Taciau tam, kad nuleidus naktine, dienine dalis neguletu suraityta ant palanges, toj vietoj kur susijungia naktine su dienine isiuvau silkines juosteles  (jos eina vertikaliai uzuolaidos).Juosteles perveriau per dienineje uzuolaidoje esancius ziedelius ir galuose uzfiksavau stabdziukais (kokie buna striukese. Tad norint nuleisti naktine uzuolaida, pirma reikia sutraukti dienine dali iki naktines ir fiksuoti stabdziukais, o paskui nuleisti naktine.

Aciu Sigita,dabar ikirtau,kaip ten viskas kilnojas clap.gif umn.gif notworthy.gif mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(akvilyte @ 2009 01 25, 23:18)
žinau  bigsmile.gif  ačiū 4u.gif

labuka, man taip pat patinka linas. as turiu pasisiuvus sirmas. taip pat ramanetes nesiskundziu. blush2.gif
Atsakyti
As taip pat jau ilgokai skaitineju sia tema, mintyse projektuoju savasias romanetes ir nusprendziau pasidalint susirinkta informacija. Pirmiausia apie romaneciu mechanizmu kainas. Kaip cia buvo rasyta, jog pigiausios kainos Dekorviloj ir Naulitoj. Buvome tose parduotuvese, bet taip tikrai nepasirode. Naulitoj bijau sumeluot apie konkrecias kainas, bet kai susidejom is atskiru daliu reikiama komplekta, sumele gavosi tikrai ne maza. O Dekorviloj galiu konkreciai pasakyt, man daugmaz paradeveja primete kainas, tai pvz man 1,10m langui kainuotu tas mechanizmas 157 lt, 1,55m - 190 Lt ir t.t. Nors is pradziu kai pakalausiau 1 m kaina, susake apie 100 lt. Tai va kaip pabrango. Tada dar pabandeme Senukuose nagrinetis siulomus mechanizmus ir pgl nurodyta ant etiketes informacija susiradau, kad dar tais mechanizmais prekiauja Eurivila, va ten kainos pasirode daug mazesnes, kazkas apie 80 lt uz begini metra, aisku ten komplekte tik 4 pagaliukai ieina, bet jo 1 m kaina atskirai iki 1 lt, tai pridejus netaip brangiai ir gaunasi. Be to, pvz mums reikia minimum 6 mechanizmu, tai kaip minejo galetu siokia tokia nuolaida pritaikyt 70-75 lt uz metra. Sitie is Eurivilos mechanizmai yra angliski, o is Dekorvilos vokiski ir skiriasi pats virvutes susukimo mechanizmas. Kuris geresnis - man ir paciai klausimas, gal kazkas gales daugiau info papasakot apie skirtumus.
Apie audini. As taip pat svaigstu del lino ir pan audiniu, Vilniuje aplaksciau neaisku kiek audiniu parduotuviu. Zalioj stotelej pardavejoms matyt ir atsibodau. Galiausiai uzsisakiau linini-medvilnini audini is "Panevezio lino" (Stuokos-Guceviciaus g. parduotuvej UAB "Linas"), dabar laukio jo parvaziuojancio is Panevezio ir bandysiu siutis savo issvajotasias romanetes smile.gif
Atsakyti